Inlägg

Inlägg som Wishie har skrivit i forumet
Av Wishie
Skrivet av blomqvist:

Safari kan dessutom köra HMTL5-videos på Netflix - vilket dom än så länge är ensamma med(?).

Nja, det här stämmer väl inte? IE11 tror jag klarar av att spela upp HTML5-videos på Netflix, men på OS X tror jag inte att det kommer förrän Yosemite släpps (10.10, troligtvis i höst någon gång).

http://techblog.netflix.com/2013/06/html5-video-in-ie-11-on-w...
http://techblog.netflix.com/2014/06/html5-video-in-safari-on-...

Av Wishie

Mediatangentbord - Någon som använder Rapoo?

Hej hopp!

Jag behöver ett nytt mediatangentbord till min HTPC, en två år gammal Mac Mini. Idag rockar jag detta hemma i soffan:

http://www.microsoft.com/hardware/_base_v1//products/wireless-de...

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=651465

Det är inte superroligt att använda, speciellt då räckvidden är under all kritik (jag måste luta mig fram i soffan för att kunna skriva eller använda musen). Med andra ord är jag på jakt efter ett nytt tangentbord till min HTPC, och de jag är mest inne på just nu är Rapoo E6700 eller Rapoo E2700 vilket är lite mindre. Det är dock ett märke jag aldrig har hört talas om vilket gör mig lite skraj. Någon som kanske har ett tangentbord av det märket och kan dela med sig av lite erfarenheter?

/W

Av Wishie
Skrivet av UNDO_2000:

Risken finns säkert ja, men det kommer inte vara så ofta som databasen skall läsas av, och ännu mer sällan som de kommer skrivas till, så förhoppningsvis skall detta inte vara ett allt för stort problem.

Jag skulle nog ändå kolla upp vad som händer om det skulle ske innan jag bestämmer mig för att använda SQLite eller MS Access. Om det leder till korrumperad data så är det kanske inte värt risken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wishie
Skrivet av RiJo:

Kan du inte använda en databas som lagras som en fil (ex SQLite eller MS Access)
på den gemensamma filservern tillsammans med ett litet program?

Skickades från m.sweclockers.com

Utan att veta hur SQLite eller MS Access fungerar så låter det som att man kan få jobbiga concurrencyproblem med en sån typ av lösning?

Av Wishie

Är det SSD-diskar som fungerar bra med Mac du är ute efter, eller bra SSD-diskar i allmänhet? Gällande det första så tror jag att de allra flesta hårddiskar (SSD eller ej) där ute fungerar precis lika bra i en Mac som i vilken annan dator som helst, så det kanske hjälper dig lite i ditt sökande. Generellt vad gäller SSD-diskar så gillar jag persnligen Intels och Samsungs modeller.

Av Wishie
Skrivet av korvjohn:

Någon som har provat Coda?

Jag har kört en hel del Coda, dock inte den senaste versionen. Den är trevlig, men har en del quirks om jag inte minns fel. Jag har för mig att tangentbordsgenvägen för att byta flikar var rätt konstig. Annars så är den rätt trevlig som sagt, med inbyggd möjlighet att jobba mot en kodbas som ligger remote (via SSH/FTP).

Nu för tiden kör jag uteslutande IntelliJ. Jag har kört den på jobbet ett tag och när det i julas var rea på den så slog jag till med en personlig licens. Grymt trevlig editor, men den kostar ju en slant (161 euro just nu). Det finns en community edition som är rätt trevlig dock, men den är lite sämre på webbprogrammering om jag inte är ute och cyklar.

Av Wishie

Kanske inte riktigt relevant för diskussionen, men den här videon summerar mycket väl mina åsikter vad gäller doping och liknande: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sHOm...

Av Wishie

I engelskan är kanske makes motsvarigheten:

The chef makes hamburgers
The web designer makes web sites
Asus makes computers

Av Wishie

Lite bilder från i jul:

http://farm9.staticflickr.com/8357/8318494774_b449be8cd8_c.jpg

Snöflingor by vrutberg, on Flickr

http://farm9.staticflickr.com/8503/8318491360_3992edb8b7_c.jpg

Utanför mor och fars hus by vrutberg, on Flickr

http://farm9.staticflickr.com/8351/8318484168_d2c6094b78_c.jpg

Vinter i Råneå by vrutberg, on Flickr

Lite störande med telefonledningen (eller vad det nu är) på sista bilden. Skulle väl gå att få bort den i Photoshop, men meh... too much hassle?

