Inlägg

Inlägg som Sidde har skrivit i forumet
Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dagle
Fulhack? Jag tycker att Aqua är mer ett fulhack (i mina ögon).

Jag brukar distrubera mina program som fungerar till mac i tar-bollar, varför fixa något som fungerar?

Testat att kör mac (en längre period), passade inte mig och känns dumt att köpa en för att installera linux eller bsd (och grejen till att det inte passa mig var att det fanns en lösning som inte passa mig).

Hur är Aqua ett fulhack? Det låter verkligen som att 1. du inte vet vad det betyder, eller 2. du använder ordet på fel ställe.

Fulhack brukar betyda temporär lösning på ett problem. Det tar inte bort problemet, utan bara lägger en lapp för. Hur är aqua det? Vad är problemet som man försökt lösa och vad löser aqua.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Filleokus
Men apple är ju ett företag. Ett företag som betalar sina utvecklare. Linux är ju gratis och utvecklas på frivillig basis. Jag tror inte det skulle gå att få alla utvecklare för fönsterhanterare på linux att samlas och bygga upp en ny förenad fönsterhanterare.

Det är fler företag och mer pengar involverade i linuxutveckling än vad Apple lägger ner på OS X. Du kanske missat stora företag som Redhat, Novell, IBM osv.
Linux som kärna är de facto gratis. men en Linuxdist är inte alltid gratis. Alla utvecklar säkerligen inte det på frivillig basis rakt av, många är anställda.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Konstigt. Jag kör då tydligen med omodernt OS på två av fyra maskiner utan att drabbas av varesig virus eller trojaner.

Orsaken till att Apple så ofta blir dissat (eller snarare deras "datorer") är pga att flertalet mac användare på detta forumet är fanatiker, och inte inser att du oftast för samma för samma pris, säg 15k, så får du betydligt mer PC än Mac, då menar jag bättre processor, mer minne och mer hårddisk, kanske inte lika portabel eller estetiskt tilltalande, men så är inte det iheller vad den absoluta majoriten av användare efterfrågar iheller.

Talar du för den absoluta majoriteten? Apples marknadsandelar på laptopmarknaden ökar dramatiskt, i USA har de över 10% nu och växer stadigt. Och 10% är mycket, tänk på att Dell som är störst har runt 30%. Vad ska man men prestanda till då den absoluta majoriteten vill surfa, skicka mail och leka med medieprogram såsom spela musik. Kolla också in vilka datorer som säljer bäst hos Dell, HP etc, det är inte datorer med bra grafikkort.

Jag brukar inte säga att Apple har de absolut mest prisvärda datorerna, ovanför här presenterades en prisvärd dator också, men de som snackar överpriser och liknande är ofta fel ute, för marknaden talar ju om andra siffror.
Kolla på försäljningsstatistik över bärbara datoer. Och inte World Wide, utan i Europa eller USA, i den värld vi lever i alltså. För World Wide inkluderar den största marknaden, indien och kina, finns knappt märken som Apple, och Sony är lyxprodukter.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cylon
Hur många gånger flyttade Microsoft lanseringen av Vista?

Hur många gånger har Apple flyttat lanseringen av Leopard?

Vista = Många, allafall om vi ska räkna med Longhorn-utvecklingen.
Leopard = 1, från Spring 2007 till October 2007.

Av Sidde

Går det att köpa Mac OS X för Intel idag? det gjorde inte det vid juletid allafall. Apple skeppade bara ut PPC-versioner, eftersom alla macar med Intel kommer med det installerat.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth

Jag ser faktist inte fram emot nästa Windows version men att säga att Vista inte för med sig några större förändringar är rent skitsnack. Vista är som om man skulle gå från Mac OS 9 till Mac OS X 10.4.

Mac OS X är idagsläget bättre än Vista tittat på från en användares ögon. Från en utvecklares är Vista helt överlägset. Vilket kommer dominera? Det vet vi nog båda men vilket kommer vara bäst för dig och mig? Det vet vi nog OSXså

Vista är INTE som OS 9 till 10.4 i utveckling.
Vista är NT 6, och XP/2003 är NT 5.x

OS X 10.4 är NeXTSTEP 8.9. Och Mac OS 9. Det grundar sig i Mac OS som dök upp till fösta macen. Och är påbyggt.
Vill du ha en OS X jämförelse med Vista måste du gå bakåt i NeXTSTEP/OpenSTEP/Rhapsody. Inte till andra system.

