Inlägg

Inlägg som jagardaniel har skrivit i forumet
Av jagardaniel
Skrivet av Dr.Mabuse:

Varför införs lagar? Jo, för att människor bevisligen inte klarar av frihet under eget ansvar. Auktoritet blir därmed ett nödvändigt ont till förmån för den stora massans skull. Hade du verkligen förstått problematiken eller den faktiska omfattningen hade din kritik inte varit så missriktad, den hade i stället riktats mot de få som faktisk förstör för alla andra.

Ett av över 50 rapporter det senaste dygnet som jag mottagit och skapar onödigt merarbete:

Tacka f-n för att Telia tröttnar!

Jag håller helt enkelt inte med. Jag är fullt medveten om den faktiska omfattningen och problematiken med dessa attacker. Vi drabbas också av DDoS (nästan enbart NTP just nu?) och det suger. Enligt mig är inte detta rätt väg på att gå. Jag tycker Mats förklarar det bra till ett svar till Peter bland kommentarerna. Näst längst ner på sidan: https://www.iis.se/blogg/telias-bredband-begransar-dns/.

Av jagardaniel
Skrivet av madtop:

Jag har hört siffran 0.1 - 1%.
Vilket i Sverige motsvarar cirka 2000 - 20000 bredbandsanslutningar.

20000 kunder som sitter på 1M upplänk kan generera 20 Gbit/s.
Och 2000 kunder med 10M upplänk blir även det 20 Gbit/s.

Tillräckligt mycket för att sänka precis vilken server som helst.
Så nog är det ett problem - det är till och med ett väldigt allvarligt problem som hotar hela Internet.

Jag förstår precis vad du menar - jag håller med. Men är det rätt att låsa ner allting och sabba för människor som faktiskt klarar av att hantera sina tjänster? Det är snarare metoden jag kritiserar. Hade jag blivit nerlåst på detta vis så hade jag letat upp en ny leverantör. Men återigen, det är en sån liten skara personer som faktiskt drabbas negativt av detta så det kanske inte är värt att bry sig. Gillar inte utvecklingen bara. NTP vara ett vanligare val för tillfället när det kommer till attacker.

Av jagardaniel
Skrivet av JenzA:

Kom att tänka på den här tråden Då förstår man att Telia stänger ner möjligheterna för folk att sätta upp DNS hemma när dom inte har en aning om vad dom gör.
Fler ISPar lär väl göra samma sak snart.

Men hur många kan det verkligen röra sig om som sitter med öppna resolvrar hemma? Jag tror inte problemet är särskilt stort för att vara helt ärlig (jag gissar nu - jag har egentligen ingen aning). Detta känns mer som en helgardering som tyvärr drabbar kunder som faktiskt sköter sitt. Samtidigt har jag en del förståelse för ett sådant beslut. Antalet procent som faktiskt driver en DNS-server hemma är troligtvis mycket mindre än den som sitter med öppna resolvrar. Tycker dock fortfarande man ska kunna leverera en lösning för de kunder som faktiskt vill detta. Det är rent av skitsnack att man ska behöva ett företagsabonnemang för att kunna driva servrar som är auktoritära för sin zon.

Perfekt tillfälle för andra leverantörer att marknadsföra sina "fria" uppkopplingar

Av jagardaniel

Skoj att det uppskattades! Bara kul att kunna hjälpa till. Fortsätt ställa frågor om det är någonting ni undrar över. Haha, det är jag.

Jag håller med helt och hållet. Även fast BF4 är som det är (domination är inte särskilt upphetsande jämfört med squad rush) så är det otroligt skoj att spela ihop som ett lag. Man behöver nödvändigtvis inte sträva efter att bli bäst, men det är kul att känna när saker och ting faller på plats. Som du nämnder blir "publicspelande" ganska ointressant när man väl vant sig att spela i lag, det blir som ett helt annat spel. Det absolut viktigaste är att hitta rätt människor att spela med samt ha skoj. Jag må låta som dagisfröken nu, men det är de två punkterna som höll motivationen uppe, i alla fall för mig.

