Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ

Skall du använda alla kärnor till max är det värmen som är den största boven. Skall du bygga själv rekommenderar jag en 3x120 AIO och i tillägg en contact frame.

Av marcusOCZ

Du får ju färdiga pc från bla komplett till samma pris som är bättre - Den där skärmen, men den tror inte jag är specielt bra.

Av marcusOCZ
Skrivet av eXeem:

Har testat nu olika ProcOdt och olika spänningar VDDIO, VDDQ men det vill sig inte så jag ger upp, 6200 får duga
Men tack för eran feedback

nästa projekt blir väl min DDR8000 projekt som jag får fortsätta fila på.
så tänkte jag jämföra lite spel benchmarks hurvida 6200 1:1 eller 8000 1:2 är snabbare.

https://i.imgur.com/6bsf9v8.jpg

Väldigt få processorer för mer än 2133 fclk stabilt. Du tjäna mycket mer på att köra tex DDR5 6000, FCLK på 2000 som du synkar. FCLK ska helst vara 1/3 av ram. Kör du osynkat så får du nära hälften. Om du nu har A-Die, så kan du köra mycket bättre timings i stället. Då får du latens ned till nära 60ns med read bandbredd på nära 70k.

Dessutom ser din tertiära timings helt knasiga ut. Hur mycket av dessa har du lagt in manuellt?

Av marcusOCZ

Såg att någon skrev att de har ca 21000 per månad. Stämmer det verkligen att det är så illa?

Av marcusOCZ

Plexservern har väl två år nu (nån tomte med grävmaskin utanför). Ett par auto restarts genom tvugna uppdateringar är allt.

Av marcusOCZ
Skrivet av Laxpudding:

Det är nog samma grejer men att det ligger kanske ett halvår omlott med lanseringar. Att modellerna hyllas mer i USA är nog mer talande för hur marknadsföring går till där. I grunden har jag svårt att se att det skulle vara så drastiskt olika. Bara att allting framstår som "bättre" i USA. Inte för att modellerna egentligen är bättre utan för att en influenser med turbotunga berättar entusiastiskt om Aaaamazing features. Allt det pratas om är störst och bäst just i stunden.

Detta snarare än att en snubbe med gråa tinningar halv lakoniskt säger att det är "TCL? Tja, de är bra men inte riktigt det bästa"

Enig i den ja.

Men vad gör man? Det finns en butik som har de här, och modellnummer stämmer inte (typ inte ens i närheten) med det lilla av info man hittar, så hittar man plötsligt att det är en helt olika mediadel i form av eget hemmameck i stället för Google Tv. Då blir man ju lite skrämd. Klart att specs på pappret tillsammans med priset lockar.

Av marcusOCZ
Skrivet av Hårvåfflan:

Hmm jag la en beställning på en 85" idag, men nu börjar man ångra sig 😂

Öppet köp till 21 januari ifall man ångrar sig.

Alltså, det är ju ett monster av en TV, och jag skall erkänna att det drog till i armen för att hitta plånboken tills jag såg i alla fall lite information. Tror knappast Elgiganten vet mer heller om du skulle fråga.
TCL kör nån konstig grej med sin distribution. Globalt verkar dom vilja slåss med Samsung och LG, men de modellerna finns inte här, och är inte heller planerade här och det känns som om dom provar lura oss kunder till att tro det är samma grejer.
Hisense kör nått liknande. Ett par riktigt bra paneler som inte hittar hit, och gör dom det så har dom tagit bort Google TV och kör sin egen hemmameckade grej.

Av marcusOCZ
Skrivet av Hårvåfflan:

En snabb fråga:

Är TCL MQLED80 QD-Mini LED, som säljs via elgiganten motsvarigheten till TCL QM8 som säljs i USA?

Ska man satsa på någonting annat?

Satt och undrade det samma och fick en del förhoppningar på grund av priset som nu är på giganten/elköp, som ju är de enda som säljer de. Skall visst vara mellan C745 och C845. Blev ridå ned för min del, utan att jag har mer kött på benen.

Verkar som ett dåligt år för TV denna period.

Av marcusOCZ

Det vi behöver är flera lanes så vi kan ha högvis med NVME i stället för SATA som har gått ut på datum. Skulle gärna kunna maxa mitt grafikkort och samtidigt ha 6 nvme på moderkortet. Alternativet är ju pci kort med fler platser, men om man vill bygga rätt så minimalt vill i alla fall inte jag ha extra kort.

