Inlägg

Inlägg som Curik har skrivit i forumet
Av Curik
Skrivet av Cerb:

Nja, skulle jag nog säga.

Men valmöjligheterna med c++ skulle jag påstå är betydligt större med stor variation på företag i olika marknader.

Jag skulle säga precis tvärtom, iaf i Sverige.

Av Curik
Skrivet av Aphex:

Alla mobiler har fortfarande fysiska knappar för volym upp/ner. Fråga dig själv varför.

Av samma anledning som alla bilar har fysiska knappar för vissa saker. Ingen bil är helt touch.

Av Curik

Förvånad av att se så många bakåtsträvare i ett tech-community som Sweclockers.

Hoppas att ni kom över pekskärmsdebaklet på era mobiltefoner iaf för där är det numera svårt att välja.

Av Curik
Skrivet av anon320419:

Så är det väl, sen att de utbildningarna ofta är ganska bortkastade är ju en annan sak (hört flera väldigt erfarna utvecklare prata om det i poddar etc). Vet även att där jag fått jobb har de flera gånger fått välja bort ansökande som läst på universitet men gjort riktigt dåliga arbetsprov, de har inte klarat av att bygga något, däremot har de inte sällan anställt folk med bara YH-utbildning. Så att lära sig mer specifika verktyg är inte alltid så dumt antar jag. Men oavsett utbildningsform osv så kokar det ju alltid ned till ens eget driv och intresse i slutändan. 🙂

Lite som att bilbältet är onödigt då folk med bilbälte ändå förolyckats? Märklig slutsats.

Jag har varit med och rekryterat under några år och de med universitetsutbildning var i överlag bättre problemlösare och enklare att samarbeta med. Sen finns det såklart undantag.

Av Curik

Helt eliminera laddningstider låter som någon missförstått. Det är så mycket annat som sker än att ladda in texturer, modeller och annat krafs. Exempelvis laddning/generering av kollision, kommunikation med server, ljud o.s.v. Och pratar vi multiplayer-spel så kan du glömma det.

Av Curik
Skrivet av Linuxs:

Hoppas dom gör det lättare för oss som lyssnar på Spotify genom datorn, just nu passerar ljudet genom DirectSound (eller vad det nu heter) och det förstör kvaliteten (i min anläggning) ordentligt jämfört med WASAPI. Ett tag kunde kan spela spotify genom ett plugin till mjukvaran kodi men det verkar ha slutat fungera. Andra lösningar är mjukvarubaserade ljudkort som tvingar Spotifyappen till att skicka bättre ljud.

Har ni bättre lösningar som inte inkluderar inköp av en receiver med inbyggd Spotify till mitt lyssningsrum, skulle jag bli lycklig!

Har du testat att köra ljudet genom Equalizer APO? Det ska tydligen hjälpa.

Av Curik

Yngre är mer prismedvetna..... enligt de själva. Kvalitativ undersökning!

Av Curik
Skrivet av Donhoz:

<Uppladdad bildlänk>

Fast problemet är bara att Blizzard aldrig har sagt att det måste krävas modifiering av spelfilerna för att du ska bli bannad. Det är därför man kunnat slå ned på MapHacks eller exempelvis ett "konstigt" tangentbord, som inte ändrar några filer någonstans.

Vad någon skrivit på Reddit har inte så stor betydelse.

Såhär står det i deras användaravtal:

Skrivet av Blizzard:

License Limitations. Blizzard may suspend or revoke your license to use the Platform, or parts, components and/or single features thereof, if you violate, or assist others in violating, the license limitations set forth below. You agree that you will not, in whole or in part or under any circumstances, do the following:
Derivative Works: Copy or reproduce (except as provided in Section 1.B.), translate, reverse engineer, derive source code from, modify, disassemble, decompile, or create derivative works based on or related to the Platform.
Cheating: Create, use, offer, promote, advertise, make available and/or distribute the following or assist therein:
cheats; i.e. methods not expressly authorized by Blizzard (whether accomplished using hardware, software, a combination thereof, or otherwise), influencing and/or facilitating gameplay, including exploits of any in-game bugs, and thereby granting you and/or any other user an advantage over other players not using such methods;
bots; i.e. any code and/or software, not expressly authorized by Blizzard, that allows the automated control of a Game, or any other feature of the Platform, e.g. the automated control of a character in a Game;
hacks; i.e. accessing or modifying the software of the Platform in any manner not expressly authorized by Blizzard; and/or
any code and/or software, not expressly authorized by Blizzard, that can be used in connection with the Platform and/or any component or feature thereof which changes and/or facilitates the gameplay or other functionality;

Av Curik
Skrivet av Dunde:

Jättekonstigt resonemang när Volvo och Polestar delar drivlina, infotainment och annat.

Blir inte lika konstigt om det du säger inte är sant. När jag testade Polestar och Volvo så hade de inte alls samma infotainment och det var något många motorjournalister också uppmärksammade. Som jag också skrev så vet jag inte om det är så idag då jag inte provkört dessa senaste år.

Av Curik
Skrivet av Allexz:

Som iFraja redan sagt, kan jag bara återupprepa med egna ord.

Med mig själv som exempel så köpte jag min macbook pro för 20k på räntefri avbetalning.
Det innebär att på ett år kommer jag att få betala ca 600kr extra alltså 20600kr.

Jag har täckning för att köpa datorn kontant, kunde gjort det direkt i butik men valde att sprida ut kostnaden över tid.
För mig innebär det då att jag betalt 600:- extra för datorn och kan då låta de initiala 20k ligga kvar på fonder.
Jag är inte skuldsatt mer än tidigare, jag har inte gjort någon större förlust och jag har inte tagit på mig en risk vid köpet.

