Inlägg

Inlägg som enbom har skrivit i forumet
Av enbom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kyro2
Hej igen. Aceton funkar utmärkt

Okej, jag fick bort klistermärket utan problem. Men måste man köpa en sån där "specialtång" till att ta ur bios-chipset?

(hoppas det är det då som är problemet)

Av enbom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kyro2
I regel står det under en klisteretikettt som ni får pilla bort först. T.ex. Pm49FL004T. Jämför beteckningen med tabellen nedan. T.ex Pm49FL004T motsvarar RD1-PMC4.

http://www.ioss.com.tw/web/English/RD1BIOSSavior/Select/RD1Mo...

Behöver du hjälp, maila (support@eksitdata.com)

Jo det är ett klistermärke, men att när jag ska riva bort det så är det som kvar vitt från baksidan av klistermärket. Kan man ta med aceton och försöka få bort den?

Av enbom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kyro2
http://www.eksitdata.com/index.asp

Hmm... Hur ska man veta vilket man ska köpa ? Finns ju flera modeller...

Av enbom

Få tag på nytt BIOS-chip ?

Jag tror att mitt BIOS-chip har kraschat. Jag undrar då vars/om man kan få tag på ett sånt?

Så här är läget då: Datorn kraschade medans jag var inne i BIOS. Sen så gick det inte att slå på datorn (bara en svart skärm).

Har testat resettat BIOS typ 3 gånger. Testat byta skärm. Testat ta ut och stoppa in graffet igen. Testat ett par andra minnen (corsair v.s).

Alla fläktar och det funkar prima, hårddisken spinner på osv...

Hårdvaran:

AMD 2800+ Barton
MSI K7N2 Delta-L nForce2 Ultra
Leadtek 6600GT AGP 128Mb
KingMax 512Mb x2
EnLight 300w Nätagg
Maxtor 120Gb

Av enbom

Läs denna, jag och polare bytte kylare. Du behöver bara läsa om VF900:an, men om du vill så läs allting http://www.sweclockers.se/forum/showthread.php?s=&threadid=57...

Av enbom

Passar Zalman 9500AT till s939?

Som topic... passar Zalman 9500AT till s939 eller är den bara till s775? Borde väl pasas det är väl ändå samma kylare fast utan ledfläkt?

Av enbom

Oblivion: Bästa svärdet i spelet?

Vad heter det bästa svärdet i spelet, vars får man tag på den? Jag får ju snart min Imperial Dragon Armour från "sista uppdraget"? Så jag vill ju ha nåt bra svärd också, jag har bara nåt Glass Longsword som har 20 i frost damage och 21 i vanlig skada. Föresten vet nån av nån bild på den för jag skulle vela se hur den ser ut.

Av enbom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr. Bravo
Vill du ändra på din karaktär så kan jag rekomendera en mod som ger dig en amulett som gör att du kan ändra ras, stjärntecken och alla skills. Man kan även ändra på detta via console, men då blir dina stats helt åt pipsvängen. Jag har iaf använt denna mod utan problem med knasiga stats.

Läs readme-filen till modden för mer info.

http://www.tessource.net/files/cache/2072.html

Måste man ha på sig amuletten hela tiden eller är det bara just då man ska ändra stjärntecken, ras osv?

Av enbom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EvilNed
Endurance är väldigt viktigt, kan jag säga. Det ska du helst levla så mycket som möjligt i början av spelet. Annars är Nord och Redguard de bästa fight

Okej, men jag har en High Elf vad är den bra på?

Min första char är det. Jag har tagit mycket på strength, speed, agility och lite på endurance. Är det helt fel eller?

En annan sak till. Om man byter utseende på sin char nollställs sina saker då?

Av enbom

Oblivion: Tips på character som warrior (närkamp) ?

Vad är bra attributes på en character som är oftast i närkamp? Vad finns det för nå mer som är bra till en sån? Vilken ras, stjärntecken osv? Om man byter character blir man level 1 igen då? Hur gör man för att kolla på vad man har för nå på sina attributes? Det ända jag har kollat är när jag går upp i level.

Av enbom

Zalman minneskylare på ett 6600GT agp?

Det går väl inte att stoppa på Zalman minnesflänsarna som följer med VF700-CU på ett GeForce 6600GT AGP. Då tänkte jag detta. Är det värt att kapa till dom? Ger det märkvärdigt resultat tror ni?

Har beställt en sån till mitt LeadTek 6600GT.

Av enbom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TredoX
Vart är Zalman VF900-CU billigast? Den blir ju dyrare på datorbutiken än på webhallen för det blir ju frakt oxå, men finns den någon annanstans?

GTEK kostar en VF900 295:- och frakten är inte heller så dyr.

Av enbom

Everest är ett väldigt bra program också: http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Everest-Home-...

Av enbom

Jag har nu rensat dammfiltret i fronten som var full av damm och kollat lite smått i chassit men det var inte mycket damm där inte. Men det ändrade inte något. Jo HDDn som sitter just bakom frontfläkten blev några grader svalare. Men resten är lika varmt. Hmmm...

Av enbom

Okej... thx alla!

Men det har ju bara gått 2 veckor. Hur kan det ha ökat så mycket på så kort tid egentligen? Låter lite överdrivet att på 2 veckor att det bara är vädret och damm.

Av enbom

Okej... jo nu när ni talar om sommarvädret osv så är det nog det. För damm tror jag det inte är för jag har ju dammfilter i fronten så det hindrar damm från att komma in. Plus att då jag bytte cpu-kylare så rensade jag datorn från det lilla damm som var där. Inte för att det är så farliga temperaturer det har ökat till men jag tyckte det bara var lite konstigt först.

Av enbom

Ökat med 5*C på bara 2 veckor! (CPU) Hur???

Jag har för 2 veckor sen bytt ut min CPU-Kylare till en Thermalright SI-97 (med AS5) och en Zalman 92mm fläkt på den. Tempen då jag just monterat den var cirka 33*C idle och 40*C load. Nu efter 2 veckor så har tempen ökat till 37-38*C idle och 43*C load eller dylikt. Varför har det ökat? Det har ju bara gått 2 veckor...

Av enbom

Hmmm... men jag har inga fläktar i den datorn som jag har FX5200Ultra. Men jag hade tänkt stoppa 2st adda 80mm i den. 1 i fronten och 1 bak. Tror ni det skulle räcka?

Om det inte går på ett FX5200, tror ni det skulle gå på ett GeForce 4 MX 440 64MB?

Av enbom

Zalman NB47J på ett FX5200Ultra?

Nån som vet om det går att montera fast en Zalman NB47J på ett FX5200Ultra utan att det blir för varmt eller liknande?

Av enbom

Rxc: Jag var tvungen att ta ut hela moderkortet ur chassit innan jag kundeta lös den gamla kylaren... Du måste trycka ner på ena sidan av clipfästet så låstnar den (jag var tvunden att trycka väldigt hårt).

Jonjuynyjeh: Det är clipfäste på SI-97.