Att jämföra XP till Vista mot OS 9 till OS X är så långt ifrån du kan komma. XP och Vista enorma mängder kod, har i stort sätt samma kärna, bara uppdaterad. OS 9 och OS X delar QuickTime och Carbon. Det är 2st små APIer de delar, + säkert något jag inte tänkt på nu.

Att få från 10.0 till 10.4 däremot är mer vad Vista har gjort. Då talar vi om stora förändringar, har du ens sett 10.0?

Alltså läs vad MS har gjort i Vista, och försök greppa vad skillnaden är mellan OS 9 och OS X.
Hade MS lagt Vistas utseende uppe på en Linux-kärna hade du haft samma skillnad. Och det är ingen överdrift. För OS X är ett helt annat system mot OS 9.

Av Sidde

Tvi och blä! Tur att jag inte har planerat inköpet utav en MBP före November då.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Bara det att i jämförelse är Macbooken avsevärt tyngre och med sämre hårdvara dessutom. Om du tar bort viktskillnad/storlek ur jämförelsen är Macbooken inte prisvärd jämfört med andra datorer. Jag anser Vaion vara prisvärd om du ser till vissa aspekter, på samma sätt som Macbooken är prisvärd ifall du ser till andra

Helt sant, men trådskaparen letade efter altenativ och frågade om det var värt pengarna
Då gav ett annat altenativ, en macbook, den har samma storlek men inte lika portabel när det kommer till vikt och tjocklek. Men det är helt klart ett altenativ fortfarande.

Jag vet inte hur bra den där sonyn står sig i prisvärdhet mot tex LGs portabla maskiner eller mot alla 12"-varianter utav datorer som tävlar i ungefär samma kategori. Runt 20-25k klassen utav portabla.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonaseriksson
eh. ironi? hört talas om? kom starkt där nångång i slutet av 90-talet

Va? Förstår du inte min ironi eller var du ironisk nu? vafan, alla kan ju inte vara oseriösa, hur ska min oseriösitet fungera då?

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonaseriksson
Aero

Så Microsoft lyckades med sin Wow-kompanj. Trodde de marknadsförde World of Warcraft...

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eson
Är det verkligen så? Det låter ganska konstigt tycker jag.

Vad är det som är konstigt, the MHz Myth?

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
O du tycker MacBooken e billig i pris/hårdvara? MacBooken e bra på mycket men i det perspektivet e den inte de

Läste du priset på laptopen i fråga? Motiverar ett bättre grafikkort och minneskortläsare för 15k?

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Du har tydligen inte läst mina poster speciellt bra...
För det första, min kommentar om vad jag tycker är jobbigt och inte är just vad jag påpekade att det är min åsikt och har ingenting med marknadsvärde att göra och varför du tror att jag tycker att min är ingenting jag förstår.

För det andra, jag tittade igenom din lista och jag hittade inte någon som matchade macbooken i vikt, om det finns ge ett exempel nu då vilket jag redan frågat efter...

Macbook säljer väldigt bra ja, och det är ingenting konstigt med det och dessutom har Mac:s blivit klart mer prisvärda på sistone men faktum kvarstår att det går att hitta klart billigare datorer med motsvarande prestanda och övriga "features".

Ge mig en bättre jämförelse då för tusan om du tycker mina är så dåliga istället för att ge en lista på datorer som de jag sett bara bekräftar vad jag redan sagt...

Sen att säga att en sak är bra eller prisvärd bara för att den säljer är ganska barnsligt det också, vissa produkter som bara är skräp säljer ibland som galet men det är endå skräp(Apple gör inte skräp så säg inte att jag sagt det).

Eftersom du inte klarar av att använda notebookreviews sökfunktion får jag göra det själv.

