Inlägg

Inlägg som meanh har skrivit i forumet
Av meanh
Av meanh

Misstänker nästan att felet mer ligger på Microsoft än AMD denna gång, hände nämligen liknande sak för mig för ett par år sedan då jag uppdaterade Xbox-appen. Lyckligtvis gick reparationprocessen igång automatiskt för mig den gången, men blev ändå en nyinstallation av Windows till slut då Xbox-appen inte längre kunde installera spel efter detta trots ominstallation av själva appen flera ggr.

Av meanh
Skrivet av Tip Top:

Känns ju lyckat när man startar ett spel och en ccd parkeras, och kan inte ens göra bakgrunds saker, så 8 järnet så fort ett spel spelas meeehhhhh

Sluta tro på allt "dåren" Framechasers säger, här förklarar Wendell hur det fungerar:

Av meanh

Största anledningen att byta till en bättre kylare till en 5600 om du inte ska pressa processorn mer än vid normalt spelande är ljud/oväsen. Så nej, du måste inte byta ut den om du inte ska överklocka eller köra "tyngre" flertrådade laster och vill få ut maximal prestanda ur processorn utan att det låter som datorn ska lyfta från marken.

Av meanh

Nu har man klarat av det mesta i spelet, så känner mig rätt nöjd efter 55 timmar. För mig är spelet en stark 6/10, underbar magisk värld med en del roliga aktiviteter. De skulle dock ha kunnat minska ner storleken med en tredjedel då en stor del av den "öppna världen" känns mestadels som yta för storlekens skull. Storyn var ok, men långt ifrån ett mästerverk och de flesta sidouppdrag var bra men inget var riktigt minnesvärt.
Kort sagt så är det ett "mellanmjölksspel", som inte gör något direkt dåligt och till stor del räddas från att kännas tråkigt av världen det utspelas i, framför allt själva Hogwarts där det finns mycket att utforska.

Av meanh

Har kört mitt 4090+5800X3D-system med ett EVGA 850GQ i snart en månad utan ett enda bekymmer. Ser faktiskt sällan systemet dra mer än mitt 3080+5900x-bygge som fungerat utan problem med ett 750W-agg i över 2 år.
Så länge agget inte är "tokgammalt" bör det fungera utan problem.

Av meanh
Av meanh
Skrivet av mrqaffe:

Det är fel på förstärkaren om den brummar på alla ingångar utan ansluten signalkälla så det är nog läge för en reklamation.

Kan även vara "oren" ström/något i nätet som stör. Har bott i gamla hus där uttag i vissa rum gett problem med brum medans andra varit helt problemfria. I ett fall så blev märkligt nog brummet mindre då jag vände på stickkontakten i uttaget.

Av meanh

Tycks vara en ganska brutal skillnad på hur mycket 7950X3D drar i spel jämfört med 13900k iaf:

https://tpucdn.com/review/amd-ryzen-9-7950x3d/images/power-games...

Av meanh

12 miljoner exemplar sålda hittills, inte illa pinkat och tydligen bättre än till och med Elden Ring samma tid efter släpp.

Av meanh

Det beror på kvalitén på nätagget, är det ett riktigt billigt och dåligt agg så kan det i värsta fall komma blixtar och säga "poff" vilket i extremfall kan ta med sig andra komponenter in i döden. Är det däremot ett hyffsat bra agg från t ex Corsair, Seasonic eller EVGA så bör det värsta som händer enbart vara att datorn stängs av, möjligtvis skulle Windowsinstallationen kunna bli korrupt och kräva en reparation, detta brukar dock gå fort och smärtfritt.

Av meanh

Byter endast då jag lyckats pajja mobilen, brukar ta 3-5 år i snitt. På något märkligt sätt så lyckas jag alltid tappa eller klämma mobilen så att displayen går åt fanders med jämna, men hyffsat långa, mellanrum. Dessa mellanrum brukar också vara så lagom långa att reservskärmar är omöjliga eller extremt dyra att få tag på då jag oftast köper lite mer "udda" märken och modeller. Skulle dock inte ha något emot att behålla mobilen betydligt längre, så länge BankID, bank-app, webläsare, SMS och vanliga samtal fungerar så räcker det för mig.

Av meanh
Skrivet av nihilist71:

De Gigabyte GPUer jag haft, bl a RTX 3080 har funkat överlöag väldigt bra men just default fläktkurvor med revving driver en till vansinne. Jag har alltid löst det med egen fläktkurva i MSI afterburner. Jag har oftast lagt kurvan så att fläktarna alltid är igång på lägsta hastighet, d v s att dom aldrig stängt av helt, på så sätt slipper man av-på-av-på-av-på.

