Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD
Skrivet av GuessWho:

Samma källa uppger även att jag kommer köpa Xbox istället (om inte de gör samma sak)

Minns den gamla tiden när man bara tryckte i ett spel i sitt SNES eller N64 och startade. Ingen installation, inga märkbara laddningstider, inget krångel.

Om konsoler ska få nackdelarna från PC men inte fördelarna, så börjar man att fundera på varför man ska köpa konsol överhuvudtaget.

Den gamla goda tiden som i CDI, ååh du ljuva 90tal <3

Av MooD
Skrivet av skog1s:

Eller om man vill vända på det. Som att äga en grävskopa, som man vill använda, men det finns ingen skopa! Och man fortsätter att gräva med armen. Och känner att det fattas ett väldigt viktigt verktyg!!

Det kvittar vad du skriver, kamera, bilder och Photoshop är en länk som alla vet, hör samman!

Och det du skriver om en framtid inom grafik är bara så fel, det räcker med ett intresse/hobby och man har genast en fördel med alla tutorials som finns med Photoshop!
Jag har testat i stort sett alla bildbehandlingsprogram, och rätt snabbt märker man handikappet som kommer med dom! Och dyrt (?) tycker jag inte att det är!

Jag missade helt att TS körde med Linux, så valet finns ju inte där, tyvärr! Men det kommer kanske.

Som sagt köp en spade! Är det roligt? Ja då kan du köpa något dyrare. Slänga ut 10 000 för att testa lite är vansinne.

Tyvärr har de jobbat hårt med att göra elements värdelöst också, så det budgetalternativet finns inte

Av MooD
Skrivet av rektor:

Ahahaha! FAN VAD DÅLIG!!

Varför ska jag köpa en ouppgraderbar nerlåst PlayStation 4 som är hårt nedlåst med signerad bootloader, signerade paket, och massvis med DRM och skit, sen kan man bara använda den på PlayStation Network?

Då kan jag lika gärna gå till affären och köpa en PC med AMD64 och Southern Islands, sen kan jag köra och installera vad jag vill på den och köra Steam, Desura, EA eller vad jag vill på den.

A sucker's deal!

Ditt alternativ är nog både dyrare och sämre verklig prestanda.

Av MooD
Skrivet av BoZo:

Jag har en NES kopplad till min 55" TV, det är inte vackert...

Främst beror det på att din TV är helt sanslöst värdelös på att uppskala SDmaterial. På en 50"are tjocktv ser det helt okej ut på.

Av MooD
Skrivet av PerZerk:

Kodnamnet är Orbis eller ska den inte heta Playstation 4?
Hur som så verkar det rätt så dumt att ta bort stödet för äldre spel. Sen att tvinga in med att man måste vara uppkopplad för att ha rätt att spela sina spel låter bara dumt.

Ptja psvita heter ju inte psp2 utan psvita.

Skrivet av GoosE__929:

Men du har fortfarande ett fritt val, genom att låsa fast konsolen så har du inte längre den möjligheten

Om man ser till steam så är just låsningen som "gör det möjligt med reor". Där låses spelet till ditt konto och du kan inte sälja det vidare, som "kompensation" säljer de gamla spel till en billig peng.

Gillar man detta system bör man välkomna framtiden. Gör man det inte, ptja gråt en skvätt och prata om gamla dar.

Av MooD
Skrivet av Aloysius:

Det är inte bara möjligt, utan så det är. Pengarna för begagnatspel vandrar ju vidare upp till nyspelsköparen som köper nya spel för pengarna.

Ja men är det tillräckligt?

Själv tycker jag att steams lösning är mycket bättre för kunderna, och tydligen är den också bättre för företagen. Jag gillar steamreorna före begagnatköp.

För det är ju upplagt så att de tjänar mer på att jag köper left for dead för 50 kronor av steam än att jag köper det för 100 kronor beggat. Och jag tycker också det är bättre för min del.

