Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD
Skrivet av plunn:

Jo den här luren är sanlöst grym....du kan inte bli missnöjd

v14 börjar leveranserna men troligen så är det nog v15 som gäller.

Jag beställde min från Telenor där det nog är mindre "kaos" än hos Tre/Tele2...

Jo, om ett halvår är han missnöjd

Av MooD
Skrivet av Oggyoc:

Hemskt med ännu bredare skärmar dock, bättre att ha två eller tre skärmar bredvid varandra än att förlora massa på höjden!

Intressant! Varför skulle 2x24 vara bättre än 1x27 om de har samma upplösning i höjd?

Av MooD

Lite § 7varning under seagate intervjun

Och 21:9 datorskärm borde få många användare här att se rött! Men kol kanske gillar det?!

Av MooD
Skrivet av MooD:

Att flytta spektaklet till hjortkvarn är det enda rätta
http://www.scb.se/statistik/BE/BE0101/2007M11/Bild.jpg

Skrivet av chstoffesson:

Eh du har ju uppenbarligen inte koll på nånting... Jönköping är centraliserat till var majoriteten av sveriges befolkning är bosatta. Du har den kanske mest trafikerade motorvägen i Sverige som paserar rakt igenom Swebus, Bus4you, SJ och ett gäng andra resebolag har billiga resor till jönköping från Stockholm, Göteborg och Malmö i stort sett 1 gång i timmen... ifrån jönköping är det inte lika ofta dock men flera avgångar om dagen... så det är knappast svårt att ta sig dit... Men festivalen håller på att växa ut ur de största lokalerna Jönköping kan erbjuda så jag antar att det inte finns så mycket annat att göra

Fel, då är det hjortkvarn som gäller. Sveriges deografiska mittpunkt, här når man flest människor i sverige.

Av MooD
Skrivet av dagbro:

Hoppas du inte menar DSLR som i en digital systemkamera, för de har varit över 4k-upplösning i 10 år, minst!

Gissar på att han menar filmning med en DSLR

Skrivet av Frux:

EDIT: Diagrammet ovan känns ganska snällt, antar att det utgår ifrån filmmaterial. Med en datorbild så är det mycket lättare att urskilja pixlarna dvs man har nytta av högre upplösningar.

Återigen TV denna tråd gäller!

Av MooD
Skrivet av Piece of Cake:

Den grafen verkar inte vara så objektiv. Jag har 50" på ca 4,5m (13-14 fot snabbt räknat) och jag ser tillräckligt stor skillnad på 1080p och 720p för att tycka att 1080p ser betydligt bättre ut. Enligt grafen ska jag dock bara börja se fördelen med 720p över 480p vilket är ett skämt med tanke på det jag skrev tidigare.

Är det samma display? Tänk på att en skärm är byggd för att visa sin nativeupplösning, så om du ger den en för låg upplösning kommer bilden se väldigt dålig och suddig ut. Därtill är många platttvs otroligt dåliga på att försöka skala upp 480p, så att jämföra olika material på samma TV ger en väldigt felaktig bild. Bokstavligen.

Om du inte tror mig kan du på din dator sänka upplösningen obetydligt och du kommer känna illamående väldigt fort, iaf jag. Och då har jag endå en dyr IPSskärm

Av MooD
Skrivet av Cindori:

När du får se en IRL, kommer du förstå.:)

Säg att the new ipad hade fått högre upplösning, med samma skärmstorlek, hade det då varit något särskilt? För jag menar, de flesta har redan "retina"-display på sina TVapparater hemma.

Av MooD
Skrivet av Saven:

varför skulle man INTE välja högre upplösning när man kan? det är väl bara stanna kvar vid en tjock tv om det är för mycket pixlar för dig

ska lätt köpa en projektor när 4k res börjar komma på riktigt <3

Som jag ser det kan utvecklingen ske på olika sätt. Och det jag helt enkelt ifrågasätter är om verkligen upplösning är det vi behöver mer av? Jag tackar inte nej till högre upplösning, samtidigt som jag mycket mycket hellre ser att de lägger utvecklingspengarna på bättre svärta osv. Skulle också vilja se någon riktigt förändring med TV apparaterna, likt iphonen förändrade smartphonemarknaden.

