Inlägg

Inlägg som Bergstrom har skrivit i forumet
Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Indeed. Var ett program på tv för ett tag sen om diverse droger och listade dom farligaste drogerna mellan 1 och 20. Nissarna i programmet var helsäkra på att alkohol skulle förbjudas om det kom idag.

Det var ett väldigt bra program för övrigt. Gick på SVT för ett tag sen och går säkert att hitta någonstans.

Den såg jag med, skillanden var att de klassade Ecstacy på plats 18. Ur den synpunkten att den inte var speciellt beroendeframkallande? Till skillnad mot Cloudstones åsikt? Jag har aldrig testat och har således inte den blekaste vilket av dem som gäller. De tog ju även med andra aspekter såsom kostnad för samhället och hur mycket de skadar individer, det vill säga; man hade istort sett aldrig haft någon som kommit in till ett brittisk sjukhus pga E. Hur beroendeframkallande är det, fysiskt, inte psykist, enligt er som har testat?

Av Bergstrom

Det diskuteras om flockdjur, bristande intelligens och och överrepresentation bland våldsbrotten.

Flockdjur? Det är vi alla, vi får istället tänka oss att vem i hela friden hade inte anslutit till den grupp som man känner sig mest behörig till? Tyvärr har vi grupperingar som skapas när den svenska invandringspolitiken totalhavererar. Det politiken gör är att samla invandrare i stora klungor, tänk rosengård. På så sätt tar man bort hela momentet gällande intergrationen i det svenska samhället! Låt invandrare, oavsett ursprungsland få bli en del av sverige, istället för en minoritetsgrupp som en liten ambassad inträngd på en liten yta i vårt avlånga land.

Min uppfattning är att sålänge man grupperar invandrare som invandrare och skapar dessa "ghetton" så framhäver man en betydligt hårdare och mer brottsrelaterad attityd istället för att om man placerade invandrare i vanliga hem, i vanliga bostadsområden i en blandning av nysvenskar/födda svenskar och då får en mindre klyfta mellan oss? Med detta inte menat att ALLA människor från dessa områden ska vara kriminella gangsterrappare.

Det vill säga att ungdomar jag träffat/känner har en betydligt hårdare och det vi idag kallar för en "typisk invandrarattityd" om de under hela sitt liv har bott i rosengårdsliknande områden. Än om de efter en kort tid har fått möjligheten att bosätta sig i vanliga fria områden och på så sätt minskat klyftan. Är det någon som kan stödja/kritisera och fylla på med eventuella personliga erfarenheter?

Sen att det finns lika många idiotiska svenskar, är klart som korvspad.

Av Bergstrom

1087. Laptopen
1088. Server
1089. Workstation
1090. Htpc
1091. Server

Av Bergstrom

Ibland händer det, dock sällan, att man stannar till och tittar lite på galleriet. Det som är imponerande är burken.

Det som är helt klart löjliga är allas påhopp om att trådskaparen inte har tjänat pengarna själv, farsan fixat arbetet etc. Det är helt klart patetiskt att medelsvensson inte kan förmå andra människor att få njuta av frukten av sitt eget arbete.

Sitt inte här hela dagarna i ända, jobba efter studierna på dagar och helger. Ge sedan fan i WoW-ikonen och den förbannade avundsjukan! Låt människor som faktiskt kämpar för sina mål också få uppnå dem!

Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
"Vem man egentligen är" är väl ändå en överdrift? Anser du själv att din sexuella läggning på något sätt definerar dig?

Jag förstår vad du syftar på och jag ser nu att det jag skrev lätt kunde misstolkas. Nej den definierar inte mig, dig eller någon annan, däremot en del av personen, det vill också säga en ganska stor del om man nu ser till att sexualitet, ja inte bara sexuell läggning, är av stor betydelse för människor men även för samhället i stort.

Men även, om jag hade varit homosexuell så kan jag tänka mig att jag med tanke på min sexuella läggning, inte skulle känna mig komplett om jag inte fick chansen att stå för den sexualitet jag har, med anknytning till ovanstående text, och på så sätt inte känna mig komplett.

Men det kanske bara är jag? Alla kan ju faktiskt inte känna sig bekräftade i IRCs mer eller mindre anonyma värld.

Av Bergstrom

Säkerligen för att det måste vara ett jättestor sten i bröstet att inte kunna säga vem man egentligen är?

Att leva bakom en sådan stor ridå, kan jag tänka mig är riktigt jobbigt, speciellt i något så pass viktigt bland människor som sexualitet.

Vissa saker vill man att andra människor ska få se för att de ska få en korrekt uppfattning av den man är.

Vi som är heterosexuella behöver inte komma ut ur någon garderob, därför att vi har den vedertagna läggningen, låt därför HBT personer få stå för att de inte är som alla andra, de är människor, och alla människor ska få stå för den de är och visa sina kvalitéer och egenskaper.

Av Bergstrom

Du vet att brygga öl är en förfinad process som kan ta bra mycket mer än 100 timmar?

Gjorde mitt projektarbete förra året, och att använda två magnetroner i en låda för att få dem att gå i fas och få en s.k förstärkning var väl inte det enklaste.. Men tänk på att 100 timmar inte mycket överhuvudtaget, speciellt om man blir engagerad i sitt projekt och på så sätt går djupt, även den teoretiska delen brukar ta bra mycket tid.

100 timmar är gjort för små projekt, skolan kräver helt enkelt inte mer, och det är då inte mycket utredande om du inte är villig att överskrida gränsen.