Av MooD
Skrivet av Buio:

Både PS3 och 360 hade bra prestanda när de släpptes, speciellt på CPU-sidan. Wii har urusel försäljning nu, den höll inte lika länge som de andra konsolerna. Även Kinect har tappat driv, 360 ligger på kraftiga minus jämfört med föregående år. Dessutom har du flyttat på målstolpen, eftersom du först ifrågasatte om höga specs drev utveckling, men nu pratar om andra saker.

Jag ifrågasätter nog allt.

Man kanske också kan undra om det är försäljningen eller vinsten som är det viktiga? Om Nintendo säljer 10 konsoler med vinst och sony säljer 20 konsoler med förlust, är det senare att föredra?

Av MooD
Skrivet av Buio:

Eftersom konsoller sätter en fast spec för många år framåt så visst är det så. Spelen optimeras fullständigt efter hårdvaran som sitter i konsolen. En för låg spec begränsar potentialen i framtiden. Speciellt intressant blir det nu när de kan börja utnyttja GPGPU som bas i spel (för fysik/AI etc). Sen kanske det inte är nyskapande, men det driver i alla fall gränserna för vad de kan göra i spel.

Skrivet av Swedish Berserk:

Allt är relativt. För min del är det så. För din del kanske det är att styra med en sådan här handkontroll istället för bra prestanda:
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2011/06/wii-u-c...

Om bra prestanda är det viktiga så tror jag att man är fel ute om man tittar åt konsollhållet. Hög prestanda betyder inte ens bra grafik.
Det enda jag kan konstatera är att jag minns hur många här som skrattade åt wii och hur den omöjligen skulle sälja något samt hur stor flopp den var bla bla. Kort efter ledde den försäljningen, och ett tag senare försökte Microsoft och Sony härma konceptet.

Samtidigt är det intressant att inte ens vita är bara prestanda, så vi får väl se vad sony klämt in förutom hårdvara

Skrivet av Aloysius:

Klart de gör. Om de förstår det är en annan sak. Andrahandsvärdet på bilar påverkar ju nybilsförsäljningen och varumärket jättemycket, varför skulle spel vara annorlunda bara för att konsumenternas plånböcker är lite mindre?

Sony säljer en konsoll med stor förlust, där det är tänkt att de ska få tillbaka förlusten vid spelförsäljning. Istället köper denne konsument allting begagnat, hur gör sony vinst på denne person?

Det enda möjliga är att de som köper nytt gärna köper mer nytt eftersom de vet att de kan sälja när de tröttnat på spelet.

Av MooD
Skrivet av Swedish Berserk:

Den byggde på dyr hårdvara som var/är svår för många att programera spel efter. Om PS4 kommer använda X86 borde den bli väldigt lik en vanlig PC lösning och på så sätt förhoppningsvis lättare att utveckla för än dagens PS3.

Någon måste driva utvecklingen framåt och än en gång ser det ut att bli Sony.

Är höga specs det som definierar driva utvecklingen framåt?

Av MooD
Skrivet av Swedish Berserk:

Kul för AMD om detta stämmer!

Om Sony kan göra en kraftfull konsol för marknaden ( som PSVITA är för bärbara ) till ett rimligt pris som PSVITA också har kan detta bli en hit. Det jag inte gillar med detta ryktet är att man alltid ska behöva vara online. Sen att de angriper den bärbara marknaden är tråkigt men jag handlar ändå alla mina spel på nätet till bra priser så det lär inte direkt påverka mig.

Varför blev inte PS3 en hit då?

Jag tror ditt påstående stämmer ännu mindre idag.

Av MooD
Skrivet av Shinjed:

Skall man vara realistisk innebär detta (om det stämmer) att alla spel kommer vara native 1080p iaf, även om PS3 stödjer 1080p är det i stort sätt inga spel som verkligen är 1080p, många är ju inte ens 720p.

Är 100% på att de inte kommer kunna driva något som ser ens i närheten ut av dagens konsolspel i 4k upplösning. Skall bli intressant att se hur nästa gen blir, tror grafiken inte kommer bli så mkt bättre, däremot kanske de kör 1080p med minst 4x AA denna gång, avsky alla förbenade jaggies som är i dagens spel

Tycker de bör ha bakåtkompabilitet dock, med inbyggd uppskalning till 1080p samt tvinga 4x/8x AA! Tror dock att när denna släpps så slopas väl PS2 och PS3 kommer att fortsätta tillverkas så som PS2 är idag.

