Inlägg

Inlägg som Oscarsson har skrivit i forumet
Av Oscarsson

Tanken med Windows 10S är nog att få fler utvecklare att släppa sina program på Windows Store. Om jag fattat det rätt går det nu att köpa vanliga program där, dvs. de behöver bara få in allt som man använder där och vänja folk vid att köpa därifrån. För Microsofts del skulle det bli en fin kassako att bli Steam for Software. Det är för mycket skräp på Store och för lite välkända programvaror nu. Priset för W10S är nog väldigt lågt?

Det framgår inte av artikeln om Windows 10S hänger ihop med Surface Laptop eller inte - jag förstår det som att det är två helt separata produkter?

Av Oscarsson
Skrivet av sKRUVARN:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8612592/2015-10-13 Rolig liten grej, körde med i5 5675C som har hyfsad integrerad grafik (iris pro), så då klarar du nog köra nått lättare spel utan att lägga pengar på grafikkort. Mus å tangentbord är väldigt individuellt bara att slänga till det du tycker verkar bra.

Skrivet av Foster:

Tjaba!

Jag plockade ihop lite komponenter för att sätta igång diskussionen lite. Just nu ligger kostnaden på 15500 utan tangentbord och mus, så det kommer bli till att ändra runt lite för att komma ned på din budget.

En sak som sticker iväg mycket i den här listan är ju skärmen. Jag valde en 1440p-skärm, den billigaste. 1440p är otroligt fint att ha när man jobbar med design, men du kan ju hitta en begagnad mindre skärm för tusenlappen om det inte lockar med 70% mer arbetsyta!

Såg nu när jag läste igen att du tänkt dig 2 st 22"-skärmar, och då borde det inte vara något problem att komma ned under 15000.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8612601/kontorsdator-swechttp://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8612601/kontorsdator-swec

Hej! Tack för förslagen.

Har ganska dåliga erfarenheter av "rolig liten grej" så jag tror jag håller mig till traditionella formfaktorer

Foster: Saknar chassi? Känns även lite overkill med en 6600K, nätagget och skärmen och jag har en windowslicens redan

Jag satte ihop den här:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8619966/2015-10-13-14841

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8619966/2015-10-13-14841

men skulle nog egentligen vilja komma ner några lappar till i pris... Några förslag?

Av Oscarsson

Kontorsdator

Hej!

Snart dags att köpa dator till kontoret och behöver lite råd. Arbetar med Adobe InDesign/Photoshop/Web och tycker inte om mac.

Kommer beställa från Inet och har tänkt mig ungefär en i5, 16gb ram, 256gb ssd + 1tb hårddisk. Övriga komponenter vet jag inte vad jag bör ha, så där vill jag gärna ha hjälp. Exempelvis om jag behöver ett grafikkort (det är ju inte så dumt att kunna spela Rocket League om det är lugnt på jobbet heller...). Även 2st ~22" skärmar behövs.

Tänker mig max 12-15000kr inklusive montering, skärmar, tangentbord + mus etc.

Tacksam för all hjälp!

Av Oscarsson

Ny jobbdator till farsan

Hej!

Farsan bad mig ta fram en ny dator för honom till jobbet. Han använder den till att skicka mail och ta emot/titta på pdf-filer i princip.

Jag plockade ihop detta:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/6554679/2014-03-06

SSD, Windows 7 och montering är viktigast. Nån gång om året behöver cdläsare användas så en sådan finns med också. Är det något som borde ändras? Går det att prispressa ytterligare?

Av Oscarsson

Om det är helt otänkbart med två hårddiskar kanske det för första gången finns en mening med att rekommendera en hybridhårddisk?

http://www.inet.se/produkt/4304008/750gb-seagate-momentus-xt-...

Av Oscarsson

Ny dator ~10000

Hejsan, har plockat ihop följande dator:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2467973/rio_2012-10-28

men nätagget har tagit slut + slut hos leverantör så skulle gärna vilja ha ett tips om ett annat som finns i lager.

Eller om det finns andra synpunkter på bygget.

Tack!