Av Wishie

2012 kommer för mig att vara året då jag flyttade till Stockholm från Luleå. Jag har inte tyckt att det har känts läskigt med flytten, och jag har inte varit speciellt orolig, utan det har varit roligt nästan hela tiden. Det har även varit en otroligt rolig, lärorik och karaktärsbyggande tid nere i huvudstaden. Jag kommer också komma ihåg det som året då jag hann med att vara både till Rom och Barcelona, året då jag slutade på mitt första jobb, och året då jag sålde min älskade bil. Det kommer också vara det första året sen jag var ihop med min första flickvän som jag är singel i ett helt år. Woohoo! \o/

Av Wishie
Skrivet av blue eyed devil:

Dks är sjuka dps i pve nu, dem gör sjuk substained dmg i pvp också, men dör rätt lätt, glasscannons.

Warrior å mages är bäst i pvp atm, men dem får nerfs hela tiden, och blizz planerar mer mage nerfs.

War är rätt svårt att göra bra dps med i pve man behöver rätt bra gear och bra 1 handers.

Kan jämföra med dk med min war jag hade full pve gear på min war men gjorde ändå mer dps på min dk i pvp gear, nu har jag pve gear på dkn och gör sjuk dps.

Mages är den bästa pve klassen atm gör mest dmg av alla klasser i pve, fire och arcane e helt sinnesjuk dmg.

Så kör war eller mage. War är bra i 1 vs 1 nu också, med second wind.

OT: Som en person som aldrig har spelat WOW så förstår jag absolut ingenting av det här inlägget.

Av Wishie

Intressant att se vad andra tjänar!

23 år, 29 000kr/mån brutto, jobbar som utvecklare på ett produktbolag i Stockholm.

Av Wishie

Fast man kan ju inte riktigt dumpa Apples app? Kartlänkar kommer ju fortfarande att öppnas med den och den går inte att avinstallera. Rätt mig om jag har fel.

Av Wishie

Håller med, ett ypperligt tillfälle att lära dig lite mer utan att vara rädd att ha sönder något.

Av Wishie

Trevliga bilder! Jag gillar speciellt den på pumlan.

Av Wishie
Skrivet av redheadSWE:

vad körde du med för setup?kamera, inställningar? har själv provat lite och jag får aldrig så fina bilder. mina har tendens till att bli lite gulaktiga när det är lite mörkare.

Vad kul att du frågar! Jag har en EOS 600D med standardobjektivet, 18-55mm 3,5-5,6 IS. Här tryckte jag upp ISOn och körde med största bländaren för att få ner slutartiden så mycket som möjligt då det var ganska mörkt ute (du kan kika på bilderna på Flickr för att se exakt vad jag hade för inställningar på varje bild, exempel: http://www.flickr.com/photos/vrutberg/8250852110/in/photostre...). För att få bort det gulaktiga så tror jag tror att det gäller att trixa lite med vitbalansen först och främst, jag minns inte riktigt vad jag körde med här men det borde ha varit kring 3-4000K. Jag brukar prova mig fram litegrann helt enkelt.

Av Wishie
Skrivet av ozo64:

Jag köper allt på kredit. Noll ränta, bonus på varenda krona och jag betalar räkningen månaden efter.
Betydligt bättre än att ha pengarna på ett löne/debitkonto med noll ränta. Om du räknar lite på det så kommer du inse att du förlorar pengar på att inte använda ett kreditkort.

Det här lät intressant, blev lite nyfiken så här kommer ett gäng frågor. Hur monitorerar du månadens inköp så att du inte spenderar mer än du får in? Jag menar, man märker ju det när man väl ska betala fakturan, men hur gör du för att ha koll på hur mycket du har spenderat mitt i månaden? Hur mycket räknar du med att du tjänar på att göra på det här det viset? Vad gör du för poängen du samlar ihop?

