Inlägg

Inlägg som CGD har skrivit i forumet
Av CGD

Tack.
Skall pröva den.

Av CGD

PCI Express 3.0 x4!
Hade det inte varit bättre med ett nytt gränssnitt som bara hade medfört en kabel mellan moderkort och disk. Så som man idag kopplar in en USB 3 disk. Bara en kabel.

Av CGD

Xperia E3

Jag har en Sony Xperia E3.
Finns det någon app som gör att jag kan göra enkla anteckningar i telefonen och sedan kunna flytta dem till datorn och läsa dem där?

Av CGD

Hur är det Blu-Ray stöd i nuvarande Windows 8.1?
Jag har tänkt köpa en blu-ray spelare till datorn och hoppas på att det skall gå fint att spela upp blu-ray filmer via den. Kommer det att fungera?

Av CGD

I framtiden köps kanske alla filmer via nerladdning och med tanke på 4K och 8K som lurar bakom hörnet kommer vi naturligtvis att behöva massor med plats. Men ack, ack om disken går sönder så den här typen av diskar borde kanske säljas i par så att man kan spegla dem.

Av CGD

När priset för SSD:er väl kommit ner i betydligt lägre nivåer finns det väl inget intresse för "vanliga" hårddiskar längre. Men varför kan SSD:er inte göras i samma storlek som vanliga hårddiskar?
Kan de nu bara komma med en bättre anslutning också. Bara en kabel från moderkort till SSD som bär både ström och data.

Av CGD

Vad han klagar på USB 3 kontakten. Är detta inte moderkortets fel, eller har andra lådor inte samma problem? Att filtret kan dras ut fram är ju en riktigt bra förbättring men hur är det med utrymmet bakom moderkortsplåten. Om man som jag fyller chassit med optiska enheter och hårddiskar blir det trångt. Jag skulle se att det utrymmet blev lite större. Jag har många hårddiskar och har därför satt i två fläktar fram och en på sidan samt har ju kvar en bak. Med tanke på detta så hade det varit bra om fläktstyrningen hade orkat med lite mer än bara tre fläktar. Dörrstängningen håller jag med Jonas om. Magnetlåset är ju riktigt bra. Jag har ju tur eftersom jag har min dator på vänster sida så dörren öppnas åt rätt håll men visst är det bra att det går att variera. Vi får hoppas magnetlåset kommer tillbaka.
Så det var ju inget lätt val om jag skall byta min nya R4 till en R5. Det var ju lite som blir bättre och lite som blir sämre. Nej, jag tycker ändå att R4 är rätt bra. Förutom det undre damfiltret så har jag bara problem med att ovansidan gärna börjar vibrera, vilket ju inte är så kul. Det hörs. Hur jag skall få stopp på det vet jag inte. Jag kan ju trycka med handen men ibland så behöver jag båda händerna till annat.
Så det kanske blir en R6 när det är dags att byta datorn om knappa tre år. Gigabyte lovade ju nyligen att byta ut moderkortet inom tre år så det vill jag inte missa.

Av CGD

Fråga om RAID

Jag tänker på att skaffa mig en NAS eller en vanlig dator utan skärm, grafikkort eller tangentbord. Vilket är egentligen bäst? Går det att köra en dator utan de tillbehören och kontrollera den från en annan dator.
Men hur skall jag spara mina filer som mest kommer att bestå av musik i Flack och filmer i Iso eller Rar format. Skall gå på RAID 1 eller 5?
Hur fungerar RAID 5? Jag vet att jag har fyra diskar och en bit på varje disk används för att spara information från de övriga. Men hur går det här till. Mina filer är redan komprimerade så hur mycket utrymme får jag egentligen med fyra 6 TB diskar? Använder jag RAID 1 blir det ju 12 TB.

Av CGD

Vad menar han med mer än 30.000 filer i C:/Windows? Jag har ju 115.000!
Är det någon äldre version av Windows han avser?

Av CGD

Var det inte väldigt likt Fractal Design R4. Lite sämre och lite bättre. Uttagen för USB och de övriga sitter ju lite galet till om man har lådan under sitt skrivbord. Här är R4 bättre. Utrymmet bakom moderkortsplåten. Jag håller jag inte med om att tre centimeter ger gott om plats. Nu har ju Jonas få saker monterade en SSD och en vanlig disk. Jag som har en R4 har två SSD, två DVD:er och ytterligare fyra hårddiskar. Då blir det mer ont om plats. Det undre fläktfiltret, här är ju Be Quiet lika otänksamma som Fractal Design. Står datorn under ett skrivbord eller som hos mig i ett skåp så är det besvärligt att dra ut filtret. Försök få till att filtret dras ut från framsidan.
En annan sak där Fractal Design är bättre det är ju fläktkontrollen som kommer med R4. En sådan som gärna orkar styra fler än tre hade ju varit käckt om Be Quiet fått med.
Så på det hela taget blir det inget lådbyte nu inte. Undra bara vad R5 kan erbjuda?

