Inlägg

Inlägg som Superb har skrivit i forumet
Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zarkov
Med bara A-kursen lär du inte kunna få några jobb, som du själv säger är det såpass enkelt att t.o.m. en 16-åring kan lära sig det som krävs...

Vad menar du med att t.o.m en 16-åring kan lära sig det som krävs? Skulle 16-åringen ha en så pass outvecklad hjärna att han eller hon inte skulle kunna lära sig sådant som en vuxen person kan?

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
5750=5850 ?

Nej, det är två olika kort. Eller vad menar du?

Av Superb

2st 5750 med passiv kylning i crossfire

Hej,

jag håller på att sätta ihop en ny dator och försöker få den så tyst som möjligt med de krav på prestanda jag har. Jag hade tänkt att köpa ett 5850 först men kom sen på att det finns några 5750 med passiv kylning, så jag tänkte höra med er vad ni anser om att köpa två passivt kylda 5750 istället för ett 5850 med fläkt? I de tester jag har läst så presterar 5750 CF likvärdigt eller bättre än 5850 och priset blir ungefär det samma.

Tack på förhand

Av Superb

Först måste du nog bestämma dig för om du vill jobba med webbdesign eller webbutveckling. Om man ser till mina definitioner av de båda så skiljer de sig ganska rejält från varanda.
Webbdesign kräver egentligen bara att du kan HTML, CSS, något bildredigeringsprogram (t. ex. Photoshop, Gimp), samt en läggning åt det kreativa hållet. Webbutveckling å andra sidan kräver förutom grundläggande kunskaper i webbdesign även kunskaper i olika typer programmering, databashantering, datorvetenskap (computer science på engelska) osv.
Notera dock att detta är bara vad jag har fått för mig, vet inte om mina definitioner av webbdesign och webbutveckling är de rätta.

Av Superb

Jag har läst en del recensioner och i stort sett samtliga påpekar att datorn blir oerhört varm och att batteritiden är ett skämt. Det går att köpa ett bättre batteri men då blir datorn både dyrare och tyngre.

Av Superb

Nu finns den nya versionen (verkar vara samma som säljs i USA) att köpa i Sverige. Den måste ha lanserats idag, jag har inte sett den tidigare. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/se/sv/ho/WF25a/321957-321957-3...

Av Superb

Den verkar inte gå att få tag på i Sverige, tyvärr.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Finns ingen free. Borde kanske egentligen försöka köra free med lite andra saker till atexit, som det är just nu så kör den bara SDL_Quit, som bör rensa upp allt som har med SDL att göra.

Om jag inte missminner mig så måste du själv frigöra allokerat minne för surfaces, fonts, ljus osv. SDL_Quit() frigör enbart minnet för den surface som används som huvudfönster.

Sen om jag ska påpeka något på koden så tycker jag om att ha lite tomrum mellan slingor, kontrollstrukturer, funktioner osv. Men det är ju en smaksak.

Av Superb

Problem med ParaGUI

Hej,

Jag installerade nyss ParaGUI via synaptic (sitter på ubuntu 9.04) men när jag bygger programmet så klagar kompilatorn på att ParaGUI inte hittar SDL, vilket inte är så konstigt eftersom ParaGUI försöker inkludera bland annat SDL.h när den korrekta sökvägen ska vara ../SDL/SDL.h.
Både SDL och ParaGUI är installerade i /usr/include

Jag undrar helt enkelt hur jag kan åtgärda detta på ett enkelt sätt. Ska jag behöva gå igenom alla filer, eller de som inkluderar SDL iallafall, och ändra sökvägen manuellt?
Man tycker att sådant här ska skötas automatiskt.

Tack på förhand

Av Superb

Tips på bra böcker om Operativsystem och datornätverk

Hej,

Jag vet inte om den här tråden hamnar rätt nu; någon moderator får flytta på den om det skulle vara fel forumsdel. Jag tänkte köpa en ny bok om operativsystem (hur de fungerar och är konstruerade) samt om datornätverk (för att lära mig mer om hur datornätverk fungerar i allmänhet och vilka tekniker som används idag). Jag har kollat på dessa böcker och skulle vilja veta vad ni som har läst någon av dem tycker och kanske om ni kan tipsa om någon annan bra bok?