Av Bergstrom

En 8" bas och en 12" bilbas kan väl inte låta spec bra ihop då 12" måste ordentligt va slö och sacka efter rätt ordentligt?

Av Bergstrom

För det första samåker man för att det blir billigare - för alla parter.
Se till att de andra skaffar bilar och köra varsin vecka.

Annars får de betala bensinen med kanske ett par kronors påslag varje dag som du tar i egen ficka. Vi snackar dock inte om några 100 lappar "De ska jag har extra pengar" här inte. Ett par kronor, en tia, högst två. Det är ju ungefär 7 spänn extra per passagerare om dagen, inget som känns direkt!

För jag menar, du måste väl till jobbet ändån? Dvs du får bensinen betald, du får ett par kronor extra, och slitaget på din bil hade ju funnits där iallafall?

Ni kan väl inte rättfärdiga SAMÅKNING som nån förbannad jävla inkomstkälla ala taxiverksamhet. Principen är att ALLA ska spara ett par slantar, inte att en ska få massa extra.

Att vara en god och rättskaffens person, speciellt i en win-win situation kan väl inte vara så svårt?

Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nikce
Lyckas man "rycka upp sig" är ju det knappast depression man lidit av.

Det går att sa sig ur en depression utan psykofarmaka. Att ta hjälp av någon att prata med, såsom kurator eller eventuellt psykolog kan ibland varar en bra knuff i rätt riktning

Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DarKzY
ZecretW: Ibland händer det

Men nu är det tyvärr så att det ska aldrig vara (för) lätt..... :/

Fick reda på att hon hade en kille redan, men hon verkar sjukt intresserad av mig endå.... vet inte riktigt vad jag ska göra....
Då vi smsar heela tiiden, från 07:00 morgonen till 02:00 på natten... och hon visar helt klart att hon är intresserad mer än bara vän.
Men inte som kk... eller ngt sexuellt bara utan mer än det.
Hon har varit ihop med sin kille i 2 månader....

Jobbigt är det ja, och förvirrande :/

Att människor fattar tycke för någon annan när de är i ett förhållande är en sak, och faktiskt fullt tillåtet. Man kan helt enkelt inte rå för det.

Gör hon så att hon bryter med killen för dig, då är allt på det gröna.. Om det istället leder till en massa otrohetsaffärer och intriger så är tjejen bara att hoppa..

Man kan inte alltid få både glass och kaka, då får man välja

Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Håller med dessa glasögon är ju enorm fula.. men det är ju bra för personer som jag och du då har vi nåt att skratta åt :). Alla dessa trendkåta människor.

Visst man ska bära något för det är snyggt eller för att man gillar det själv, man att köpa något för det är trend är ju bara löjligt och får motsatt effekt, det "trendiga" blir ju bara patetiskt och töntigt.

Ingen som minns när Buffalo dojjan härjade eller militärbyxan... *ryser*

Tänkt så att de som har dessa människor faktiskt tycker att de är fräna på party , inte för att se bättre utan för att det är en kul grej? Våga spexa lite. För det är precis det är, en fest-accesoar.

Har väldigt svårt att tänka mig att tankesättet skulle vara "alla har sådana brillor, det vill jag me ha då" utan snarare "Störtsköna festbrillor, sådana vill jag ha".

Oavsett om det gäller ett par snygga jeans eller det fetaste grafikkortet så kommer människor fortfarande att sublimalt påverkas av varandra.

Av Bergstrom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Att följa trender är ju ett typexempel på hur någon som inte kan tänka själv beter sig, därav min kommentar. Jag är fullkomligt ointresserad av mode, att det finns andra som råkar ha likadana tröjor eller byxor som jag är oundvikligt och inte samma sak som att ta på sig de mest absurda, opraktiska och fula glasögonen som någonsin existerat bara för att det är "inne".

Var istället glad över att alla inte är som du. Jag har inte heller ett par av dessa glasögon, och vill inte ha heller. Men tycker man nu att de är fräcka oavsett om det beror på designen eller det faktum att många har dem, så spelar det ingen roll.

Se det bara positivt att alla inte är som du.

Av Bergstrom

Nej.. Koppla inte från LAN (dator1 som du kallar det) till WAN (Internet porten) utan från en av första routerns LAN portar till en av andra routerns LAN portar. Och stäng även av DHCP i andra routern annars blir det knas

Av Bergstrom

Jag trodde ingen ens kunde sova på mage? Kanske jag som är konstig som tycker det är sjukt obekvämt?

Av Bergstrom

Det är lite kul med färgerna.. Mörkbrunt och mellanbrunt blir istort sett alltid svart, om än inte annat väldigt nära så svart som går...

Men har aldrig hört om att man använder ljusbrunt och får svart? En blekning kan göra håret rätt så oranget.

Av Bergstrom

Många billigare Marantz förstärkare har jag för mig brukar kunna plocka ur ljudet ut HDMI

Av Bergstrom

Sitt mindre vid datorn.

Alternativt kan du helt enkelt köra stretchövningar och/eller använda dig utav en varm vetekudde.

Av Bergstrom

Nej inte nödvändigvits från moderkortet, utan via en molex från nätagget... Ska du köra via moderkortet och sladdarna är för korta är det bara att förlänga dem.

Av Bergstrom

Sommaren ger sömnlösa nätter.. Men att få knalla runt dagarna i ända i shorts är guld värt.

Vinterns enda fördel är skidåkning.. Sommar i all ära =D