Ja, ge oss riktig 1080p istället för 4k, det första blir nog verkligeheten

Av MooD
Skrivet av cloudflyer:

Gött!! Det blir en 64-bitars processor

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/Nintendo_64.p...

WoW! Fatta perstandan!

Skrivet av tramsgar:

Låter osmart - begagnatmarknaden är ju det som till stor del driver framgången för en konsol. Och ju populärare den är desto fler spel produceras och säljs. Vad hade C64 varit utan den massiva mängden spel? (Och nej, om det inte hade varit lönsamt trots piratkopieringen att utveckla tusentals spel så hade så inte skett.)

Sony, Microsoft och Nintendo tjänar INTE pengar på begmarknaden.

Vidare är 4K inte välkommet i mitt hem

Av MooD
Skrivet av skog1s:

Photoshop är det ända och riktiga programmet som gäller! Varför? För att alla grafiker (och amatörer) "pratar samma språk" Och det är en mycket viktig poäng, som är lätt att missa!

Du fattar vad jag menar om du hoppar på tåget efter ett tag, det är bara dumt att lära sig ett annat bildbehandlingsprogram, och det kommer att straffa sig dyrt i slutändan!! (jag lovar)

Kolla på Moderskeppet grundkurser, och sök på det du vill lära, träna/plugga och du kommer snabbt in i det!! Dom är väldigt bra på att förklara, på ett enkelt o bra sätt!!

Det finns inget val när det gäller bildbehandlingsprogram, Photoshop är det som gäller! Det är roligt att lära sig, och man blir aldrig fullärd.

Men som sagt kolla in moderskeppet.

Fast det är ju rejält mycket dyrare, så har man inga tankar på en framtid inom grafik är det nog en rätt dum idé att köpa en fullversion för x antal tusen. Som att köpa en grävskopa för att man ska gräva ett litet hål en gång.

Av MooD
Skrivet av Troberg:

Högre data hastigheter.
Helt enkelt

Och sämre täckning

Av MooD

Lättast är helt klart croptool

Av MooD

Är du studetn och köper genom mecenat får du en månad gratis

Av MooD
Skrivet av Enity:

Du har inte tänkt på att majoriteten av befolkningen bor i södra halvan av sverige?
4,5 miljoner i götaland
3,7 miljoner i svealand
1,2 miljoner i norrland
Enligt SCB 2010-12-31

Det bor t.ex fler människor i skåne än vad det gör i hela norrland, något att tänka på.

Så vad som är lättare för norrlänningarna är egentligen irrelevant eftersom ni är i extrem minoritet, men i vilket fall som helst så spelar det ingen roll för min del för jag är inte intresserad i alla fall, men att utgå från var en plats ligger geografiskt utan att ta hänsyn till befolkningsmängd är ganska ointressant.

Att flytta spektaklet till hjortkvarn är det enda rätta

http://www.scb.se/statistik/BE/BE0101/2007M11/Bild.jpg

Av MooD
Skrivet av phz:

Det är svårt att förutse många tekniska genombrott, men det går att sätta randvillkor. Att få en skärm att få samma respons som ett tangentbord är utanför dessa. Från artikeln: "Undersökningen visade även att de flesta föredrar det fysiska tangentbordet framför det virtuella [...]". Det handlar inte om en ersättning.

Andra möjligheter: röststyrning. För 15 år sedan var tekniken ungefär där den var idag: opolerad, omöjlig att använda som total ersättning för skrift. För fem år sedan demonstrerades detta publikt på ett olyckligt sätt. Oavsett vad Bill Gates kontinuerligt förutsett sedan 1997 så är vi inte i Star Trek-läge på den fronten, och vi verkar ej heller komma mycket närmre (det pratas om "paradigm shifts" i området lika ofta som forskargrupper vill ha pengar, men resultaten uteblir). Det är ett fundamentalt mängdteoretiskt problem gällande språk, överlapp, 1-till-1-representation, osv.

