Inlägg

Inlägg som CGD har skrivit i forumet
Av CGD

Min EVO 840 500 GB är riktigt dålig i början av mätningen. Den började på 59 GB/s men sedan gick den ett tag upp och ner mellan 75 och 250 GB/s Men vid 250 GB blev kurvan mer stabil på 275 GB/s och var så mätningen ut. Samtidigt som jag köpte den på 500 GB köpte jag en till men bara på 250 GB. Det är denna som jag har som systemdisk. Den här disken börjar mätningen på låga 225 GB/s men går snabbt upp till 450 GB/s där den ligger stadigt hela mätningen ut.
Den på 500 GB hade jag delat på två delar och hade installerat ett spel på varje del.
Efter det att jag kört Samsungs verktyg på 500 GB blev den NÅGOT bättre. Nu blir lägsta värdet 69 GB/s och för övrigt är det samma resultat. Tilläggas kan att jag gjorde om disken så att det nu bara är en partition.
Så inte gjorde Samsungs verktyg någon speciell nytta och jag undrar också hur det har gått för er andra.

Av CGD
Skrivet av Naga:

Hoppas det här innebär slutet för pingvinstängerna

Jag tyckte den kokos stång jag fick igår var rätt bra. Men visst skippa stången och satsa mer på att hålla prisnivån nere.
Jag tycker Inet har varit bra och löst mina problem utan krångel.

Av CGD

Löwenbräu-institutet!
Undrar om forskarna har fått för mycket Löwenbräu.

Av CGD

Skulle det inte komma en USB som klarade av mycket högre strömstyrka?

Av CGD

Jag hade gärna sett en modell som var lite större närmare bestämt 435 millimeter på bredden. Då hade datorn passat bättre in bland de övriga hemmabioapparaterna. Samtidigt kunde det ju bli lite mer plats för minnen, är inte 4 GB i minsta laget för Windows 8.1.

Av CGD

Låter ju mycket bra.
Nu kan ju den i CPU:n intrigerade GPU: användas till enklare bilder och grafikkortet går på tomgång ända tills det behövs mer kraft.
Men kräver inte detta helt nya moderkort.

Av CGD

Tack Jygge

Av CGD

Fläkttillbehör

Jag tänker köpa mig ett par fläktar till mitt Frakctal Design R4 chassi.
Ät det någon speciell nytta med att köpa till vibrationsdämpare, https://www.inet.se/produkt/6300062/vibrationsdampare-for-140..., till de nya fläktarna och kanske till de två som redan finns?

Av CGD

Inte helt säkert Blu-Ray spelaren fungerar

Skrivet av vinylens:

Villa ha en 46-50 tums monitor med 3D stöd nästa gång jag byter använder inga tv funktioner kör allt med en dator/bluray-spelare.
Då slipper man alla smart funktioner och kan bestämma allt med datorn.

Jag har en Panasonic DMP-BDT700 och den vägrar visa Sweflix. Jag kommer fram till sidan men så fort jag väljer en film hamnar jag på en reklamsida om hur man skulle kunna tjäna pengar. Men tar jag upp Youtube är det inga problem att se film.

Av CGD

Behövs det inte ett kort som utan problem driver en 32 tums 4K skärm? Är detta ett sådant kort?

Av CGD

Nu när de ökar på allt tycker jag att de även kunde öka på antalet SATA kontakter. Jag tycker också att vi kunde få en typ av SATA kontakt där både data och ström går i samma kabel. Jämför USB disk som bara kopplas in med en kabel.

Av CGD

Jag hade hoppats på att kunna köra Windows 8.1 och senare Windows 10, nu när det blir gratis att uppgradera. Men jag undrar fortfarande hur jag skall göra.
Eftersom jag inte vill ha någon skärm tycker jag inte jag vill ha ett grafikkort. Visserligen har ju ett men jag vill även hålla strömförbrukning nere så mycket det går.
Jag har en Intel Core2duo E8600 CPU http://ark.intel.com/sv/products/35605/Intel-Core2-Duo-Proces... men jag har även en Intel Pentium E2220 CPU http://ark.intel.com/sv/products/32430/Intel-Pentium-Processo.... Tanken var ju att använda E2220 men jag ser att bägge har samma TDP värde, 65 Watt så core2duo CPU:en kanske inte drar mer ström.

Av CGD

Ja det blir nog inga problem. Om jag kör den på XP kopplar jag den nog direkt till min vanliga dator men.
Men hur gör jag för att köra datorn utan tangentbord, grafikkort och skärm?
Går det att få så att datorn startar upp helt och ge mig tillgång till alla filer från min andra dator när jag sätter på den. Jag måste ju också kunna administrera denna dator från den andra.

Av CGD

Använda gammal dator som filserver

Jag får fler och större filer på datorn och har nu ont om plats. Kan jag istället för att köpa en ny USB låda för flera diskar eller en NAS använda min gamla XP dator.
Men om jag vill köra den utan tangentbord, grafikkort och bildskärm, kopplad antingen direkt till min dagliga dator som har två nätportar alternativt via min router. I första alternativet är fildatorn inte kopplad till Internet men i andra alternativet är den ju det.
Tanken är ju att jag enbart startar datorn när jag behöver den.

Hur gör jag för att få detta att fungera?
Vad kan jag behöva i programväg, o.s.v.?

Av CGD

Hur lång är räckvidden?
I sitt eget hem bör man ju veta vad man stoppar i vägguttaget, men om grannen i lägenheten eller villan bredvid kan läsa av vad man skriver är det ju mindre kul.

Av CGD

Oj. Tack så mycket. Jag har nog läst dåligt tidigare för jag har hela tiden trott att det är enbart för RAID montage.
Jag har tänkt använda lådan för att montera in mina gamla diskar. WD Black och Green i storlek 1-2 TB. Samtidigt tänker jag köpa fyra nya WD Green 4 TB för montage i datorn. Jag har även två Samsung SSD varav en håller operativet och programmen och den andra några spel.
Några åsikter om denna lösning.

Av CGD

USB anslutna diskar

Känner ni till om det finns någon USB 3 kabinett som kan innehålla 2-4 3,5" diskar.
Det jag söker är en låda som jag kan montera alla diskar i. Alla diskar har gemensam strömförsörjning och ansluts till datorn med USB 3.

Av CGD

Jag undrar över er nya fläkt, Fractal Design Dynamic GP14 fan.
Kommer det snart bli möjligt att köpa denna fläkt till min R4 låda? Eller kommer det att dröja så att det är lika bra att se sig om efter en annan fläkt? Skulle i så fall Be quiet! SilentWings 2 140mm kunna vara ett bra val att koppla till R4:s fläktkontroll?

Av CGD

Nu väntar vi bara på att TV tillverkarna får samma ide. De nya kommande blu-ray spelare skulle passa bra ihop med en stor och bred TV.

Av CGD

Hur är det med belastningen på Internet? Sägs det inte ofta att mycket av trafiken är olagligt material?
Har alla över hela världen blivit av med Pirate Bay?