Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD

Ska vi inte vara i molnet om tio år?

Av MooD

Det har blivit dags för mig att söka ett jobb nu när skolan är slut... Vad ska man ha på sig om man tänker söka jobb som säljare på en elektronikkedja? Det blir ju svårt att följa regeln "sätt på dig vad de anställda har", om man inte ska klubba ihjäl någon under dennes rökpaus..

Av MooD
Skrivet av Cyb3rH4Xter:

+1 haha

vrf gör dem allt utom graffes med led-effekter, fatta hur coolt det skulle va om den lyste olika vid olika belastningar och typ blinkade när man maxxade ^^

Ja det vore jättecoolt...

Av MooD
Skrivet av Tokoza:

Sant, men med antalet bilder brukar även sannolikheten öka att bilderna är riktigt bra. Även bra att fotografera från olika vinklar, men detta är kanske inte är så enkelt vid platsbrist.

Jag tycker det tyder på osäkerhet hos fotografen om denne knäpper av bilder påmåfå i snapshotstil. Bättre anser jag det vara att koncentrera sig på att ta en bild än att blunda och ta tio bilder med höghastighetsläget..

Av MooD

Är nätverket påslaget? FN knappen + något. Typ FN + F9. Det sa vara en antennliknande ikon på någon av f-tangenterna iaf..

Av MooD
Skrivet av reffotsirhc:

jo, det förstår jag med. Men man kopplar ju ändå in datorhögtalarna i datorn?

HDMI är ju inte tänkt för datorer utan snarare dvdspelare och xboxar, tillbehör till tvn. Då kan det vara smidigt om ljud och bild är i samma kabel.

Av MooD
Skrivet av Zotamedu:

En Atom har väl en TDP på 10 W så den lär inte dra många gånger mer.

Den vanligaste modellen i nya netbooks, N450, drar 5.5 watt. Ett fåtal netbooks har dock dualcore cpus på 10 watt. Detta är dock inkl grafikkretsen. Föregångaren som inte hade inbyggt grafikkort, 280 låg på 2-3 watt.
Min gamla 701 med SSD låg på totalt 15-20 watt enligt en sån där energimätare man stoppar i väggen. Men den hade ju också en celeron och inte en atom som cpu och därför bör den dragit mer.

Jag är rätt säker på att det är den stora skärmen som drar mest ström i en netbook.

Av MooD

Svårt att säga, men ser spontant ut som en vanlig konsumentkamera. Så säg 5-8 tusen

Det mesta från dåtiden har för övrigt genomgående högre kvalité i främst skalet jämnfört med dagens produkter

Av MooD

Laggar filmen även när du rendrerat den i premiere?

Av MooD

Så, om man köper två stycken 80 gigare av intel får man samma prestanda, 40 gb mer samt att man sparar en femhundring.. Knäppt!

Av MooD
Skrivet av cratzky:

fel stavat

Oh, come on!

Nog ot nu. Känner du fortfarande ett starkt behov av att klandra mina kunskaper i det svenska språket får du ta det genom pm.

Av MooD
Skrivet av Buio:

Men vad behöver man hastigheten till om man kör spelen från DVD? Hur stora filer sparar spelen? Eftersom XBox 360 har en modell utan hårddisk som säljs så är inte spelen designade att kräva hårddisk heller. Kanske finns undantag, men inget jag har koll på.

Det är ju inget krav att man har en SSD när man lirar spel heller på datorn, men det kan vara trevligt ändå, synnerligen om det är en billig "uppgradering" (när man står inför valet hårddisk lr inte, i efterhand är det ju ganska dyrt med hårddisk dock).

Annars använder sig många spel hårddisken som en sorts cache även om man inte har installerat spelet. Laddtiderna när man går ur/in hus i exempelvis fable och GTA kortas därför ned.

Av MooD

Cosmonova har man ju besökt många gånger med skolan, en klassiker!. Det som är synd är att filmerna vi då tittat på hållit ungefär samma kvalité innehållsmässigt som random discoveryproduktion. En gång fick vi se en film som bara projicerade 1/5 av hela skärmen, tjohej!

Av MooD

Dell har också bra telefonsupport. Osäker hur det är med hp dock, men de har ju allmänt dålig kvalité på sina prylar.

Att det skulle vara svårt att skruva i en dell förstår jag, eftersom nästan allt i chassit inte kräver en skurvmejsel för att byta ut.

Av MooD

Jag ska jobba där iår. Banden är varken bu eller bä. Jag hade gärna velat att rammstein hade spelat, men förståeligt att de inte gör det eftersom de redan lirat tre gånger i sverige iår :/
Synd att dio dog och att det inte blev någon riktig ersättare, men även detta är väl förståeligt.

Av MooD
Skrivet av Zånkt:

Varför ska du har böcker när du har en dator? Jag gick hela gymnasiet med dator och vi hade 2-3 böcker totalt.

Men håller med om att det är jobbigt att släpa runt på en stor tung dator.

Blir svårt att slå upp sidan 35 i tyskaboken när den inte är medtagen. Jag hade förvisso än idé om att scanna in alla mina skolböcker men jag insåg tidigt att A) tidskrävande att sitta och scanna in hela skiten och B) jag tycker det är böckigt att sitta och zooma omkring i en pdffil

Av MooD
Skrivet av Selulance:

Skulle aldrig sitta på en sådan liten grej, föredrar STORA bärbara.

Släpbar != bärbar

Dessutom är netbooks idealiska för skolarbete. Ingen vill släpa på 4.3 kg dator + nätadapter (eftersom batteriet håller i max 1/5 av en skoldag) + böcker på 1-2 kg...

Av MooD

Tycker den påminner om apples dasslock.

Annars var den väl som vilken netbook som helst. N210 och N220 har väl också spillsäkert? Tycker spontant dells variant är bättre nischad, men kanske inte är samma målgrupp (dell verkar vara de yngre skolåren)..

Av MooD

Nu nämner du ju ingen budget. Eller om din skärm är 16:10 lr 16:9.
Hursom är dells 23" ips billiga på strax över 2k och somnär likadan höjd som din 24", om den är 16:9.

Av MooD

Batterier ska inte vara inkopplade till datorerna när de går på strömadaptern. De ska laddas upp till 80% och sedan ligga vid sidan om på skrivbordet.
Dels för att bärbara tenderar bli väldigt varma och detta sliter enormt på batterierna.
Dels för att vissa modeller låter batterierna gå på tomgång när nätsladden är inkopplad; laddar upp till 100%, väntar till 95%, laddar upp till 100%. Detta är tortyr för batteriet.
Lite smått osäker om det sistnämda är en myt eller fakta. Hursom ska batterier undvikas vara inkopplade när de nått 100% (helst innan, vid 80).

detta gäller då li-ion, vilket alla (?) laptops har sedan ett antal år