Inlägg

Inlägg som Frispel har skrivit i forumet
Av Frispel
Skrivet av Gainsgoblin:

Aldrig?

Sen som sagt att det inte finns NÅGON möjlighet att få rättigheter att spela upp musik nu oberoende hur mycket pengar man har gör detta enormt korkat. Systemet är i dess nuvarande form totalt skit.

Du menar alltså att musiken inte tillför något? Då är det väl ganska enkelt att inte ha någon musik?

Du menar systemet där upphovsmännen får bestämma hur deras musik används och att de också får själva bestämma om och hur mycket betalt de vill ha?

Av Frispel

Stänga av/flytta växlingsfilen och stänga av viloläge frigör också utrymme om du inte redan gjort det.

Av Frispel
Skrivet av Camridge:

Rätt så många gånger jag har köpt musik efter att ha hört dom på youtube eller diverse sändningar, och detta borde även gälla många andra också.

Så till stor del så är det reklam för musiken.

Problemet är att det är många som tycker att det är gratis reklam att spela deras musik. Om alla spelar ens musik för att det ger gratis reklam, var ska artisterna få betalt från?

Skrivet av Gainsgoblin:

Fast materialet används ju inte primärt för att tjäna pengar direkt. Det är pausmaterial som ger mer publicitet åt artister.

Det enda det här gör är att mindre folk hör artisters musik. Musik i pauser på en stream är som att lyssna på radio då man kör bil.

Att dom sedan lyckats implementera det här helt efterblivet gör det inte bättre, sorry du hade 30 sekunder musik i en vod, vi mutar en halvtimme av en esportmatch.

Det twitch/google gör nu är likställt med att förbjuda mig från att spela musik på en fest.

Och om du lyssnar på en låt på radion så får upphovsmannen pengar, det är inte gratis att sända musik i radio, även om det är bra reklam för artisten

Det är som alltid en gränsdragning, när börjar man utnyttja någon annans arbete (musikernas...) för att göra sin egen produkt (steamen) mer intressant? Vart går gränsen? Om folk nu har en tjänst (twich) som troligen är till för att de ska tjäna pengar så blir deras produkter (streamingen) mer värdefull med musik, ska inte musikerna få betalt då? Eller är det endast twich som ska tjäna pengar på det hela?

Av Frispel
Skrivet av gugge1234:

Hallå, jag har just köpt en SSD till min dator --> http://www.inet.se/produkt/5315286/kingston-ssd-v300-120gb . Då jag inte har haft en SSD tidigare tänkte jag att jag formaterar om hela skiten så allt blir fräscht. Formaterade allt och installerade Windows på SSD'n och de första 2-3 dagarna startade datorn upp på ca 20-30sek, men nu några dagar senare har den blivit seg. Det är bara på själva "Startar Windows" som den segar, den är kvar på den bilder i kanske 15-20 sek innan den fortsätter och jag kommer till skrivbordet. Vad är fel? Har inga onödiga start-up program på, och har rensat alla hårddiskar på skit. :/

Antagligen är det någon drivrutin eller liknande som inte laddar som det ska, det i sig bör inte ha något med ssd:n att göra. Testa att göra en boot trace för att se vad det är som strular. Finns guider på nätet, se bara till att välja en guide som gäller just din version av windows

Av Frispel
Skrivet av MultiMan:

Det blir ju inte bättre av att 840/evo använder skrivbegränsade, långsammare och allmänt sämre TLC-minnen, ändå rekommenderar så många (ja, bortsett från mig då) dessa diskar. Du har iaf tidigare brukat ifrågasätta min kritik av TLC-minnen, som Samsung säljer för förhållandevis höga priser jämfört med t ex Intels SSD med MLC.

Jag har inte haft en enda Intel-SSD med MLC bli slö över tid, utan även efter många år presterar de lika som när jag installerade. Troligen bidrar även Intels stora kunskap inom området, både gällande firmware och hårdvara.

Men jag antar att du fortfarande tycker förhållandevis dyra Samsung TLC är bättre är prisvärda Intel MLC?

I dagsläget så är intels konsumentdiskar baserade på sandforce vilket ger andra spännande effekter med varierande prestanda, men det är ju du garanterat väl medveten om

Jag håller f.ö. fast vid att samsung 840 evo är en mycket bra budgetdisk som räcker för de allra flesta. Skrivprestandan är hög när man skriver mindre mängder (under ett par GB åt gången), skriver man mer än så så tror jag inte att man har någon brådska. De problem som trådskaparen klagar på kan mycket väl bero på tex att operativsystemet blir slöare med fler installerade program och spel, precis som det är för vanlig hårddiskar och hade således även drabbat intels diskar.

