Inlägg

Inlägg som Wishie har skrivit i forumet
Av Wishie
Skrivet av BrutalSwede:

Helt offtopic, men, varför är det så många tjejer som reggat sig idag? Är det en konspiration?!

Fortsätter på offtopicspåret: Varför har du koll på hur många tjejer som reggar sig?

Ontopic: Det beror helt och hållet på vad du ska ha den till. Om du ofta är på språng med datorn, skaffa en Air. Om spelandet är viktigt för dig, skaffa en Pro. Det finns såklart fler faktorer här, men det känns som att den extra mobiliteten som Air medför är den största skillnaden.

Av Wishie
Skrivet av fisk1n:

Varför inte bara bygga en tystare fileserver? Det går ju att bygga väldigt tysta datorer om man bara väljer rätt chassi och kylning.

Grejen är den att jag har redan två små (mini-ITX) och tysta servrar stående i TV-möbeln, så jag är inte så sugen på att ha in en till där. Tyvärr ryms det inga fler diskar i någon av dem, så det jag har funderat på är väl om man eventuellt skulle köpa externa hårddiskkabinett med USB-anslutning och ansluta dem på det viset. Det jag oroar mig lite för med den lösningen är både att prestandan kan bli lidande, och att alltför många mekaniska diskar kan leda till mycket oljud.

Jag såg dock att det nu finns 2.5"-diskar på 2TB att köpa, två externa sådana hade ju verkligen varit superbt av flera anledningar:
* ingen extra strömförsörjning krävs (förutom USB)
* låg ljudnivå
* tar lite plats

Tyvärr kostar de ca 1600kr styck.

Av Wishie

Tyst och energieffektiv storagelösning (NAS?)

Tja!

Jag har alltid haft en server hemma i garderoben som jag har haft som central storagelösning. Jag har kört backup av alla maskiner mot den, och lagrat alla mina bilder/videos/musik på den. Nu har jag dock flyttat till en ny lägenhet, och jag har inte längre tillgång till en lika generös garderob. Eftersom att servern är ganska högljudd av sig så har den fått stå avstängd sen dess, och det gnager lite i mig att mina maskiner är obackuppade och att jag har börjat lagra allt mer media lokalt på datorerna.

Så, är det någon som har tips på hur jag enklast löser det här? Diskar har jag, så det behöver jag inte köpa. Det bör vara någon form av nätverksansluten storage som jag har följande krav på:

* Ska fungera med Time Machine i OS X
* Ska gå att strömma 1080p video ifrån
* Måste vara _tyst_ (jag är smärtsamt medveten om att diskarna jag stoppar i förmodligen kommer vara det mest högljudda, och det är ju svårt att komma ifrån...)

Nu när jag läser det här så låter det ju som att det är en NAS jag beskriver. Jag har aldrig själv ägt någon sådan, så jag har ganska lite erfarenhet på det fältet. Är det någon speciellt tyst NAS som kan rekommenderas?

Tacksam för alla svar.

/W

Av Wishie
Skrivet av ZAIZAI:

Nej! Usch och fy, tvätta hjärnan med såpa! Pekplattor är djävulens påfund!!!!

Du har uppenbarligen aldrig använt en touchpad tillverkad av Apple.

Av Wishie

JScript? Skriv JavaScript så förstår folk vad du menar.

Av Wishie
Skrivet av Dr.Mabuse:

Då har du inte haft så mycket med Apple och deras produkter att göra.

Det har du iofs rätt i. Faktum är att jag själv bara har haft Appleprodukter i ungefär 3 år. Men det känns som att det är inte mycket som har att göra med iOS och iPhone som de har behövt göra om. Jag har fått känslan av att de hellre utelämnar en funktion än släpper den som halvfärdig. Ett exempel på den approachen kan vara kopiera/klistra-funktionen som kom i iOS 2.0. Istället för att skeppa en halvfärdig, buggig och framstressad version av den i iOS 1.0 så har jag fått känslan av att de bestämde sig helt enkelt för för att "nej, det är bättre att inte skeppa den funktionen tills vi har en version vi är nöjda med". Det är det jag menar med att Apple inte brukar släppa saker som är halvtaskiga/halvfärdiga (eller: saker som de själva inte är nöjda med).

