Inlägg

Inlägg som Superb har skrivit i forumet
Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr Najsman
Här har waconda skrivit lite:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=913...

Tackar. Dator verkar lovande.

Av Superb

Jag funderar också på en Acer Asipre 6930G men har inte riktigt bestämt mig ännu.
Jag skulle vara väldigt tacksam om du, waconda, kunde skriva lite om datorn och gärna slänga upp ett par bilder. Hur presterar den? Hur är byggkvalitén? Hur är skärmen?

Av Superb

Re: Behöver hjälp vid köp av laptop!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mathman
Tjena, det är dags för mig att skaffa en stadig laptop då jag ska till USA och studera

Den meningen får mig direkt att tänka på Macbook. Macbook är en klar favorit hos studerande i USA, jag får den känslan iallafall. Det säger dock inte att det är bästa valet, det finns säkert betydligt bättre val.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mel0dy
Löste det så här, antagligen inte den smidigaste lösningen, men den fungerar:

foreach ($Array1 as $a1 => $v)
{
foreach ($Array2 as $a2)
{
if ($v === $a2)
{
$Array1[$a1] = "nytt värde";
}
}
}

Då måste jag nog rekommendera min kod.

foreach($array1 as $as1 => $v) { if(in_array($v, $array2, true)) //värdet $v från $array1 finns i $array2 else //värdet $v från $array1 finns inte i $array2 }

Jag uppdaterade den lite för att bättre stämma överens med din kod.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mel0dy
Hm...får det inte att fungera.
Har gjort så som föreslogs:

foreach($a1 as $k => $v){
if($v === $a2[$k]){
$a1[$k] = "något";
}
}

Kan lite sent tillägga att arrayerna innehåller strängar och att längden varierar.

Edit:
Kom på varför det inte fungerar. Jag vill jämföra varje värde i $a1 med alla värden i $a2. Alltså, jag vill veta om ett värde som finns i $a1 förekommer någonstans i $a2.

Tänkte mig något sånt här, men får inte heller det att fungera:

foreach ($Array1 as $a1)
{
foreach ($Array2 as $a2)
{
if ($a1 == $a2)
//gör något
}
}

foreach($array1 as $as1) { if(in_array($a1, $array2, false)) //värdet $a1 finns i $array2 else //värdet $a1 finns inte i $array2 }

Av Superb

Re: Användare kan inte logga in längre.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phalle
Halloj.
Har ett litet community med forum som är byggt på det gamla PostNuke phpBB2. Våran host bytte nu i veckan från PHP4 till PHP5 och nu kan ingen användare logga in längre. Man skickas bara tillbaka till loginsidan.
Då jag inte kan så mycket undrar jag vart ska jag kolla efter fel? Går det att fixa eller är det bara att byta ut allt till nyare saker?

Kolla upp alla ändringar i språket från version 4 till version 5 och uppdatera sådant som det inte finns stöd för längre. Alternativt skriva om sidans mest kritiska delar till php5, version 4 har ju passerat bäst före-datumet för ett tag sedan.

Av Superb
Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Och att båda har numeriska nycklar. Bättre version:

foreach($a1 as $k => $v){ if($v === $a2[$k]){ // Gör saker } }

ja, precis. Om man har associativa vektorer så är din lösning bättre, min lösning fungerar som sagt bara om nycklarna är numeriska.

Av Superb

for($i = 0; $i < count($array1); $i++) { if($array1[$i] == $array2[$i]) { //gör något } }

alt.

$i; foreach($array1 as $val) { if($val == $array2[$i]) { //gör något } $i++; }

Båda versionerna förutsätter dock att vektorerna är lika stora.

Av Superb

Nu behöver jag lite hjälp igen.
Om jag stöter på en div med den klassen vi letar efter och vill ha innehållet i den diven, som inte bara behöver vara text utan även fler taggar, hur gör jag då? Taggarna i diven behöver inte innehålla den rätta klassen för att dem ska tas med, utan allt som står i diven ska tas med.

Av Superb

Det ska jag kolla in när jag har tid.

Av Superb

Oj, det var som skräddarsytt för mig. Mycket tack! Men det skulle vara roligt att veta hur man skulle kunna gör om man kodade själv, mest för att det är intressant och nyttigt att kunna.

Av Superb

[php]Behöver hjälp med ett projekt

Hej,

Jag håller på med ett projekt och har dessvärre kört fast lite. I mitt projekt kommer jag behöva läsa in en html-fil och rad för rad söka efter en speciell klass. Där klassen påträffas ska jag ska läsa av vilken typ av html-tagg som klassen står skriven i samt innehållet i den taggen.
Som det framgår i rubriken är det en lösning som är möjlig att göra i php jag är ute efter.

exempel:

<p class="klassnamn"> lite text </p>

Här stöter vi alltså på klassen "klassnamn" och ska därför titta vilken tagg klassen står skriven i, i det här fallet handlar det om en paragraf <p>...</p>, sedan ska vi spara innehållen i taggen, alltså lite text.

