Inlägg

Inlägg som storcken89 har skrivit i forumet
Av storcken89

Är vista = osx, nejnejnej!!

Tycker det var en riktigt skön film:D

http://www.youtube.com/watch?v=TaIUkwPybtM

Av storcken89

Fylla färg i skärmen?

En pixel på skärmen verkar ha dött. Jag har hört att det kan bero på att färgen i skärmen är slut. Nu undrar jag vart man köper och fyller på det? Jag hittar inte bruksanvisningen så jag kan inte kolla där....... och jag hittar ingenstans på nätet där man kan köpa det.
Jag har undersökt baksidan och hittar inte nåt ställe där man skulle kunna hälla i färgen. Måste man skruva upp den eller, men då är nog garantin körd. Kanske bäst att lämna in den så att en expert får fixa det.
Skärmen ifråga är en Hyundai L90D+

Snälla, vill ha lite snabba svar för jag sitter och irriterar mig på döingen hela tiden..........................

Av storcken89
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murcho
inte mycket inte

???:P

Av storcken89
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mathias72
Hittade en som byggt ett block för kylning av diskar "ovanifrån". Ett block kyler 2 diskar.

http://www.zfz.com/projects.asp?request=liquidbarracudaiv&page=1

Jo. jag har sett den nissen. Han verkar då inte ha ont om tid till å putsa:P
Det var väl nåt sånt som var meningen från början, men jag kommer att ha en till varje istället. Vi får se hur det funkar, hoppas på det bästa. Men det är ju lite trångt att få in två block tillsammans med slangar i HDD-racket. Meningen är att en disk ska sitta upp och ner, och nu när jag gjort om det så nipllarna sitter på diagonalen ska det nog funka.

Tack ändå för länken:D

Av storcken89

Ok, ska tänka på det:D

Av storcken89
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mathias72
Sidorna, definitivt. Där skruvarna som normalt leder bort en del värme sitter, och har de några små flänsar är det där de sitter... Tror inte det är någon tillfällighet att i princip samtliga (vatten-)kylningslösningar för HD's har blocken på sidorna.

Det sagt så tror jag att det visst skulle gå att kyla dem effektivt på översidan, skulle ju bli lite mer originellt så Enklast är nog dock sidorna. Beror ju lite på hur du tänkt at montera och så...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murcho
instämmer med mathias71, kyl på sidorna av hårddisken, du pratar om att fräsa på sidan av HDD men de är fömodligen onödigt, jag har inte sett någon annan göra det.

Men som sagt, kanterna har ju ingen som helst anliggningsyta/anläggningsyta eller vad det heter. Men det är det som jag tycker är så konstigt att kylarna man köper är monterade där. Det kan ju inte bli så värst effektivt nära det inte ligger an ordentligt.
Jaja, jag kör då iallafall på mitt vis eftersom jag ska ha kvar diskarna i hd-racket och jag har inte tid att designa nytt:P

Citat:

Ursprungligen inskrivet av diggarn
detta verkar ju bli riktigt trevligt storcken89, spara inte om bilderna i paint, de är de som förstör bilderna så jäkla mkt... Gör det i photoshop eller liknande istället!

ska bli kul att följa!

Jajo, får se om jag ändrar dom när jag kommer hem igen. Tack för tipset.

Tack för uppmuntran, har alltid varit så avundsjuka på andras byggloggar när folk skrivit detta:D Det kommer väl bli ganska mycket aktivitet nu i närmsta framtiden tror jag.

Av storcken89
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mathias72
Med luft. Lågvarvig fläkt kyler HD's bra mycket effektivare än vatten. Så såvida det inte är ett egenvärde i att vattenkyla "allt" för sakens skull, eller du verkligen vill tillverka HD-block så kör på en bra fläkt. Kan bli i princip ljudlöst.

Intressant log, följer utvecklingen med spänning.

