Inlägg

Inlägg som Curik har skrivit i forumet
Av Curik
Skrivet av joakim99:

Du får tillbaka 30% av dina räntekostnader på dina sms-lån också.

Fast nej, det får du inte alls. Du får göra avdrag på 30% av räntekostnaderna och det finns ett tak som är förhållandevis lågt.

Av Curik
Skrivet av landahl:

Jag spelar endast på pc.

Säger du det? Trodde Epic var på... gameboy?

Som sagt, det finns inte mycket att välja på om du inte gillar exklusivitet. Steam, Origin, Ubi, EA m.fl. sysslar allihopa med exclusives.

Av Curik
Skrivet av landahl:

Jag avskyr epics launcher och jag har aldrig plockat ett gratis spel där. Så länge epic håller på med exklusiva spel så kommer jag aldrig använda skräpet.

Om du inte gillar exklusiva spel så har du inte många plattformar att välja på.

Av Curik
Skrivet av r80x:

Har 64GB ram men om det lossar resurser så hade jag nog ändå använt det. Undrar om det begränsar mer än RAM och kanske begränsar bakgrundsanvändning allmänt?

Har också 64GB och vill ju gärna ha mer ledigt. Men tycker det sällan blir helt bra med sådana här funktioner. Exempelvis sovande tabs. Aldrig gillat det. Tar för mycket tid att väcka och hamnar aldrig på samma ställe på sidan som när den sövdes.

Av Curik

Min erfarenhet av både Blocket och Tradera är att deras köpskydd inte är värt ett skit. Ledsen att du råkat ut för detta.

Av Curik
Skrivet av medbor:

Låter som ganska lågt hängande frukt att anpassa upplösning med avstånd, intressant om inte Nvidia tänkt på liknande saker

Detta är väl ganska likt VRS eller tesselering som också anpassar detaljerna baserat på hur mycket det påverkar upplevelsen

Tesselering per definition anpassar ingenting även om man i praktiken ofta fade/mask:ar bort det på avstånd i pixel shadern. Men det gör man ju med allt idag, särskilt foliage.

Av Curik

Ångerrätt är ångerrätt, det spelar ingen roll vad någon säljare säger. Stå på er.

Av Curik
Skrivet av kelthar:

Mycket trevligt, om det inte hade varit så att de avbröt min prenumeration som jag tecknat på google play. Varför vet jag inte, men det blev billigare än att ha den kvar.

Mitt avbröts varje månad också men så länge man återupptog innan månadsslutet så fick man behålla rabatten. Väldigt märkligt.

Av Curik
Skrivet av Mörksuggan:

Är UE 5.4 mindre prestanda krävande än UE 4.0? Eller behöver man en framtida 6090 Ti Super Ultra Max Pro för att köra i 1080 p med lägsta möjliga inställningar för att få 30+ fps?

Du tänker fel. Du kan göra ett spel i UE5 som går att köra på ett 1060. Men allt beror ju på vad spelmakarna gör med sitt spel, inte motorn i sig.

Av Curik
Skrivet av Varg:

När jag hade ett fick jag ladda det varje dag.

dlq84 kanske inte använder de så mycket. Jag (och de jag känner som också kör Steelseries Arctis/Nova) måste också swappa batteri åtminstone en gång per dag.

Av Curik
Skrivet av SvingitGolf:

Fast det är din egendom och man vill ha koll. Det är dessutom tillåtet att ha övervakningskameror så länge dom inte riktas utanför på allmän väg osv. Så var det iaf tidigare.

Jag skulle då aldrig hyra ut till luffare som använder AirBnB.

Har precis som några andra svårt att tro att du hyr ut något.

Men för sakens skull; ifall du är rädd att något ska gå sönder så behöver du precis som all annan verksamhet ta hänsyn till detta i din prissättning. Inte ens på hotell är det tillåtet att kameraövervaka personal/gäster hur som helst.

Av Curik
Skrivet av Mocka:

Mycket möjligt gällande Tesla Jag kollade inte alls utan framförde bara något som jag hade hört. Som du säger är det viktigt att verkligen ha koll på läget. Förövrigt upptäckte jag nu att Polestar 2 inte är en hatchback vilket jag av någon anledning trodde, så den går bort för oss som har barnvagn och annat bôs.

Är PS2 inte en hatchback? När jag provkörde den så öppnade man hela backdörren inkl ruta. Det var inte en liten "lucka" som det är på vissa bilar. Trodde det var vad man kallade hatchback?

Av Curik
Skrivet av Mocka:

Har för mig någon skrev att Tesla körde kampanj på riktigt låg ränta vid Billån, nu verkar Polestar göra samma sak (2%/60mån):
https://www.polestar.com/se/offers/loanprivate/

Teslas är nog bara på 36 månader? En viss skillnad på det och 60 månader. När mina 36 månader tog slut så höjdes min ränta med 300% och det var innan reporäntan gick upp. Så det gäller att vara försiktig med erbjudanden som dessa.

Skrivet av MatteN:

"En kartläggning som tidningen Teknikens Värld gjort visar att elbilar blivit betydligt dyrare att försäkra än motsvarande bil med traditionell drivlina. En begagnad Tesla Model 3 från 2020 kostar mellan 25 000 och 31 500 kronor om året att försäkra för en äldre person med låg risk.
För en ung bilägare i Stockholm är priset för helförsäkring 82 788 kronor per år hos Tesla märkesförsäkring hos Trygg-Hansa. Motsvarande kostnad för Volvo V60 är 35 000 kronor. Enligt Trygg-Hansa har skadehändelser de senaste åren haft en negativ inverkan på elbilars försäkringar. Det handlar bland annat om glas och maskinskador där batteriet ingår. "

https://carup.se/chocknotan-82-788-kr-for-att-forsakra-en-tes...

