Inlägg

Inlägg som Superb har skrivit i forumet
Av Superb

då har man registrerar sig, riktigt bra tips.

Av Superb

Jag kan tippsa om Beginning PHP and MySQL from novice to professional av W. Jason Gilmore och sedan Pro PHP när du känner för lite mer avancerade begrepp. Den första boken fungerar också bra som en referens när du snabbt vill kolla upp något.

Av Superb

Jag vet inte om det är det det söker men RSS-flöden skulle kunna ge dig det viktigaste från en webbsida, om webbsidan i fråga stöder RSS-flöden vill säga.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av niro
skriv "nbsp;" med ett "&" framför så får du större mellanrum
skriv det så många gånger tills du är nöjd

Det känns som en ganska slarvig och omständlig lösning. Försök att få det att fungera med padding, margin eller word-spacing istället.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av C22H28N2O
Blev det svårigheter för att du inte kunde koncentrera dig, eller vad spelar ADHD för roll i det här? Inte så insatt som du kanske förstår.

Jag skulle tro att det faktum att man, i vissa fall, har svårt för att koncentrera sig när man har ADHD spelade stor roll i att det var svårt för edgren att ta till sig kunskapen.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Du har en sak som är bättre, burst rate, den har betydelse när man ska flytta massa småfiler, ju högre ju fortare går det. Och den är ungefär hälften så hög än hans!
Så det verkar väldigt konstigt.

När du testar HD Tune, har du stängt ner ALLT som går att stänga ner i windows samtidigt som du gör testet? Det kan betyda rätt mycket vad gäller att få rättvisa resultat vad disken i sig kan klara av.

Dock är dina resultat inte allt för dåliga, dock ser man på din söktid att det är något fel, för 24ms är högt när det borde vara 14ms, det är därför jag tror du har annat igång i bakgrunden samtidigt som du gjort testet.

Jag ska stänga ner så mycket som möjligt och köra testet igen. Jag återkommer med testresultat.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
Jag har ett knippe sånadäringa i en server:

HD Tune: SAMSUNG SP2504C Benchmark

Transfer Rate Minimum : 38 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 73 MB/sec
Transfer Rate Average : 59 MB/sec
Access Time : 14 ms
Burst Rate : 91 MB/sec
CPU Usage : 3.2%

Ingen höjdare men får duga

Det var ju bättre resultat än mina. Ganska mycket faktiskt.
Vad kan det bero på? Jag har fått ut den ur PIO-läget, så det kan ju inte vara det.

Av Superb

jag gjorde om samma procedur men det blev inte bättre resultat, jag antar att jag har nått den bästa möjliga prestandan med min hårddisk nu.
Jag ska kolla på recensioner och tester efter en ny hårddisk.

Av Superb

Tack för ett snabbt svar!
Jag gjorde som du sa och fick betydligt bättre resultat i HD Tune, dock inte bra.
Jag har sett tester av samma hårddisk med mycket bättre resultat.

HD Tune: SAMSUNG SP2504C Benchmark

Transfer Rate Minimum : 1.7 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 67.6 MB/sec
Transfer Rate Average : 47.6 MB/sec
Access Time : 23.9 ms
Burst Rate : 123.4 MB/sec
CPU Usage : 1.8%

Av Superb

Ska jag köpa ny hårddisk?

Hej,

Jag uppgraderade för ett par månader sedan min dator. Jag skulle till en början bara uppgradera några utvalda komponenter men det slutade i att jag uppgraderade allt utom hårddisken, som är en samsung SP2504C.
Nu undrar jag om jag borde investera i en ny hårddisk, eftersom det känns lite fel att att utom hårddisken är relativt nytt.
Jag har funderat på en Samsung SpinPoint F1 500GB, skulle det ge mig bättre prestanda än med min nuvarande hårddisk?

Förövrigt så körde jag nyligen HD Tune med min hårddisk och fick riktigt kassa resultat, kan det stämma?