Av Frispel

Som alltid så finns det bättre och sämre märken när det gäller ssd:er, tittar man på den returstatistik som finns så ser man att håller man sig till samsung (och i viss mån intel) så är det bra odds på att den håller bättre än en genomsnittlig hårddisk.

Samsung har legat på 0,54% och 0,28% senaste halvåren, att jämföra med en genomsnittlig hårddisk som legat på 0,97% och 1,07%. Siffrorna kommer från en stor fransk återförsäljare och gäller diskar i åldersspannet 6 månader -> 1 år.

Om man däremot köpt en disk från ocz så ser siffrorna ut såhär: 5,66% och 2,27%. vid någon av sammanställningarna (2 ggr/år) så var ocz uppe över 7%. Kort sagt så är det stor variation mellan märken när det gäller hållbarhet på ssd:er.

Källa: http://www.hardware.fr/articles/920-7/ssd.html

Av Frispel
Skrivet av Lagers:

Jag kan visa mina siffror, dina Write-siffror är ju rätt låga mot mina.

http://i.imgur.com/NwlcL64.jpg

Din setup ska ju klara likadant kan man tycka

840 evo har en funktion där disken använder en viss mängd utrymme som skrivbuffert där den bara skriver en bit/cell. Det går betydligt snabbare att skriva om man håller sig till det, men det innebär att man inte utnyttjar utrymmet till fullo vilket gör att det bara är en begränsad del. När den fylls så går disken över till att skriva normalt vilket går betydligt långsammare. Disken kommer sedan att konsolidera data när den får lite lugn och ro och bufferten återställs. Eftersom ts har gjort många tester så har bufferten fyllts och disken har inte hunnit återhämta sig igen vilket då leder till de lägre skrivhastigheter som du reagerade på.

Av Frispel
Skrivet av GurreX:

Tack för alla svar !

I magician ser det väl rätt ok ut

http://i.imgur.com/RLjTfqu.png

Men jag upplever fortfarande disken som långsam och HD Tune visar fortsatt samma värden som innan trots att jag har optimerat hårddisken efter maximal prestanda. Något mer tips på vad som kan vara fel eller är det att kontakta inet som gäller?

Det finns inget som tyder på att det är fel på disken, finns inget inet kan göra.

Av Frispel
Skrivet av Drasteroid:

Va?? Min är vist OS disk.. Kör Windows 8.1 X64 på den??? Vet att det är Rapid mode igång! Men som sagt.. Os disk är det

I så fall så hade du ytterligare en disk inkopplad när du installerade windows och partitionen med bootinformation hamnade på den andra disken.

Av Frispel
Skrivet av Drasteroid:

Så här ser mitt resultat ut.. sitter på burken i sign..

http://111.imagebam.com/download/85fT4U0LqPnLW_kGaENq4Q/34188...

http://111.imagebam.com/download/85fT4U0LqPnLW_kGaENq4Q/34188...

Dock så får ja upp detta felmeddelande när ja kör testet presic innan "Acc.time" och får då "-.--- ms".

http://110.imagebam.com/download/JMcOgM1Jqe91FC035o2rOg/34188...

http://110.imagebam.com/download/JMcOgM1Jqe91FC035o2rOg/34188...

Sen ser jag att jag bara har "1024 K - OK" och GurreX har "103424 K - OK" Varför??

Därför att hans disk är os-disk med windows vista eller nyare, din är inte det. Sedan kör du med rapid igång vilket innebär att det du testar är dit ram-minne och inte ssdn...

Av Frispel
Skrivet av jonas1972:

250gb ata device?I as-ssd vilken sataport kör du på en intel hoppas jag och har du verkligen ahci påslaget i ditt bios/uefi?

Det står klart och tydligt msahci i vänstra fönstret plus att siffrorna visar att ahci är igång. Maxfarten visar att disken sitter i en port som styrs av sydbryggan (amd eller intel).

Av Frispel
Skrivet av GurreX:

http://i.imgur.com/exhWAoS.png

Så här ser testet ut med AS-SSD, lite svajjigt där också. Kan det vara något med att den får dåligt med ström? för mitt nätaggregat har börjat coilwhina en del och jag misstänker att den börjar bli kass.