Det är väldigt synd att Squad Rush försvann. Hade man slängt in tidsbegränsning för rundorna så hade det varit perfekt. Där spelade man verkligen till de sista ticketsarna och det var aldrig "avgjort". Betydligt mer spännande. Där var det ännu lättare för fyra personer att bara hoppa in och panga någon runda eller två. Må låta konstigt, men det är stor skillnad att spela fyra stycken kontra att spela fem. En helt annat lagkänsla. Där hade vi även fler lag som inte tog spelet lika seriöst eller som bara spelade för att det var skoj. I BF4 upplever jag att många anser sig ha tappat spelglädjen, och de lag som spelar är lag som vill ta hem prispengarna i EMS One. Inget fel med det dock! Man har även kickat ut många kärnadministratörer för ESLs BF-sektion utan någon större anledning. Det är dessa människor som har sett till att det faktiskt funnit ett litet community kring spelserien på senare tiden. Ingen aning hur den nya gruppen sköter sig, men det verkar fortfarande vara i liv

https://www.youtube.com/watch?v=q61oWeEV-Wk
https://www.youtube.com/watch?v=TUXkkXk-cSU

Av jagardaniel

Har spelat både BF3 och BF4 på ESL under en längre tid (och faktiskt varit admin under ett litet tag i BF3), så borde kunna svara på dina frågor. Nu har jag förvisso inte rört ESL på några månader , så någon får gärna rätta mig om jag är ute och cyklar. Det är helt gratis att spela och registrera ett konto. Det är gratis att delta i tuneringar/stegar (med ett undantag för en serie - om det inte är borttaget) och ha ett lag på sajten. Det finns premium på sidan som ger dig förmåner, men inget som påverkar spelandet.

Det finns olika typer av "lägen" att spela. Det finns så kallade ladders, som är som en serie som du kan ansluta dig till när som helst. Det är enkelt. Vinner du med laget så får du poäng och rankar uppåt i tabellen, och förlorar du så sjunker du neråt. Det är här man bör börja om man har ett lag och är ny på spelet, då man kan utmana lag på ungefär samma nivå. En ladder tar inte slut och det finns ingen vinnare eller förlorare. Bara ett lag som ligger högst upp just nu, och ett lag som ligger längst ner just nu. Utöver det så finns det cuper på ESL - vissa med priser och andra utan priser. Samma sak här, fritt att anmäla sig för alla. Det finns även Go4BF4 som också är en cup, men där sista tuneringen i veckan är en månadsfinal där de som placerat sig bäst i de tidigare tre får vara med. Lite mer vinstpengar. EMS One är något som är nytt i BF4 (fanns ej i BF3) och är en tunering där DICE pumpat in en ganska rejäl peng. Kan inte det exakta upplägget, men det är också online-tuneringar för att kvala sig in i ytterliggare en online-tunering där man kan kvala sig in för att spela finaler på ett LAN i tyskland. Tror även EMS One har "A-series" också som är en form av ladder men med ett finare namn, där man har chans att kvala in till EMS Ones onlinetuneringar. Dessa brukar inte vara så relevanta för nya spelare dock.

Det finns även något som heter VERSUS som är populärt. Vet inte om du spelar CS, men det är som matchmaking. Du skapar ett party på sidan som du sedan söker match med. Du matchas ihop så ni blir 5vs5 (systemet sköter detta automatiskt). Någon har en server som ni sedan joinar och spelar på. Dessa matcher är lite mer oseriösa och innehåller inte lika mycket lagspel som när du spelar med ihopspelat folk. Versus är ett skojläge, så ingenting loggas (bortsett ifrån på din profil).

För alla dessa nämnda "lägen" så finns det olika spelsätt. 5 mot 5 i domination (populärast), 8on8 conquest och även ladder för 2on2 helicopter och 1on1 jet. Jag vill ge dig ett litet varningens finger att folk i communityt på ESL kan vara ganska otrevliga. Många anser sig som gud på spelet och visa noll respekt för nya spelare. Snälla, försök att ignorera dessa. Det bildas lätt en sån stämning när det är ett så pass litet community som det trots allt är. Låt dig inte avskräckas av detta, ni kommer hitta många vänner som är hela motsatsen till detta.

Så ska du spela själv så kan du bara hoppa in i VERSUS så kommer du automagiskt få motståndare och spelare. Är ni ett lag som vill spela tillsammans så kan ni hoppa in i laddern för det spelläget ni vill spela, och söka match via ESLs system (finns information om hur man gör på deras sajt). ESL Wire är ESLs oälskade anti-cheatprogramvara som du måste använda när du spelar på ESL. Jag vet inte hur aktiviteten är på ESL nu för tiden, men lite motstånd ska det nog gå att få tag i, i alla fall på Versus.