Grejen är ju att diskarna ska stängas in i ett ljudisolerat utrymme, och då måste det ju var öppet nånstans där luften ska komma in. Och då kommer ljud ut, därför vill jag kyla med vatten.
Frågan var egentligen på vilket sätt ska de kylas med vatten, ska blocket ligga på sidorna eller uppe på? Sidorna är ju en del av chassiet, därför vill man helst lägga blocken där för att få bäst värmeupptagning. Själva botten och toppen är isolerad och blir inte riktigt lika varma, men det kanske jämnar ut sig med tanke på den större ytan man får. Det som försvårar att kyla på sidorna är att de är så ojämne, och för att få en bra anläggningsyta så måste de fräsas av. Det är jag inte riktigt säker om jag vill göra, små små spån som blir kvar kan kortsluta kortet, hur ska jag spänna upp skiten och pallar den misshandeln av fräsen?
Men nu har jag valt att gå på den enkla varianten, lägga ett stort lock uppepå bara.

Förresten är det jävligt roligt att höra att du tycker att mitt projekt är spännande:D

Har lagt upp två slutgiltiga ritningar på HDD- och CPU-blocken i byggloggen nu. även lite bilder på chassiet med lite beskrivningar hur det kommer se ut.

Måste lägga på ett kol och göra klart allt nu för det ska vara klart och rapporten inlämnad v. 7. får se hur det blir med det egentligen.

Av storcken89

Nu har jag beställt grejer, jag fick aldrig nån sponsring. Iofs så kan jag inte säga att jag ansträngt mig så jättehårt för det, men det känns ändå tråkigt att punga ut egna pengar

Eheim 1048 Waterpump 220V 10L/min

Anslutningsadapter från Eheim 1048 UTLOPP

Anslutningsadapter från Eheim 1046/1048 INLOPP

Innovatek Tubing 8x1mm translucent - slang per meter

Anslutningsadapter från 1/4" skruvanslutning till 8x1mm-slang

Black ICE GT Stealth - 120 - 150x135x30mm / 400g (Plats för 1x120mm fläkt) 1/4" skruvanslutning

ADDA 120mm 3pin/4pin 16dB 38.9CFM RETAIL

Innovatek InnovaProtekt 1000ml/1l - corrosion protection & heat transfer

Av storcken89

Nära döden upplevelse!

Idag hade jag vverkligen en nära döden upplevelse.
Mitt projektarbete i skolan har med datorn att göra, så idag skulle jag göra lite dokumentation och fotade hela datorn. Och medan den ändå var framme tänkte jag lägga lite kablar och sånt lite snyggt.
Sen när jag pluggat in burken igen och startade kom det upp att det blivit ett diskläsfel hade uppstått. Och jävlar vad skitnödig jag blev, jag trodde att nåt hade pajat. Och det har jag verkligen inte tid med eftersom jag måste använda datorn i skolarbetet.
Men sen läste jag här på forumet att man kunde byta sladd och prova. Så gjorde jag det, och det funka!! Jag måste ha böjt den gamla sladden för mycket så nån ledare inuti gick av eller nåt.

Lycklig är jag nu iaf:)

Av storcken89
Av storcken89

Kabinett till min disk

Som sagt skulle jag behöva ett kabinett till en samsung 2.5" disk som jag fått tag på.
http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/SpinPointMSerie...

Men jag förstår inte vad det är för anslutning till den, det är ju inte SATA utan en massa stift som på IDE, men en IDE-kabel passar inte. Disken är köpt i kina, kan det vara därför??
Det står PATA på hdd, men finns det externa kabinett till såna??

Skulle verkligen verkligen uppskatta hjälp.

Av storcken89

Det beror vad du ska använda den till.

Plasma är trevligare att titta film på, men inte lika bra till tv-tittande eller till datorn. Nackdelen är ju att man kan få inbrända spökbilder, men det är enorm skillnad från olika märken och modeller hur känslig den är.

Jag rekomenderar minhembio.com

Av storcken89

Börjar kännas som att jag varken har tid eller orkar kyla nätagget med vatten just nu. Det får väl kanske bli ett senare projekt eller nåt, om det låter allt för mycket så kan jag ju säkert byta fläkt i det eller köpa ett annat bättre.
4 block som ska ritas å byggas är ju lite ändå, håller mig till det sålänge.

Av storcken89
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murcho
du kommer att förlora mycket tryck, hälften av trycket kommer att försvinna efter som du delar på slangarna till två olika slangar. jag kommer inte ihåg vilka radiatorer du har riktigt :/ men jag antar att du har dubbla singel radiatorer eller en me dubbla 120mm fläktplatser.