Sony VAIO C240E/B - Core 2 Duo T5500 1.66 GHz - 13.3
5.1 lbs, Intel Core 2 Duo (1.66 GHz) , 2 GB DDR II SDRAM , 13.3 in TFT active matrix , Microsoft Windows Vista Home Premium

Sony VAIO C250N/B - Core 2 Duo T5500 1.66 GHz - 13.3
5.1 lbs, Intel Core 2 Duo (1.66 GHz) , 2 GB DDR II SDRAM , 13.3 in TFT active matrix , Microsoft Windows Vista Business

Sony VAIO Notebook C Series - VGN-C291NW/H

Sony VAIO C291NW/P - Core 2 Duo T5500 1.66 GHz - 13.3

Sony VAIO VGN-C291NW/G 13.3 Widescreen Notebook PC Green

Sony VAIO C140G/B Notebook - VGN-C140G/B

Sony VAIO Notebook C Series - VGN-C210E/H

Sony VAIO Notebook C Series - VGN-C220E/H

Sony VAIO C150P/B Notebook - VGN-C150P/B

Om vi går på 500 gram lättare och ett annat märke, så har vi Fujitsu LifeBook S2110
Detta är bara några utav alla som finns. LG har en uppsjö också. Samt Toshiba och andra.

Ska vi gå på steget lite tyngre, ca 500 gram, så har vi Panasonic Toughbook 74, som kostar beroende på specs 25 till 40k, men det priset motiveras utav användningsområdet för den datorn.

Och ska vi gå på 12" vid samma vikt så har vi några hundra olika maskiner.

Bara att jämföra pris utav alla och kolla vilka som har bästa priser och prestanda.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Jag har bara tittat på dustin men där kan jag inte hitta en enda som har 13 tum och väger som en Macbook, så ge mig ett exempel?

Personligen tycker jag att det inte är storleken på skärmen som är det jobbiga utan tjocklek och tyngd men det är min personliga smak, dessutom är 13 tum för litet för min del.

Vad du personligen tycker har väl inget med marknadsvärde etc. att göra.

http://www.superwarehouse.com/13_inch%20Laptop/c3/2466

Här har du en lista på 13" Laptops. Kolla priserna själv. Om du vill ta med vikt i det hela så rekommenderar jag dig att använda notebook search på www.notebookreview.com

Sony har endel som väger ungefär densamma, samt en hel del under osv. också.
Du måste inte jämföra storlek och pris till 100%, men tänk på att det är endel utav priset när du snackar om vad som är prisvärt och inte. Att mäta enbart prestanda och inte förklara varför du gör det är fånigt, samma sak som att mäta enbart storlek.
Därför måste man ta hänsyn till olika aspekter och presentera fakta. Men att säga att Apple tar överpriser genom att mäta enbart prestanda är barnsligt. Sedan att faktiskt blunda för vissa saker är lika barnsligt det. Vill du mäta enbart prestanda. Jämför Dual Quadcore Xeon 3GHz Mac PROn med konkurrenterna i prestanda/pris. 1. Det finns ingen annan som säljer dessa 3GHz Xeon ännu. 2. De har otroligt låga priser.
Men detta en stationär datorer och då tar vi bara till hänsyn att man vill ha rå prestanda.

Att du tycker det är jobbigt utan stora tjocka datorer är din åsikt, att vissa män drömmer om stora feta kvinnor är deras åsikter. Men normen tenderar att tycka annorlunda.
Och tydligen säljer Macbook väldigt bra, Apple säljer otroligt bra just nu som du kanske märkt.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Grejen är den att jag kan inte se en direkt motsvarighet till Macbook hos vanliga pc maskiner av den enkla anledningen att de antingen är 15 tum eller så är det ultra portabla som är halvkilot eller mer lättare än macbook.

Så du måste inse att allting kan inte vara exakt lika, om du hittar 2 modeller som helt motsvarar varandra så blir jag förvånad om man ska ta hänsyn till allting ni hela tiden drar upp(vikt, storlek, batteritid, tjocklek, prestanda).
Så kom med en bättre jämförelse du som har så hög IQ...

Många asiatiska laptops som LG, Sony, Toshiba osv. har 13" och på ungefär samma viktklasser.
Men ska du till lågprislaptops är 14" närmsta. Men 15" är ju gigantisk i jämförelse.