Av jagardaniel

Jag har spelat några rundor CTE efter patch 2 och jag märker personligen ingen skillnad alls jämfört med det vanliga spelet. Möjligtvis att det känns en aning bättre i närstrid, men kan lika gärna vara en placeboeffekt. Jag har dock inte fokuserat särskilt mycket på "dö bakom väggar" eller den typen av mekanik i spelet, utan snarare hur det känns att skjuta. Och där är det inte bättre, och kommer troligtvis inte bli heller. Det är inte heller det man jobbar på.

Folk säger att det är enklare att döda folk efter patchen och det håller jag inte med om alls. Samtidigt är det faktiskt många som rapporterar in positiva upplevelser efter dessa testpatcher, så det är mycket väl så att det har gett ett bra resultat för andra spelare. Tycker hela idéen med CTE är bra. Förvisso lite desperat nu när det är släppt för att vinna tillbaka communityt, men det är precis så här man måste arbeta med sina spelare . Jag hoppas man håller fast vid denna idé till framtida spel.

Av jagardaniel

Plockade bort en del servrar som står i USA ifrån listan. Känns inte som att dessa är jätterelevanta i mätningen
192.168.0.1 är min lokala DNS resolver (debian, bind). La även till Ownits DNS:er. Något som jag också kan tycka är intressant är om resolvrarna har DNSSEC-koll påslaget. Innan mätningen, högerklicka i listan och välj "Test DNSSEC Authentication". När ni får erat resultat så lyser det grönt på de resolvrar som kontrollerar DNSSEC vilket innebär att den kontrollerar så att svaret verkligen kommer därifrån det ska komma, och inte modifierats någonstans på vägen. Detta känns som en standardkonfiguration, osäker varför inte fler har det påslaget. Finns det någon baksida med detta? Längre uppslagstid?

http://i.imgur.com/kSWKm6z.png

Final benchmark results, sorted by nameserver performance:
(average cached name retrieval speed, fastest to slowest)

84.246. 88. 10 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,000 | 0,000 | 0,001 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,001 | 0,063 | 0,229 | 0,072 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,009 | 0,074 | 0,299 | 0,079 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
cyclops.ownit.se
OWNIT Ownit Broadband AB,SE

192.168. 0. 1 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
+ Cached Name | 0,000 | 0,000 | 0,000 | 0,000 | 100,0 |
+ Uncached Name | 0,002 | 0,092 | 0,338 | 0,091 | 100,0 |
+ DotCom Lookup | 0,011 | 0,024 | 0,158 | 0,031 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
bottenskrap.matsson.local
Local Network Nameserver

213.115.226. 3 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,001 | 0,001 | 0,002 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,014 | 0,105 | 0,300 | 0,083 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,031 | 0,061 | 0,199 | 0,039 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
ns2.gns.se
TELENOR-NEXTEL Telenor Norge AS,NO

213.115.226. 2 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,001 | 0,001 | 0,002 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,013 | 0,114 | 0,295 | 0,093 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,030 | 0,070 | 0,197 | 0,047 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
ns1.gns.se
TELENOR-NEXTEL Telenor Norge AS,NO

195. 67.160. 3 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,002 | 0,003 | 0,003 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,006 | 0,067 | 0,260 | 0,072 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,007 | 0,038 | 0,195 | 0,059 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
ns1.svenskakyrkan.se
TELIANET-SWEDEN TeliaSonera AB,SE

195. 67.183.153 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,004 | 0,004 | 0,004 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,008 | 0,061 | 0,229 | 0,064 | 98,0 |
- DotCom Lookup | 0,008 | 0,051 | 0,274 | 0,074 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
ns2.svenskakyrkan.se
TELIANET-SWEDEN TeliaSonera AB,SE

80. 67. 0. 2 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,001 | 0,008 | 0,144 | 0,023 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,024 | 0,097 | 0,359 | 0,102 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,026 | 0,051 | 0,121 | 0,036 | 98,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
a.rs.portlane.net
PORTLANE Portlane Networks AB,SE

