Inlägg

Inlägg som storcken89 har skrivit i forumet
Av storcken89

Slangnipplar

Jag visste inte vart denna tråd passade sig bäst så jag chansa här.

12mm slang är ju ungefär lika med 1/2tum och 6mm är ju ungefär 1/4.
12mm slang är det inner eller ytterdiameter som är 12mm då??

Om det nu är innerdiameter, varför har de nästan bara slangnipplar för 12mm slang med 1/4tums gänga. Då kan man ju lika gärna köra med 1/4tums slang hela vägen. Det blir ju en falskhals.

Men var får man tag på nipplar för 12mm slang som inte är flaskhals??

Av storcken89

Ok så 300gram ska inte vara nån fara då. Iofs så kom jag på nu att min Zalman AlCu väger nog mer än så. Dessutom flyttar jag på datorn typ bara en gång i halvåret:).

Jag har kikat på rinkaby men de hade bara nipplar ner till 1/2 och jag ska ha 1/4 å. Då får jag inte nipplar som är lika och då mår jag psysiskt dåligt:P.
Men såna här snabbkopplingar som finns på typ datorbutiken, jag tycker de ser lite halvdanna ut. Är det verkligen bra med såna med tanke på att läckage inte är rekommenderat i lådan.

Nån som vill sponsra med silver skulle jag väl inte tacka nej:)
Diamant tror jag däremot inte är nån bra ide, kan nog vara lite tungbearbetat:D,

Men nån som har kommentar på det nyaste CPU-blocket??

Av storcken89

UPDATE i projektloggen.

Murcho: Jo koppar vore ju det bästa. Men kika in set nyaste blocket i loggen. I aluminium väger hela blocket ca 130 gram. I koppar väger det strax över 300 gram. Och jag är lite osäker på hur mycket man vågar hänga på utan att processorn eller moderkortet tar skada.
Nån som vet??

Förresten, vart får man tag på 1/2 tums snabbkopplingar?

Av storcken89

Förstår det:)

Jag är nog mest nöjd med blocket till grafiken. Det är tänkt att inloppet ska vara i hörnet av blocket över GPUn och sen ska varsitt utlopp vara på flankerna, dessa kommer i sin tur "hänga" ovanför minnena och förhoppningsvis kyla dom litegranna. Vad sägs om det?

Av storcken89

Aka_The_Barf:
Koppar vore ju det bästa men min lärare uppe på verkstan sa att det är tungt att jobba i. Jag har själv fräst i aluminium förut och det funkade kalas. Beror ju alldeles på vad det är för legering och så.
Köra fläktarna på lågt varvtal?? Förstår inte riktigt vad du menar.
Vad är är Waterwetter??

JAxen:
Nja, blocken ska jag då göra själv. Annars hade det jhu inte varit så krångligt. Det är ju ändå en 100-poängs kurs som ska göras.
Maskinerna på skolan är ju riktiga industrimaskiner så det är nog ingen fara. Men jag kan höra med honom om lite tips å så kanske.

DaWoo:
Solidworks 2007

Tack för peppningarna och hoppas att det fortsätter i den stilen:)

Av storcken89

Feedback: Största möjliga tystnad

Ja som sagt här kommer det feedback ifrån projektloggen.

http://sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=625593

Eftersom jag har skrivit i projektplan att jag ska lägga upp mycket av arbetet på Sweclockers så hoppas jag att mycket folk följer bygget och kommer med råd och ideer.
Det kommer inte bli något byggande förrän några veckor bara så ni vet, fram tills dess så komer det förmodligen bara bli förslag på ritningar och sånt.

Jag kan börja med att säga att datorn inte är och kommer inte bli klockad så det främsta målet med projektet är att datorn ska bli så gott som knäpptyst. Och det ska inte va någon uberdunderkylning utan lite lagomt sådär.
För att en diskussion ska komma igång börjar jag med att fråga vilket material ni tyckar att jag ska använda. Jag har diskuterat med en lärare på skolan och han tycker att aluminium vore mest praktiskt. Det är lättarbetat, låg vikt och leder värmen hyggligt. Koppar tror jag faktiskt blir lite för tungt och är tydligen oerhört segbearbetat. Men vad tycker ni.