Precis så gjorde jag på mitt 3080 Aorus Master och det 2070s Windforce jag hade, en av anledningarna till att jag nu undvek Gigabyte när jag valde 4090.

Av meanh
Skrivet av SanyaIV:

Spelar på PC med tangentbord och mus, funkar riktigt bra förutom när man flyger, att man inte kan titta upp/ner med musen är... ja... tråkigt. Dock som jag förstår det är kameran låst (upp och ner) när man flyger med kontroller också?

Stämmer att det är låst även på kontroll, helt förbluffande val att inte kunna titta uppåt och neråt fritt när man flyger.

Av meanh
Skrivet av sINsen:

Ni alla som spelar, spelar ni på dator eller konsol? Om ni spelar på datorn, spelar ni med kontroll eller mus och tangentbord? 😁

Spelar på PC, använder nästan alltid min Xbox Series-kontroll när jag spelar på PC (endast Diablo och dess kloner, RTS och sim spelas med mus/tangentbord) mestadels för att jag under många år spelade exklusivt på konsol, men även för att jag har skador i händer/handleder som gör det nästan omöjligt att spela "snabbare" spel någon längre period utan värk.
Har även en Dual Sense som jag använder ibland, men då ska det finnas stöd för haptic feedback i spelet.

Av meanh

Jag varierar mellan alla tre grepp, men oftast kör jag ett "avslappnat" claw.

Av meanh

I CPU-begränsade spel så är en 5600 upp till 20-25% snabbare än en 5500, detta är motsvarande hel en generation i prestandaskillnad. Främsta anledningen tycks vara halverad L3 cache, vilket påverkar prestandan hos 5500 negativt.
Om detta kommer göra någon som helst märkbar skillnad i din dotters dator beror ju dock på GPU, upplösning, spelurval samt om ni kör med låst fps (60, 120, 144 fps etc.).
Om tanken är att använda processorn en längre tid framöver och kanske slutligen med en bättre GPU (tänk kring 3070/2080ti/6700xt-klass) i framtiden så skulle jag personligen satsa på en 5600, om tanken är att datorn ska få leva som den är utan uppgraderingar och med mindre kraftfull GPU så duger 5500 förmodligen fint.
Här har du en bonusvideo, värt att betänka är att testen är gjorda med riktigt bra minnen, så resultaten i din dotters system kan bli något sämre:

Av meanh

Personligen kör jag alltid speltest med fps-räknare igång någon gång de första timmarna i ett spel, där testar jag olika presets och DLSS och trimmar sedan in efter prestandamål och ögongodis. Generellt sett, i 4k, så brukar jag i de flesta fall i nya spel kunna köra DLSS Quality-läget per automatik, ser oftast lika bra ut som native. Har funnits undantag, t ex Red Dead Redemption 2 och Watch Dogs: Legion där jag föredragit att köra utan DLSS pga artefakter, rörelseoskärpa eller ghosting.
Går oftast sedan ned från Ultra till High innan jag väljer att testa DLSS-läge av lägre kvalité, därefter börjar jag testa olika separata inställningar samt DLSS Balanced och lägre om jag inte kommer upp i den fps jag har som mål i det specifika spelet.
Slutresultatet har varierat mellan olika spel, men i nyare "genomsnittsspelet" blev det nog DLSS Quality, mestadels High, RT off och 60-90 fps i 4k med ett 3080.

Av meanh

För mig med 5800X3D+4090 gjorde patchen inte någon märkbar skillnad i prestanda, har inte RT igång dock så kanske är den förbättrad där? Däremot märkte jag att det tycks det ta något längre tid innan visa texturer laddas in, dvs jag upplever lite mer pop-ins efter patchen.

Av meanh
Skrivet av Fearnox:

Forbidden West ett år efter release känns extremt.
Att Sackboy och Ratchet and Clank inte kommit än är dock lite skumt typ, men de kanske säljer lagom mycket fortfarande.

Hoppas mer på PSVR2 spel till releasen, typ port av Rescue bot, Blood and truth eller något liknande

Värt att tänka på är att det kommer ett spel i samma värld till PSVR2 snart och senare i år en expansion till Forbidden West, så inte så märkligt att Forbidden West kommer till PS+ nu.