Inlägg

Inlägg som Curik har skrivit i forumet
Av Curik
Skrivet av marcusOCZ:

I så fall ljuger varenda källa. Vet du att han INTE gjorde det?

Vad svamlar du om nu? Källor? Menar du journalister/YouTubers? De hoppar ju oftast på det som genererar mest klick såklart. Har man gjort mer research än att sitta och hata på ett forum så förstår man ju vad han sagt. Du har klippet länkat i tråden, det är en riktig källa - och man behöver inte överdramatisera precis allt. Även fast Riccitiello är en mupp.

Daniel Pervan i kommentarsfältet på Feber sa det bättre än vad jag kan:

Citat:

Just det tycker jag dock har tagits lite ur sitt sammanhang.

Det var ett rent hypotetiskt exempel på hur människor är mer villiga att spontant betala för mikrotransaktioner för att hålla spelet igång. Ungefär som att betala för fler liv i klassiska arkadspel.

Det var alltså vad jag vet inte något konkret som han faktiskt ville införa i Battlefield.

Han har sagt och gjort betydligt värre saker än det, så det känns dumt att alla hela tiden ska fokusera på det.

Av Curik
Skrivet av medbor:

https://www.youtube.com/watch?v=ZR6-u8OIJTE

Ingen detaljerad vetskap om källan, men många säger att det är han

Tack, jag har redan sett videon och där säger han det inte heller. Däremot konstaterar han att kunderna inte är så priskänsliga när de väl investerat i ett spel. Och han skojar till det om något så absurt som magasin. Om du höjer volymen lite så hör du att folk skrattar. Det är egentligen lite som att ta betalt för extra liv, som det var förr på pizzeria-spelautomaterna. Du kanske kommer ihåg? Och kanske trillar poletten ned nu?

Sen är jag inget fan av den tomten. Men rätt ska vara rätt och hat blir inte fint bara för att det är mot en knäppskalle.

Av Curik
Skrivet av marcusOCZ:

Hehe. Killen förelog att ta $1 för att ladda om ett magasin tillbaka i Battlefield.

Han har ju vetat vart detta går. Säljer sina aktier, börjar ta helt annan betalning till devs, får sitta i snickarboa, slutar/får sparken.

Nej, det gjorde han inte. Det är alltid bra att veta vad man pratar om, om man ska prata om något.

Av Curik

En väldigt oärlig titel. Trist.

Av Curik
Skrivet av slusk:

There are a couple of caveats of which buyers should be aware, however. The biggest of these is a shift away from hardware video encoding: the Raspberry Pi 5 drops all hardware video encoder blocks from its GPU, meaning all encoding has to take place in software.

Ingen liten skillnad! Tack för påpekandet!

Av Curik
Skrivet av boibo:

Desto modulärare en maskin är desto billigare är den att tillverka..

Det är i de flesta fall precis tvärtom.

Av Curik
Skrivet av joshuacalventine:

Det största, som kanske kan vara det han menar, är väl Nanites och att det nu kan användas på det mesta, vilket gör att man inte behöver spendera lika många timmar på att ta fram 3d modeller med olika grader av LOD, vilket, som jag förstår, brukar ta mycket arbetstid. Kanske är det?

Nanite är grymt, så även Lumen. Men det har inget med AI att göra så tror inte det är det som avsågs.

Av Curik
Skrivet av nachoman:

Finns massa filmer på Youtube om senaste uppdateringarna som låter dig skapa något på några timmar som innan tog flera dagar/veckor.
Så visst ersätter det människor som jobbat med detta, det är varken hysteriskt eller fånigt.

Nej, jag tänker inte kolla på någon video för att kunna diskutera på ett forum med någon som uppenbarligen inte har koll och inte vill svara på en enkel fråga.

Visst är det hysteriskt; i 99% av fallen har dessa funktioner (exempelvis PCG) absolut ingenting med AI att göra.

Det enda jag kan komma på är deras ML Deformer men den ska inte användas i produktion.

Av Curik
Skrivet av nachoman:

Är inte detta en följd av senaste uppdateringarna av Unreal-motorn? Mindark är bara först ut, eller så är det bara nu det blev en nyhet. Det kommer vara många 3D-artister som får se sig om efter nytt jobb.
Tänk dig att motorn du älskar att jobba med har blivit så bra att den ersätter dig helt.