Så min poäng var väl följande: om man antar att mitt resonemang ovan är sant, då är det något av följande som har hänt med Maps:

- de har själva inte tyckt att den är bra nog, men har släppt den ändå av för att bli av med Google Maps
- de har själva inte tyckt att den är bra nog, men det finns ingen som påpekar vikten av det längre när Steve Jobs är borta
- de har varit lite hemmablinda och själva tyckt att Maps har varit kickass, men insett hur dålig det är efter "folkstormen" som blivit
- etc

Edits: omformulering.

Av Wishie

Hm, kan inte hjälpa att tänka att det här faktiskt inte är likt Apple alls, helt enkelt av den anledningen att de inte brukar släppa halvdana saker. Se på första iPhonen, den kom med en ganska begränsad uppsättning funktioner, men de funktioner som fanns fungerade förhållandevis bra. Sedan har de lagt på funktionalitet inkrementellt, och det är väldigt sällan Apple behöver göra om saker och ting. De brukar ju stå för mantrat "vi var inte först, men vi gjorde det bäst". Så inte i detta fallet, då Apple Maps varken är först eller bäst. Hoppas i alla fall att det blir bättre!

Av Wishie

Jag är sugen, men har dessvärre en PS3a. Om vi är fler som lirar på PS3 så är jag gärna på att skapa ett lag dock.

Av Wishie
Skrivet av ChRiiLLe:

Jag lirar, kan adda dig i morgon om jag ska lira något.
Känns som jag suger på NHL 13 dock, i alla fall jämfört med tidigare i serien

Ja, jag upplever också det! Så det är nog inte bara du som känner så. Bara att skicka en request! Har föräldrarna på besök dock så jag kommer inte hinna lira så mycket i helgen.

Av Wishie

NHL 13 på PS3 - nån fler som spelar?

Tjena! Är det nån fler som spelar NHL på PS3 här och kanske är sugen på att köra en match eller så? Heter swishie på PSN, bara att skicka en friend request!

/W

Av Wishie
Skrivet av LeafBox:

Tänker inte byta ändå, det ska fan inte behövas en third-party lösning när M$ kan fixa allt genom att bara sätta en kryssruta som låter en välja bort Metro vid installation.

Jag tror iofs inte att det är själva checkboxen som är problemet här.

Av Wishie

Slutade med att jag tipsade min kompis om HPn från Netonnet. För henne spelar grafikkortet ingen större roll då det är 95% surf och Spotify den kommer användas till, och 0% spelande.

Av Wishie

Tja!

Jag ska hjälpa en kompis med exakt samma sak: en laptop för ~5000kr som kommer att användas till 95% surf och Spotify. Jag tyckte att HPn du länkade verkar prisvärd, men jag kommar att kika runt lite ikväll för att se om jag hittar några andra alternativ. Skriver här om jag hittar något!

/W

Av Wishie

Lite ny info är att när den dog nu senast (4:30 in i en film...) så kopplade jag in nätverkskabeln utan att starta om datorn, men inte ens då ville det gå igång. Hade sedan tidigare disablat det trådbundna interfacet och skulle nu enabla det, men den bara stod och tuggade. Verkar ju vara nåt vitalt i Windows nätverkshantering som har pajat?

Har kollat i eventloggen som snabbast och inte hittat något som jag i alla fall reagerar på direkt. Ska kolla imorgon om den skapade någon system restore-point innan den körde in D-Link-drivarna, och isf prova köra en restore till före dess. Annars blir det att installera om datorn troligtvis. Det här måste ju gå att få att fungera?

Av Wishie

Trådlösa USB-donglar strular (Win7 x64)

Tjena!

Köpte för ett par veckor sen en D-Link DWA-140 på Elgiganten, en trådlös USB-dongel som pallar N-standarden. Detta var till min HTPC så att jag skulle slippa dra en TP tvärs igenom hela lägenheten. Kopplade i och installerade drivrutinerna, noterade att den klagade på något som hade att göra med NDIS, men brydde mig inte så mycket om det, utan körde igång direkt. Testade strömma 1080p och det funkade klockrent. Kalas!