Av storcken89

Men det konstiga är ju att egentligen så är det väl inte olika minnen. De heter ju precis samma, men det kanske är så att det inte funkar för att det sitter såna där svarta pluttar på båda sidor på det nya.

Men i instruktionsboken så står det: When usinf two DDR-DIMMmodules, instal into DIMM_A1and DIMM_B1 slots only.
Enligt det så låter det ju som att man även om minnena är olika så ska de sitta på de olika ställena. Menmen, jag kan ju prova att bara köra i B_sloten. Eller kan det gå sönder då?
Nån har en halvtime på sig att svara innan jag provar.

Edit: Det funkade, satte båda minnena i B-sloten. Tack och bock för hjälpen

Av storcken89

Datorn startar om vid uppstart

Det har blivit nåt kack med min dator. Jag vet inte vad som hänt men jag kan förklara händelseförloppet.
Jag satt i en ny hdd idag och formatera den, och ett till minne åsom datorn inte vill känna av. Sen så installera jag magic folders som gömmer mappar. Sen starta jag om datorn, och när datorn gått några minuter så kom det upp en ruta där det stod nåt i stil med: datorn har återställts efter ett allvarligt fel och en loggfil har skapats över denna. Sen starta den om. och nu händer det så varje gång.

Jag tror att det kan vara nåt med maic folders som förstört nåt, men jag vet inte hur man avinstallerar det heller. Står inte med i windows avinstallationsgrej heller.

Hjälp mig snälla

Av storcken89

Ny hdd

jag har nu köpt en till hårddisk som jag ska använda till mina dokument. Efter den är formaterad är den alldeles tom.
Ni som har en separat disk för bara filer, hur har ni det upplagt. Är filerna/filmapparna direkt i roten på disken eller måste man göra nå speciellt för att det ska funka ordentligt??

Av storcken89

Nytt minne funkar inte

Jag fick hem en till 512mb sticka idag. Jag har en sen förut å.
Men när jag sätter i stickan på rätt plats enligt boken och startar datorn så finns det enligt datorn bara 512mb fysiskt minne. Hur fan kommer det sig.

Datorn köpte jag förra våren/sommaren, med ett Corsair Value Select PC3200 DDR-DIMM 512mb. Nu köpte jag ett likadant tror jag, det står då lika på det gamla och nya kvittot.
Men det nya så sitter det åna här fyrkantiga svarta pluttar på bara en sida, kan det ha nåt att göra med det? Eller är detta bara för de har uppgraderat eller nåt?
I bruksanvisningen till moderkortet står det på en sida DDR400 Qualified Vendors list, där står mitt minne med, enda skillnaden är att det står double-sided där.

Värt att nämna kanske är att jag har ett Asus A8N-SLI Deluxe

Tack på förhand om någon svarar

Edit: är det ingen som har någon ide?? SNÄLLA kom med nåt, behöver inte ens vara bra. Mina trådar brukar aldrig bli besvarade:(

Av storcken89

Asus A6JAQ028P

Vet nån vad det är för batteritid på denna dator??
Och är det nån som har några erfarenheter och dela med sig av den kanske

Av storcken89

Jo det må vara så att Mac inte är så krångligt, men det är mamma som bestämmer och hon vill inte ha det.
Så kom gärna med andra förslag.

Av storcken89

Hon har aldrig använt mac så hon kan inte med det. Och du vet väl vad man säger. Svårt att lära gammal hund sitta.
Men jag tycker lite också att hon ska köpa en sån, för jag skulle gärna vilja prova på det och dessutom får man rabatt på en ipod om man köper med studentrabatt:D

Av storcken89

Bärbar till mamma

Mamma ska ha en ny bärbar men jag vet inte riktigt vad som gäller, hon har inte så avancerade behov. Men jag kommer väl använda datorn lite till att titta på lite film, surfa, msn och lite sånt.
Budgeten ligger på max 13000:-
Ska man köra på Amd turion eller intel core duo?

Datorn ska ha 1024mb
Hårddisken spelar inte så stor roll
DVD brännare
Blåtand
webcam skulle inte vara fel
Högst 15,4" skärm
skaplig batteritid

Framförallt ska datorn vara stabil och ha mycket bra kvalitet.
Jag hade kikat in på ibm för jag kan få studentrabatt där. Nån som har nån erfarenthet av thinkpad T60? Pappa säger att de är väldigt stabila med bra kvalitet men jag skulle gärna höra det från nån mer datorkunnig härifrån. http://www.dustinhome.se/dacsaportal/?PageID=618
Jag förstår inte specerna om det är dvd-brännare eller bara cd-brännare.
Det kanske räcker med 512mb RAM för våra behov, iofs det har ju jag på min stationära speldator så det borde väl räcka för att surfa lite.