Av CGD

Jag köpte mig en R4 efter att jag läst de bra recensionerna här på Sweclockers, men jag tycker inte den var så bra. Min gamla låda, en Antec Sonata Sola var bra mycket tystare. Utrymmet till höger om moderkortsplåten som är tre centimeter är inte så mycket när hela lådan är full av hårddiskar och DVD:er. Dummast utav allt är ju det undre dammskyddet. Det sitter ju på baksidan så det kan ju vara lite svårt att ta ut. Dessutom är svårt att sätta tillbaka. För att få in det i rätt spår måste jag vända låda på sidan. De här spåret som det skall gå in i borde gå hela vägen. Slutligen så har jag problem med att taket gärna kan börja vibrera vilket ju ger ju ifrån sig. Det är ju lite jobbigt att hela tiden sitta och trycka på taket med en hand.
Kan jag hoppas på att detta är åtgärdat så byter jag till en R5:a.
När jag läser mitt inlägg nu ser jag att det kanske blev för negativt. R4 är ingen dålig låda men det har ju sina brister.

Av CGD

Trevligt med 21x9 skärm. Kan man hoppas på att detta också kan bli den nya TV standarden i samband med att de nya blu-ray spelarna kommer.

Av CGD

De borde ta upp att olika program ger olika svar.
Tittar jag på HD Tune Pro 5.50 har alla mina diskar fel och problem. Samsung SSD och Seagate. Men mina WD diskar är felfria. Tittar jag på Samsung Magican så är SSD felfria. Startar jag upp Crystal Disk Info 6.1.14 så är alla diskar felfria.
Det har varit så här ett bra tag men alla diskar tycks fungera felfritt. Men det måste ju indikera att något inte är korrekt, men vad?
Värdet "Reported_Uncorrectable_Errors" hittar jag inte någonstans.

Av CGD

Jag har provat lite nu och det verkar som musen blir trög om jag kommer till en sida med många länkar på. Oftast en lista. Men det är inte med någon absolut säkerhet eftersom jag kan få upp liknande sida utan problem.
Det är ju en gammal mus och tangentbord jag har med egentligen fungerar det hela helt problemfritt.

Av CGD

Extra hårddiskar

Finns det någon enhet där jag kan montera flera hårddiskar av olika storlek och på ett eller annat sätt koppla enheten till min dator? Jag har funderat på att ta fram min gamla dator och se om den går att köra utan grafikkort och med en svagare CPU. För att spara ström. Finns det andra alternativ.

Av CGD

Stämmer detta verkligen. Jag har en P2812 och kan fortfarande inte komma åt routern. Kan ni andra göra som har denna routern göra det?

Av CGD

Trög muspekare

Har Windows 8.1
Plötsligt kan musen bli mycket trög. Den kan även nästan fastna. Men vad beror det på? CPU går på bara några procent och minne finns runt 28 GB kvar.

Av CGD

Det här företaget tycks ha en mindre dosa som kopplas till hemmanätverket på valfri plats. http://funtelo.com/faq Jag har tidigare sett att något företag erbjöd en ännu mindre dosa.
Jag har ju sett att man kan ändra DNS:en i BBB:s router men den första DNS:en är fast och går inte att ändra.

Av CGD

Jag blir inte riktigt klok på vad det är som gör Internet trögt. Nu har jag prövat lite på olika sätt. Det kan vara trögt även vid mycket få aktiva torrenter. Men det behöver inte vara det likväl som det inte behöver vara trög även om jag har många igång. Dessutom är det ofta trögt att stänga ner uTorrent programmet. Om jag låter datorn stå på länge utan annan aktivitet just uTorrent så kan datorn vara omöjlig att få igång efter några timmar. Den har ju släkt ner skärmen. Det enda som återstår är ju att helt enkelt göra en omstart av datorn. Dessutom tar ju uTorrent efterhand allt minne och jag har ju trots allt 32 GB. Tilläggas kan att det var inte så här tidigare vilket har gjort att jag funderar på om det är själva programmet som blivit försämrat.

Av CGD

Routern är den omtalade Zyxel P-2812. Just nu håller jag på att ladda ner 20 olika saker och medans jag skriver detta har jag inga problem med att komma ut på nätet. Belastning nu är något större än när jag skrev mitt första inlägg och då var det närmast hopplöst att komma in på olika Internetsidor. Så jag undrar ju lite varför det kan vara så ojämnt. Det har hänt att jag har haft bra många fler filer på nerladdning och då har det ändå inte behövt vara trögt på nätet.
De här ojämnheterna att komma ut på nätet är när uTorrent är igång. Kan förresten även nämna att fasen vad besvärligt det kan vara att stänga ner uTorrent. Är det ny dator som gör det eller är det nyare uTorrentprogram som är felet.
Windows har jag på en egen SSD och det som uTorrent hämtar hem ligger på en annan vanlig disk.