91.213.246. 2 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,009 | 0,009 | 0,010 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,021 | 0,093 | 0,359 | 0,101 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,028 | 0,050 | 0,084 | 0,021 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
b.rs.portlane.net
PORTLANE Portlane Networks AB,SE

84.246. 88. 20 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,010 | 0,010 | 0,010 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,020 | 0,086 | 0,249 | 0,073 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,028 | 0,072 | 0,204 | 0,054 | 98,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
nightcrawler.ownit.se
OWNIT Ownit Broadband AB,SE

8. 8. 8. 8 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,009 | 0,013 | 0,084 | 0,016 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,011 | 0,100 | 0,359 | 0,092 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,028 | 0,051 | 0,126 | 0,021 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
google-public-dns-a.google.com
GOOGLE - Google Inc.,US

8. 8. 4. 4 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,010 | 0,019 | 0,162 | 0,028 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,012 | 0,106 | 0,327 | 0,088 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,029 | 0,060 | 0,196 | 0,038 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
google-public-dns-b.google.com
GOOGLE - Google Inc.,US

204.117.214. 10 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,027 | 0,028 | 0,028 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,028 | 0,119 | 0,333 | 0,098 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,042 | 0,070 | 0,125 | 0,031 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
ns1.sprintlink.net
SPRINTLINK - Sprint,US

4. 2. 2. 6 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,028 | 0,038 | 0,041 | 0,002 | 96,0 |
- Uncached Name | 0,040 | 0,155 | 0,738 | 0,147 | 93,8 |
- DotCom Lookup | 0,044 | 0,107 | 0,316 | 0,071 | 95,6 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
resolver8.level3.net
LEVEL3 - Level 3 Communications, Inc.,US

208. 67.222.123 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,043 | 0,043 | 0,043 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,043 | 0,160 | 0,569 | 0,157 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,045 | 0,113 | 0,206 | 0,050 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
resolver1-fs.opendns.com
OPENDNS - OpenDNS, LLC,US

208. 67.220.222 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,043 | 0,043 | 0,044 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,044 | 0,161 | 0,702 | 0,170 | 100,0 |
- DotCom Lookup | 0,045 | 0,142 | 0,339 | 0,081 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
resolver4.opendns.com
OPENDNS - OpenDNS, LLC,US

66. 93. 87. 2 | Min | Avg | Max |Std.Dev|Reliab%|
----------------+-------+-------+-------+-------+-------+
- Cached Name | 0,200 | 0,201 | 0,201 | 0,000 | 100,0 |
- Uncached Name | 0,201 | 0,273 | 0,437 | 0,055 | 98,0 |
- DotCom Lookup | 0,226 | 0,310 | 0,420 | 0,058 | 100,0 |
---<-------->---+-------+-------+-------+-------+-------+
dns.sea1.speakeasy.net
MEGAPATH9-US - MegaPath Corporation,US

UTC: 2014-05-16, from 23:39:40 to 23:40:59, for 01:19,616

Dold text
Av jagardaniel

Japp. Nyttjade Spotify premium tidigare men insåg att det faktiskt bara var pågrund av att kunna spara ner låtar lokalt till mobiltelefonen. Bytte ut detta mot att läsa en tidning eller lyssna på radio istället. Använder annars youtube för att lyssna på musik om det skulle behövas.

Av jagardaniel
Skrivet av blackis:

Hehehe precis... om något händer ;). Men det jag tänkte på är att jag kan inte hitta något på ESL´s hemsida där detta tas upp. Men det står att man måste ha det aktiverat enlig deras regler. Någon borde där egentligen ha kommenterat detta pga att det blir ett regelbrott och man kan då förlora matcher pga detta om någon lägger in en protest.

Har inte frågat på ESL forum men ska nog ta och göra ett inlägg, min engelska är inte så bra så har dragit mig för det ;). Sen så har vi Runnguns server som då kör CONQUEST Private Custom och har FairFight aktiverat enligt Battlelog.

Det man inte vet är om dom som jag aktiverar det via Procon Frostbite och kör det via Layer server som står hemma 24/7. Ska ta och kolla på deras hemsida och se om jag får fram något där.

Ikväll är det match dax så nu aktiverar vi det via Procon Frostbite så länge. Tackar för din uppskattning av inlägget och väntar på att få höra mer om detta om det nu dyker upp något. Hittar jag eller hör något så hör jag självklar av mig.