Alltid skeptisk till dessa undersökningar. Hur många olika personer har de testat? En? Jag betalar 14 000 kr om året för min Tesla, helförsäkrad hos Trygg Hansa. Känner flertalet som betalar mindre än jag. Jag har dessutom en bilmodell som är dubbelt så dyr som en 3:a och går sönder oftare. Och jag bor även i ghettot.

Som sagt, skeptisk.

Av Curik

Det där är ju bara marketing för "vi är världsledande inom AI". Ingen (med kunskap) tror på det han säger.

Av Curik
Skrivet av Trihxeem:

Mest trött på att folk kvider för att det är Apple - oavsett anledning.
Säg: Apple ger vatten till folk i tredje världen - folk kvider för att de inte får en iPhone också och om de fick det så skulle de kvida på datatrafiken

Folk gillar att kvida på Apple för det ska man göra men man skiter i alla andra som gör lika mycket skit.

Därmed inte sagt att apple inte gör en massa skit, men andra gör det också - det är poängen.

Hjälper ju inte heller att spotify är ett skitföretag som lägger pengar på att köpa in t.ex. joe rogans propaganda för 2,5 miljarder kronor istället för att betala artisterna mer.
Joe Rogan Gets New Spotify Deal Worth Up to $250 Million

Apple kan gott sänka sina kostnader men hoppas spotify kursar, skräpföretag som det är.

Jag fattar vad du säger. Du tycker folk är hycklare och det har du givetvis rätt i. Men det du ägnar dig åt är helt oavsett whataboutism; det har ingen betydelse att andra gör det Apple gör - de ska givetvis också få samma behandling. Men man måste börja någonstans. För det är alltid någon som är först. Förstår du?

Och Apple behöver inte ditt beskydd. Vad gör det om man kritiserar ett företag? Vad är det som gör dig rädd? Det kan aldrig vara fel att kritisera, särskilt inte om kritiken stämmer. Det är aldrig till DIN fördel att vara en fanboy. Det är bara bra för företaget eftersom du inte ifrågasätter eller vågar kritisera. Apple kommer inte beskydda dig tillbaka.

Jag har ett gäng olika prylar jag gillar, min OnePlus, min Tesla och mina Steelseries-lurar. Men aldrig någonsin får man sluta kritisera. Hur konflikträdd man än är.

Av Curik
Skrivet av Trihxeem:

Det tror jag inte
Folk gillar att kvida för att det är Apple. Skulle Apple sänka till 5% så skulle folk ändå inte klaga på YT 30%.

För att ändra på något måste man börja någonstans. Den enda som grinar (av oklar anledning) är du.

Av Curik
Skrivet av Trihxeem:

Spontant: 30% är högt men de är inte speciellt mycket värre än andra som jag ser det så folk borde klaga hyfsat jämt över fältet.

Klipskt resonemang med whataboutism.

Vi börjar med Apple så kan vi ta tag i resten sedan!

Av Curik
Skrivet av DaBone:

Tror inte det är något "otroligt" med det, men man får ju i alla fall en ersättning för det man skapat. Hur stor den är, varierar nog på vad man har gjort för något.

Min bror har jobbat inom mjukvaru-industrin och skriva kod och skapa appar/program eller program som ska styra något, kanske inte fungerar som ett 9-17 jobb. Ibland får man idéer på kvällen, som löser ett stort problem du brottats med under dagen. Då sätter du dig nog troligtvis och skriver ner detta? Det gjorde han i alla fall.
Skapar man något utanför det projekt man jobbar med, som företaget har nytta av, så ska man givetvis få ersättning för detta.

Du nämner en specifik situation där det inte är ett problem, ja. Givetvis blir det odramatiskt då.

Men ibland kommer man på något (som inte har något som helst med ens vardagsjobb att göra) som jag vill jobba med på egen hand eller som skulle kunna generera mer pengar än vad min arbetsgivare kan tänka sig betala. OM arbetsgivaren behöver betala och i Sverige är det oftast inga mängder.

Tänk ifall Carmack (som jobbade på SoftDisk) eller Notch (som jobbade på King) inte kunnat fortsätta med sina projekt på egen hand. Då hade spelindustrin (och Sweclockers) säkert sett annorlunda ut idag.

Av Curik
Skrivet av DaBone:

Har lite svårt att tro på det sista du skrev. Men för att dra en parallell till ett annat företag jag jobbade på för länge sedan, så blev vi uppmuntrade att komma med idéer och vara lite uppfinnare på fritiden. Sedan kunde vi lägga våra idéer i en brevlåda för utvecklingsavdelningen. Om det blev något utav det fick vi ersättning för uppfinningen, men företaget fick rättigheten.
Hade man själv velat ha rättigheten, så skulle man själv fått patentera och sedan försökt sälja in uppfinningen till företaget.

Vad är det som är så otroligt med att arbetsgivaren äger allt du skapar på fritiden? Det är jättevanligt inom mjukvaruindustrin i USA.

Av Curik
Skrivet av Gambit_2K:

Har aldrig behövt torka nån av mina IP68 Android telefoner efter de varit i vatten. Aldrig haft problem att telefonen inte velat ladda efter heller, visste inte om att detta var ett problem. Enda problemet mmed vatten är att ljudet ur högtalaren blir påverkat såklart, men det försvinner efter 10 minuter.

Anekdotisk bevisföring.