Skrivet av dagbro:

..men på TV-apparater i vanliga vardagsrum är det vansinne.

Ja

Skrivet av Marcusk:

Enligt den grafen ska man sitta cirka 60cm från en 30" skärm för att få "full benefit" av 4K upplösning, det låter väl rimligt tycker jag? Jag syftar på en datorskärm då.

Ja detta gäller TV apparater, de flesta familjer har runt 3-4 meter från sin TV.

http://farm3.pics.objektdata.se/pic/pic.dll/image?url=18503/SFDF...

Inte ett helt ovanligt exempel

Edit: Kanske ska utveckla min fråga då den kanske är lite för inviduell, är högre upplösning bra för JUST DIG?! För som jag ser det verkar TV/displaymarknaden (ej för datorskärmar, där står det nämligen helt stilla av någon anledning) har någon skön panikhuvudvärk där de spottar ut sig onödiga produkter: "Wow, 2 mm tunnare skärm, kom och köp (gör det verkligen så stor skillnad?!)!" "Kom och köp LED, det är jättebra grejer (när det ibland är sämre, och inte alls är något nytt, eftersom det fortfarande är LCD)!" "Nu högre upplösning (som du inte ens ser)."

Av MooD

Varför skulle man vilja ha 4K/ultra HD/4xHD?

http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.png

Om du har en 60tummare måste du sitta närmre än 1.8 meter, helst 100 cm, från din tv och vem gör det? Avståndet antar jag är från ögonen till skärmen, så i detta fall skulle du knappt få plats med dina fötter (särskilt om du har dem på en fotpall), eller ha dem under tvn på något sätt.

Någon som kan förklara?

Av MooD
Skrivet av dumbo:

Med mer plats på sidan kan man ha verktygsfältet där istället. Varje skärm värd namnet kan ju åxå användas i stående format för de gånger man jobbar med dokument som trivs bra på det hållet. Själv håller jag på med bildbehanling och bilderna är oftast i liggande format och 3:2. Således passar en bredskärm bättre än 4:3.

Testa surfa och undersök om du scrollar mest åt sidorna eller nedåt. Om du mest scrollar nedåt, du skulle du kunna ha stora nytta av extra upplösning. Är det stora döytor på sidorna, ja då kanske det är lite för bred skärm?!

Visst pivot är väl trevligt, men i realiteten orkar man inte krångla med att vrida på skärmen, iallafall inte jag.

Av MooD
Skrivet av micmac:

Shuttle har länge haft barebones med 2 st PCI-E platser.

SX58H7 Pro till exempel.

Det där är väl itne mini itx? Jag har lite svårt att se hur man fysiskt ska få plats med två portar

http://images.anandtech.com/reviews/cpu/intel/westmere/miniitx.j...

Kul idé men jag ser inte riktigt poängen, vilka små datorer som inte klarar bredden klarar av längden då?

Av MooD
Skrivet av FreelancerALPHA:

4k kommer till tv 2013 eller 2014.

Till vilken nytta...?

Av MooD
Skrivet av landahl:

Sant men det är stor skillnad på att driva en hög upplösning på en skärm än utspritt på flera skärmar.

Varför skulle det vara det?

Som att 4:3 skulle vara mer svårdrivet än 16:9 när båda har samma antal pixlar...

Av MooD
Skrivet av mOOpiTh:

Okej tack vill ju betala vad den är värd det har jag sagt hela tiden till min syster.

Okej

Det är inte bara värdet du ska betala. En femhundrig är lite i underkant, men är det det hon vill ha så kör på det!

Av MooD
Skrivet av ozo64:

Jepp. Min poäng är att nästa generation konsoller kommer inte vara bättre än vad en PC är idag.

Inte i teoretisk prestanda men i verklig prestanda.

Av MooD
Skrivet av Fredag:

Varför skulle Sony välja x86 när PS3 med Cell redan är snabbare än t ex en i7 2600k idag? (150vs130gflops)

Låter konstigt att man väljer en sämre CPU än den man redan har i PS3. Speciellt när man investerat fem hundra miljoner dollar per styck i de fabriker man byggt för Cell och den är byggt för att kunna byggas ut i stora kluster utan problem.