Att läsa in filen och gå igenom den rad för rad kan jag klara av själv, men det är just att hitta raderna där "klassnamn" förekommer och att sedan avgöra vilken typ av tagg det handlar om samt innehållet i den taggen som jag inte riktigt klarar av. Jag har funderat lite på om regexp skulle gå att använda till det här men jag har inte riktigt förstått hur jag ska göra i så fall.

Jag skulle uppskatta lite hjälp på traven med det här problemet. Kom med förslag på lösningar.

Tack på förhand

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av doomas
Kolla den här bilden: http://9to5mac.com/files/image/00000/attachment-3.jpg

Och lägg märke till vinkeln på texten "mini" jämfört med "MacBook", samt damm på följande tangenter som är exakt lika på MB och MB mini: "P", caps lock, ctrl, alt. Helt klart någon som lekt i Photoshop. Priset som nämndes var 899 dollar, btw.

Helt klart. Tangenbordet på Macbook mini är som du säger väldigt likt den på Macbook, hur stor är oddsen att dammpartiklar ska lägga sig på precis samma vis på två olika ställen.
Tittar man längst ner på Macbook mini så ser man också en del misstag med lite för mycket utsuddningar vid kanterna. Bra försök dock.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sanazin
Är den gjord i helt aluminium eller ? O.o

Nej, trasigt aluminium tror jag

Snyggt och säkert mycket bra chassi, men inget revolutionerande.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Szandman
Rätta mig gärna om jag har fel, men "Web 2.0" har ju ingenting med design att göra! Web 2.0 handlar ju snarare om användargenererat innehåll, typ youtube eller communities, och öppenhet i plattformar än om vilka färger man ska använda...

Ja, men dessa applikationer tenderar att ha en viss design. Den designen har kommit att kallas för webb 2.0 design, eller något i den stilen. Det finns olika definitioner av webb 2.0 som skiljer sig lite, men jag skulle säga att webb 2.0 är dels typen av applikationer, där användaren står i centrum och utformar innehållet själv till viss del, men även designen som ska anpassas efter denna typ av applikationer.

Av Superb

http://www.feedmyapp.com/

En bra sida med många olika webb 2.0 applikationer att inspireras av.

Av Superb

Jag har bara använt php och myslq till mina webbprojekt så jag kan inte uttala mig om det är bättre eller sämre än något annat alternativ, men jag vet att det är relativt enkelt och roligt att arbeta med samt lära sig. Att det finns gott om guider på nätet är ju inte heller dåligt.
Om du tvivlar på styrkan hos php, alltså vad man kan åstadkomma med det, så har du ju facebook som ett gott exempel på vad man kan göra med hjälp av php.

Angående ditt commnunity så vill jag bara säga att du borde ha en bra och unik idé om du vill lyckas, men ska du bara jobba på det i inlärningssyfte så är det ju en annan femma. Jag tror att det är väldigt svårt att lyckas bra med ännu ett "socialt community" som inte sticker ut ur mängen med någon unik idé.

Av Superb

Problem med Samsung 223f cd/dvd-läsare/brännare

Hej

Jag har som rubriken antyder lite problem med min cd/dvd-läsare/brännare, en Samsung 223f. Det hela började med att jag skulle bränna en skiva och det inte fungerade, min första tanke var att det var fel på skivan och testade med en annan av ett annat märke. När det inte fungerade denna gången heller så testade jag med ännu en ny skiva och denna gång även ett annat brännarprogram, vilket inte heller lyckades.

Då bestämde jag mig för att bränna skivan på min bärbara, vilket fungerade bra. När jag sen skulle läsa in skivan i min stationära dator, med den problematiska enheten, så ville den inte läsa heller. Det står att skivan är tom trots att den inte är det.

Trots att den inte gick att läsa skivan i Windows så ville jag prova att boota datorn med den, vilket var meningen från början, men detta fungerade inte heller. Då testade jag att boota min bärbara med samma skiva och det fungerade utmärkt, skivan är det inget fel på alltså.

Jag testade att koppla in samsungen i en annan SATA-port och även byta SATA-kabel men inget fungerade. Jag kan se eheten i BIOS och det går även att läsa in skivor som inte är brända, dock inte med AUTOSTART, man måste gå in manuellt och starta programet på skivan. Jag har också testat att uppgradera firmware till den senaste versionen vilket inte heller fungerade.

Hoppas någon kan hjälpa mig med detta problem. Tack på förhand.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xanan
415 kr för 1a säsongen av PB, kostar väll hundring att köpa den i affären, wtf..

Den kostade antagligen inte en hundring i affären när den laddades ner.
Och sen passar man givetvis på att lägga in lite extra kostnader precis som någon innan mig sade.