Inlägg

Inlägg som jagardaniel har skrivit i forumet
Av jagardaniel

Hej,

Kan vara jag som är trött, men begriper inte riktigt hur din topologi ser ut.
Har du två olika subnät hemma (192.160.1.0/24 och 10.0.0.0/24?)? Eftersom det är två olika subnät så måste trafiken routas någonstans. Görs det i routern just nu? Vartifrån är det du vill SSH/FTP:a ifrån, är det utifrån eller ifrån 192.168.1.0-nätet till 10.0.0.0-nätet?

Av jagardaniel

Nu verkar du redan fatta ditt beslut, och du kommer säkert bli nöjd med vad du än väljer. Men som jag säkert skrivit i tidigare forumtrådar så hade vi Bredband2 i några år, och överlag har det fungerat bra. Det stora problemet var då (det kan ha blivit bättre) supporten. Framför allt kötiderna in. Var även en period där jag och några andra i samma switch vart utan uppkoppling i över en vecka, vilket för mig är alldeles för lång.

I grund och botten har du ju trots allt samma leverantör i själva stadsnätet. Strular det där så kvittar det vilken leverantör du kör. Tycker därför man bör välja leverantör beroende på hur bra support som finns och om man nu efterfrågar specilla tilläggstjänster. Peering och sådant kan ju skilja mellan leverantörer, men jag tror det är en helt betydelselös summa människor som faktiskt bryr sig om detta och än mer skulle märka någon skillnad.

Av jagardaniel

Tycker det är ett härligt skoj initiativ, helt klart! Kul att titta på

Av jagardaniel

Origin brukar inte vara så pålitligt dessvärre. Jag har också nått liknande fantasisummor, och har vänner som rapporterat samma sak.

Av jagardaniel
Skrivet av Commander:

Har de patchat bort sniper shotgun i BC2? BC2 var bra men kartorna var långt ifrån BF anda.

Jo, slugs är långt ifrån lika effektivt som det var tidigare. Det gör inte längre lika mycket skada (speciellt på långt håll). Fungerar fortfarande okej på medelavstånd och nära håll. Var ett bra tag sedan det patchades bort. Egentligen väldigt bra att det gjorts, men man kunde ha riktigt kul på lite avstånd

Av jagardaniel

Åk till någon butik och pröva hur de känns i handen. Mediamarket brukar ha en "gamingavdelning" där det finns en del att klämma på. "Prestandan" kommer inte vara någonting som du behöver bekymra dig över, utan gå på vad som känns bra. Jag har varit väldigt nöjd med Zowies EC1 och Logitech G400s (som jag nyttjar just nu). Har du lite större händer kanske någon av Qpads modell kan fungera fint. Razer har jag hört lätt går sönder, men det kanske är folk som fått måndagsprodukt eller är väldigt argsinta datorspelare.

Av jagardaniel

Jag har kommit undan rätt bra faktiskt. Har råkat genomföra en rm -rf * när jag stod i hemkatalogen på en server här hemma. Som tur var nyttjades den inte särskilt mycket, så det var ingen större förlust. Även nyligen satt upp en server som utsattes för intrång och nyttjades för att samla bitcoins (sårbarhet/okunskap om elasticsearch). Får också ses som ett stort misstag.

Av jagardaniel
Skrivet av Myllerman:

Gillar också dom gamla BF spelen, problemet brukar väl vara att det inte finns så många spelare kvar men har iof ingen koll på hur det är i bc2.

Finns gott med spelare både i BC2 och BF3 för tillfället (PC)

Av jagardaniel
Skrivet av werter123456789:

vad skall jag ha för kabel mellan router och switchen? rak eller korsad?

Det ska inte ha någon betydelse om du inte sitter på väldigt utåldrad utrustning. Interfacen klarar av att byta på sänd och ta emot om det skulle behövas (auto MDI/MDIX).

Av jagardaniel
Skrivet av milo_:

Testa att spela BF4 och gör sedan en övergång till föregångaren BF3. Alla handlingar som man begär av sin karaktär utförs distinkt och responsivt, du lider inte av en fördröjning och en tyngd som håller dig tillbaka. Om du har kollat på JackFrags så kanske du minns att han har nämnt detta vid minst två tillfällen, det ena berör Hardline i sin Bad impressions-video och den andra är The BIG Questions där de vi 04:30 nämner karaktär-rörligheten/vapen-handlingen, hur den är eftersläpande och allmänt icke responsiv.

