Inlägg

Inlägg som mats_ats har skrivit i forumet
Av mats_ats
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anton-c
Måste vara jag som drar upp statistiken! Gick över till Vista 64-bit för nån vecka sen (från XP), och hittills har allting gått smärtfritt. Jag rekommenderar 64-bit...

Håller med, så småningom kommmer väl speltillverkarna att gå över till 64 bitars Windows men det kommer att ta ett tag!!

Av mats_ats

Ett problem med säkerheten i windows är att internet explorer, OE, Media Player och så vidare är integrerade delar av operativsystemet som inte går att ta bort, enligt Ms själva. Så även om man använder firefox istället för IE så kan ändå virus eller maskar exploatera olagade säkerhetshål i IE eftersom programmet redan är installerat på PC'n.

Gör man windows till en liten kärna omgiven av andra program så kan MS snart skryta med samma säkerhet som http://www.openbsd.org/

Jag har ett namnförslag - OpenBSOD?

Av mats_ats
Citat:

Ursprungligen inskrivet av roboth
På tal om gammalt mög är ju denna alltid kul när Steve Ballmer ska (börja)sälja Windows 1.0: http://www.youtube.com/watch?v=GL4hyATkQ74

"Except in Nebraska!"

Varför fick han inte sälja Windows 1.0 i Nebraska? Var det på grund av antitrustlagstiftningen?

Av mats_ats
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Det var ju på tiden.. men Microsoft har nog ett eget museum.. så vi behöver inte oroa oss

Ja... dom har ett museum som ligger i redmond.

Här är några bilder:
http://flickr.com/photos/splatt/sets/744659/
http://flickr.com/photos/i4udb/245185279/

Av mats_ats

Drawball

http://www.drawball.com/ är en sida där man ritar inuti en cirkel. Till att börja med får man tillgång till en begränsad mängd bläck, så man kan inte rita hur mycket som helst. Därför går folk ofta ihop och ritar större bilder...

Ska vi fixa upp en Sweclockers-logga på drawball?

Ge förslag på var loggan ska placeras, hur stor den ska vara, osv.

Om vi samarbetar, och underhåller loggan regelbundet så att den inte blir förstörd, kan det bli riktigt bra. vad tycker ni om det?

* Ändrat till en fungerande länk, Videfix *

Av mats_ats

Det är inte svårt om man har rätt programvara.

Jag har flashat BIOS 10 gånger och det fungerar perfekt nästan alltid.

Det är en smaksak om man vill flasha sitt BIOS på CD-ROM eller floppy. Om man vill vara på den säkra sidan.

Vill man återställa sin flashing ska man göra backupper. Men det är tyvärr något som man bara kan göra med hårdvaran. Det kan du inte göra i operativsystemet, om du inte tillgång till alla serienummer och liknande som finns i ditt BIOS. Vilket man normalt inte har, eftersom det är "hårdkodat" in i BIOS-et.

Av mats_ats
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kejsarn
Ja det finns. OpenOffice. Vet dock inte om det är mindre krävande.

RealOffice är bättre och mycket resurssnålt, har fler funktioner än OOo, är mycket snyggare än Office och även gratis som OOo.

Av mats_ats

Landstinget blockerar åtkomst till robots.txt

Landstinget blockerar åtkomst till robots.txt?

Web Archive.org tillhandahåller gamla arkiverade versioner av olika webbplatser. Men försöker man "fiska upp" arkiverade versioner av Stockholms läns landstings hemsida (http://www.sll.se) får man meddelandet "Robots.txt Query Exclusion. We're sorry, access to...". Det är i mitt tycke en mänsklig rättighet att få veta hur saker och ting fungerade förr i den digitala världen. Ni kan själv kolla här för att se vad jag menar: http://web.archive.org/web/*/http://www.sll.se

Varför? Om SLL fortsätter blockera åtkomsten till robots.txt, eller vad de nu har gjort så tänker jag byta stad. Det är ett i mitt tycke oacceptabelt agerande från SLLs sida, webbplatsen för ett landsting ska normalt vara lätttillgänglig!

