Inlägg

Inlägg som Flamso har skrivit i forumet
Av Flamso

Hittade heller inget men var där en timme efter, lite tråkigt men hoppas på att dagen blir lite mysigare oss Swecare emellan!

Av Flamso

Kommer förbi efter buffén som vi har vid 20! Kul!

Av Flamso

Om de landar i linje med 7900 XTX kanske det är lite lönt, men det har jag svårt att tänka mig.

Av Flamso

Det är skitbra i snabb rörelse, då ser man ändå inte detaljerna men märker definitivt av om fipsen segas ner. Sen ska det klart se bra ut när man kan detaljstudera spel men det går uppenbarligen att göra båda.

Av Flamso
Skrivet av bopp:

Skulle gissa att han syftar på AFMF (AMD Fluid Motion Frames) och inte FSR 3. AFMF görs genom drivrutinen, vilket inte är lika bra, men det funkar i gengäld i alla DX 11 & 12-spel. Släpptes som en "tech preview"-drivrutin de vill ha feedback på, och då enbart för RX 7000-serien. Officiellt ska AFMF inte komma förrän nästa år.
Adrenalin Edition Preview Driver for AMD Fluid Motion Frames

Drivrutinen innehåller även en del andra nyheter som AMD Smart Access Video, och inspelning i 120 fps: https://www.youtube.com/watch?v=p-_nrSDLIKc&t=630s

Ja precis. Det verkar onekligen vara ganska rörigt med termer och tekniker hit och dit, tänkte bara att det ingick i FSR. Tack för ett väldigt bra förtydligande! Får väl se när FSR 3 kommer till Starfield och Cyberpunk då.

Av Flamso

Jag kör det i Starfield nu och det ger en trevlig boost, men känns som att det ger mer i Forspoken. Viss latens märks av vid ett fåtal tillfällen men är generellt en klar förbättring. Har väl för dålig syn för att se felen.

Av Flamso
Skrivet av Wasp:

kan inte neka att ja fick ett ha-begär ändå

Verkligen. Funderar nästan på en PS5 bara pga detta, men avvaktat pga oväsen.

Av Flamso

Skillnaden mellan DVD och UHD är enormt stor, skillnaden mellan 1080p Blu-ray och UHD är däremot inte speciellt stor, knappt märkbar om du sitter någorlunda normallångt ifrån och inte typ 2m som jag gör med min 55".

Men är det värt det? Så många filmer? Det vettifan alltså, det blir enormt mycket pengar.

Av Flamso
Skrivet av krEJZi:

Så fri prissättning för ett 5090? 35k?

Inte för att 7900 XTX/XT fick 4090 att gå ner i pris.

Av Flamso
Skrivet av Hcz:

Borde inte rubriken vara:
Starfield flyter lika "DÅLIGT" i Linux som Windows 11 ?

Det var det första jag tänkte på, men skönt att det inte är några skillnader mellan plattformarna.

Av Flamso
Skrivet av Dimestam:

Jag är cirka 4 timmar in och har fortfarande inte vant mig vid menysystemet. Känns klumpigt, långsamt och svåröverskådligt. Får hoppas det kommer bra moddar inom kort.

Nej det är riktigt meckigt. Förstår inte hur det klarat sig igenom play testing, så himla krångligt att försöka göra vissa saker när man bygger skepp eller hanterar all mängd loot.

Men spelet är riktigt kul! Massor att göra, glida runt och rädda folk, upptäcka planeter och grejer. Sen får vi se hur länge det är kul.

