Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ
Skrivet av oradd:

En gång i tiden för länge sen när jag var nyfiken så upptäckte jag Sweclockers.. det bästa svenska forumet om hur en PC fungerar.. och i min vildaste fantasi.. hur man bygger en egen!
Bästa forumet i världen!

Idag.. läser jag hur man har fel om man väljer AMD eller Intel.. vad man gör med.. gräsklipparen eller micron!
Det är en jävla tävling om att ha rätt eller fel! iställlet för att informara och hjälpa till.

Snart är det snack om vem som dansar bäst! eller vem som har den bästa skärbrädan.. (plast är junk!)
Jag saknar gamla hederliga Sweclockers som gjorde dem bästa tester som fick andra HW siter att ha som refrens.

Idag så ser man en test på nån akutuell GPU med sån jävla dålig test data så man skäms att hänga här och tro att Sweclockers är relevant!

En av grunderna till att Reddit blev stort. Dom tog över när webcommunityn som denna dekade ner sig. Några community är kvar och slåss med näbbar och klor, men en efter en försvinner.

Det var länge sedan det gjordes tester här som är minnesvärdiga tyvärr. Det är det ju anledningar till självklart. Fler och fler är intresserade av skärbrädor än custom vattenkylning eller torris. Sweclockers är ju kommerciella och måste ju dra in pengar till löner och kostnader. I tex USA är Patreon och Merch en välfungerande inkomstkälla.

Av marcusOCZ

Prova lira tex The Last Of Us, Star Wars Survivor, F1 23 i 4K med max inställningar i 4K med och utan FG. Enorm skillnad i upplevelse om man sitter ett par meter från en stor skärm och kan låsa fps på 120.

Av marcusOCZ

Här i elbillandet så rabatterar nu de flesta ganska rejält efter att Tesla toksänkte sina priser efter jul. Över natten så förstörde Tesla begagnatmarknaden nästan. Nu har importörerna så många nya elbilar på lager att till och med VW opererar med nära 140k i rabatter på ID4 och ID5.

Av marcusOCZ

Allt på max utan Raytracing? Hur är det på max?

Anyway, prova Raytracing, 4K och allt på max eller alternativt DLAA. Då får du trubbel att nå 100 fps. Målet är stadig 120fps och då måste Framegen till.

Av marcusOCZ

Bara så enormt tråkigt att dom inte tar med Framegen i spelet tills dom får lust att ta med det. Det var ju där i closed beta. Dom vägrar svara på varför på deras supportkanal också.

Av marcusOCZ
Skrivet av TotalF:

Dator i signaturen.

Intel 9-10900K | NZXT N7 Z490 | Corsair Vengeance RGB 2 × 16 GB DDR4 | GWD GeForce RTX 4090 Phantom GS | 3x SSD 256+512+512GB | ASUS TUF Gaming 1000W Gold | NZXT H510 Elite | LG 27GN950 4k 140Hz

Har precis uppgraderat till ett 4090, 32 gb ram och en 1000W PSU. En snabb titt på prestandan på min i9 10900k vs nyare cpuer verkar ju ge att det hänt en del sista åren.

Så, för att den inte ska flaska och man tappar onödigt med prestanda när man väl köpt sig ett gpu-monster - vilken cpu borde jag gå för om man ska tänka lite pris/prestanda? Och tar gärna tips om lämpligt moderkort när vi ändå håller på.

Gaming i 4k är melodin, single player open worldish.

Nånting kommer alltid att flaska. Vilken hastighet kör du på din ram?
10900k har en legendarisk IMC (minnekontroller), och med riktigt moderkort kan man rätt så enkelt skrämma upp 2X16GB B-Die till 4400 med tighta timings.
Vilka spel kör du nu där du känner att din cpu flaskar? The Last of us är skrämmande cpu-bound, även med nyaste processorerna. Det skalerar väldigt bra på 16 cores faktist. Jedi Survivor är extremt singeltrådat, alltså tvärtom.

Av marcusOCZ

Spännande. Fick mig en Neo G8 till 8000 här i går. Har en medium-halvbra Ultrawide Huawei nu, men är egentligen ganska less på ultrawide generellt. Underbart i officemiljöer, men inte till content creation. Goda gamla 16:9 äger fortfarande. Det finns ju ingen Oled monitor i 16:9 och 4K med så snabb panel ännu. Glädjer mig till The Last of Us och Jedi Survivor med bättre svärta och HDR.
Fick den till 8000 då en butik har kampanj på den till 9995, och en annan butik har 20% på allt om man betalar med ett speciellt kreditkort (bara gå rätt till banken och betala in så man inte har skuld). Körde pricematch mot den andra butiken och vipps fick ja den för 8000.

Av marcusOCZ

Detta kort skall ju heta 4050 och ha en tvåa i stället för en 4 i starten av prislappen. Med en riktigt lågwattare av en AMD cpu och detta kort kan man kanske få till gaming under 100W. (plus skärm).
Det hade vart nått.
Men inte till 4000.

