Inlägg

Inlägg som CGD har skrivit i forumet
Av CGD

Nej det programmet har jag aldrig kört. Tempen går upp när CPU:n ligger på runt 40 % eller mer under längre tid, vilket händer när jag kör uTorrent med riktigt många filer eller när jag gör om en filmfil till en DVD.
När jag startade Gigabytes program Easy Tune indikerade det att CPU:n var överklockad till Light 4,50 GHz. Så jag ändrade det till Default 4,20 GHz men det ändrade inte så mycket på resultatet i CPU-Z. Nu anges Core Speed till 4389,52 MHz. Multipler till 44,0 och Buss Speed till 99,76 MHz. Inte så stor sänkning men får se om det gör något på CPU kylarens fläktkörning.
Jag tänker skaffa mig en chassifläkt som skall sitta på sidan. Moderkortet har tre fyrpinns uttag som kan styra farten på fläkten. Så vad letar jag efter då? Räcker det med att fläkten har fyrpinns kontakter eller måste det stå att den är PWM styrd?

Av CGD

CPU-Z anger Core Speed till 4498,95 Mhz, Multipel till 45,0 och Buss Speed till 99,98. Är det inte vad det skall vara? Den bakre chassifläkten har börjat krångla och har även börjat ge klart hörbara ljud ifrån sig. (Mekaniska ljud) Jag har ju bara haft datorn i fem månader men från början så gick CPU fläkten lugnt och fint och hördes aldrig av. (Fläktljud) Men skulle den krånglande bakfläkten kunna påverka CPU fläkten och därmed tempen på processorn?
Ja, moderkortet har flera uttag för Sys_Fan.
Jag utgår ifrån att kylare och kylpasta är monterat helt OK. De fyra första månaderna som jag hade datorn var det inga problem.

Av CGD

Behöver jag bättre kylning?

Jag har rätt nyligen köpt en Fractal Design Define R4. I den har jag ett MSI 770 4 GB Gaming kort och en Intel i7 4790K som kyls av en Noctua NH-U14S kylare med en tillhörande fläkt. Högsta temperaturen på CPU:n är 89 grader med ett medelvärde på alla fyra kärnorna på 86 grader. Även när CPU:n bara går på runt 40% har jag temperatur på runt 60-70 grader. CPU fläkten går då upp på 1500 varv/minuten. Då hörs den. När den sedan går ner till runt 1075 blir det bra mycket tystare. Det normala är att jag kör de nuvarande två chassifläktarna på lägsta fart via chassiets fläktstyrning.
Jag har tänkt skaffa mig två chassifläktar till, en framtill och en på sidan. Bör jag även skaffa mig ytterligare en fläkt till CPU kylaren så att den får en fläkt på var sida? Eller är CPU tempen inget att bry sig om?
Jag frågade Fraktal Design om det gick bra att köra fyra fläktar via deras fläktstyrning, men det avrådde de ifrån. Så är det bara till att koppla fläkten som kommer på sidan till något av uttagen på moderkortet?

Av CGD

Var det inte så här som Israel och USA lyckades sabotera Irans kärnanläggningar?

Av CGD

Vad kommer efter detta?
Företagen måste väl ha någon form av idéer och forskning.

Av CGD

TAck för era förslag. Jag skall titta på dem alla.

Av CGD

Hur skulle ett kort som enbart tog hänsyn till prestanda se ut. Som det ät nu tycks mycket gå till att få en fräck design.

Av CGD

Jag tycker att det är lite höga priser. Det skall ju också stoppas i fyra rejäla hårddiskar. Jag hade tänkt mig att Western Digital stoppa i fyra Western Digital Red 4TB. Det ser ut som att de är billigast per GB och fyra sådana ger ju 8-16 TB. Jag vet ännu inte hur jag skall köra NAS:en. Antigen blir det en RAID på alla fyra eller så blir det en spegling av två och två som går var för sig utan säkerhet. Men med lite eftertanke borde jag kanske köpa de stora 6TB så jag får hela 24 GB. Tanken med NAS:en är att jag skall kunna spara alla filmer jag lånar, både DVD och Blu-Ray samt all musik i Flac format så det kommer ju att ta upp lite, nej stort, utrymme. Jag vet inte riktigtr hur stor en Blu-Ray film blir om jag kör om den till MKV kan bli. Jag kan ju ta bort onödigt ljud och andra saker som inte behövs.