Av Flamso
Skrivet av mistahh:

Det ser lite rörigt ut inuti mitt rymdskepp. Dumpar alla resources mm på golvet för det är för mycket att bära och cargo hold i skeppet har ingen plats...

https://bilddump.se/bilder/20230902201141-213.89.213.25.jpg

Du kan crafta lådor också, men visst är det meckigt

Av Flamso
Skrivet av ronz:

Hursomhelst mina första tankar efter att ha startat igång Starfield;

1. Ok spelet stödjer inte 3840x1600. Jag får väl "modda"
2. Ok spelet har väldigt låg FoV. Jag får väl "modda" igen då.
3. Ok musens känslighet är hemsk och ojämn. Jag får väl "modda" åter igen då.
4. Ok spelet flyter på skapligt men jag hade önskat bättre. "moddar" in DLSS3.
5. Ok nu kan jag spela. Helt OK än så länge. Bara spelat 60 minuter. Känns som ett Bethesda spel i princip.

Något jag inte förstår är varför jag ens ska behöva deala med punkt 1-4 i ett spel som släpps 2023.

Glöm inte bristen på HDR, det dödar verkligen OLED-gaming.

Av Flamso

Det är väldigt olika att jobba som snickare beroende på vad man jobbar med och det är ett väldigt brett yrke. Kontorsanpassningar som jag gör nu är stora och öppna med helt andra krav än radhus som jag gjorde innan. Betydligt mycket mer inomhusarbete. Ingångslönen ligger på 65% av full lön som vuxenlärling, där minimilönen är 31482kr 2023. Mer om lärlingsstegen kan du läsa om här. I Stockholm varierar det rätt kraftigt men ligger mellan det där och närmare 40000 i månaden.

Arbetsdagarna för snickare generellt skulle jag säga är 7-16, jag försöker personligen jobba 6-15 för att det ger mer dag efter man kommer hem men längre dagar brukar bara gästarbetare köra.
Dagarna brukar gå fort och det är just att man arbetar fysiskt som är väldigt givande för egen del.
Vintern brukar vi jobba inne men ibland måste man jobba ute och det finns kläder och framförallt handskar samt skor för det också.

Angående PEAB-Åke på tiktok är det rätt klockrent, tyvärr. Men det gäller inte alla gamla rävar. Det är för tunga och många lyft tillsammans med en dumdristig arbetsmoral som orsakar såna arbetsskador. Tyvärr finns mycket av den mentaliteten kvar samtidigt som facket försöker gå i bräschen för att belasta och därmed förstöra kroppen så lite som möjligt. Högst beroende på var man hamnar på för firma.

Av Flamso

Jag har nog aldrig använt läsaren på min Series X jag haft sedan releasedagen, men i det stora hela är det inte helt fantastiskt för marknaden att ta bort den på alla modeller.

Av Flamso

Priserna gör ju att det känns rätt tramsigt. Klockren modell men att betala fyra gånger mer för en telefon känns inte riktigt rimligt på något sätt.

Av Flamso

Jaha, såg i kommentarerna att det innefattade alla elektroniska saker man kan interagera med självständigt? Blir bra många fler än de 1-2 jag svarade. Tre telefoner, en tablet, en laptop, en stationär dator, två konsoler, två smart TVs, en NAS och en raspberry pi då.

Känns väldigt otydligt när rubriken är "datorer" och jag bara räknar in stationär dator och laptop i det.

Av Flamso

55" OLED som TV och 42" OLED som skärm, och alla telefoner i hushållet har OLED. Fattas bara att sambons jobblaptop får OLED sen är cirkeln sluten!

Av Flamso
Skrivet av Varg:

26 centimeter långt och endast 120 grader varmt.

Men verkligen. Lär throttla som fan när den här typen av kylning är så ineffektiv.

Av Flamso
Skrivet av mastrovious:

Aaah nu läste jag frågor och svar och tolkar det som fortsatt 50% rabatt för alla som hoppade på for life kampanjen.

Höll på brinna upp här när jag trodde dom skulle gå ifrån det löftet…

Förståeligt att de höjer priserna en aning men att bryta det löftet hade ju varit katastrofalt för deras kundlojalitet.

De har dessutom inte gjort om det till "Max" här i Sverige än så vi vet inte hur de tänker där. Men jag håller med, går de ifrån det löftet är det riktigt illa för deras förtroende.