Inlägg

Inlägg som CGD har skrivit i forumet
Av CGD

Trögt Internet

När jag startar uTorent så blir samtidigt all annan Internetåtkomst riktigt trögt.
Jag har Bredbandsbolaget med 100/100 Mbit/s. När jag kollar i Aktivitetshanteraren så ligger nätaktiviteten på klart under 50 Mbit/s. Runt 30 är ett normalt värde.
Så varför blir det så trögt med all övrig Internettrafik?

Av CGD
Skrivet av miscann:

Jag har BBB fiber 100/10 mbit. Jag har inte använt modemet/routern jag fick med på 2 år. Kör med asus ac66 router. Både ip telefoni och ip tv fungerar med den för mig.

Har du gjort några ändringar i DNS:en eller använder du BBB egen?

Av CGD

Under många år hade jag en D-Link router. Om det någon gång blev något fel så jag var tvungen att ringa BBB kunde de fixa problemet utan att gå in i routern. Vilket de antagligen inte kunde. Men efter det att jag fått IP telefoni och blivit tvungen att använda den av BBB utsedda routern är det betydligt mer trassel. Redan den gamla D-Linken hade jag ställt in efter mina behov. Samma sak med den nya Zyxel P-2812 från BBB. Men nu när det blir något fel så nollställer BBB alltid routern. Jag tycker de uppvisar noll hänsyn till kunderna. Varje gång de har varit inne och rotat i routern blir jag tvungen att göra om alla inställningar samt återigen logga in alla enheter.
Bredbandsbolaget, finns det inget bättre sätt?

Av CGD

Jag hoppas att de kan lösa det så att vi alla kan köpa vilken router vi vill och få en dosa som gör att vi kan koppla in IP telefonen var vi vill i vårt hemmanätverk.

Av CGD

Ja ja var det verkligen en uppgradering och inte en nedgradering. Jag har konfigurerat min router efter lite egna idéer och nu blir det besvärligare eller kanske det inte går.

Av CGD

Jag har haft BBB länge och hade från början en egen router. Men så när bostadsföreningen skaffade ett avtal där IP telefoni ingick i månadsavgiften bytte jag till IP telefoni och fick då också en utav BBB:s routrar, en 2812.
Nu säger BBB att jag måste ha deras router som första enhet annars fungerar inte telefonen. Man kan inte ändra i DNS:en. Första DNS:en är fast de två nästkommande går att ändra. Varför är det en fast DNS? Är det för att telefonen skall fungera? Varför kan de inte ha en mindre telefondosa som jag kan koppla in var jag vill i hemmanätverket. Som det är nu måste ju BBB:s router kopplas till Internettaget och telefonen i sin tur till routern. Men det är ju inte alltid att dessa platser passar ihop.

Av CGD

Lite delade meningar. Men jag sätter in dem okrypterade för att vara säker.
Jag vill ha en billig NAS som egentligen bara skall ersätta två externa hårddiskar och undrar om någon har erfarenhet ifrån D-Link DNS-320L MyDlink.

Av CGD

NAS & TrueCrypt

Jag har två diskar där allt är krypterat med TrueCrypt. Om jag sätter in dessa i en NAS kommer det att fungera?

Av CGD

Man kan ju med det lilla lilla programmet MSI GamingApp ändra frekvensen på kortet. Oavsett vad man ställt det på så startar tydligen datorn med Gaming mode. Kan man ändra på det så att datorn alltid startas med Silent mode?

Av CGD

[QUOTE="Gigabyte_Ted;14956525"]Hej CGD,

vänligen kontakta vår tekniska support:
http://support.gigabytenordic.com/

Lycka till och ha en bra dag!

Har ni ingen svensk support?

Av CGD

Hej Gigabyte.
Jag har ett Z97X-UD5H-BK moderkort, köpt 2014-07-08. Jag har uppdaterat det till BIOS F6. På Marvells SATA port har jag kopplat en Optiarc DVD RW AD-7260S och en vanlig hårddisk. Hårddisken men inte DVD hittas utav BIOS, så det blir omöjligt att starta från DVD vid behov.
Skall det vara så?
När Windows 8.1 väl startat fungerar DVD helt normalt.