Det andra har med hur vapnen känns i strider. Det går inte att beskriva med text och måste upplevas i spelen, men skillnaden är gigantisk. Om du vill får du gärna läsa mini-recension av Hardline från en av dem absolut främsta infanteri-spelarna i världen där han beskriver precis vad jag upplever med vapenmekaniken. Slutligen har vi feedbacken som man får när man blir beskjuten. I BF3 var de korta, distinkta och olika beroende på hur mycket skada man mottog. Nu är alla ordentligt tyngre och längre i sina läten oavsett skadan. Det känns som att man blir beskjuten med en sniper-kula varje gång.

Med flinching åsyftas rörelserna man ser på sina motståndare när de blir beskjutna, alltså tedje-person-karaktärerna. Dessa är helt slumpmässiga i vilken riktning kroppen rör sig vilket gör att uppföljande skott är betydligt svårare att träffa. Problemet? Den beskjutna upplever inte alls samma rörelser på sin skärm och kan enkelt skjuta tillbaka. Värst när headglitchers står bakom skydd. Om första träffar skallen kommer soldaten till följd av flinching-mekanismen att ducka nedanför skyddet och omöjliggör ett nästa skott. Samtidigt som motspelaren har konstant fri sikt på dig. Det här snackar JackFrags också om i sin Bad impressions-video.

Underbar sammanfattning! Det är lurigt att beskriva känslan i ord, men tyckte du lyckades galant. Varenda människa jag känner som spelat lite BF3 nu under gratisveckan har sagt precis samma sak. "Jäklar vad BF3 är roligare. Här träffar ju skotten"

Man kommer givetvis patcha spelet och troligtvis förbättra det på många vis. Men när själva core-spelet är halvtrasigt i grunden så är sannolikheten att just detta förbättras extremt liten. BF4 med smink.

Av jagardaniel

För att ge lite feedback efter några timmars spelande:

Det kändes Battlefield 4 redan första sekunden man spawnade. Detta känns absolut inte som ett eget spel utan som ett DLC. Man har slängt in nya fordon, ändrat skins, lagt till nya vapen och skapat nya kartor. Det jag bryr mig mest om är infantry-delen i spelet och den är lika bedrövlig som BF4. Må låta tjatigt då jag nämnt det i många tidigare trådar, men spela lite BF4 och hoppa över till BF3 så inser ni vad jag menar. Skotten biter inte på samma sätt, allt känns segt/delayat. Inte lika skillbaserat. Den största skillnaden i Hardline är att spelarna har mindre skada, så man dödar spelare fortare. Det verkar vara lite mer rekyl i bössorna här, vilket jag uppskattar.

Gillar man Battlefield 4 så kanske detta kan vara skoj. För oss som är less på Battlefield 4 kommer inte detta överleva många timmar, för man dras med precis samma grundproblem som storebror. Positivt tycker jag fordona är. Härlig kontroll och fort framåt går det. Det är fortfarande en stängd beta, och vi har givetvis inte allt material tillgängligt, men det är absolut tillräckligt för att bilda sig en uppfattning om hur spelet kommer att vara.

Jag har inte haft några förväntningar sedan BF4-släppet så jag är inte besviken. Mest less på att man bygger ett spel på ett annat dåligt spel. Och att det kommer ta ytterligare något år innan ett annat BF-spel släpps, där man har en förhoppning att infantry-delen av spelet kan fungera igen.

Av jagardaniel
Skrivet av blunden:

Nja, det är inte alltid så dyrt. Med det avtalet min bostadsrättsförening har med Ownit kostar det bara 159 kr/månad mer med 1000/1000 än 100/100, det sistnämnda ingår i hyran. Visst, i många fall har det varit dyrt tidigare dock. Blev själv förvånad.

Vi sitter också på Ownit och här har alla i huset som grund 1000/1000 (sen hur många som har utrustning för det är ju en annan fråga). Så det är ingenting som betalas extra för. Så det beror nog helt och hållet på vad brf:en har för avtal

Av jagardaniel
Skrivet av kevve1:

En användare gör fritt reklam i bf3 forumet för fusk. Vad gör modsen? Jo, låste tråden... men inte fan raderade dom innehållet. Skrattretande.
http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2955064...

Dessutom sitter användaren som startade tråden och spelar just nu.