Av marcusOCZ

Dom är så marknadsdominerande att detta har de beräknat i avgiften som vi användare får batala i slutenden. Alternativt höjer dom med tio spänn och kallar det för marknadstyrd räntehöjning eller nått. Ungefär som alla översvämningar och bränder på halvledarfabrikerna i asien.

Av marcusOCZ

Största grejen är ju Game porting toolkit. Redan en del rätt så nya DX12 spel som funkar. Inte direkt hårresande prestanda ännu, men det lär bara bli bättre och bättre.

Av marcusOCZ
Skrivet av JärnetStrongrogg:

I mitt fall kom det med Ghost Spectre ISO'n.

Av marcusOCZ

Precis därför Spectre finns med Ghost toolbox. Då får man installerat precis det man vill ha. Råkar nånting bli med i nån uppdatering så kör man bara toolbox och tar bort det.

Av marcusOCZ

Storförbrukare av både ljudböcker och Kindle. Tror jag har 60 ljudböcker bara i 2022.
Har inte köpt en riktig bok sedan jag skaffade Kindle för 7 år sedan. Den är helt fantastisk att läsa med.

Av marcusOCZ

Är egentligen så långt ifrån någon mac fantast man kan komma, och för att vara ärlig har jag svårt att hitta saker i OS. Men det är mitt eget fel.
Köpte en M1 Air till min bättre halva för ett halvår sedan som jag också använt lite. Helt otroligt vilka bra bärbara maskiner de gör alltså. Inte en fläkt, man tar med sig grejen mellan två fingrar, och det känns som jag aldrig behöver ladda den (självklart gör jag ju det, men jag behöver inte tänka på det som man gjorde förr).

Av marcusOCZ

Luktar lobbyister från butiksägare som vill ha mer av post i butik så man tvingas gå in där.
Var annars skall alla paket ta vägen?

Av marcusOCZ

Fastnade rejält i snickarträsket för ett par år sedan när jag rev och byggde ny balkong. Det var ju skitskoj! Trode jag aldrig skulle tycka det.....
Men blev inbiten och gjorde om en bod på 2X2 meter till en snickarbod. Köpte alltför mycket skojjiga verktyg självklart.....
Byggde hela boden med french cleat från golv till tak och då är det ju bara fantasin som håller en tillbaka på vad man kan bygga.
Jag har sån tur att jag har gratis spillvirke från jobbet i form av 12 och 15mm björkfiner, tyvärr inte av bästa kvalitet, men fullgod nog till att använda till föremålet, samt grova skelett till bord, möbler osv.
Skulle helst vilja ha MDF, men det är så in i granskogen dyrt.

Köpte en riktigt enkel black and decker byggsåg som jag bytte blad på. Den fungerar alldeles utmärkt. Tyvärr ingen slowstart på den, men vad får man för 3000 liksom? Den tar lätt tvåtum på klyv utan att klaga. Byggde ett bord med låsbara hjul på den så jag kan bara rulla den under snickarbänken eller rulla den utanför om jag skall såga långt virke. På anslagsbordet till sågen byggde jag ett fräsbord där jag snabbt kan montera en handöverfräs på batteri. Kanon till lister och liknande.

Ett tips dock, skall ni ha såg av någon form, se till att inte skippa på dammsugaren. Behöver inte kosta allvärldens, men en Nilfisk till ett par tusenlappar duger bra. Den är dessutom oumbärlig till att städa bilen med. Ingen filter, bara töm behållaren. Bygger du på en cyclon så blir den jävligt effektiv mot sågdamm.

Av marcusOCZ

Reddit kommer ju gå på börsen snart, och måste skaffa sig ett fake värde. Då kan man inte ha tredjepart-apps som drar bort api-calls från den officiella appen. Då tvingar man bort tredjepartsappar. Dom vill helt enkelt inte ha dom. Användares data och telemetri är värt alldeles för mycket. Old reddit lär också försvinna rätt snart.
Detta luktar cashgrab och stockshorting lång väg.

Av marcusOCZ

Innan någon går och kastar bort över 2 lakan på detta bord, så se till att höra på ett par videor hur det faktist låter. Det pingar ganska rejält. Inte bara från en test, men från ganska många, och med olika brytare. Dessutom är detta bord som är prisat från ca 1300kr, och absolut inte 2100 kronor som de kostade vid publisering. Till över 2000 spänn är det ett ganska så mediokert tangentbord. Kvaliten på chassiet är absolut inte det samma som Ducky hade för 10 år sedan.

Av marcusOCZ

Mitt kom nakent från Komplett. Men jag säkrade det på vägen hem.

Av marcusOCZ
Skrivet av Joppis:

<Uppladdad bildlänk>

Detta var inte länge sedan Visserligen inte samma problematik men vad håller branschen på med!?

Blev verkligen inte fine wine på den ja. Didn't age well.