Inlägg

Inlägg som Sidde har skrivit i forumet
Av Sidde

Skoluppgift?

Hårddiskens rotationshastighet, läs/skrivhastighet, cache-minne osv.
Processorns längd på pipelinesen, cacheminnes mängd och hastighet, klockfrekvens osv.
mängd ram, latency på RAMet

finns mer också...

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Är det inte för att den inte *hittar* något system? Det kan ju vara installerat men att någonting har blivit skadat mjukvarumässigt? En stilla undran bara.

Ja, så jag borde uttryckt mig. Den hittar inget system, kan vara för att hårddisken är trasig, openfirmware är felinställd och behöver resettas, eller liknande.

Av Sidde

Öppna disc utility och formatera den, om den ska ha fat vill säga. Följer det med ett specifikt program föra tt göra det får du nog använda det istället.

Av Sidde

Hårddisken behöver inte vara trasig för att den där symbolen ska visas. Det är en symbol för att det inte finns något system installerat.

Varför den spottar ut skivan vet jag inte, kanske den inte är bootbar?

In med en OS X/Os9-skiva och testa att installera.

Av Sidde

Moderna gamla digitalkameror ni har. Använde själv en Apple Quicktake bara en månad sedan, var tvungen att checka in hur pass bra bilder den faktiskt tar, låg i en utav mina flyttlådor jag packade upp när jag flyttade in i nya lägenheten.
Den var köpt till min gamla Powerbook Duo 230.

Kameran fotar i 640x480, har 1MB minne och är från 1994.
Du anslutar den till serieporten på än äldre mac, även kallad local talk. Tar rätt bra bilder förövrigt, 24bitars färgdjup.

Av Sidde

Kör en Mac Mini med OS X Server, kanonbra, samt, du kan tex boota datorn i target mode via en annan mac över firewire, för att tex installera system utan att behöva koppla in skärm osv. på mac minin.

Samt, du hittar ingen komplettare liten maskin för det priset du får en begagnad mac mini. Hittar du en smidigare dator än en ny mac mini för det priset ens? Med gigabit-ethernet och core 2 duo?

Med smidig menar jag, liten och snabb, nästan ljudlös och otroligt fungerande.

Man behöver inte heller OS X Server för att köra serverprogramvaror.
OS X fungerar kanonbra, likt vilken linux-dist/BSD som helst kan du köra någon form utav pakethantere och installera program via ssh på ett kommando. I OS X fall Macports.

OS X fungerar kanonbra att administrera över ssh, software update och även de flesta inställningar går att sköta via cli.

Sett endel som säger att OS X är onödigt att köra på en server för att det är en skrivbordshanterera i bakgrunden. Men samma människor kan tänka sig köra Ubuntu på maskinen, som startar x11 by default även i servrar.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nuukeer
finns många fjortisar som har ipod. människor med lite vett i huvudet brukar generellt köra kvalitetsspelare ala iriver/iaudio.

men touch... hur bra skärm har den, på min gamla handator så hade jag 65k färger (16 bit) och stod inte ut med det, och på mp3:er brukar det vara 18 bit (262k) så jag hoppas att denna har 24 bit-display eller? fast det ser ut att vara en TN-panel i den så

iPhonen och då antar jag även iPod Touch har otroligt bra skärm, den har så bra färgdjup och konstrast samt ljusstark att man tror att den är fejk när man håller den i handen.

Framförallt när man sitter i menyn. Ikonerna är så krispa i färgerna.

Otrolig surfkapacitet, dock saknas stöd för javascript och endel annat.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Koncepter är ju helt samma. Integrerad minneskontroll och processorer som kommunicerar direkt utan nordbrygga. Typen är alltså gammal.

Inte alls. AMDs initativ. IBM listas inte ens som en av grundarna.

Vart får du att det är AMDs initiativ ifrån. Ser att IBM inte är en utav grundarna..

Who are the Founding Members of the Consortium?
Advanced Micro Devices, Alliance Semiconductor, Apple Computer, Broadcom Corporation, Cisco Systems, Nvidia, PMC-Sierra, Sun Microsystems, and Transmeta.

Av Sidde

2.2ghz-modellen och köp 4GB RAM från Dustin.

Av Sidde

AMD köpte väl sin teknik från IBM?
De använder hur som helst samma teknik. PowerPC G5 och AMD64orna.

Av Sidde

Alltså detta är ju ett skämt, uttryck som flyta felfritt och utan lagg.

