Inlägg

Inlägg som Skogswald har skrivit i forumet
Av Skogswald
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Förmodligen nordbryggan. Den tål långt över 100 grader.

Måste säga det var en slående övertygande (samt lugnande) one-liner du kom med där! Ack att det genast kom en "tviste-post". Oj oj. Jo jag laddar ner PC Probe II nu, ska se i det. Meddelar sen. Jo just det ja. Prollen är en E2220 (Conroe 2.4GHz) fast det är väl antagligen oväsentligt.

Av Skogswald

Skum temp-sensor på ASUS (Barebone) T3-P5G31A..?

Hej!

Fick hem burken igår. Genast efter fräsch install drog jag igång Speedfan för att se så jag inte bhänglat mig helt åt fanders gällande cpu-fanen. En försiktighetsåtgärd, sort of. Jag blir minst sagt chockad när Temp1 visar på 83c. Hjälp! Jag rebootade omgående och steppade in i BIOS. Motherboard visade där bara dryga 30c och CPU 38c. Skumt, snacka om drop, Temp1 kanske är nåt annat, tänkte jag då. Gick in i WinXP igen och visst, samma värde på Temp1.

Postade på ett annan webbforum och någon tyckte inte jag skulle vara orolig då Temp1 antagligen var felvisning, för att vara helt bombis kunde jag prova med Everest, då Speedfans mätningar inte var att ta helt som de facto. Sagt och gjorde. Faktum är dock att såväl SIW som Tempest finner denna sensor. Här nedan är en skärmdump från Everest:

http://i36.tinypic.com/30sep14.png

Så, vad tror ni gott folk? Vad kan de röra sig om? Snack om "en oanvänd sensor" gick också i min andra tråd, vilket jag kunde köpa. Vad som dock isf förbryllade mig var hur den rörde sig. Jag ville köra en snabb benchmark så jag drog igång en x264-kodning på måfå, CPU/kärn1/kärn2 rörde sig uppåt 60 grader, fast inget galnare än så. Däremot den där "Temp1" (eller "Aux" som den kallar sig i Everest) svajade mellan 83-87c i händelse av x264-kodningen. Mysko. Vadan detta?

Vore kul att höra vad experterna tror, jag har liksom inte kunnat släppa detta och gå vidare, vilket vore kul då jag i övrigt är jätteglad över nymaskinen (och att efter så många år tagit mig ur "barebone-socket-478-fällan")!

Tacksam för alla svar.

Av Skogswald

Beror ju helt på om vi snackar spel el. spel här. Kändes som att jag höll på leendet när ngn droppade "Keep dreaming" (om att kunna starta spel på de datorerna). Jag själv spelar, och sitter på en 800mhz-bus Prescott-Celeron (2.53ghz) med ett mediokert mobo-int. Radeon kort, 1gb 400mhz minne. "Årets spel", kanske inte. Fjolårets, flertalet av dem.

Av Skogswald

Hårddiskar: ATA100/133 backtrack comp?¿

Jag har då ett Acer system..

Mainboard
Bus(es) : ISA X-Bus AGP PCI IMB USB i2c/SMBus
MP Support : 1 CPU(s)
MP APIC : Yes
System BIOS : Award Software International, Inc. R01-B4
System : Acer Veriton
Mainboard : Acer S82MA
Total Memory : 512MB DDR-SDRAM

Chipset 1
Model : Acer Inc 82845MP Brookdale Host-Hub Interface Bridge (B0-step)
Front Side Bus Speed : 4x 100MHz (400MHz data rate)
Total Memory : 512MB DDR-SDRAM
Memory Bus Speed : 2x 133MHz (266MHz data rate)

Den gamla 80gb Maxtor hddn börjar kruppa ihop och jag känner att det är dags för upgrade. Hittade en till synes semi-schysst till en billig penning (http://www.itbutikken.se/i/90353/1.htm) och allt verkar väl frid och fröjd so far. Min oro kommer dock i att det är en ATA133-hårddisk. Jag har ett lite äldre mobo/chipset (ni riktiga freaks vet kanske ungefär vilket) och jag tror bara det har support för ATA100. Min fråga är väl i korthet om hårddiskar i regel har "backtrack kompitabilitet" så att datorn liksom ändå kommer att känna av hårddisken; bara det att den inte kommer gå för full hastighet? Min enda noija är att BIOS inte ens kommer känna att det är en disk i maskinen när jag startar den. Kan ngn stilla min oro?

MVH,
G.