"Men Newton på Jeopardy?" - datorn fick frågorna i skrift. "Men Siri?" - det enda som hände där var kopplingen till information genom internet (och Siri var inget nytt på något sätt - sådana applikationer hade ju tom funnits i Apples programaffär i flera år). Det var inget genombrott i inmatning.

Det som främst händer i branschen för tillfället är att snittmängden inmatning går ner. Internet går mer och mer mot TV på så sätt att genomsnittskonsumenten blir mer och mer passiv och bara tar in innehåll (titta: en profetia som slår in. Denna utveckling har folk pratat om sedan 90-talet, ofta med bävan i rösten). Skrift kan inte ersättas under kravet att material ska produceras i samma utsträckning som idag (man kan göra det till en diskussion om "frihetsgrader i uttryck" om man vill), men ju mer lik en TV som datorn blir, desto mindre viktigt blir detta.

För ren "innehållskonsumtion", där på sin höjd triviala inmatningsuppgifter krävs, så verkar tablets med runda kanter vara tillräckligt för många (för detta är ju även en fjärrkontroll med 5 knappar tillräckligt: på/av och kanal/volym upp/ner). Denna sorts användande växer enormt, men datorn som arbetsredskap kommer alltid leva kvar. Där kommer en pekskärm inte revolutionera spelet.

Återigen så är det självklart svårt att förutsäga framtiden, men människan kommer inte ändra sin fysik så till den grad att en pekskärm blir en möjlig ersättare för mer än de enklaste av inmatningsuppgifter, eller i begränsad omfattning, om man inte definierar om begreppet "pekskärm".

--

Artikelns kärna är egentligen bara att "pekskärm är lättare att hantera än pekplatta". Det enda uppseendeväckande uttalande Intel gör är att även för de som inte ser en tablet som ett substitut för en laptop, så är touchfunktionen uppskattad. Till vilken grad nämns inte.

I stort sett allt du säger är sant men samtidigt ska man komma ihåg att PCs mer eller mindre bara funnits i 30 år, vilket är en väldigt kort tid. Och att då säga "den dagen tror jag inte kommer att komma" tycker jag är lite trångsynt.

Av MooD
Skrivet av Zlagge:

EN påse lantchips som räcker TVÅ helger? Wow, tar jag en tugga så är resten utav påsen slut på 1-2 timmar utan att man märker det förrän det känns tomt i påsen

Åhfan en chipspåse brukar räcka mer än en månad för mig Måste ha en klammer att stänga den med för att inte chipsen ska bli konstiga. Men vet ju hur andra är så blir väl inte förvånad

Tycker liksom chips och smågodis blir äckligt om man äter för mycket på samma gång, särskilt smågodis. Popcorn är ett billigt och godare alternativ, räcker och längre innan det blir äckligt. Har även för mig att det är relativt lite onyttigt. Men på senare tid har jag även utan att tänka på det även dragit in på popcornen :/

Som dryck blir det ofta garants lime och citron, otroligt god! Dock nästan lika mycket socker som cola, men men... Brukar bli en redbull varje dag också tyvärr, kanske inte helt bra.

Av MooD
Skrivet av phz:

Vad jag vill ha är en dator som går att sköta enbart från tangentbordet. Pekplatta är en arbetsflödesdödare. Men att en touchscreen ersätter ett tangentbord: den dagen tror jag inte kommer att komma. Det är omöjligen behagligt att sitta längre perioder och skriva på en touchscreen, helt utan svikt i nedtryckningarna.

En pekplatta fungerar till en väldigt liten delmängd av datoranvändande: innehållskonsumtion. Ska innehåll skapas så är det en väldigt dålig lösning. En touchscreen är en clipboard [1]; en laptop är ett skrivbord.

[1]: "Skrivplatta" verkar vara närmsta svenska översättningen: en sån där platta med en clip högst upp för att hålla papper.

Vad säger att det inte är möjligt att känna nedtryckningarna på en skärm? Vad säger att skrift är det huvudsakliga inmatningssättet i framtiden?

Tänk hur annorlunda det faktiskt skrivmaskin/tangentbord vs skriva för hand är.