Inlägg

Inlägg som Curik har skrivit i forumet
Av Curik
Skrivet av Pepsin:

Man förstår även varför det var så svårt för AMD att ärligt slå Intel i ren prestanda under just denna tidsperiod. Känns som Intel la allt krut på att maximera prestandan utan att tänka alls på säkerheten. Det är ju inte första gången denna typ av kritisk sårbarhet kopplad till spekulativ exekvering upptäcks i Intel-processorer från denna epok, med tillhörande prestandaförlust på 30-50% efter mitigation.

Om man gillar att lura sig själv så kanske man kan "förstå" det. Men det finns inget som säger att AMD inte också håller på med samma tricks. Men tror man på fullaste allvar att prestandaförlusten någon gång överstigit 35% så har man nog andra problem.

Av Curik
Skrivet av KroesusSork:

Innan fick man göra det titt som tätt med Windows, men sedan Windows 11 har jag inte behövt installera om det en enda gång på någon av datorerna. Fan bästa windows som gjorts någonsin!

Vilken överraskning att du inte behövt installera om ett knappt 2 år gammalt operativsystem ännu.

Av Curik
Skrivet av dlq84:

Man behöver inget lagstöd för att stänga ner konton som bryter mot användarlicensen... Anledningen till att man inte har gjort det är för att det är svårt att detektera på ett tillförlitligt sätt och att förlusten inte är specielt stor när folk gör det.

Jag tror det mer handlar om det sista; ingenting har förändrats vad gäller möjligheten att "detektera" det.

Av Curik
Skrivet av GooGeL:

Reklamationsrätten på ursprungsfel sträcker sig dock över 3 år. Jag antar att du menade på att garantin kan förverkas, om du ändrar i mjukvaran.

Rimligt antagande med tanke på att han skrev just garanti.

Köper man en bil för en miljon så vill man ha kvar garantin, tro mig.

Av Curik
Skrivet av Geckod:

Fick denna i lvl 64, sedan har jag farmat lite mats för att byta om till Werewolf Tornado.
<Uppladdad bildlänk>

Rätt kul build, var den jag ville köra i endgame när jag startade druiden.
Går rätt segt nu vid lvl 70+ dock och levla.

Ja vad spännande, en massa multipliers. De kan inte ens skriva ut vilken chans man faktiskt har för Lucky Hit mekaniken utan man garderar sig med "up to" beroende på skill. Imponerande trist. Sorry!

Av Curik
Skrivet av Söderbäck:

Jag har undrat lite över det där. Jag minns nån video som blev rätt poppis för många år sedan där det här testades. Bra grejer! Då iaf.
Men testas det här om varje år? Är det samma fortfarande?
Ikea kan ju byta leverantör över tid tänker jag...

Så är det ju. För några månader såg jag någon tråd/nyhet där det klagades på att cellerna skulle ha blivit ändrade till någon ny typ av sämre kvalitet. Men hittar ingen information om det nu, bara detta. Kanske har drömt..

Av Curik
Skrivet av Joppis:

Förutom den detaljen att just IKEAs laddningsbara batterier är japanska celler av grym kvalitet. Jämförbara med Panasonics bättre celler. IKEA har tvärtom blivit det självklara valet när man köper laddningsbara AA och AAA.

Nu har jag ännu inte sett vilka celler det sitter i dessa powerbanks dock. Någon lär snart demontera en sådan och försöka kolla upp det om inte annat

Att de är jämförbara med Panasonics bättre celler kan bero på att de just är rebrandade andra generationens Panasonic Eneloops.

Av Curik
Skrivet av KAD:

Att fabriksåterställning inte resettar allt utan behåller saker som senaste SSID är nog inte ovanligt. Det verkar till och med vara standardiserat numera och krav för att uppfylla certifiering, via EasyMesh från Wi-Fi alliance. Tråd för den intresserade. Ännu en instans av att Wi-Fi-säkerhet är ”broken by design”.

SSID är ju inte hela världen även om det är obra. Framgår inte i artikeln om även lösenordet sparas, det hade ju varit riktigt illa.

Av Curik
Skrivet av cyklonen:

Jo, jag läste det, men det är ju irrelevant. Skärmens förbrukning är till allra största delen ljuskällan, och det är samma mängd ljus över tid, bara fördelad annorlunda, så ingen skillnad där. Skillnaden i energiförbrukning för ett grafikkort som visar skrivbordet i 10 eller 60 Hz lär vara så liten att det är betydelselöst. Hur tyst grafikkortet är beror på totala belastningen, inte uppdateringsfrekvensen. Om det inte är så varmt att fläktarna behöver gå stängs fläktarna av.

Vad får du ifrån att skillnaden i energiförbrukning är betydelselös mellan 10hz och 60hz?