Problemet var dock att med rätt så regelbundna mellanrum så kopplade den ner, tvärdog helt och hållet alltså. Om jag försökte resetta (disable+enable) nätverksadaptern så hängde sig datorn och det var bara att köra en hård reset (hålla in strömknappen). WTF. Tänkte att det var keffa drivrutiner från D-Link, så for till Elgiganten och fick pengarna tillbaka. Köpte istället en Netgear WNA3100 och körde igång den igår. Upplever dock precis samma sak med den, så jag misstänker inte längre att felet ligger i dongeln, utan snarare nån konf i datorn som ställer till det för mig.

Nu börjar jag alltså ha slut på idéer. Någon som har någon aning om vad det kan vara? Har testat följande:

* Slagit av IPV6
* Slagit av nåt NDIS-filter på nätverksadaptern
* Bockat ur "Tillåt att Windows stänger av den här enheten för att spara ström"

Mitt moderkort är ett Gigabyte GA-E350N-USB3 Fusion.

Tacksam för alla tips.

/Viktor

Edit: la till info om vilket moderkort jag har.

Edit igen:

Hmm, insåg att jag hade glömt follow-up på det här problemet. Det kan ju faktiskt vara bra att det står här hur jag löste det, om nu någon råkar ut för samma bekymmer och hittar den här tråden.

Jag gjorde helt enkelt en systemåterställning till strax innan jag installerade D-Link-dongeln, och sedan installerade jag Netgeardongeln från början. Efter det funkade det kalas!

Av Wishie
Skrivet av leafbranch:

"Ungefär" går ju säga om allt i såfall?

Vill han ha större skärm än 3,5" ?
Ja eller Nej?

Exakt, men poängen var att det är lönlöst att jämföra tekniska specifikationer när egentligen alla telefoner som är relevanta för diskussionen är "good enough". Spelar ju ingen roll om en telefon har två kärnor mer, 400MHz snabbare processor eller dubbelt så mycket RAM om den ändå upplevs långsammare eller att operativet inte passar de behov man har. Sen kan man ju såklart föredra en stor eller liten skärm, men för mig är det underordnat om man inte har väldigt specifika krav.

Av Wishie

Frågan här är väl egentligen iOS eller Android? Hårdvaran är ju ungefär likvärdig oavsett vilken smartphone du väljer:

* ungefär lika stora
* ungefär lika bra kamera
* ungefär lika bra skärmar
* ungefär samma batteritid
* alla har gyro, accelerator, gps, kompass, osv

Det är ju snarare mjukvaran som avgör vad du kan och inte kan göra med telefonen, så jag skulle nog snarare fokusera på vilka för- respektive nackdelar du upplever med de olika operativen.

Av Wishie

Åh, nostalgi! Spelade det här när jag var liten, men lyckades aldrig vinna. Berodde kanske på att jag inte fattade nåt, haha.

Av Wishie

Är det bara för mig som såna här stora sandboxspel alltid, alltid, _alltid_ slutar med att jag går ut i skogen och hittar nån grotta, går in där och dör för att sedan ge upp? Det finns för mycket att göra och det tar för lång tid! Tacka vet jag korta spel där det finns tydliga objektiv och helst en bana att spela efter (typ Super Mario).

Av Wishie
Skrivet av Agonotheta:

Bokmärken??

Nej nej..
Om jag vill till exempelvis aftonbladet, då klickar jag på förstoringsglaset (sök), skriver in www.aftonbladet.se och sen enter, klickar på länken google ger mig.

Det tråkiga att det finns dom som gör så...

Haha ja, det är rätt roligt att se över axeln när nån gör så.

Det jag tror håller på att hända (?) är att folk byter ut den klassiska bokmärkesbaren mot typ speed dial och liknande. Med den traditionella bokmärkesbaren är det ju en tradeoff mellan skärmyta och bekvämlighet, och med speed dial så får du liksom både ha kvar kakan och äta upp den.