Inlägg

Inlägg som Curik har skrivit i forumet
Av Curik

Det är lätt att bli skrämd av något man inte begriper, så är det ju.

Av Curik
Skrivet av Zemlan:

Kan ju bara gå på min egen erfarenhet här så det är ju anekdotiskt. Men det är sällan jag stöter på andra spelare utanför huvudstäderna.

Märkligt hur det kan vara så olika. Jag spelar trial:en just nu och stöter på folk precis hela tiden utanför just huvudstäderna.

Av Curik
Skrivet av Swedishchef_90:

Med tanke på att tesla och X har samma ägare och jag tror inte teknikern betalat västen själv, samt att hela inlägget känns konstigt...

Så tror jag nog den ena är sämre än den andra

Ja, allt är en konspiration. Precis allt.

Av Curik
Skrivet av SUMITOMO:

Skall du citera något kan du väl komma med sånt som faktiskt stämmer.

3) att de påtvingade avtalen kan vara sämre än befintliga anställningsavtal för de anställda
Kollektivavtal är golvet, inte taket, vill en arbetsgivare ge bättre villkor så finns det inget som hindrar detta.
Men nu gör tesla inte det heller.

Det kan vara lätt att tro det om man inte kan räkna, alternativt om man försöker vilseleda. Om du har ett golv så innebär det mindre möjligheter att belöna högpresterare eftersom lågpresterarna inte kan få under golvet. Om man då ska belöna högpresterare så blir det mycket dyrare än utan kollektivavtal. Det är egentligen ganska enkelt.

Det finns långt fler variabler som gör kollektivavtalet dyrare och det återspeglas sedan i löneutvecklingen. Men det är klart att det är mer safe. Det är ju hela grejen.

Av Curik

Ser ju ut att vara som vanligt. Butikerna har höjt priserna några veckor innan. GPU:n ovan är ett exempel.

Av Curik
Skrivet av k4rst3n:

Tror aldrig jag haft problem med OneDrive privat efter avinstallation, men å andra sidan kör jag inte Home av Windows 11, om det nu har någon påverkan.

Det måste komma som en stor överraskning va.

Av Curik
Skrivet av AndreaX:

Linux stödjer definitivt mer hårdvara än något annat oavsett om det är externa eller interna prylar. Att det finns hårdvara enbart med mjukvarustöd för ett visst annat system levererat är ju en väldigt annan sak.

Det är bara laddstolpeproblemet.

Det spelar ingen roll hur mycket hårdvara som stöds om det inte stöds väl.

Av Curik
Skrivet av matthiask82:

Skulle inte säga att budgeten är jätteavgörande, men däremot lockas jag av låg energianvändning. Prisskillnaden mellan 4 och 8 GB minne är försumbar, det var mer att det inte verkar finnas en 8 GB-version som inte har WiFi (en funktion jag inte behöver).

Kom ihåg att du alltid kan stänga av WiFi helt.

Av Curik
Skrivet av Conqvistadoren:

Oavsett förstår jag inte inställningen till Epic som verkar finnas här på forumet. För alla oss spelares skull är det viktigt att Steam får konkurrens.

Äsch, tycker det förekommer lite överallt. Bilmärken t.ex. Rätt hjärndött och vet ungefär vilken typ av människor det handlar om.
Ofta sägs det ju att det är för att Epic använder "exclusives" vilket ju är rätt komiskt när alla andra också gör det.

Personligen älskar jag Steams utvecklingsverktyg och deras launcher. Men priset är på tok för högt.

Av Curik
Skrivet av thomas_skane:

Om de lade pengarna på att faktiskt leverera en bra launcher så kanske de hade haft en chans. EA, Ubisoft, Epic etc.: har de ens någon aning om vad deras konkurrent Steam håller på med? Det verkar verkligen som att de inte har någon aning om vad de konkurrerar med.

Steam har inbyggd streaming, VOIP, mods (workshop), big screen, in-home streaming, linux-stöd med proton, mobil-klient, enkla refunds, öppna reviews, remote play (online-local coop), in-game item store, LAN downloads, accepterar spel köpta utanför Steam, batch nerladdningar, stöd för remapping av handkontroller, familje-delning av spel, schemalagda nerladdningar, enkel överföring av spel mellan diskar...