Av CGD

Bjöd skärm, då måste det ju vara denna som står högst på önskelistan/köplistan. Beroende på ekonomi.
http://www.nordichardware.se/IFA2014/lg-34uc97-vi-suktar-efte...

Av CGD

Tack Gurk, skall titta på den.

Av CGD

NAS med fyra diskar

Kan ni komma med några förslag till en bra NAS med plats för fyra stora hårddiskar.
Viktigt är att den är snabb, tyst och rent allmänt en bra apparat. Priset är också något som jag måste ta hänsyn till. Jag måste antingen köpa mig ett extrakort för fyra SATA diskar till datorn eller så skaffar jag en NAS.

Av CGD

Tackar.
Men vad är det för serienummer du avser?

Av CGD

Finns det någon ide att byta från ett MSI 770 4GB till detta nya 970?

Av CGD

Kan vi inte få ett tangentbord som inte är så spelorienterat men ändå har många programmerbara extraknappar och andra finesser för att kunna starta olika program, köra olika filer, komma till vissa Internetsidor eller vad man nu vill.

Av CGD

Jag hade hoppats på att någon representant för Fractal Design skulle svara här.
Jag kör fläktarna med den medföljande fläktkontrollen och normalt har jag lägsta fart men om jag gör något som är mer ansträngande så höjer jag farten till mellan eller fullfarts läget.

Av CGD

För ett par månader sedan byggde jag ihop en ny dator och använde mig då utav en Fractal Design Define R4 låda. Det skall ju vara en tyst låda men lite besviken blev jag allt. Den låter ju inte så mycket men ändå var min äldre dator byggd i en Antec Solo låda tystare.
Men viss, R4 lådan har är ju bättre på många sätt, större, har bättre luftfilter. Men här vill jag klaga på det undre filtret. Det borde gå att dra ut från framsidan och så borde det vara en skåra som styr filtret hela vägen. Det har ju också sagts att det är gott om utrymme på den högra sidan men om jag fyller datorn med hårddiskar och dessutom har två SSD:er fastsatta på höger sida så blir det ändå väldans trångt. När Jonas Thörnqvist här på sweclockers testade lådan så tyckte han visserligen att det var gott om plats men då hade han bara en eller två diskar i.
Nu över till en fråga.
Jag har haft lådan i två månader och redan börjar det låta om den bakre fläkten. Det är då inte fläktljudet utan ett mekaniskt ljud som har börjat dyka upp. Är det normalt? Det är för två orsaker jag ställer frågan. Skall jag reklamera fläkten och räcker det då med enbart fläkten eller måste hela lådan reklameras. Jag har dessutom tänkt skaffa två liknade fläktar till. En skall sitta fram och en för sidan men om era fläktar kan börjar bli krassliga redan efter två månader kanske jag skall se mig om efter några andra fläktar.

Av CGD

Det blir en härlig skärm när väl grafikkorten är ifatt. Men är den inte lite liten och har den inte fel bredd höjd förhållande.

Av CGD

Vänta med bedömningar tills vi får se hur det ser ut och vad det kostar i förhållande till OLED. Något som har ett lågt pris och är tillräckligt bra kan visst ha en framtid.

Av CGD

Shimonu du kan vara inne på något. Minnestrasslet börjar alltid när µtorren är igång eller har varit igång.
Men andra delen i frågan om varför D disken envisas med att nästan alltid vara igång kan jag inte relatera till µtorren.

Av CGD

Vad är minnet?

Jag har 32 GB minne.
Ibland kan allt detta minne ta slut. Tar jag upp Aktivitetshanteraren och väljer minne på prestandafliken kan jag se att nästan allt minne används. Det är just nu 357 MB kvar. Om jag flyttar över till fliken Processer och tittar på hur minnet används så ser jag att de fem största använder 203 Mb, 16 MB, 14 MB, 12 MB och 9 MB, avrundade värden. Lägger jag ihop de resterande som då är ännu mindre så inte kommer jag upp i några 31 GB inte.
Så var är minnet? För att få tillbaka minnet måste jag starta om datorn.
Jag har systemet och programmen på en SSD och alla mina privata, såsom dokument och foton har jag på D disken. Även när jag inte gör något med datorn är d diken ofta igång med upp till 6% aktiv tid. Kan det vara något i datorn som inte borde vara där som drar all kraft? Indexering är avstängt på alla diskar och återställning finns bara till C disken.