Av marcusOCZ

Ta en bild på upplösning i nvidia kontrollpanel, ungefär som detta:

Av marcusOCZ
Skrivet av Gurrrra:

Vaddå poänglöst? 2560x1440 med 100% skalning mot 5120x2880 med 200% skalning kommer ge exakt samma arbetsyta ja, men den senare kommer vara betydligt skarpare o trevligare att jobba med, alltså inte alls poänglöst. 1440p på 27" är verkligen lika omodernt som 60hz är.

Helt enig. 1440p är kanske den dummaste upplösning som finns när det kommer till media och content creation.

Av marcusOCZ

https://www.komplett.se/product/1155941/datorutrustning/strea...

Komplett håller på att köra upp priset just nu för att sälja de billigt på Black friday, men det är som normalt. Jag har två av de, vilket iofs är onödigt, men jag köpte de för 299 per styck. De kommer kosta 499 eller 599 om ett par veckor. Då är de värt det.

Av marcusOCZ

Laglig utpressning.

Av marcusOCZ
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Den lär bli skitdyr, speciellt medvettig konfiguration.

Jag är mer sugen på budget macbooken som det också ryktas. En sådan hade varit perfekt i garaget.
Jag påstår att det är få användare där valet Apple m3 +8Gb ram, 256GB ssd är bättre än Apple M1 16GB ram 500GB ssd. Olika personer har olika gränser när de olika valen är bäst.

Säker på att 16GB minne är nog i garaget?

Av marcusOCZ

Ruskigt krävande spel. Är bara i starten när man letar ledtrådar i village så det är ju fullt möjligt att det blir ännu mer krävande efter vart. Allt på max med FG och DLAA i 4K. 4090 i konstant load limit i alla fall och cpu har inte speciellt mycket arbete hittils.

https://i.imgur.com/TnJJPRE.jpg

Av marcusOCZ
Skrivet av Ozzed:

Om det skulle Komma krav på att börja vara på kontoret igen så skulle det behövas rejält högre lön numera. Det många inte tänker på är att det är svindyrt för arbetaren att vara på kontoret och ta sig till och från.

Det är bensin, slitage på bilen, fritid som går åt till att pendla och lunch som kostar typ 150Kr om dagen. Det är inget jag någonsin kan tänka mig att återvända till.

Precis. Ge de som måste vara på arbete fysiskt en tusenlapp mer per månad än de som har ett val att jobba hemifrån.

Av marcusOCZ

Helt rätt. Är ju bara se på de som måste jobba på plats hur deras vab dagar och sjukdagar ser ut på min arbetsplats med ca 1000 pers. De som jobbar hemma mestadels har KLART mindre vab och sjukdagar. Det behöver inte betyda att de jobbar mindre iofs då en del kan ta igen det på kvällstid, men det är inte det som är meningen. Då har man inte dagtidsjobb längre. I 100% av fallen, och jag har testat, så tar de ca dubbelt så lång tid att svara på ett mail än den som är på plats fysiskt på arbetet.

Hade det varit krav på att du faktist sitter framför din pc på hemmakontor, och att du faktist måste bevisa det (kommer ju aldrig bli lagligt), så hade detta tagit slut. Vi har mycket sämre prestanda från våra prosjektledare sedan covid, framför allt på fredagar och måndagar.

Av marcusOCZ
Skrivet av Ghuntax:

Sett speltestare av riktigt stora sidor där 14900k kommer över 600w strecket i spel.

Förlåt, men det stämmer bara inte. 140W kan du nog få en 14900k att göra av sig med i spel, vilket fortfarande är mycket jämfört mot X3D, men knappast några 600W. Skillnaden mellan en X3D och denna i spel är en vanlig glödlampa, om man nu har sådana kvar.

Av marcusOCZ

Fint med tv apparater listad efter populäritet. Förr kunde det faktist vara synonymt med hur bra en produkt var till priset, även om det gick att lura systemet. Men det var i alla fall ett verktyg som kunde användas. Jag har svårt att tro att första LG Oled på 55 tum eller större först kommer på 27 plats.

Av marcusOCZ

Moraklocka på armen?