Vad är det i "senaste uppdateringen av Unreal-motorn" som ersätter 25 grafiker?

Det tenderar att bli så hysteriskt (och fånigt) när AI diskuteras som något som unikt ersätter mänskliga förmågor. Speciellt när man samtidigt pratar om en spelmotor som Unreal, där hela tanken är att du ska slippa anställa ett helt team för att spendera år på att göra en egen motor.

Av Curik
Skrivet av Motsols:

Förhoppningsvis använder Unity de nya inkomsterna till att förbättra sin produkt så att konkurrensen för UE5 kvarstår. Blir UE5 Den ensamt bästa motorn utan rimlig konkurrens vill jag inte veta vad de kan få för sig.
Risken är dock att en väldigt stor del av de nya inkomsterna går till aktieägarna. Kanske borde köpa lite aktier ändå om detta går igenom...

Håller med. Epic har gjort mycket bra saker de senaste åren (precis som Unity gjorde när UE inte var öppet för alla) men jag tvivlar inte en sekund på att det kan förändras ifall trycket från konkurrenterna försvinner.

Av Curik
Skrivet av Jumpcut:

År 2022 var medellönen för grundutbildade (ej specialistutbildade) sjuksköterskor som arbetar inom region 37 954 kronor i månaden innan skatt. Den summan innefattar grundlön och fasta lönetillägg. Källa: Vårdförbundet

Jag tycker det är lågt med tanke på att man ansvarar för människors liv.

Det verkar vara ett förhållandevis vanligt missförstånd. Du får inte betalt för hur viktig du är utan för hur svår du är att ersätta.

Av Curik
Skrivet av Ase:

Fick hyfsat resultat men hos polisen får jag ej jobba eftersom jag gjort vapenfri tjänst sen vill jag inte heller

Vill bara påpeka att detta inte stämmer.

Av Curik

(Disclaimer: Jag är ingen jurist)

Även om det kan finnas skrivet i stadgar o.s.v. så betyder det inte att andra medlemmar kan gå och "korrigera" dessa fel hur som helst. Tänk hur det skulle se ut. Prata med styrelsen. Var trevlig men bestämd och går inte det skulle jag fundera på att ta det vidare om ni bedömer att ni kommer bo där en längre tid.

Av Curik
Skrivet av Ozzed:

Konstigt då att det finns spel som både ser bättre ut och flyter bättre samtidigt. Men nääää. Inget fel med koden skyll på folks hårdvara istället.

Det känns väldigt "let them eat cake" över det hela.

Ja, det är jättekonstigt om man inte är spelutvecklare och inte begriper att det finns andra saker än grafik som kan ta frame time.

Av Curik
Skrivet av Bobiri:

Spelat 20h inte crashat en enda gång.

Det spelar inte så stor roll att du inte haft några krasher om en stor mängd andra haft det. En stabil mjukvara fungerar för den större majoriteten.

Av Curik
Skrivet av Petterk:

Ser inte hur många anställda som påverkas.

Strax över 240 st.

Av Curik
Skrivet av Hulle:

De kan det. Men de gör inte det.

Du har fel.

Av Curik
Skrivet av Hulle:

Alla spel på Steam har "demos". Du kan köpa och sedan returnera spel inom 14 dagar och 2 timmars speltid. Jag har kanske gjort det 30 gånger, men andra jag känner gör det massor med gånger om året, så det är legitimt.

/hulle.

Steam kan neka dig refund ifall de anser att du använder det för ofta. Och även när det fungerar så är det ju långt ifrån samma sak som ett demo.

Av Curik
Skrivet av Sveklockarn:

Kul men oroande hur folk tror att ett företag som tjänat pengar på att sälja lootlådor till barn är the good guys. 🙂

Det går att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Denna nyhet kan vara bra samtidigt som lootlådorna till barn är dåliga.

Av Curik
Skrivet av kotz:

Jag har aldrig hört någon skryta om vinstmarginaler.
Skumt uttalande.

Magkänslan säger RUN 😆

Jag gissar att du aldrig närvarat/lyssnat på investeringsmöten?

Sen var det inget uttalande heller.