Troligare då att man sätter i en fyrkärnig Cell med 32 spu:er, där man höjt klockfrekvensen till 3,8ghz, dubblat minnet från 256kb till 512kb på spu:erna, fixat bandbredden med *10, fyrdubblat minnet och dubblat klockfrekvensen på dem.
Det däremot skulle ge en utvecklare som Naugty Dog ungefär 40 gånger(2D/720p) prestandan(när man kan skriva kod som skrapar mot metallen) och de vanliga idioterna närmare 10 gånger(2d/720p) prestandan utan problem. Beroende på val av GPU, men Sony behöver inte nått monster till GPU med dem siffrorna...

Jag blir mycket förvånad om detta rykte har ens en gnutta sanning i sig, det verkar ju absurt. Bara namnet är galet, med tanke på betydelsen... och varför skulle de inte låta nvidia göra RSXII?
Jag tar denna "nyhet" med en rejäl skopa salt.

I övrigt kommer det dröja många år innan det blir värt att satsa på högre upplösning än 1080p när man pratar TV-spel. Prestandan kommer finnas där och det kommer gå, men när 99,9% av konsumenterna sitter på 1080p så kommer det bara vara på demo-nivå på mässor osv. Fullt blås med riktig 3D i 1080p däremot, där finns det mycket mera att hämta.

Är teoretisk eller verklig prestanda viktigast?

Hur många hade 1080p år 2004-05?

Av MooD
Skrivet av Tumnus:

De kör med två eller fler GPU:er.

Hur påverkar det något menar du?

Av MooD
Skrivet av landahl:

Ja du med tanke på att det kommer att krävas ett sjuhelsikes grafikkort så lär det dröja. Dagens highend kort kämpar ju med 2560x1600 så 4k skulle vara en mardröm för dem. Jag gissar på att det kommer att dröja till minst 2016 innan det kommer 4k datorskärmar till konsumentpriser. Dock så kommer Apple att släppa Mac Book Pro i år med upplösningen 2880x1800 och alla brukar ju ta efter Apple så det är mycket troligt att det kommer att komma nya 30 tums skärmar (16:10) med den upplösningen.

Alla spelar dock inte spel, att driva windows och de flest applikationer i "4k" är inte så tungt... Det är dessutom i applikationer som inte är grafik likt spel eller film som man får mest nytta av den höga upplösningen, ex internetsurf. Tänker då med skärmar på 30 tum eller lägre, samt på normalt avstånd.

Men angående prestandan i spel finns det ju ett antal gamers som kör eyefinity med tre skärmar idag, vilket är 6 MP, "4K" är runt 8 MP...

Av MooD
Skrivet av GuessWho:

Som i Philips CD-i ?
Är väl inte det bästa exemplet på bra saker från 90-talet.

Men Mega Drive, SNES, Saturn, PlayStation, N64 och Dreamcast var inte så tokiga.
En del Amigor släpptes under 80 talet, men några under 90 talet och i allmänhet var Amiga marknaden ganska levande i första halvan av 90-talet.
"Multimedia" PC datorer med ljudkort och prestanda som räcker för spel i högre upplösning än 320x240 så det går att spela annat än text äventyr.
Internet skapades före 90-talet och blev kanske inte för alla på samma sätt som idag, men det blev mycket mer tillgängligt under 90-talet än det varit tidigare.

Några bättre exempel på "det ljuva 90-talet" än Philips CD-i

Jag vill bara ha sagt att allt inte är grymt bra, som "alla" verkar tro.

Av MooD
Skrivet av sykes90:

vänta lite. Den ska använda hårdvara som finns idag och den ska släppas om ett och ett halvt år? Har konsoler alltid använt hårdvara som är gammal på lanseringsdagen??

Nja, det brukar vara en mix av det gamla och nya. De sätter in in rena PC komponenter. Nu kan jag ju såklart ha fel, orkar inte googla. Men xboxen hade en modifierad celeron med vissa pentium 3-funktioner. Som grafikkortet ett geforce 3, men med vissa geforce 4funktion, som inte var lanserade vid tillfället.

Nästa generation grafikkort kom ungefär samtidigt som 360 och ps3, så de låg ju ett steg bakom.