Vad har Epic? Några gratis spel man hellre hade haft på Steam.

Kanske tillhör du den kundgrupp som bryr sig om dessa saker? För egen del, och för de jag sitter med på Discord (ingen är under 30 år gammal kan väl tilläggas) så är det ingen som bryr sig om VOIP, big screen, mobil klient, remote-play handkontroller o.s.v. Det anses snarare mer som bloat.

Jag är även utvecklare av spel och även där väljer jag Steam, trots att det är svindyrt. Det går ju inte att komma ifrån att Epic-launchern är en katastrof prestandamässigt.

Av Curik
Skrivet av Xeonist:

Det var möjligtvis bland det dummaste jag har hört.

Om du med det menar att saker inte är olagligt innan det faktiskt har prövats i domstol, så har du rätt, men då borde alltså alla odömda piratkopierare och iptv ”kunder” få diskutera fritt.

Det får dem också. Det är inte olagligt att diskutera.

Av Curik
Skrivet av Laxpudding:

Jag vet inte var du får 400 000 Hz ifrån? Om du har en åsikt i ämnet, kan du inte bara skriva den utan att tramsa?

OK då förstår jag.

Av Curik
Skrivet av Laxpudding:

Renderad FPS, skärmens frekvens, synkroniseringen FPS->Hz och musens polling rate samverkar och påverkar koordinationen i rörelser. Detta är ovanpå tick-rate och spelmotor.

Sedan får var och en finna sin egen lilla myshörna i den blandningen av vad man tycker är tillräckligt och vad som är "larvigt". Ändra på pollrate är ju ganska enkelt så att var och en kan jämföra vad som gäller för dem.

Ja Laxpudding, teoretiskt sett är det såklart så. Då hjälper det även med 400 000 Hz. Men rent praktiskt så är det inte så tydligt och det är nog också därför som professionella e-sportare generellt sett inte kör hög uppdateringsfrekvsens på sina möss.

Men vill man springa företagens ärenden och försöka göra detta till något annat än PR, så får man ju det. Men det är fortfarande bara en säljgimmick.

Edit: Kan förtydliga biten med trådlösa möss också. Förutom att musen inte kan leverera signaler med samma frekvens hela tiden (utan du kommer få "microstuttering" oavsett) så innebär högre uppdateringsfrekvens också högre belastning på batteriet och kortare batteritid. Det tar också mer CPU och gör att datorn får mindre tid att göra andra saker såsom rendering o.s.v.

Av Curik
Skrivet av Laxpudding:

Koordination. Tänk att du svingar ett tennisracket och istället för en kontinuerlig rörelse är rörelsen fördelad på 125 steg där det ibland stuttar till så att armen tillfälligt fryser och sedan rycker framåt. Skulle bli jobbigt att koordinera detta med en optimal träff på tennisbollen.

Öka den temporala upplösningen, rörelsen blir mjukare, rycken blir kortvarigare och vi approximerar någonstans den analoga verkligheten. Det är grundidén.

Spelmotorer "tickar" inte ens hälften så ofta så det spelar i 99% av fallen inte någon roll.

Och nu pratar vi även om trådlösa möss. Det börjar bli larvigt.

Av Curik
Skrivet av infigo:

V60 är aggressiv i det läget. Bromsar hårdare än vad jag gör med bromsarna bara på generering ända till stillastående. Varför skulle visartist vara säkrare.

Som förra som skrev om cykel så tar jag cykeln på landet med bara fotbroms så får jag alltid panik första gångerna jag ska bromsa för det finns inga bromshandtag på den cyckeln. Använder man inte bromsen så kommer man inte ha som respons att använda bromsen.

Jag förstår men du verkar ha hängt upp dig på V60:n. Sådär är det inte på elbilar jag testat. Där är dessutom styrkan ofta progressiv baserat på vad bilen "ser" framför sig. Du kanske inte gillar one-pedal driving på just V60:n? Eller så är det fler som har samma erfarenhet som du på andra bilar? Hur som helst behöver man nog göra mer än att åka med i en polares bil för att kunna uttala sig om one pedal driving i allmänhet.