Man kan köra CS3 på en G4 400MHz utan lagg och det flyter bra.
Det handlar om hur lång tid det tar att lägga på filter, eller utföra makron, att hantera ett 100tal bilder och så utan att datorn får oerhörda svarstider.

I en powerbook eller ibook.
Sätt in ca 1GB RAM, 768 duger. Se till att inte ha allt för trög hårddisk, om du har en firewire-disk i närheten, lägg photoshops växlingsfil där.

Av Sidde

x7900 sitter redan i Apples iMac, benchmarks finns ute för jämförelse mellan 2.4GHz Core 2 Duo och 2.8GHz Core 2 Extreme.

Av Sidde

Du får ingen smidig dator om du väljer toshiban, och inte heller en rolig CPU för laptops. Den är klart mycket långsammare CPU-mässigt. Grafikkortet är verkligen low-end, men klarar de klenare spelen bättre än macbooken. Ingen av dessa går att spela på.

Av Sidde

barefeats.com kanske har någon benchmark du kan titta på.

Av Sidde

Så för att vara säker enligt scenariot SwinginStan berättar, köp varan över disk eller direkt från Apple.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
"Xeon X5365 bygger på Intels fyrkärniga processorkärna Clovertown och har en frekvens om 3,0 gigahertz vilket gör den till den första Xeon-processorn som bygger på Core-arkitektur över 3 gigahertz."

Hmm, Mac Pro har ju haft dual dual-core 3GHz Xeons rätt länge (och Apple har inte kört något sunkigt NetBurst heller)...?

Apple fick använda dessa ett halvår före resten utav industrin...

Av Sidde

En Mac kan köra Windows, så man blir mest begränsad utav att köra en vanlig PC

Skaffa alltid en mac, det är enda vägen till framgång.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0rris
Helt klart. 10.5 ser ut att bli en riktigt trevlig release när de äntligen kommer ut med den. Apple har inte varit så himla duktiga på att kommunicera förbättringarna av de lägre nivåerna, eller så är det bara usla skribenter som valt att fokusera på de ytligare förändringarna. Det mest intressanta i mitt tycke, och förmodligen den enstaka feature som krävt mest resurser, är att nästan hela OS:et nu är 64-bit. I en enda distribution, med fyrvägars universella binärer, till skillnad från somliga andra OS-leverantörer. Det är dock intressant att notera att Carbon, eller åtminstone Carbons GUI-delar, inte är 64-bit. Ödesval eller brist på resurser? Carbonutvecklare verkar inte så jätteglada över den nyheten, hur som helst.

De vill väll dumpa Carbon helt enkelt. Det var ju ett smidigt övergångsapi... Nu är det Cocoa som gäller...

Av Sidde

En gång i tiden lyssnade jag på diggnation, men fyfan, de är verkligen skräp, var de bättre de första kvartalet eller lyssnade jag verkligen på detta...

Annars lyssnar jag bara på Buzz out Loud from Cnet

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0rris
Det här låter osannolikt. Vilka framework skulle det vara? Rosetta stöder inte att man blandar arkitekturer inom samma process, så en Intelbinär kan inte köra mot PPC-frameworks, så det skulle i så fall betyda att vi fortfarande har PPC-binärer i 10.4, vilket inte låter särskilt troligt.

Ganska säker på att jag läste det i boken OS X Internals, det handlar framförallt om boot-sekvensen. Men har för mig jag också stött på dokumentation om det i hackint0sh-communityn också. Angående boot-sekvensen där med. Var ju en utav de stora problem att komma runt när de försökte hacka OS X. Att under bootsekvensen så körs det kod i Rosetta för att vidare ladda systemet. Jag vet dock inte hur mycket och vad det är.

Då jag inte har tillgång till OS X Internals-boken sedan jag återvände till Sverige kan jag tyvärr inte leta rätt på vidare info.

Men för att vara lite mer on topic i tråden. Leopard är ett enormt lyft för Intel-maskiner. Om man sätter sig på en rejäl PPC-mac och jämför med en modern intelmac så kommer responsen i systemet vara trevligare på en ppc-mac. Det upplevs snärtigare, samt betydligt mer stabilt.

OS X Intel är knappt användbart i jämförelse. Safari och andra apps krashar lite titt som tätt och en hel del konstiga beteenden uppstår i drift. Fast det blir bättre för varje point release.

Edit, lyckades tyvärr inte hitta någon vettig dokumentation om vilka komponenter det är som inte är portade ännu. Hittade bara trådar om andra uttalanden om det... exempelvis denna... http://www.gripe2ed.com/scoop/comments/2006/10/24/0456/5625/5...