HD Tune: SAMSUNG SP2504C Benchmark

Transfer Rate Minimum : 0.9 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 17.9 MB/sec
Transfer Rate Average : 3.8 MB/sec
Access Time : 40.8 ms
Burst Rate : 116.4 MB/sec
CPU Usage : 12.3%

Tack på förhand.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunnis
På många forum så står det hur många som är inloggade i HTML koden, som tex här på sweclockers. Då kan man hjälp med av javascript eller något serverside språk parsa den HTML koden till sin sida.

Det skulle fungera om du bara ville få fram information om hur många som är inloggade. Det går ju dock inte att göra så om man vill få fram information om vilka som är inloggade.

Av Superb

Kanske kan det här vara till någon hjälp:
http://captchas.net/sample/php/

edit: hittade den på ungefär 2 minuter med hjälp av google, du vet den där sökmotorn som många pratar om men som få verkar använda.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av amphiler
Skulle inte 'Behållare' kunna tänkas vara ett interface också? Det är ju en egenskap som skulle kunna tillföras ett objekt.

Jag skulle nog ändå säga att en abstrakt klass är bättre för 'behållare' eftersom en behållare har grundläggande funktionallitet som är gemensamt hos alla typer av behållare. Utifrån den abstrakta klassen kan man sedan skapa en eller flera icke abstrakta klasser som ärver den grundläggande funktonalliteten av den abstrakta klassen. Skulle man använda ett interface istället för den abstrakta klassen så är det bättre att skapa ett interface som heter 'påfyllningsbar' eller liknande.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bjornie
Bestick - Abstrakt klass
Uppblåsbar - Interface
Roddbåt - Ej abstrakt klass
Fordon - Abstrakt klass
Behållare - Abstrakt klass
Matsked - Ej abstrakt klass

Möjligen.

Så skulle jag också gjort.

Du kan tänka dig att ett interface beskriver hur en speciellt funktionallitet ska implementeras. Uppblåsbar till exempel är någonting som något är, den har funktionalliteten att kunna blåsas upp. En abstrakt klass är som en beskrivning för hur en annan klass ska se ut. Ofta skapar man en abstrakt klass för den grundläggande funktionalliteten hos ett objekt, och sedan specificerar man hur denna funktionallitet ska fungerara i en viss typ av det objektet.
Ett fordon har grundläggade funktionallitet som till exempel att kunna accelerera och bromsa, medans ett flygplan, som är en typ av fordon, accelererar och bromas på ett annorlunda sätt än till exempel en cyckel, som också är ett fordon.

Av Superb

Ytterligare en skoluppgift? Vad gör du om du får liknande frågor på ett prov sen? Varför söker du till en utbildning om du ändå inte tänker ta till dig kunskapen som erbjuds? Det finns nog många personer som skulle vilja ha din plats på din skola. Om det inte är en skoluppgift så ber jag om ursäkt.

Av Superb

slå till

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leedow
"Hur många öron har du?"

Det självklara svaret på den frågan behöver inte vara två stycken

Av Superb

subdomäner i apache

Hej

Jag skulle behöva hjälp med att skriva en rewriterule för mod_rewrite som tar värdet i första delen av en subdomän ("sub" i denna domän: sub.domän.se) och skickar användaren, tillsammans med värdet, vidare till ett skript på servern utan att visa förändringarna i adressfältet.

Tack på förhand.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ori
men är det då mer värt att lägga till 200 spännen för ett X48 jag länkat till? tycks inte se NAS skillnaden men är det det? funderar på att byta moderkort till ett av dom två, sen köpa 4870 och även byta min processor till 8400:an.

NAS har inget med ditt kommande moderkorts köp att göra, så bortse ifrån det begreppet. LsdBoy sa att han tyckte det var synd att asus rampage formula bara hade 6st s-ata portar, men att det inte spelade så stor roll eftersom han ändå tänkte ordna en NAS lösning, som är en eller flera nätverksanslutna hårddiskar.

Av Superb

jag tycker att vallgrens förslag passade in klockrent, riktigt snyggt!