Av storcken89

Projektarbete: Tyst

Jag hade tänkt som projektarbete att bygga ett eget chassi, vattenblock och få datorn så tyst som möjligt. Jag har tillgång till en massa CNC-maskiner på skolan som jag kan använda till blocken å så.

Men jag har lite funderingar kring andra saker.

Jag kör ett år gammalt ganska enkelt system nu med:
Athlon 64 3000
512mb RAM
Leadtek 6600GT
Asus A8N-SLI Deluxe
Seagate barracuda hdd + en till inom snar framtid

Jag hade inte tänkt att klocka nånting eller så utan bara få det så tyst det bara går i mitt egenbyggda chassi.

Hur stor kylare kommer jag behöva för detta? Kommer jag behöva ha nån fläkt? Om jag behöver fläkt ska den trycka luft utifrån och in genom kylaren eller inifrån ut genom kylaren?? Eller ska den suga genom kylaren?
Jag vill göra en så tät låda som möjligt så jag slipper få in en massa damm. Men kommer jag behöva nån fläkt som ger lite cirkulation i lådan så att inte minnen och sånt blir för varmt. Men om jag har en 120mm fläkt som blåser in i lådan genom kylaren så kanske det räcker som cirk. om jag har en lite glipa på motsatta sidan som luften kan komma ut igenom.

Sen kommer jag försöka kapsla in hdderna i ett separat fack som jag ljudisolerar med skumgummi eller nåt. Detta medför ju då också att de måste kylas på nåt vis. Och jag tänkte göra block till dessa. Men frågan är vad som är effektivast. Om jag gör som en stor platta som jag bara lägger uppepå hdden eller såna där man skruvar på sidorna. Finns det nån risk för att kretsarna på undersidan kan överhettas eller så?? Men kanske kan göra tre stora alublock så man lägger
Block
Hdd
Block
Hdd
Block
På det viset får man ju kylning på över och underifrån.

Sen så kommer vi till pumpen, ska det vara en "riktig" datorpump eller en fontänpump ifrån jula? Är det nån skillnad i ljudnivå eller så? Såg på komplett att det även fanns en pump med inbyggd tank, kan ju vara lite händigt å spara plats. Men nån som har erfarenhet av denna pump?

Lådan kommer jag förmodligen bygga i mdf eftersom det är ett ganska "dött" material där vibrationer och sånt inte fortplantar sig i. Och därmed ljud ifrån pump, fläkt eller hdd inte kan komma igenom.

Av storcken89

6600gt och a8n-sli

Vad för Grafikkylning kan man kasta i om man har ett A8N-SLI Deluxe med en NB47J på nordbryggan. Har sett att vissa fått i en zalman Vf700 genom att böja lite på flänsarna på en likadan nordbryggskylning.
Men det var inte på ett likadant gaffekort som jag har. Jag har ett Leadtek 6600gt. Nån som har denna kombination som kan hjälpa mig??

Sen är grafikkortet helt konstigt, förut när jag körde need for speed underground 2 så varnade hardware monitorn att gpun blir överhettad. Om man jag växlade direkt från spelet till monitorn ser man temperaturen sjunka från 95 till typ 60 på nån sekund, kan detta verkligen vara normalt, har ju läst att det är varmt med 60. Det konstiga är att det kommer upp gröna fält i spelet dessutom, det borde det ju inte göra om det bara var monitorn visade alldeles fel.
Det kan bli gröna fält i senaste Age of empires också. Sen är det ju konstigt att det inte var såhär från början.
Det blir inge skillnad på om jag använder en arctic cooling 6 heller, och jag har varit noga med pasta. Har bra cirkulation i chassit å allt sånt.
Jag har också testat att byta drivrutner, utan resultat.