Av Curik
Skrivet av BneT:

Innan streamingtiden köpte jag åtminstone en CD-skiva i månaden, det kunde såklart bli flera. Priset på ett sådant album var då generellt åtminstone 150 kr. Jag tycker fortfarande det är löjligt billigt med tanke på allt man får och vad Spotify har utvecklats till idag.

Det är klart man kan bevisa vad som helst om man endast tittar på sitt egna användningsmönster. Långt ifrån alla som har Spotify idag köpte en CD-skiva varje månad när det begav sig.

Av Curik
Skrivet av tonii:

Du har nog helt enkelt bränt ut dig på spel. Det låter inte som att det varit särskilt avkopplande att min/max:a kontinuerligt i flera års tid dock. 😂 Bästa är att ta en paus så kommer troligtvis suget tillbaka någon dag i framtiden. Du behöver nog hitta ett slappare förhållningssätt till spelande dock annars lär du bränna ut dig igen

Har gått igenom samma och idag spelar jag bara spel jag gillar och kan avsluta inom några sekunder då jag inte orkar "måsten" i spel längre.

Jag tror faktiskt också det. Min/Max dödar spelglädjen på sikt.

Av Curik
Skrivet av TobiasStockholm:

Det handlar om en dryg femhundring i månaden per miljon lån vid 1% skillnad i ränta. Om det gör stor skillnad i ens ekonomi ska man nog inte ha hus.

Det behöver inte göra stor skillnad månad-till-månad för att det ska spela roll. Ogillar dina pekpinnar och kassa attityd.

Av Curik
Skrivet av TobiasStockholm:

Med "bara" en miljon i lån tycker jag knappt det spelar någon roll om man binder eller tar rörlig, det kommer skilja så lite pengar i slutändan ändå, relativt sett. Om bundet på 3 år just nu är lägre än rörligt så kanske det ändå kan vara en bra idé att välja det, för räntorna kommer nog garanterat stiga lite till och ingen vet hur lång tid det kommer ta att få bukt med inflationen. Men ingen kan spå framtiden som sagt, så det blir en chansning vad man än väljer.

Klart det spelar roll. Men det är klart, bor man i Stockholmsbubblan så kanske en miljon låter lite.

Av Curik
Skrivet av FX9:

Hur tänker du dig att ett random drop ARPG borde hantera detta? Undersöka vad du har för vapen och behov och sen automatiskt droppa ett bättre vapen?

Random is random, så man kan inte förvänta sig uppgraderingar av nått egentligen. Man kan bara döda saker tillräckligt många gånger för att öka sina chanser för att hitta en uppgradering )

Detta har man gjort hela tiden i D3 och även i D4 så droppar man specifikt mot vad du har för klass t.ex.

Random is random. Humor.

Av Curik
Skrivet av star-affinity:

Varför inte?
Om allt i hela kedjan inte inblandar fossilt bränsle så blir det väl en fossilfri leverans? Men du menar kanske att det är svårt att uppnå det? Kanske, men helt omöjligt borde det väl inte vara numera. Eller du räknar kanske in tillverkning av fordonen där sannolikt fossilt bränsle varit inblandat?

Om inte annat så blir det markant lägre mängd fossilt bränsle inblandat, vilket väl får anses vara positivt.

Räknar man inte in tillverkningen av fordonen så är det väldigt mycket saker som är fossilfria.

Av Curik
Skrivet av Xaio:

Det finns fusk som aldrig kommer upptäckas kanske inte just till CoD men som inte läser ifrån minnet utan läesr ifrån skärmen.

Det handlar inte bara om hur fusk samlar in informationen utan också hur fusket appliceras. Inte alls omöjligt att med matematiska modeller avgöra det.

Av Curik
Skrivet av twit:

Jag läste även originalinlägget och jag förstår ärligt talat inte. En misstänkt fuskare får se kopior av andra spelare, och genom att interagera med dessa kopior skall det på något sätt bekräftas att de faktiskt fuskar? Visar man då kopior för alla spelare vore precis alla spelare enligt samma resonemang fuskare.

Det är inte så konstigt att du inte förstår; någon har gjort en kass beskrivning eller så är det bara snack. För man identifierar inte några fuskare genom att sätta in kopior av saker..

Av Curik
Skrivet av improwise:

Håller med - vi får ju ta del av de 50% som betalas i skatt.

Det finns det ju inget som säger. Det beror ju på var pengarna används.

Av Curik
Skrivet av Cerb:

Finns ju hur mycket embedded jobb som helst för de som kan C/C++, men vad vet jag kanske finns drivor med företag som söker js-folk också.

Antar att vi finns på olika marknader i så fall. Här kryllar det av frontend/js och C++ är mer ovanligt.

Av Curik
Skrivet av snajk:

Jag tror du har rätt, men samtidigt finns det ju väldigt många fler som "kan" js också, eller har läst någon frontend-utbildning eller så. C/C++ kunniga finns det mycket färre av, så konkurrensen om jobben är nog ändå mindre, och lönerna förstås rätt mycket högre.

Helt klart!