Mvh Linuz

Jag har ingen radiator alls för tillfället, men kommer nog att köra med en singel med dubbla fläktplatser.
Jo man tappar ju tryck om man kör parallelkopplat som jag tänkte. Man kanske ska seriekoppla ändå, men grejen är ju att den sista komponenten på "slingan" kanske inte kyls tillräckligt om vattnet är för varmt då.
Isåfall i vilken ordning ska komponenterna kylas?
CPU -> Graffe -> Nordbrygga -> HDD -> Nätagg
Om jag tex har såhär så är jag rädd för att HDDerna som kommer att monteras i en isolerad låda inte kommer att få tillräckligt med kylning.

Hur brukar man göra??

Av storcken89

Jaha, det var nu ett tag sen jag skrev nåt här på forumet. Men jag har inte heller hållt på nånting med projektet, har varit mycket annat.
Men nu har jag märkt att jag är efter enligt tidsplanen och måste rycka upp mig lite.

Men jag har funderat hur allt ska hänga ihop, och jag har en liten ide:
Det kommer att gå en slang till CPUn sen två ut därifrån, och en slang går grafikkortet -> nordbryggan -> tanken. Andra slangen, hdd1+2 -> Nätagg -> tank.
Vad säger ni? Kan det funka? Tänk nu att jag inte ska ha ett ultrasupersystem som ska kyla min överklockade megadator, utan en standarddator som ska bli så tyst som möjligt.

Vissa delar kan jag inte göra själva så dessa hade jag försökt få sponsrade från nå företag. Jag har skickat ett mail där jag presenterar min ide till datorbutiken och gtek. Avslag ifrån db.se och inget svar än så länge ifrån gtek. Men är det inte andra på forumet som fått sponsorgrejer ifrån gtek?
Har ni några fler ideer på företag som ni tror/vet kan vara intresserade. Det jag behöver är radiator, pump, tank, slang, nipplar och sån där korrosionskydd.

Ideer vill vi ha

Av storcken89
Citat:

Ursprungligen inskrivet av honkel
Jag svarade innan du hade redigreat texten, det enda du fråga var om en tv kan va för gammal för TV-out.

okok

Av storcken89
Citat:

Ursprungligen inskrivet av honkel
ja

....................................

Av storcken89

Den saknar inte scart, men jag kör från recievern till tven. Kompositen kör jag in i scarten med en sån hör liten dosa.
Jag vet att det funkar mellan de två delarna, för jag får upp recieverns OSD-meny på tvn.

Men vad ska det vara för upplösning, frekvens, färgkvalitet??? Och ska det vara Pal-g eller Pal-b??

Av storcken89

Är tven för gammal??

Kan en tv vara för gammal för att den ska kunna fixa tv-out??
Jag har ett 6600gt kort och får inte till detta. Jag kör med s-video ut till recievern och sen komposit därifrån upp till teven.
Det enda som händer är att det flimrar lite i bilden när man pillar i inställningarna.
Men får inte nån bild.

Hur ska inställningarna vara för att det ska funka i den kanske 10-15 år gamla tven?? snälla hjälp mig:(

Av storcken89

Hur fan ska jag kyla hårddiskarna tycker ni?
Den mesta värmen går ju ut på sidorna så det bästa hade ju varit att göra blcok och sätta där. Men grejen är att det är alldeles ojämnt och jag vet inte om jag vågar ställa mig att fräsa eller slipa bort ojämnheterna, med tanke på vibrationer och att få metallfilspån på kretskortet. Dessutom sitter det som tjock aluminiumfolie över ett hål på sidan som jag är rädd att förstöra. Vad är det i detta hål?? Är det här som de suger ut luften efter att disken är monterad i fabriken?
Jag kan ju göra ett stort block och lägga uppe på, men tyvärr är ju det isolerat så det inte alls är lika varmt som sidorna. Fast det kanske jämnar ut sig för att det är en större anläggningsyta där.
Har ni nå förslag, har kikat i andra trådar fast blir inte mycket klokare av det.

Jag har skrivit ihop et brev som jag ska skicka till lite olika pcföretag och fråga om de är villiga att sponsra med de lite dyrare delarna jag inte kan göra själv. Men kommer knappt på några, har ni några förslag?? Någon annan här på forumet som fått sponsring för sina projekt?