Av storcken89

Skum skärm

Min skärm har börjat agera jävligt mysko, jag har två skärmar inkopplade för att få en till att spela mp3orna på. Men de senaste dagarna så har bakgrunden på primärskärmen försvunnit.
Den står bara och växlar mellan blå och vit färg, men på den andra skärmen är det helt normalt. Datorn fungerar som det ska och den är inge segare.

När jag går in på kontrollpanelen-bildskärm och ändrar bakgrund och klickar på verkställ så ser man bakgrunden komma fram och sen försvinna på en gång till att bli blå-vit igen.

Datorn har upptäckt en trojan på datorn som den inte kunde ta bort eftersom "filen bytte namn". Den ligger under C:\Documents and Settings\*****\Local Settings\Temp och filen heter desktop.OTM.
Om man öpnnar denna fil i anteckningar står det en massa skit man inte begriper sig på förutom en sak:<title>DANGER: SPYWARE

Eftersom datorn inte kunde ta bort den själv så gjorde jag de själv. Jag har för mig att bakgrunden inte funkade redan innan jag tog bort filen, det är jag 98% säker på. Kan de två sakerna ha nåt med varann att göra.

Har faktiskt för mig att det slutade funka efter att jag installerade ACDSee och sen startade om.

Vad fan ska jag göra, jag blir alldeles tokig av att se bakgrunden växla färg hela tiden. Finns det nå program som kan dona till det här eller måste jag installera om hela skiten.

Av storcken89

Leadtek 6600gt, problem!!

Jag köpte en ny dator för nån månad sen med kortet Leadtek 6600gt Extreme och nu börjar jag bli riktigt förbannad.

När jag kör settlers, heritage of kings eller NFSU 2 och sånt på högsta detail så varnar winfox att kortet blir för varmt.
Och då börjar den varna vid 80 grader. Och då får jag en massa grafikfel, gröna fält kommer fram överallt.
Sen när jag går ur spelet så sjunker tempen från 80-60 grader på 3 sekunder.
Ska inte kortet klara av detta? Det är ju för fan inte ens klockat.
Jag hade det klockat förut men när det började bli ne massa strul så drog jag in originalinställningarna.

Först trodde jag att det var kylarn som var för klen så jag köpte en ny, en arctic cooling silencer 6 (rev. 2). Även med denna fläkten så blir det för varmt säger datorn, men när man känner på kåpan över flänsen så är den inte ens pissljummen.
Ja, jag har haft på kylpasta och ja, jag har inte haft på så tjockt. Dessutom var det arctic coolings MX-1 pasta.

Kan det ha blivit nå konstigt när jag bytte fläkten?? Men isåfall är det konstigt att han var för varm innan å.

Är det drivrutinerna?? Ska man köra med leadteks egna drivisar eller med nVidias? Värt att nämna att jag har leadteks nyaste. Men det funkade ju inte med de som följde med heller.

Eller är det så enkelt att kortet var kasst från början?? Isåfall om det var det, får man ut nåt på garantin om man har bytt fläkt?? Det vet jag att man inte får på processorn.

Är det temperaturmätningen som det kan va fel på?? Men om det skulle va det felet, varför kommer det en massa gröna fält om kortet egentligen inte är varmt.

Jag skulle va hemskt tacksam om nån kunde berätta vad jag ska göra. Om det bara är att sätta tillbaka originalfläkten, skicka in en reklamation och se glad ut.:)

Av storcken89

ADSL modem

Nu när jag har en till dator behöver jag en trådlös router mellan den nya och den gamla. Det är bara det at jag inte vet vad man ska ha. Jag vill ha inbyggt modem och helst nån funktion så att man kan ha som ett nätverk och skriva ut från skrivaren vid gamla datorn. Är detta som kallas trådlös accespunkt?
Jag har hört att D-links trådlösa routers bara är skit, stämmer detta?
Vilka märken är bra, Belkin, Linksys, Netgear.....???

Av storcken89

Jag tror inte at jag behöver så mycket hårddisk, men jag kan ju ha fel. Får väl lägga till om det skulle behövas. Och Ja, jag kommer förmodligen att uppgradera minnena senare när lite mer peningar kommer in.:)

Jo , 7700 är ju väääääldigt stor. Men Zalman har en lista på moderbrädor som ska ta den kylaren, där kortet står med. Så jag får väl hoppas att de inte har fel då. Det kanske är bra att det täcker minnena så kylflänsarna absorberar lite värme från dom. Vem vet.