Operativsystem:

Modern Operating Systems av Andrew Tanenbaum
Operating System Concepts av Abraham Silberschatz

Datornätverk:

Computer Networks av Andrew Tanenbaum
Networking Self-Teaching Guide av James Edwards, Richard Bramante

Av Superb

En del bidrag var snygga, en del mindre snygga och en del helt enkelt väldigt fula. Ett chassi ska i första hand vara funktionellt och sen kan man fokusera på det estetiska. Jag skulle aldrig köpa ett chassi i form av en boll eller en pall. Datorer är inga möbler eller dekorationsobjekt.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Paddiis
Användarområdet är såklart gaming

Varför är det så självklart? Det finns faktiskt andra användningsområden än att spela på sin dator.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CrAcKman
1: köp.
Problemen stöter man på om man får tag på den tillbakadragna firmwaren och uppdaterar disken med den.
De diskar som säljs idag har en fungerande firmware. Den saknar TRIM stöd men det kommer senare så att man kan uppdatera då.

2: du bör då köra OS på SSDn ikopplad till första sataporten. sen koppla de tå andra i nästkommande sataportar.
Sen låter du raid0 vara kvar. Du kan få en viss minskning i benchmarks när kontrollerkretsen är inställd på RAID men det märker man knappast av vid användandet.

Mitt råd är att köpa. Vill man komma billigare undan så har Kingston en 40GB modell baserad på samma kontroller som Intel diskarna. Den är dock strypt vad gäller hastighet. Det är dock den korta åtkomsttiden som gör den stora skillnaden!

Tack för svaret. Jag har beställt en Intel X25-M 80GB nu.

Av Superb

Köpa SSD eller inte?

Hej,

jag funderar på att köpa en Intel X25-M G2 80GB så fort det går att få tag på en. Men jag vill ha några frågor besvarade innan jag kan bestämma mig:

1. Jag har läst en del om olika problem med Intel X25-M G2 och undrar vad dessa problem innebär och om dem är lösta nu?

2. Jag kommer att köra 2 stycken 640GB hårddiskar i RAID0 och kanske ännu en hårddisk tillsammans med SSD. Fungerar det eller innebär det några problem?

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Az1337
Överklockar bättre, mer funktioner för OC.

ok, det kan ju vara värt priset.

Vad sägs om detta annars:

https://www.inet.se/datorkomponenter/moderkort/gigabyte-ga-p5...

med både SATA 6GB/s och USB 3.0?

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Az1337
I7 920 systemet är mer potent, dock kommer du få rejäl boost med i5 systemet, pga SSD disk. Ett i5 system, med ett deluxe moderkort skulle jag nog satsa på om jag vore du.

Varför ett Deluxe moderkort?

Av Superb

i7 eller i5 och SSD

hej,

Jag funderar på att uppgradera datorn om ett tag men har lite funderingar som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med. Jag har plockat ihop två paket, det ena med i7 - det andra med i5 och SSD. Vilket paket tror ni att jag kommer få ut mest av? Jag använder inte datorn till spel i första hand men när jag väl spelar så vill jag kunna göra det ordentligt. Jag jobbar en del med utveckling av olika slag däremot jobbar jag mycket sällan med saker som foto- och videoredigering och 3D.

Paket 1:

Asus P6T
Intel Core i7 920 2.66GHz
Corsair 6GB (3x2GB) 1600MHz PC3-12800

Paket 2:

Core i5 750, 2.66GHz
Asus P7P55D EVO
Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3
80GB 2.5" SSD Intel X25-M G2 SATA, RETAIL

Om ni har några förslag på ändringar i något av paketen så är dem givetvis välkomna. Jag skulle också vilja veta om det är något som är värt att vänta på innan beställning?

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas H
Var ett tag sen så det blir något av ett skott från höften, men jag har för mig att det i princip är allt det som krävs för att få en fungerande databas. Alltså, all logik som säger hur en databas är uppbyggd, vad som lagras i den, hur olika poster är relaterade till varandra och sådant, samt språket som används för att göra förändringar eller hämta data från databasen och hur det sköts (transaktioner och sådant). Hur detaljerat behöver du det?

Låter bra. DBMS är alltså en samling verktyg för hantering av själva databasen. Databasen utgörs endast av data, DBMS hanterar den datan.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bloopy
ge han en fotboll + ett par gympers, barn leker ute för lite ändå

Du menar alltså att om man har en dator så kan man inte göra något annat än att sitta vid den?

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Enkronan
Kanske något av dessa program kan hjälpa till: http://www.oo-software.com/home/en/

Alla de programmen förutsätter att datan en gång har funnits på hårddisken. Har hon aldrig sparat dokumentet så har det aldrig funnits på hårddisken, bara i minnet.