Inlägg

Inlägg som Flamso har skrivit i forumet
Av Flamso

Inte förvånande men tröttsamt. Vill spela på release men nu är det 100% PC som gäller.

Av Flamso

Intressant att det är så tungdrivet ändå. Räjträjsing som inte går att stänga av helt är också rätt intressant. Det känns ändå som framtiden men är samtidigt ett konstigt val när så få kort från Nvidia klarar av det bra på högre upplösningar. AMD har heller ingen bra arkitektur för det alls för tillfället.

Av Flamso

Fick feeling och började spela GTAV på Steam Deck, körde klart det och det är fortfarande ett fantastiskt 5/7-spel om man räknar bort online-delen.

Av Flamso

Suverän förbättring. Har haft mitt deck i typ en månad och spelat betydligt mer på den än datorn trots att jag är hemma i vår lilla lägenhet. Kul att det blir tydligt även i recensionerna vilka spel som passar bäst.

Av Flamso
Skrivet av psp123:

Normal eller Easy. Vill ha lättillgänglig underhållning utan överdrivet motstånd efter arbetsdagen.
Avskyr att grinda.

Samma här. Har tillräckligt med motgångar i vardagen.

Av Flamso

Kul att det är ett rejält event. Men börjar jag bli gammal eller är det inte så många spännande spel generellt som släpps nuförtiden?

Av Flamso
Skrivet av KroesusSork:

Origins var ju ett riktigt, riktgt bra rpg. 2:an och 3:an lite.. konsollifierade.. för att inte använda fula ord. Det här ser tyvärr inte alls ut som något BioWare-spel utan snarare gjort för barn... igen...

Tråkigt.

Jag håller lite med, samtidigt var Inquisition rätt bra. Och alls spel kan inte ha komplexiteten som Baldur's Gate 3 har heller. Jag är försiktigt positiv och längtar efter recensioner!

Av Flamso

Fantastiska nyheter! Brett stöd kommer göra susen för OSet! Hoppas kommande enheter lanseras med det som alternativ också. Ska bli intressant att se jämförelser mellan hårdvaran på samma OS.

Av Flamso

Nintendo har klart visat att de inte behöver ligga i framkant på prestanda, men det är lite synd att de inte ligger över nuvarande Steam Deck för att framtidssäkra nästa generations Switch.

Av Flamso

Jag ska ta väl hand om mina Buds 3 Pro. Äntligen kommer en bra form på lurar av hög kvalitet som inte saknar 2/3 av funktionerna med en Android-telefon. Sen är ju Galaxy Watch Ultra mest lik på namnet, orangea knappen och att de tvunget också skulle marknadsföra med orange armband.

Av Flamso

3/10??? Vad fan? Frågorna var överjävligt upplagda den här gången, fyfan för den som skrev det här quizzet. Lite kul var det dock också.

Av Flamso
Skrivet av landahl:

Det går att köra 1440p på en 4k skärm utan problem. På min Eizo EV3240X ser spelen väldigt bra ut i 1440p eftersom skärmen skalar till perfektion. Jag spelar dock dom flesta spel i 4k.

Går gör det ju men det syns rätt tydlig skillnad på 42", tyvärr.

Av Flamso
Skrivet av Alexraptor:

Känner ärligt talat noll sug efter en ny grafikkortsgeneration.

För en som trivs på 1440p, så finns det liksom inga spel idag, eller på horisonten, som behöver mer än vad som funnits på marknaden, de sista åren.

För oss som kör i UHD är det mer intressant, där krävs det fortfarande betydligt mer beräkningskraft. Men du har helt rätt för 2560x1440, där är det klart mer intressant med snabbare processorer.

Av Flamso

En hel del "no shit" på den men bra att ha siffror på det. Samtidigt lär det ändå bli som typ kurvade TV-apparater eller edge-skärmar på mobiler var det enda som gick att få tag på i några år.

Önskar bara att vi hade kunnat kalla det för något annat än "AI" som är världens bredaste kategori.

Av Flamso
Skrivet av dlq84:

Många här som alltid köpt Nvidia och alltid kommer att göra det...

Det handlar väl mer om hur stora de är på AI-kretsar och hur centralt CUDA, som är proprietärt, är för programvara i berökningssammanhang. Mer än att Nvidia skulle vara favoriten här på forumet?

Av Flamso
Skrivet av mezzo_:

"Gott om marginal" med några brända kontakter i kölvattnet...

12V 2x6 är den nya kontakten där det ska vara avhjälpt.

Av Flamso
Skrivet av dlq84:

Klarar inte 12-pinskontakten 600W?

Jo, 12V 2x6 kan ge 600W. Plus 75W från PCI-expressporten då. Gott om marginal!

Av Flamso
Skrivet av jnsson:

När den är fulladdad överladdas den inte utan då slutar den laddas och ligger på runt 100%. Det finns BMS i batterierna. Min förra telefon blev extremt varm vid snabbladdning. "Annat sätt att använda telefonen"? Min telefons batteri räcker hela dagen utan problem utan laddning.

Jo, jag jämför såklart lite äpplen och päron när jag menar snabbladdning då Oneplus har helt annat sätt att ladda på med mer elektronik i laddklossen av det som utvecklar värme och telefonerna har uppdelade batterier för att undvika värmeutveckling i telefonen.

För egen del räcker inte alltid smartphones hela dagen pga tung användning och då är det väldigt praktiskt att slippa vänta i evigheter på laddning.

Av Flamso
Skrivet av dlq84:

Är 45 mindre än 40?

Det är åtminstone likvärdigt 40W

Skrivet av jnsson:

Och själv gillar jag inte snabbladdning. Extremt sällan jag behöver snabbladdning och många tillverkare ger inte heller något val om att stänga av snabbladdning utan man måste använda en äldre laddare som inte har stöd för snabbladdning. Jag laddar under natten och behöver inte snabbladdning. Det sliter mer på batteriet bara

Slitage av att ladda hela natten varje natt måste ändå vara högre än att ladda bara när det behövs och dra ut den när den är klar, eller lite innan. När det går på 30min att ladda blir det helt plötsligt helt annat sätt att använda telefonen. Men man måste såklart inte gilla det heller.

Av Flamso
Skrivet av Calle2003:

40W snabbladdning är inte mycket jämfört med vad som finns för Android.

Samtidigt är det mer än många flaggskepp. Pixel 8 Pro har 30W, Galaxy S24 Ultra har 45W, Galaxy Z Fold och Flip 6 har 25W (!). Grottade själv i det igår då jag har en telefon med 65W laddning som är tre år gammal och inte vill nedgradera till att en laddning ska behöva ta 1,5h igen från 30min.