Av Oscarsson

Level 60, Act 1 Inferno

Vänsterklick: Shock Pulse - Piercing orb
Högerklick: Blizzard - Frozen Solid
1: Teleport - Fracture
2: Familiar - Ancient Guardian
3: Energy Armor - Force Armor
4: Hydra - Venom Hydra

Av Oscarsson

Jag hade använt PDF Split & Merge http://www.pdfsam.org/

Splitta PDF1 där du vill att brytgränsen ska gå, merge PDF1, PDF2, PDF1-del2.

Av Oscarsson

Jag har skickat in min dator med RMA men det syns ingenting i aktiva returärenden på hemsidan (datorn skickades i tisdags - framme onsdag), är funktionen inte igång eller dröjer det bara innan det registrerats?

Av Oscarsson
Skrivet av dnomix:

Hej,

Köpte en U36SD-rx060v (7200 rpm) disk förra veckan till mina föräldrar på nätet (net2world). Tycker dock disken väsnas/låter högt, har aldrig ägt en notebook innan som låter så högt. Är det normalt eller bör jag göra en RMA? ASUS kunde inte svara på några frågor via supporten eller vara till hjälp, och service/inskick kan ta minst 10 arb dagar. Föräldrarna åker utomlands den 14:e sept och är borta tills efter nyår, så vet inte om jag hinner få tillbaka datorn ens om jag felanmäler.

Vet inte om det är normalt med ljudet. Är iaf inte fläkten som låter eller stör, utan just hårddisken. Svårt att spela in ljudet för att jämföra, och inga S.M.A.R.T fel rapporterade eller sånt. Hade jag inte förbrukat garantin hade det varit värt att byta ut den till en tystare direkt men kanske att "alla" 7200 diskar låter så högt eller är det nåt fel?

Ingen i sthlmsområdet (vasastan) med en 060 (7200 rpm) variant som jag kan jämföra med? Servicepartnern är "let me repair" i Uppsala enligt ASUS som annars får in datorn och gör en bedömning på disken. Tips/Förslag? Låter jag det vara och den låter eller är det normalt eller hur ska jag veta om den bör vara tystare? Vi är iaf lite missnöjda nu.

Låter den som min så är det inte hårddisken, utan cpu-fläkten:

http://www.youtube.com/watch?v=Ipe51i9aIew

Av Oscarsson
Av Oscarsson
Skrivet av PhenPhantom:

02an eller 06an? (den med 5400 rpm eller 7200?)

7200rpm.

Den är tystare generellt när den är inställd på "quiet office"inställningen men såfort hårddisken används nämnvärt så drar den igång som f-n

Av Oscarsson

Precis fått min U36SD, men satan vad mycket hårddisken låter. Titta på film är ju inte att tänka på utan att koppla den till något.

Några förslag på hur man kan få hårddisken lite tystare, utan att skruva upp och byta till SSD?

Av Oscarsson

Borde de inte sänka priset på u36JC nu? Står och väger mellan bättre prestanda vs hybriddisk, men med bara 300kr skillnad på den prestandaskillnaden...

Av Oscarsson

För min del blir det Systemvetenskap i Göteborg

Av Oscarsson

Ingen datorbutik som snott sammansättningen rakt av och säljer "Sweclockers Sommardator"?

Av Oscarsson

Kan vara den mest cheesy reklamfilm jag någonsin sett. Garvböl!

Av Oscarsson

Rätt stolt över mig själv, fick 92p vilket förhoppningsvis innebär 1.6. Bör räcka gott och väl till min utbildning i höst!

Av Oscarsson

Multiplayer över internet har helt klart ett finger med i spelet här, men jag tror även att prissättningen har med saken att göra.

Istället för att punga ut 700kr per spel så släpps dem billigt för 100-300kr och sen kommer nedladdningsbara tillägg för X kronor.

Se på Minecraft, basic spel som i början säkert sålde delvis för att det var så billigt. Hade det blivit sån storm om det kostar 700kr?

Eller ännu nyare - Magicka. Köpte det för 88kr, störtbilligt. Fanns liksom ingen anledning att ladda ner spelet för att spara 88kr och missa multiplayerfunktionen.

Av Oscarsson
Skrivet av Kamouflage:

För 2.5 sparar jag ju samma summa på att slakta bara nätagg, chassi och kylare och slänga resten

Ja, och det är väl ungefär dem delarna som fortfarande är värt något, ström är alltid ström, låda är låda och kylning är lika år från år