Jag har grävt lite lätt och det verkar helt enkelt inte som att servern kör fairFight.activate (som ligger i Startup.txt) vid uppstart. Den skriver att den kör kommandot i loggen, men uppenbarligen verkar det inte fungera.

Efter en omstart av servern:
Sent: "fairFight.isActive"
Response: ['OK', 'false']

och så skickar du in att aktivera det:
Sent: "fairFight.activate"
Response: ['OK', 'Connecting']

Sent: "fairFight.isActive"
Response: ['OK', 'true']

Syns även i loggen att det aktiveras. Och på battlelog då.
Så då står vi där igen - antingen är det servern som inte lyckas få igång fairfight vid en start (på olåsta servrar så aktiveras det ju utan att ha fairFight.activate i Startup.txt). Eller så ska det inte gå att aktivera alls. Jag tror fortfarande mer på första alternativet. Skickat iväg det och se om vi kan få något "officiellt" svar

Av jagardaniel
Skrivet av blackis:

Hej igen

Hur ska man lyckas med att aktivera fairFight.activate "true" via Rocketcon.
Hur jag en ändrar på alla vars så får jag inte till det. Detta är till våran Match server som då ska vara konfigurerad efter ESL Battlefield 4 5on5 A-Series (se konfig nedan).

Fungerar bra att aktivera fairFight via Rocketcon men det blir inte aktiverat så att säga. I Battlelog så är den inaktiv likaså i Procon Frostbite efter en omstart av servern. Det enda sättet jag lyckas med att aktivera fairFight på en Private Custom Server är att via Procon Frostbite bocka i bocken för fairFight. Detta håller ju enda tills servern måste startas om igen.

Problemet har funnits sedan starten av BF4 vill jag minnas. Har googlat runt en del men hittar inget som stämmer in på vårat problem.
När man söker på svenska match servrar exempelvis EYEBALLERS med flera så hittar jag bara en server som har fairFight aktiverad. Kan det vara så att det helt enkelt inte går att aktivera fairFight förutom via procon frostbite på en Private Custom Server?

Har slagit av layerserver och procon frostbite med m.m för att utesluta konflikt med andra verktyg.

Inga problem med att aktivera fairFight på våra normala servrar. Så är det EA/Dice igen som bråkar tro. Men det som faller mig udda är väl att en så stor liga som ESL borde ha uppmärksammat detta problem

Så här är våran och den ESL konfiguration som ska brukas i match spel. Hoppas att någon kan hjälpa till att lösa detta.

punkBuster.activate "true"
fairFight.activate "true" <------------------- RocketCon tar commandot men registrera ändock till Battlelog att det är inaktivt.
vars.serverType "private"
admin.password "xxxxxxx"
vars.serverName "=BF30= War Server"
vars.serverDescription "BF30 @ www. bf30.se"
vars.serverMessage "Welcome to =BF30="
vars.gamePassword "xxxxxxxx"
vars.alwaysAllowSpectators "false"
vars.maxSpectators 0
vars.maxPlayers 12
vars.vehicleSpawnAllowed "false"
vars.commander "false"
vars.gameModeCounter 67
vars.forceReloadWholeMags "false"
vars.autoBalance "false"
vars.friendlyFire "true"
vars.idleTimeout 0
vars.teamKillCountForKick 0
vars.teamKillValueForKick 0
vars.teamKillValueIncrease 1
vars.teamKillValueDecreasePerSecond 0
vars.killCam "false"
vars.miniMap "true"
vars.3dSpotting "true"
vars.miniMapSpotting "true"
vars.3pCam "true"
vars.idleBanRounds 0
vars.hitIndicatorsEnabled "true"
vars.unlockMode "all"
vars.vehicleSpawnDelay 100
vars.bulletDamage 100
vars.nameTag "true"
vars.regenerateHealth "true"
vars.roundRestartPlayerCount -1
vars.roundStartPlayerCount -1
vars.onlySquadLeaderSpawn "false"
vars.soldierHealth 100
vars.hud "true"
vars.playerManDownTime 100
vars.playerRespawnTime 100
reservedSlotsList.aggressiveJoin "true"
vars.roundLockdownCountdown 60
vars.roundWarmupTimeout 600
vars.mpExperience "DOMCLASSIC"