Av Wishie
Skrivet av Aristotele:

Tack! Jag är ganska ny i fotobranschen, köpte en systemkamera i somras och försöker lära mig så mycket jag kan om den. Det går sådär, jag fotar inte nog ofta för att lära mig kamerans knappar/kontroller by heart, så dem får jag i princip lära om mig varje gång jag ska ut och fota. Men det går lite fortare för varje gång! Själva principerna vad gäller bländartal/ISO/slutartid osv går lite lättare att lära sig tycker jag, även om jag inte heller där har full koll på allt.

Det har du iofs rätt i, angående mobiliteten. Jag har inget stativ, men jag har under en tid funderat på om man ska köpa sig ett, men jag kan tänka mig att det är precis som du säger. Man blir mycket mindre mobil/agil med ett stativ. Bilderna jag tog nu ser rätt okej ut om man trycker ner dem i storlek, men så fort man drar upp dem i naturlig storlek så ser man massor av brus och oskärpa.

ISO100 ute i vintermörkret!? Vad är det som gör att du kan ha så låga ISO-tal och ändå få ut vettiga bilder? Och vad menar du med EV? Nu tror jag att jag fotade det mesta (om inte allt) i ISO1600 18mm f/5.6 1/4-1/10. Är det just att du har ett vidvinkelobjektiv som gör att du kan ha så låga ISO-tal?

Av Wishie

Även jag har varit ut och förevigat snökaoset, dock lite i efterhand... Jag tycker det är otroligt svårt att fota i mörker utan stativ, men det blev några bilder som inte blev "too shabby" i alla fall.

http://farm9.staticflickr.com/8490/8250850536_42af59a060_c.jpg

Snökaos by vrutberg, on Flickr

http://farm9.staticflickr.com/8486/8250852110_e0677a1973_c.jpg

Vinter i Vanadislunden by vrutberg, on Flickr

http://farm9.staticflickr.com/8201/8250849730_f267c28230_c.jpg

Lykta by vrutberg, on Flickr

Av Wishie

Jag håller med skribenterna här ovanför, det känns som att du blandar ihop piratkopiering och fildelning, samt att man får orden lagda i munnen litegrann när man ska försöka välja ett svarsalternativ. Lite tydligare frågor och svar vore trevligt.

Ett exempel på en fråga jag tyckte var konstig, frågan Vad anser du om illegal fildelningsanvändning?

  • Det är inte olaglig eftersom jag inte anser det som ett brott
    Här finns det väl inte så mycket att diskutera om, det är ett brott? Däremot så kan man väl anse att det inte borde vara ett brott, och det är kanske det du menar? På något sätt så känns det som att det här svarsalternativet är lite "beside the point", och inte riktigt svarar på frågan du ställer.

  • Jag känner ett mellanting där jag både förstår en opposition men ändå känner för en sådan användning
    Det här alternativet är väl det där man inte får orden lagda i munnen på samma sätt som på de andra svaralternativen. En synpunkt är att man kan väl förstå "oppositionen" mot illegal fildelning utan att personligen "känna för" illegal fildelning? De behöver nödvändigtvis inte vara sammanlänkade.

  • Jag är emot en sådan sort av fildelning eftersom det slår hårt mot it-utvecklingen
    Man kan väl vara "emot" illegal fildelning utan att tycka att det slår hårt mot it-utvecklingen? Varför skulle piratkopiering slå hårt mot "IT-utvecklingen"? Vad är "IT-utveckling"? Här får du nog förenklare svarsalternativet genom att formulera om, eller förklara lite mer vad du menar med IT-utveckling.

Ptja, jag vet inte, jag tycker hela frågan känns lite mysko och den bör kanske delas upp i fler frågor, eller ha andra svarsalternativ. Vad är det du vill ha ut av den? Ett upplägg som skulle kunna passa bättre är att frågan istället blir ett påstående, och sedan får personen som svarar på enkäten välja på en skala på 1-6 hur mycket de håller med påståendet. Jag vet inte, men det känns som att påståenden är enklare att formulera än frågor, och det är lättare för en person att ta ställning till hur mycket de håller med än att försöka välja bland några fördefinierade svarsalternativ.

Just my 2 cents.