Hade jag inte haft täckningen för datorn hade jag däremot inte gjort köpet varken kontant, eller på avbetalning för i så fall hade jag skuldsatt mig utan att kunna täcka köpet om jag hade behövt göra det.

Du har egentligen inte täckning om pengarna ligger på ett fondkonto utan då måste det vara på ett konto där pengarna inte kan tappa värde. Men jag gör samma sak som du.

Av Curik

Hahaha klockrent. Han blandar nog ihop publika och privata aktiebolag.

Av Curik
Skrivet av snajk:

Men det är ju det jag försöker säga, tagga ner lite. Klaga på saker som man känner till och rimiga antaganden

Enorm humor att någon som har åsikter om allt (men inte kört själv) säger detta. Gillar inte ordet "killgissa" men det passar verkligen in här.

Vad som är premium eller inte är ju väldigt subjektivt. Jag tycker inte (dock ej kört senaste årets modeller) Volvo är premium, deras infotainment känns föråldrad och bilarna något för konservativa för min smak.

Personligen kvalar EV6, Model S/X och Polestar in på listan över premiummodeller för min del. Märket skiter jag i för jag köper inte märket utan modellen.

Av Curik
Skrivet av Mono:

Blizzard har alltid balanserat Diablo-spelen (har du spelat tidigare delar?). Oftast beror det på att folk hittar "exploits", något som inte var tänkt att vara i spelet.

Den allra största delen av alla som köpt Diablo IV är casual och spelar igenom storyn, sen går dom vidare till andra spel.

FOMO-grejen (om du menar mtx) är ju faktiskt upp till var och en, känner man att man inte kan stå emot frestelsen med kosmetiska items så är det kanske bäst att låta bli. Tror dom flesta klarar av det.

Har du ens spelat de äldre spelen? Man balanserade om då och då men det betyder inte att man nerfar/normaliserar sönder allt. Det är en grundläggande skillnad i angreppssätt.

Och nej, FOMO är inte MTX.

Av Curik
Skrivet av Zorerk:

Hoppas verkligen att detta inte påverkar CoffeStain och Satisfactory. Särskilt med denna poäng i deras announcement...

  • The closing of studios and termination of projects, that have not yet been announced and with low projected returns

Visserligen så är Satisfactory redan announced. Men jag gissar på att då det varit i Early access väldigt länge, så är beräknade inkomster låga.

Early Access har ingenting med låga inkomster att göra, det är ett sätt att släppa spel utan att behöva vara färdig.

Med det sagt så är inte Satisfactory någonstans ett spel med "låga inkomster".

Av Curik
Skrivet av mastrovious:

Inte så konstigt egentligen eftersom du har säkrade 12 mån intäkt på de kunder som är villiga att köra det upplägget. De som kör månadsvis betalning kan jump ship närsomhelst, alltså högre risk.

Det här har ingenting med risk att göra.

Av Curik
Skrivet av glemmy:

Det gjordes ett tillägg till trafikförordningen, från början löd den:
Så tillkom i 2018 den här meningen:
Detta för att lagen i Sverige skulle följa Wienkonventionen. Svenska forskare säger tvärt emot vad du skriver:

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.98086/sverige-pressas-...

Jag pratade om GPS:er, handhållen vs fast monterad. Den pratar du vanligtvis inte med.

(Inte för att jag förstår varför prata i telefon skulle vara värre än att prata med en medpassagerare, men det är ju bara jag.)

Av Curik
Skrivet av MacAllan:

Skulle vilja påstå att det är precis lika "farligt" att titta på mittskärmen som på en mobil när man kör och det är ju inte tillåtet.

Forskarna håller som tur är inte med dig. Att hålla en GPS i handen och försöka titta på den är en helt annan sak än att titta på en fast anordning. Det är också därför det sistnämnda är lagligt och det andra inte.

Av Curik
Skrivet av Hartassen:

5600X, 16GB och 6600 XT

Verkar som att jag kommer behöva sänka grafikinställningarna ordentligt. Hade varit kul o veta vad för upplösning o fps samt preset de pratar om.

Sen tycker jag inte att spelet var särskilt vackert så jag förstår inte riktigt vart gpu kraften går.

Det är inte bara hur "vackert" ett spel är som sätter kraven.

Av Curik
Skrivet av Aktsu:

Det står i artikeln som länkas, andelen av nyregistreringar mot avslut har ökat med 25,6% under perioden. Så om deras data stämmer så verkar det helt enkelt som det på kort sikt var bra för Netflix. Kanske inte var speciellt förvånande heller om man skall vara ärlig då den stora massan sällan bojkottar speciellt mycket.

Står det i artikeln ifall dessa också är betalande? Jag måste vara blind.

Jag tänker inte att det nödvändigtvis behöver vara en bojkott utan mer att man inte längre tycker att det är värt det. Exempelvis kanske man delat sitt konto med andra och av den anledningen inte avslutat sitt konto (som jag). Eller så är man den som lånar ett konto och steget till att betala för det själv är för stort.

Annars är det ju ett klassiskt knep att säga att ens "antal användare" har ökat men inte nödvändigtvis betalande. Spotify har gjort det tidigare.

Av Curik
Skrivet av filbunke:

Japp, och de flesta här verkar ju gissa fritt att det hela kommer att leda till Netflix undergång och glömmer då de här och de de umgås med inte är inte samma som resten av världen.

Men vad tror du? Varför väljer folk som tidigare använde någons annan konto att skapa ett eget konto, varför gör de inte som alla här som slutade direkt? Varför bry sig om en extra månad och tvingas ge dem ens uppgifter?

Att det finns de som gissar åt andra hållet gör inte motsatsen korrekt heller.. Det kan inte vara lätt för dig detta.