Inlägg

Inlägg som Flamso har skrivit i forumet
Av Flamso

Riktigt bra jobbat! Jag är oftast verkligen inte ett fan av väldigt mycket färg i ett bygge men du har verkligen fått det att funka klockrent. Fantastiskt.

Av Flamso
Skrivet av Dracc:

Unga extrema krav. Optimerat eller fult, det är frågan

Skickades från m.sweclockers.com

Forza: Horizon 3 ser helt fantastiskt ut på PC med högsta grafiken. Ligger också runt klart spelbara 100fps med ett GTX 1080. Jag tror absolut på att uppföljaren kommer se otroligt bra ut med relativt lättdriven grafik.

Av Flamso
Skrivet av mrpijey:

När släpper embargot på testerna då? Nyheterna har ju totalt dött kring grafikkortet och ingen vet egentligen hur snabbt kortet är... alla vill ju veta vad kortet presterar!

En gissning är när korten ska levereras, den 20 september. Men vi får väl se!

Av Flamso

Om du har möjlighet att vänta till i höst så kommer nya moderkort och processorer ut på just X299-plattformen. Annars är 7820X klart vettigt. Jag hade köpt en 7900X om jag skulle köpt det idag, eventuellt en 7920X. Mest för kärnorna än något annat men de extra lanesen hjälper eftersom bara vissa kortplatser fungerar på moderkortet med 24 lanes.

Så här är det utmarkerat i manualen:

https://i.imgur.com/rHUqSnl.png

Om du använder M.2-enheter blir det skarpt begränsat av 28-lane CPUer, till exempel. Ska du inte använda det har det verkligen väldigt lite betydelse!

Av Flamso
Skrivet av anon114264:

Tänka sig att grafikkorten i slutet av 90-talet, börjar av 00-talet inte drog mer än 20W. Vi har verkligen gått åt fel håll.

Det är inget som hindrar dig från att köra de grafikkorten.

Av Flamso

Jag tycker ju att det inte borde vara så svårt att få en tyst kylare när tredjepartstillverkarna lyckas bra med det. Ryktade 285W är däremot ordentligt mycket att kyla så vi får se hur pass tyst det blir!

Av Flamso
Skrivet av enbom:

Läckte det inte ut att 2080 skulle kosta $800 och 2080TI $1000?

Jo det är typ vad priserna lär landa på i kronor, fast gånger tio då!

Av Flamso
Skrivet av Ozzed:

Tråkigt om det ska behövas aktiv kylning på VRM. Med tanke på vad de moderkorten lär kosta så tycker jag det vore bättre om de gick all in med högt amperetal per fas, ordentliga kylflänsar som sätter funktion före form, samt värmeledningsrör mellan VRM-blocken för bättre värmeavledning, och naturligtvis kondensatorer som är specade för lång livslängd och för att tåla höga temperaturer. Om det lägger på 3-400Kr på slutpriset gör det inte så mycket med tanke på målgruppen. I det här segmentet så finns ändå ingen budgetmedvetenhet på det sättet.

Sen brukar jag ju klaga på att Intel byter sockel och styrkrets hit och dit, men här finns ju liksom en fysisk begränsning så det är inget jag klandrar dem för i det här fallet.

Det kommer inte behövas aktiv kylning på VRMer om det inte är överklockning som körs. Effekten är trots allt inte superhög på Xeon-processorerna som redan idag körs på socket 3647 har liksom inte det.

Tar moderkortstillverkarna i, kanske något mindre än prototypkortet de körde den 28-kärniga i 5GHz med, blir det förmodligen bara ordentligt många fler faser och en större kylfläns. Det går att ha funktion och form.

Av Flamso
Skrivet av inquam:

100.000... Undra om den har stöd för crossfire

Rätt tveksamt va.

Av Flamso
Skrivet av Ziddie:

Är det Trumps handelskrig med Kina som de refererar till genom "tariffs". Mycket synd om det är fallet. Marknaden blir ju tråkigare utan dessa high-end tillverkare. :*(

Det är inte bara det. Tillgången till ny aluminium verkar ha minskat med en femtedel på grund av mer begränsade utsläppskrav i både Norge och Kina, det gör mycket för priserna.

Av Flamso

Så otroligt tråkigt. Jag kommer sakna dem och hoppas på att någon annan tillverkare åtminstone kan ersätta lite av det som gjorde CaseLabs chassin så otroligt intressanta och bra.

Av Flamso
Skrivet av backlulund:

Ja, det är ju upp till dem om de vill tjäna pengar eller inte.

Man kan ju välja om man vill sälja där kunderna finns eller inte.

De gör garanterat det för att slippa ge 30% av pengarna folk betalar för spelet till Valve. Så nog är det för att de vill tjäna pengar.

Av Flamso

Det ser utan tvekan lovande ut för AMD. Förhoppningsvis är de på väg att komma förbi Intels IPC.

Av Flamso

Katastrof att de inte testat den ordentligt efter så här lång tid... Det kommer bli dyrt för dem!

Av Flamso
Skrivet av Undain:

Undrar hur väl det här utseendet tilltalar Mac användare som kan tänkas skaffa extern docka, otroligt stark kontrast mot deras rena laptops.

Ja det är konstigt det där. Varför inte en mer enhetlig design? Annars är det en otippad produkt som ändå känns motiverad med de nya Macbook Pro de har. Behövs grafikprestandan är det en bra blandning av portabilitet och kraft!

Av Flamso

Om jag had X299 som är Skylake-X då? Hmmm...

Kul att det går så bra för AMD! Riktigt feta siffror på bara ett år. Det ser klart lovande ut för framtidens processormarknad!

Av Flamso
Skrivet av ggalaxyy:

Får ju verkligen hoppas den har stöd för VESA fäste med den där foten...

Hålen syns på baksidan så du kan vara lugn!

Av Flamso

Riktigt maffigt hantverk! Alltid kul att se.

Av Flamso
Skrivet av Swedman18:

Undra om det kommer motsvara 2 års av väntan i prestanda eller om det kommer bli en besvikelse

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hade väl räknat med skillnaden mellan 980 Ti och 1080 ungefär. Så ingen faslig ökning rent generellt, speciellt inte med bristen på konkurrens.

Av Flamso
Skrivet av tumvanten:

Det var nog några av de fulate byggena jag sett.
Det ska vara utan rgb, blir mer stilrent då.

Men rösten läggs på Laktos med tanke på att han endast använde en enda färg, till skillnad från de andra bidragen.

Nu tycker jag du är lite negativ! I en tävling där de ska använda RGB blir det lite ofrånkomligt att använda det. Brukade inte dina föräldrar säga något i stil med "om du inte har något positivt att säga, säg ingenting alls"?

Jag gillar framförallt vad zetrus har gjort för att det är lite nytänkande och det är kul att se.