Vet du varför du inte ser 13" hos vanliga pc-tillverkarna, för att det är en mer exklusiv storlek som de tillverkarna tar väldigt mycket mer betalt för.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr HyscH
Nån som kan säga vilken låt det är i filmklippet???
Hur skön som helst.

Daft Punk - Techologic

Och nu laddar du inte hem den, utan köper den via Itunes Music Store eller annan butik.!

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Med andra ord så kan man beroende när ny produkter släpps och hur oem-tillverkarna sätter ihop sina erbjudande få bra podukter från såväl apple som andra tillverkare, eller hur? Både jag och Blubben har vissat flera exempel där du får samma eller bättre hårdvara till mindre pris. Enda som skiljer är bios och os.

Tur att du ändrade till förra uttalande från "Finns knappt någon PC-tillverkare som erbjuder en dator med samma prestanda som imacen till lägre pris." till "Sen är ju det ju omöjligt att hitta en motsvarande PC när det gäller iMac, så fruktansvärt smidig.". Kan det bero på att för 8000kr så får du oerhört mycket mer pc än mac??

Så vit jag vet så kan du få en Aopen Mini PC med 1GB RAM och 100GB HDD för under 8000kr numera btw

Dina argrument håller inte.
Du jämför olika kategorier utav datorer med varandra.

Alla med tillräckligt högt IQ fattar väl att man inte jämför en 15"-stor dator mot en 13"-stor dator för att se vilken som har bäst prestanda. Storleken är endel utav priset. Ju mindre de är desto svårare blir det att få in prylar med hög prestanda.
Sedan ska man se till batteritiden och funktionalitet också.

Något du också måste räkna in är mjukvara. Inte bara OS. Vad är bundlat, hur mycket står det sig i värde.

Visst, Apple har inga lågprisdatorer, eftersom det finns inga pengar att tjäna där, samt att det är en trist upplevelse för kunden, lågpris är som sagt lågpris. Men gör det att Apples datorer är dyrare, nä. Det enda det gör är att skala bort användare man ändå inte tjänar pengar på. Snåla jävlar helt enkelt.

Apple satsar på segmenten de kan tjäna pengar på, och där kunderna kan få en bra produkt, och kom inte och säg att Macbooken inte är prisvärd. Vad är priserna på 13"-datorer med liknande specs?

Eller ska du bevis att Mac Pron inte är prisvärd? Kolla priserna hos Dell eller liknande för samma maskiner. Framförallt high-end.

Gör riktiga jämförelser tack. Väx upp och se verkligheten.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BobbyFromDallas
Är det inte snarare så att hälften av alla laptops som säljs med studentrabatt via CSN/Mecenat är tillverkade av Apple?

På sätt och vis, du måste inte köpa via CSN/Mecenat, utan räcker med att bocka i att du är student på sidorna. Apple tex ger högre rabatt som du går via CSN, men skriver du bara att du är student så får du rabatt, men inte lika hög.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av retret

Säljargumenten för laptops är just kunna spel spel och köra multimedia apps "desktop replacement". Du visste väll att man spelar samma PC-Spel i stationära datorer som i bärbara?

Säljargumenten är INTE att spela spel, kolla vilken typ utav laptops som säljs mest. Kolla vilka grafikkort de har. Apple ligger också riktigt högt upp i statistiken också över laptops som säljs. Och de är inte riktade för spel.

Få laptops säljs för spelande.

Och om vi kollar in ungdomar, studenter(gymnasiet/högskola) framföallt, eftersom det där då de skaffar laptop. Nästan hälften utav alla laptops som säljs till studenter i sverige är macar. Jag var själv på Apples keynote för reklam och försäljning. Källan kommer direkt från CSNs avdelning i Education-Programme på Apple.

Av Sidde
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
nä det gör det ju inte. fast jag visste inte det gick i OSX heller åas, så tack för tipset..

Utan den funktionen är exposé bara halvvägs. Det är ju det som är grejen med exposé, att dra omkring filer till fönster som ligger någonstanns där i bakgrunden. Eller liknande arbetsflöde i Photoshop.