Dold text

Hej! Tack för ett informativt inlägg och härlig felsökning

Eyeballers är faktiskt våran gamla server och jag har bråkat med precis samma sak. Det fungerar utmärkt på icke låsta servrar. Men så fort den blir privat så går inte fairfight igång, precis som du skriver. Om du gör en sökning på battlelog efter privata servrar så ser du att fairfight inte är aktiverat på någon av dessa. ESL har dessvärre inte så stort inflytande alls vad gäller spelet. I princip ingenting skulle jag tro. Man har fått en summa pengar som man kör EMS One på, och det är det. Jag kände faktiskt inte till att man kunde aktivera FairFight under spelets gång via ProCon (eller annan programvara som skickar in det kommandot). Detta kan mycket väl vara en bugg - ja, från båda håll. Antingen är det tänkt att det ska vara avstängt på privata servrar, eller så är det inte tänkt att det skall kunna aktiveras under spelets gång.

Jag kommer testa lite fram och tillbaka och se om jag kan hitta någonting i loggarna kring detta. Ibland kan man ha tur att hitta något stycke. Annars kan vi nog lyfta det till DICE och se vad man har att säga om saken. Håller dig uppdaterad om vad som händer, om något händer.

Av jagardaniel

Här är ett exempel hur du kan göra ifrån terminalen:

ssh -f user@server.wopsa.com -L 2000:server.us.com:22 -N

Sedan ssh:ar du in mot port 2000 din lokala dator för att nå US-servern:

ssh user@127.0.0.1 -p 2000

-f gör att sessionen lägger sig i bakgrunden.
-N behövs för att -f ska fungera då vi inte skickar in något kommando att köra

Går någonting snett kan du använda detta för att verifiera:
Använd ps för att kika om sessionen är igång:

daniel ~: ps aux | grep ssh daniel 3000 0.0 0.0 38000 1108 ? Ss 23:39 0:00 ssh -f daniel@test.server.net -L 2000:deploy.server.net:22 -N daniel 3057 0.0 0.0 10712 1100 pts/5 S+ 23:44 0:00 grep ssh

Använd netstat för att kika så datorn lyssnar på porten som du vill ansluta mot

daniel ~: netstat -nl | grep 2000 tcp 0 0 127.0.0.1:2000 0.0.0.0:* LISTEN tcp6 0 0 ::1:2000 :::* LISTEN

Jag har inte möjlighet att pröva via Putty just nu, men detta bör fungera:
- Starta igång Putty
- Gå in under Connections > SSH > Tunnels
- Skriv in 2000 som "source port" och server.us.com:22 som "Destination". Klicka på Add.
- Gå tillbaka till Sessions och anslut till wopa-servern som vanligt.
- När den sessionen är igång, öppna en ny SSH-session där du pekar på 127.0.0.1 och port 2000, så bör du nå US-servern

EDIT: Var lite långsam, någon hade hunnit tidigare såg jag!

Av jagardaniel
Skrivet av Mr.Borka:

Jag hoppas hela projektet slår igen. Snacka om säkerhetsrisk inom industrin och ett stort mellanfinger till allting integritet är.
Inte konstigt att folk i USA åker på stryk för att ha en kamera fastmonterad i nyllet...

Haha, jadu. Just nu sitter folk och skrattar åt projektet, men det förvånar mig inte en sekund om alla sitter med sånna här i framtiden. Räcker nog med rätt marknadsföring.

Av jagardaniel

Hej,

Med största sannolikhet så har din internetleverantör inte stöd för IPv6 i sitt nät ut mot kunder, och därför kommer det inte göra någon skillnad om det är aktivt eller inte. IPv6 är det "nya" internetprotokollet som förhoppningsvis alla ska nyttja i framtiden. Det största säljargumentet är att IPv6 erbjuder mååååååånga fler skarpa IP-adresser som kan användas ute på internet jämfört med IPv4. Det erbjuds även annan ny funktionalitet, t ex vid adressutdelning till utrustning. Som en otekniskt slutkund kommer man nog inte märka någon skillnad (när väl allting fungerar), målet är ju densamma, att trafik ska kunna hamna där den är tänkt.