64 spelare bazaar är ju underbart

Ja, det är otroligt mycket fuskare, helt bedrövligt. Tror vi bannade ~140 fuskare de 6 första gratisdagarna ifrån Webhallens servrar när jag räknade. Runt ~25-30 bannade idag. Och då är det bara en liten andel som vi lyckas plocka, många kommer nog förbi obemärkt. Folk orkar inte ens dölja det. Vissa som man lägger en ban på har flera konton med samma namn där dem bara lagt till en siffra efteråt. Förhoppningsvis lättar trycker nu när det inte är gratis längre, men många har säkert bunkrat upp med en massa konton. Man måste ju varit medvetna om att detta skulle hända ifrån EA/DICEs sida.

Men det är skoj. Det har verkligen dragit liv i BF3 igen. Alla jag känner som spelat lite under dessa dagar har insett hur mycket bättre spelet är än BF4!

Av jagardaniel
Skrivet av blackis:

Hej igen

Undrar lite över den senaste uppdateringen till BF4. Det var ju så att vi fick en ny setting High Frequency Update och undrar nu om det är aktiverat på Rocketblast servrar?

Det snackas på diverse forum om att det är server providern som måste aktivera detta eller är det bara struntprat och det är redan aktiverat?

Hej,
Har inte kommit ut någon information om detta vad jag vet - så jag vet tyvärr inte mer än vad du gör just nu. Kikar och svarar när jag har lite mer klarhet
Enligt deras nyhet så behöver RSP:erna aktivera detta (om det gäller PC).

/Daniel

Av jagardaniel

Undrar också vad det gäller för spel. Swedishhost och E-S får inte hosta Battlefield 4-servrar, det är endast ett utval av leverantörer som får göra detta. Rocket Blast, Fragnet och Multiplay är de som har servrar placerade i Sverige (med reservation att ha glömt någon). Nu är jag väldigt vinklad så jag borde undvika att svara. Men RB är mindre och mer personligt. De andra två har sajter överallt i världen och lever fullt ut på detta. Finns både för- och nackdelar med båda alternativen. Oavsett val så kommer du bli nöjd

Av jagardaniel

Battlefield 3 gratis fram till den 3:e juni (EDIT: Origin julrea - BF3 för 8 kr)

Battlefield 3 kommer att vara gratis att ladda ner via Origin fram till den 3:e juni:
https://www.origin.com/sv-se/store/buy/battlefield-3/pc-downl...

------------------------------
EDIT 2014-12-23:

Hojt,

95% rea på Battlefield 3 just nu vilket gör att det går för 7,45 kr kronor. Värt att rekommendera vänner eller köpa själv om intresset finns. Erbjudandet pågår i 3 dagar och 19 timmar till.

https://www.origin.com/sv-se/store/buy/50182/pc-download/base...

Av jagardaniel

Nu är det även officiellt och vi får mer information under E3:
http://www.battlefield.com/hardline

Av jagardaniel

På tal om ESL och klanspel så går EMS Ones LAN-finaler under helgen, för att se hur 5vs5 domination fungerar:
http://www.twitch.tv/esltv_bf4

Av jagardaniel

Åh, vi hade samma bekymmer i BF3 tidigare och behövde pilla i registret.
Är UPNP avstängt både i router och på varje dator (det bör vara en tjänst som körs)? Har inte möjlighet att komma åt Windows just nu, men här är annars registerlösningen som ni kan pröva. För BF3, men ska vara densamma för 4:an.
http://www.battlefield4online.com/play-battlefield-3-two-more...

Av jagardaniel
Skrivet av Zakire:

Erhm, hur kan du ha en öppen resolver hemma utan att ha en DNS-server?

Jadu, det blev väldigt fel. Jag kan inte ens minnas vad jag ville ha fram
Antar att jag menade på att antalet personer som tillhandahåller en DNS-server hemma (resolver/för sin zon) är så pass liten kontra vad effekterna kan bli för de som har skadlig utrustning/konfigurerat sitt fel, och att jag därför kan förstå varför Telia tagit detta beslut.

Skrivet av iXam:

En "intern" portscanning + recursive probes skulle kunna ske en gång i veckan och de som fallerar meddelas och/eller temporärt stängs av.
Vissa hostingföretag gör så (meddelar och stänger inte av).

Jag tänkte också föreslå något liknande. Men jag antar att detat är en aning mer komplicerad lösning jämfört med att sätta upp "enkla" accesslistor som blockerar allting mot port 53. Håller med helt dock, detta hade varit en bättre lösning. Jag tror t.o.m det skulle vara en lista som man skulle kunna gå igenom manuellt. Så många kan det väl ändå inte handla om? Eller finns det så mycket sårbar utrustning där ute? Jag menar, antalet personer som sätter upp en egen resolver hemma kan inte vara stor.