Skrivet av infigo:

Anledningen jag nämnde coasting är att det är bättre effektivitet men också behåller att broms är broms och gas är gas i muskelminnet. De flesta förare kommer alldrig ha problem med one pedal men det finns för många idioter där ute som har en touch skärm allt leka på och fler som kommer tappa (eller alldrig fått) muskelminne att bromsa om saker skiter sig för det behöver man inte med one pedal i 90% av fallen

Det är kanske mer effektivt men nu pratade vi ju säkerhet. Och coasting anses vara osäkert. Du blir sannolikt kuggad på uppkörningen om du frikopplar för mycket.

En annan sak jag sällan ser nämnas är ju creep. Om man blir sjuk/medvetslös så fortsätter bilen tuffa framåt? Stänger alltid av det i alla mina bilar.

Av Curik
Skrivet av infigo:

Det jag tycker är skrämmande har mer med one pedal driving. Åkte med komisens v60 hybriden med one pedal där man inte behövde någonsin röra bromsen. Det jag är rädd för är att förare inte har vanan att stanna med bromsen så kommer det situationer man behöver bromsa ordentlight så ser jag att det blir fler olyckor där folk bara släpper på pedalen helt vid paniksituation och inte faktiskt går på bromsen då 99% av deras körning bromsar de med att släppa pedalen.

Utifrån min körning så ser jag nog hällre att bilarna kör full coasting när man släpper och början på bromsen är ren generering i stället. Från den datan jag sett så är det effektivare att rulla x100 meter på frihjul och sen bromsa med generering (från en då något lägre fart) än att spendera energi på att hålla faren uppe och sen generera ändå. Hjälper också det planerande körandet mer än hålla fart tills man behöver bromsa.

Jag vet inte hur en V60 fungerar men på min elbil (som jag kört i 4 år nu) så behöver jag använda mekaniska bromsar relativt ofta. Har aldrig haft några problem när det behöver bromsas kraftigt och plötsligt. Men det är ju lite som det brukar vara; det är lätt att ha en åsikt om något man inte testat. Du kanske borde prova?

Och lite ironiskt att du nämner coasting i ett inlägg om säkerhet

Av Curik
Skrivet av Big_N:

Många har kommenterat likt din kommentar. Inget kommer gratis och den onelinern (ursäkta svengelskan) är bara naiv.

Ha en härlig helg!

Det är den faktiskt inte; det är väldigt mycket lättare att hävda att pengar inte betyder så mycket när man själv badar i just pengar.

Sen måste man också förstå att hans uttalande också är en del av hans och Nvidias image.

Av Curik
Skrivet av nogarax:

Edit: Kan också tillägga att det jobbas på ett Software Factory som möjliggör både distansarbete och häftiga tekniker. Såklart beroende på vad man ska jobba med

Toppen! Hoppas ni lyckas.

Av Curik
Skrivet av DevilsDad:

Från länken:
"granskning som ngn myndighet underkastar skrift, innan den får tryckas"

Edit: Och från wikipedia:
"Censur (av latinets censere, granska) är en av offentlig myndighet, eller av någon annan, utövad förhandsgranskning eller retroaktivt hindra, ofta litteratur, film, teater, brev etcetera, som anses obscena, politiskt oacceptabla eller hotar säkerheten.[1][2][3][4] Tidningar och andra massmedier kan censurera sig själva, så kallad självcensur, men vanligtvis syftar ordet censur på statlig censur, som i regel är lagstadgad. "

Läste du de andra alternativen eller var det inte lika kul? Censur är inte begränsat till myndigheter. Det står lite längre ned på samma länk.

Av Curik
Skrivet av DevilsDad:

Jag skrev att _inte_ filtrera. Så ja, vi menar nog samma sak.

För övrigt så, per definition, är det inte censur när det inte är påtvingat av staten. Tycker folk ropar censur allt för lättvindigt generellt.

Din s.k. definition är inte korrekt.