Av CGD

Det här låter ju bra. Köpte ett kort för några månader sedan. Har registrerat det och fått ett garantibevis hemskickat.
Men hur går det till i praktiken? Jag kan mycket väl tänka mig att det kan bli dags att sätta ihop en ny dator om tre år. Nyare CPU och nyare RAM har då kanske blivit intressanta. Men hur skall jag då göra om tre år?

Av CGD

Skall inte det här uppdateras per automatik? Jag har fortfarande EXT0BB6Q på mina EVO840.
På Samsungs sida som Sweclockers hänvisar kan jag bara se EXT0BB6Q och inte EXT0CB6Q som det skrivs om i artikeln.

Av CGD

Jag vet hur jag startar BIOS eller UEFI som det väl heter nu för tiden. Jag kan inte hitta något alternativ för att starta med CD/DVD. Det är bara hårddiskarna som fin listade. Detta är då om jag trycker på DEL vid start. Prövar jag F12 så kommer inte ens alla diskar upp och definitivt inte DVD:n.
Jag är inte helt säker men jag tror att det blev så här när jag uppdaterade till BIOS F6.
På gamla datorn som hade den gamla typen av BIOS listades hur mycket RAM som fanns, vilket grafikkort och hur mycket minne det hade samt alla installerade hårddiskar listades innan Windows kom igång. Här listas inget utan det första som kommer upp är Windows loggan och den där snurrande saken.

Av CGD

Starta med en CD

Jag har ett Gigabyte GA Z97X-UD5H-BKmoderkort med BIOS F6.
Hur gör jag om jag vill starta med en CD/DVD?

Av CGD

Bra förslag Xyborg. Det programmet har jag redan så det är väl bara till att starta det innan jag börjar spela eller gör något annat.

Av CGD
Skrivet av zaarx:

Är du säker på att CPN sitter bra, med rätt mängd kylpasta bra seal osv. Vet inte om du är en erfaren datorbyggare eller ens om du byggt själv men det det slog mig när jag såg dina temps. Hoppas hursomhelst att du får ordning på grejerna.

Jag har utan problem byggt datorn själv. Men vilket jag skrivit tidigare, jag har nu haft datorn i fem snart fem månader. De första fyra månaderna var det inga som helst problem. Jag har inte överklockat eller något utan allt har varit standard. I datorn sitter också ett MSI 770 4 GB Gaming kort samt fem vanliga en DVD och på moderkortsidans baksida sitter två SSD:er. Fractal Design Define R4 har ju fäste för två SSD på sidan. Ännu så länge har jag bara de fläktar som kom med datorn. En 140 mm fram och en bak.

Har ni något bra program som kan logga högsta tempen på både CPU och GPU samtidigt som jag gör något annat, exempelvis spel.

Av CGD

Hur gammal är gammal data? Min är nu fyra månader och är helt felfri.

Av CGD
Skrivet av oouhdawg:

spänning till CPU har du fortfarande inte svarat på som alla väntar på. troligtvis är den på 1,35 eller dyl, då är tempen inget konstigt.

Skrivet av ggustavsson:

Standardvärde??

Om du menar auto så ska man aldrig köra auto när man klockar på vcore.

Nej jag menar det som på engelska kallas för Default.

Av CGD
Skrivet av oouhdawg:

spänning till CPU har du fortfarande inte svarat på som alla väntar på. troligtvis är den på 1,35 eller dyl, då är tempen inget konstigt.

Core Voltage 1.236, men det är ju nu efter jag upptäckte att processorn var överklockad och då satte tillbaka till standardvärdet.

Som jag skrev tidigare så har jag inte överklockat, men upptäckte när jag nu körde Gigabytes Easy Tune att processorn gick lite fortare än vad som var standard. Varför det var så vet jag ej. Allt är ju nytt, men idag kan man ju aldrig vara säker på att någon har haft varan hemma hos sig.