Av jagardaniel

Hmm, hänger inte riktigt med vad du vill göra. Är routern fysiskt inkopplad i ditt nätverk? Om, står den faktiskt som router eller har du bara kopplat in den i en switch? Hur får du dina ip-uppgifter levererade till routern, om den nu är igång i nätet?

Du kan konfigurera en (eller flera) namnservrar ifrån global configuration mode med kommandot:
ip name-server 192.168.1.100

Vill du att klienter ska kunna nyttja Cisco-routern som caching DNS-server så bör du kunna följa detta:
http://www.itsyourip.com/cisco/configure-cisco-router-as-cach...

Av jagardaniel

Jag har ingen packet loss alls mot servern till vänster. Testa använda tracert istället så bör du kunna se vart på vägen du tappar paket. Det är dock ingen jättehög loss du har, så du borde inte känna av det särskilt mycket i spelet. Testat mot olika leveratörer av spelservrar? Servern till vänster tillhör G-Portal.de.

Av jagardaniel
Skrivet av milo_:

Har sett samma fenomen ske när Grosvall varit spelaren så nog är det allt en bugg.

Haha, han är bara dålig på att sikta ;)!
Nä, men det stämmer, det gör tyvärr att matcher blir tråkiga att följa. Då 5on5 baserar sig på att panga och det momentet inte fungerar att följa, tja, då krävs det mycket intresse av tittaren för att stanna kvar. Det är synd att detta bråkar för annars är spectator-modet klockrent :/

Av jagardaniel

Det här är precis vad du är ute efter:
http://www.observium.org/

Det blir nog problem att hitta ett mer läckert gränssnitt än det där. Detta är då för att lagra historikdata, så det är inget övervakningsprogram som ger dig alert när någonting är snett.

Av jagardaniel

Spectator-modet är tyvärr trasigt när det kommer till att se hur folk skjuter. Den återställer exempelvis inte rekylen om du burst-skjuter vilket gör att det ser ut som folk skjuter bedrövligt. Oftast kan man ändå hitta fuskare som inte försöker dölja det, men i det här fallet skulle jag inte vågra dra några slutsatser.

Av jagardaniel
Skrivet av Alopex:

Skulle så gärna gå över till Linux om det bara gick. Försökte ett tag men lyckades aldrig fixa ljudet trots att jag hade ett ljudkort med Linux-stöd. La ner massa tid på att söka här och där men när jag frågade på forum blev jag idiotförklarad "Det är ju så j_vla enkelt - kan du inte ens X, GTK+, MySQL, KDE och POSIX, pucko???"

Detta kan vara både fördelen och nackdelen - communityt. Det beror på vart man frågar och vad man kör för distribution. Använder du en distribution som har en ganska hög inlärningströskel så hittar du många människor av den här typen. Som börjar att hjälpa dig men slutar upp med att trycka ner dig och idiotförklara dig istället. Detta är förbannat tråkigt eftersom man då håller sig från att fråga saker. Jag kan förstå att man kanske bör kikat igenom manualen en aning i vissa fall, men att få ett svar "läs manualen" känns lite sisådär. Folk som är väldigt kunniga har en tendens att lyfta sig själva väldigt högt upp och ser ner på människor som inte är lika duktiga som de själva. Vet inte om det beror på att man träffar för lite folk i det verkliga livet. Detta gäller givetvis inte alla, det finns guldkorn lite här och där. Jag har inte sett samma bekymmer kring communityt för distributioner som ska vara lite enklare att komma igång med. Där är man mer van med nybörjarfrågor och har en helt annan inställning till att hjälpa folk. Här ska det inte vara några problem som helst att fråga efter vad man vill.

Skrivet av Robin2:

Nej då. Jag provade både Ubuntu och LinuxMint för några månader sedan när jag fick min Raspberry Pi, och det är fortfarande skitsnack att säga att man inte behöver använda terminalen. Detta är något som utvecklarna själva säger för att locka in dig. Men det är en ren lögn. Det är massvis utav saker som kräver terminalanvändning, både vardagliga och mer krångliga saker som power-users behöver. Jag håller med många andra kommentarer här och säger att varken Ubuntu eller LinuxMint känns som färdiga OS. Det viktigaste är upplevelsen, inte hur OS:et fungerar under skalet. Och det är just här som Linux-användare och andra förmodligen har sina stora skillnader i åsikter.