/Johan Blom

Av mats_ats

http://media.sweclockers.com/nyhetsbilder/20060108-trusted3.j...

Kan inte låta bli att fråga vad bilden längst upp till höger föreställer? En betalstation?

Av mats_ats
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Finns det nån bank som har en internetbank som kan mäta sig med FSB? Tycker att deras system är väldigt smidigt med dosa för de "allvarliga" grejorna och samtidigt möjlighet att logga in med en enkel kod ifall man bara vill titta vad man har på kontot eller föra över pengar mellan sina konton. Dessutom funkar det hela bra i t.ex. Opera.

Kompisen har Nordea med sina stenålders engångs-skrapkoder t.ex.. Det är den smidiga internetbanken som håller mig kvar vid FSB.

För min del fungerar Statshypotek Banks internetbank bättre. Jag föredrar helt klart deras system med certifikat före FSB:s lösning med dosor. Det förstnämnda går helt enkelt smidigare och snabbare.

Av mats_ats

Jag hade tidigare sparbanken men nu har jag Stadshypotek Bank. Bästa banken jag haft. De har trevlig personal och bra ränta.

Kan varmt rekommenderas! Min sambo däremot har tidigare haft Skandiabanken men har nu också Stadshypotek Bank. Skandalbanken har ty usel säkerhet på webben, en annan anledning till att hon bytte var införandet av depåavgift för aktiehandel (år 2002, mer info finns i Privata Affärer). Den mörka skuggan från Skandiabankens moderbolag gör ju inte heller saken bättre.

Av mats_ats
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Strukt
Google OS? Ge mig screenshots!

Google-skrivbordet med öppna program:

http://plod.popoever.com/upfiles/img/050902/googleOS.jpg

Av mats_ats

1. acrobat Reader - seg och för mycket bloatad
2. ICQ - irriterande banners och annat
3. WinZIP

Enligt min åsikt ...!

Av mats_ats

Frågor om Matrox-kort

1. Hur står sig Maxtor mot andra mer vanliga tillverkare som ATi? Har tänkt köpa ett Millennium P750, tidigare har jag bara haft ett Millennium G450 kort.

2. Har hört att Matrox-korten inte lämpar sig så bra för spel, stämmer detta eller är det bara en myt?

Blir det inte ett Millennium P750 för min del överväger jag nog att köpa Radeon 9800 Pro istället.

Av mats_ats

nej, har inte haft några problem med Itunes 5.0 hittills så jag lade min röst på "ja", men buggfritt, .... tror inte det är det...

Av mats_ats

Maxtor Millennium G450
Radeon 9800 PRO
Radeon 9700 PRO
och Radeon 7000

Av mats_ats

Du kan inte ta bort Windows Media Player helt ifrån WinXP eftersom programmet är integrerat i operativsystemet. Försöker du ta bort det ifrån "lägg till/ta bort windowskomponenter" så kommer du att märka att endast genvägarna försvinner.

Av mats_ats
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pekkasteele
Jag tycker det känns som att AMD är mer inovativa än INTEL iofs

På vilket sätt har AMD varit mer innovativt än Intel? Det var Intel och inte AMD som uppfann mikroprocessorn. Tänk på det.

Av mats_ats

WMP är ett mycket gott och fulländat alternativ till WinAMP och Itunes och jag har hittills ytterst inte haft några problem med hög cpu-användning eller liknande med den mediespelaren.

Av mats_ats
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MagnusL
Självklart så kommer Vista stödja DualCore, alla kärnor baserade på NT (forrutom XP home) har stöd för det. Finns ju både 32 bitars och 64 bitars beta ute nu så självklart så kommer det att stödja 64 bitars processorer.

Samma sak som med XP Home kommer gälla för Vista-versionerna. Varken WinVista Home Basic Edition eller Home Premium Edition kommer ha stöd för dualcore vad jag vet.