Inlägg

Inlägg som Flamso har skrivit i forumet
Av Flamso

En serie ingen har nämnt än så länge är The OA. En mystisk berättelse som är svår att beskriva men med rötter i scifi. En originalserie från Netflix som tyvärr är nedlagd, men det finns två väldigt bra säsonger. En serie för den som vill se något faktiskt originellt! Om de ändå hade marknadsfört den serien på ett bra sätt från början.

Av Flamso

Jag har haft turen att få ett Series X på releasedagen och ett 3080 i oktober samt att jag inte har några direkta andra planer på uppgradering pga andra intressen för tillfället. Men hade jag inte haft denna medvind hade jag varit rätt less på hur det ser ut med komponenter idag. Jag tycker verkligen synd om de som inte kan köpa sig datordelar till rimliga priser, eller konsoler för den delen.

Av Flamso
Skrivet av Sveklockarn:

Eftersom 3080 Ti baserar sig på en 3090-krets så är det nog inga problem att skicka ut lite sämre binnade varianter av dessa, framförallt då när de kan sannolikt kan använda 3080-kretskort (som har 12 st minnesplatser). Det är väl inte avlägset att tro att de kommer ta väldigt bra betalt för en ogimpad minneskontroller och 2 GB GDDR6X ytterligare över 3080, men ska bli kul att se dem skohorna in ett kort i den redan lövtunna prestandaskillnaden mellan 3080 OC och 3090.

Jag tror jag säger "Sike!" redan nu.

RTX 3080 använder också samma krets som 3090 så de skickar redan ut lägre binnade versioner av 3090.

Av Flamso

Kasst att de inte har RGB. Jag är besviken, Razer!

Av Flamso
Skrivet av AplAy:

Bara jag som finner det komiskt att moddare kan upptäcka programmeringsfel men inte dussintals programmerare vid ett mångmiljardföretag? Eller är det ett sådant fundamentalt programmeringsfel att i princip hela spelet skulle behöva programmeras om för att råda bot på säkerhetsbristerna?

Komiskt vet jag inte om jag skulle kalla det. Utvecklarna har inte fått tillräckligt mycket tid och någonstans har kommunikationen mellan de som jobbar med koden och de som bestämmer releasedatum inte fungerat överhuvudtaget. Det måste vara riktigt jobbigt att jobba på CD Projekt nu alltså.

Av Flamso
Skrivet av Samsung:

Det stämmer. Anledningen är att många redan har tillräckligt bra laddare hemma. I gengäld har priset sänkts något. Kabel medföljer fortfarande!

Helt ärligt känns det rätt meningslöst när billigaste modellen kostar helt vansinniga 9500kr och sen eskalerar det. Några hundralappar på de priserna gör varken från eller till.

Jag är däremot positiv till att Samsung äntligen kör platta skärmar igen och de rätt saftiga batterierna. Synd på Exynos som vanligt!

Av Flamso

Jag som väntat på en motsvarande modell som min snart ett och ett halvt år gamla Panasonic 854 och så kommer de med en modell som ser ut som en påse skridskor med den där högtalaren där nere. På tiden att det kommer äkta 120 Hz och HDMI 2.1 på alla modeller hos alla tillverkare i år. Det kommer göra underverk för spelupplevelse!

Av Flamso
Skrivet av BillyB0khylla:

Är det möjligt och få en brutalt snabb och tyst dator och finns det dammfilter? 🙈☺️

Tyvärr är det alltid svårt att kombinera tyst, snabb och liten. Oftast behöver man välja två. I dagsläget finns det däremot nog gott om komponenter som är tillräckligt snabba och tysta för att funka bra i Ghost men jag undrar hur det blir med toppkomponenter rent värmemässigt.

Av Flamso

Chocken. Hoppas de börjar skicka ut korten lite snabbare efter lansering än Nvidias kort verkar ha rullat ut.

Av Flamso
Skrivet av Lodisen:

2022 för 7nm. Då har nog AMD fri spelplan ett tag till

Intel har en väldigt bra produktionsteknik idag. Jämförelse här.

Det är rätt missvisande med "7nm" just nu när det inte är lika enkelt som det var för 15 år sedan med minskningar. På så sätt ligger Intel bra till men de har fastnat lite hårt på Skylake. Det blir väldigt intressant att se hur deras 10/7nm-nod är i jämförelse med TSMC.

Av Flamso

Utan att googla antar jag bara att det går att operera om det är riktigt illa. Jag tänker också att ergonomin borde bli bättre om du har så pass stora problem med det. Det låter oerhört jobbigt och har du redan gjort allt du kan för att undvika det hittills kan jag bara rekommendera att gå till närmsta vårdcentral med det. Hoppas verkligen att du får hjälp!

Av Flamso

Tenkeyless är förtjusande att använda. Byter ogärna ut till mindre alternativ som begränsar en något. Använder man inte numpaden försämrar den bara ergonomin. Däremot kan jag tycka det blir väldigt snyggt med de där minitangentborden rent estetiskt.

Av Flamso

Rätt galet att det diffar så pass mycket i effekt och så pass lite i faktisk prestanda. Det är verkligen guld värt att kapa nästan en tredjedel av effekten med lite tweaking!

Fantastiskt bra artikel också! Tack för att ni tar upp det.

Av Flamso
Skrivet av GuessWho:

Börjar bli lite bisarrt när ATX chassin snart blir enkortschassin.
Även om det är många som inte har mer än grafikkort.
Vattenkylning kan vara ett alternativ.

Nackdelen där är att radiatoryta tar väldigt mycket plats, men visst man får plats med några fler instickskort om inte annat!

Av Flamso
Skrivet av darrenj:

mmmmm.....
Hur kan den går i en Ghost Louqe S1 chassi? Dremmel verktyg!!

Det bööör gå om kortet sticker upp i top haten. Men tajt lär det bli.

Av Flamso

Divinity: Original Sin 2 var i early access i 364 dagar så det här kan vi lätt räkna med mer som de säger själva. De har många dialoger och klasser att fixa till och även om det bara går upp till lvl 4 i early access lär man hinna med mycket!

Av Flamso
Skrivet av Stan Carley:

@Ricerunner: Kul sätt att tänka om pengar på, formatera om en summa till mat.
"Om jag fastar i tre månader så blir det ett nytt grafikkort"

Jag är helt med på detta! Låta bli att betala hyra i tre månader, ha råd med ett highend-kort.

Av Flamso

Ja inbränning är såklart en risk som nämns i kommentarerna här men som YamahaDGX630 säger är det kraftigt minskat med nyare TV-apparater.

Den där glorian på text får jag med min Philips 55" OLED också och det gör att den blir lite olämplig för just vardaglig användning. Ingen HDMI 2.1 hjälper inte direkt där heller. OLED är klart värt det i det stora hela och skillnaden är helt enorm i mörka rum. Längtar efter 120 Hz på en egen TV!

Av Flamso
Skrivet av Swedman18:

Vad hände med att det skulle bli energisnålare o prestera bättre?

Man kan anta att det blir bra mycket högre prestanda per Watt men fortfarande högre effekt för att få ut så mycket prestanda som möjligt.

Av Flamso

Intressant att det börjar närma sig release av dedikerade grafikkort från Intel. Det hade såklart varit fantastiskt om de hade kunnat konkurrera med AMD och Nvidia i high-end men då även AMD har haft det lite tufft mot Nvidia ser jag inte så ljust på den framtiden. Hoppet är däremot det sista som lämnar människan och tre tillverkare av grafikkretsar hade varit oerhört intressant för marknaden och slutkonsument.