Jag säger inte att du har fel, för det har du inte. Man kommer inte långt utan terminalen om man ska göra något utöver det extra eller om någonting går väldigt snett. Men ska man bara installera operativsystem och använda det som vanligt så kan jag inte se när du är tvingad att använda terminalen? Vilka är de vardagliga sakerna som kräver terminalen? Allt som en vanlig användare behöver finns tillgängligt. Du har ett program som sköter installation av programvaror grafiskt. Faktum är att Ubuntus installationdel har fungerat betydligt bättre än Windows installation på mina två senaste bärbara datorer. Windows har saknat drivrutiner vilket har gjort att man behövt slänga in dessa manuellt i efterhand (trådlöst nätverk, webkamera mm). Detta ordnade Ubuntu galant. Observera att detta inte är något "Linux är bättre", det är helt och hållet en smakfråga. Men det kan vara åt andra hållet också

Av jagardaniel
Skrivet av Modellören:

Ja och detta sägs då och då på det här forumet och även på andra forum... Det är mycket möjligt att viljan fans där hos några. Men allt annat är ren skär lögn i vad dom säger. Några löjiga buggar i BF2, som finns kvar i BF3 och nu även finns i BF4... Som lär finnas i alla nya BF spek dom släpper om det blir något,,, Då menar jag buggar som inte är allvarliga, som små saker i grafiken som kräver att man hoppar över dom eller gå prone och fälla ut vapenstället som låsersig antingan åt höger eller vänster och ett hundratal till rent löjiga och uppenbara buggar.

Förutom just dom alvarliga buggarna som hittbox eller rubberband. Elelr det som kidsen nu kallar "netcode".

Ok nu har dom haft flera månader på att fixa alla allvariga fel men inte lyckats än till dagens datum... Vad är det som gör att du tror att dom kunde fixat det om dom fått den där tiden du snackar om.

Jag ser det där med att ducka bakom en sten men man blri träffad för att hittboxen är helt trasig det är det dom måste fixa.

Dui kan ju fråga den du känner om detta via honnom det jag säger här och sen vidarebefodra det han säger till mig. Allrahlst om din bekanta kan säga att jag har fel på någon punkt vilket jag vet att jag inte har.

Problemet är inte tid, problemet är att spelet blev för komplext...För mycket annat som inte tillför själva spelandet någonting alls... Som hundra olika fäger på saker. Dogtaggs.. Artbetstimmar som gått åt där till helt fel saker än att för en gång skull fixa den där hittboxen.

Ett stort misstag var nog att göra spelet till flera plattformar.

Noll komunikation med kunderna..

Visa dettta för honnom . Kan han säga att jag har fel någonstans...

"Ja och detta sägs då och då på det här forumet och även på andra forum... Det är mycket möjligt att viljan fans där hos några. Men allt annat är ren skär lögn i vad dom säger."

Utvecklarna i sig har nog vilja och intresse, men det är inte dessa personer som styr vad som ska göras med spelet. Man har säkert tuffa deadlines och mål man måste nå. Och detta gör att andra saker kompromissas. Jag har svårt att tro att det är många som jobbar på spelet när det väl är släppt. Det finns säkert uppkommande projekt där personalen behövs mer. Man utvecklar inte spelet för att behålla en spelarbas under en längre tid utan man utvecklar och placerar ut expansionspaket så att spelet ska hålla ett litet tag. När den tiden är slut så har man sin nya titel redo, som då folk kommer att köpa istället. Jag menar, hade tidigare titeln fungerat fint, varför skulle då folk köpa det nya spelet? Ordet vi söker är pengar. Återigen, utan att ha någon aning om hur företagspolitiken ser ut på DICE/EA så har jag mina gissningar att det är personer högre upp som ställer kraven - dessa människor struntar fullständigt i hur spelet är, bara det säljer.

Håller med dig om att man lägger ner tid på fel saker. Fel saker för oss "äldre" spelare. För EA/DICE är det funktioner som lockar in flera nya spelare. Vem vill inte ha en massa poäng flygandes över skärmen när man dödar någon? Det är ju ashäftigt. "Netcode" är väl ett utmärkt ord för att beskriva bekymmer som relaterar till nätverksprogrammeringen, eller? Sett många påpeka detta, men jag kan inte hitta något bättre alternativ.