Det ser ok ut i as-ssd. Tror knappast att nätagget kan orsaka sämre prestanda på ssd:n, skulle tro att den stänger ner helt om det inte får tillräckligt med ström. Du kan ju alltid pröva att köra en vända Performance Optimization i Samsung Magician och se om det hjälper.

Av Frispel
Skrivet av GurreX:

Hej!

Jag har en Samsung 840 EVO som jag misstänker har börjat strula. Problemet upptäckte jag när jag satt och spelade FIFA 14 och helt plötsligt så frös spelet och jag var tvungen att logga ut från windows för det gick inte heller att stänga spelet via Aktivitetshanteraren.

Jag vet inte om det var innnan eller efter första frysningen men att starta program och spel tar också längre tid än vad det gjorde innan.

Med tanke på att uppstartstiden var försämrad så tänkte jag ju direkt på SSDn och gjorde ett test med HD Tune. När jag gjorde en benchmark där så ser det åtminstonde i mina ögon inte så speciellt bra ut. Jag låter bilden tala för sig själv.

http://i.imgur.com/EzwS6F5.png?1

Länk ifall bilden inte funkar: http://imgur.com/EzwS6F5

Så min fråga är nu vad ni tror problemet kan vara? Ska jag lämna in SSDn till inet för den är inte speciellt gammal eller är det någonting annat jag kan göra först?

Tacksam för svar !

Börja med att inte testa med hd Tune. Finns det data på disken så får man just den typen av hoppande prestanda som din disk uppvisar. Gör ett test med as-ssd och återkom med resultatet.

Av Frispel
Skrivet av N!klas:

Jag förstår inte heller det där. Varför ska artister ha någon sorts garanterad inkomst? Suger man så är det kanske dags att söka sig till något annat yrke istället.

Artister har ingen garanterad inkomst. Fördelningen baseras på dels försäljningsstatistik och hur mycket låtarna spelas på radio mm. En artist som ingen lyssnar på kommer inte heller att få några pengar.

Skrivet av mrqaffe:

En ännu intressantare fråga är varför artisternas arbeten är skyddade 70 år efter deras död.

Är det inte så att verken är skyddade i 70 år från det datum de skapas och inte 70 år från det datum som skaparen dör?

Av Frispel
Skrivet av grizzly666:

Kan bara hålla med om att samsung borde vinna enkelt.
Tyvärr så är det ju sverige det handlar om där rätt enligt svensk lag inte spelar nån större roll alls på utgången i rättegångar.

Dvs
Samsung borde vinna denna rättegång lätt.
Likadant som tex piratebay gänget borde ha vunnit sin rättegång lätt (vilket är solklart om man följde rättegången där åklagare inte hade ett skit att komma med).
Samma sak med det nån dag gamla målet om Assange där åklagare inte hade ett skit att komma med där heller och försvarare sopade mattan med åklagaren.
MEN båda dessa rättegångar gick ju åt helt åt helvete fel håll trots att åklagare inte hade nåt att komma med i bevisväg heller arbetsinsats.

Och det är ju stort sett samma krafter som trycker på i bakgrunden i alla dessa tre fall (vilket är upphovsrättsindustrin och USA's maktelit) så tyvärr kommer nog samsung bli fällda (fast inte på grund av lagen heller nåt sånt dock).

Det lite roliga med den här typen av argumentation är att man kan undra lite smått vad man menar med "borde"? Är det så att det är självklart för alla att det borde vara så? Är det lagen som är uppenbart felaktigt? Är det uppenbart att det är så lagen borde tolkas? Vem är det som avgör hur det borde vara? Jurister? Lekmän? Personer på forum?

Sedan är jag lite nyfiken på hur USAs maktelit är inblandad i detta fall?

Av Frispel
Skrivet av sannyf2000:

kolla lite o de visa sig svt o sveriges radio får den största kakan

Tror du missförstod vad som står, det du läste om var troligen de pengar som copyswede får från dessa företag för vidaresändning av redan inspelat material och har i sig inget med privatkopiering att göra. SVT och sveriges radio får inga pengar från copyswede.

Skrivet av krushy:

Skulle vilja veta hur mkt personal dom har då personalkostnaderna ligger på över 13,3 miljoner.... (och man kan ju gissa på vart dom pengarna kommer ifrån....)

Tror det står att det 16 personer anställda. Du måste räkna med arbetsgivaravgift mm plus att det antaglgien är en del jurister med specialkompetens som brukar ha rätt bra betalt.

Skrivet av Aramirloth:

Det rimliga vore ju om domstolen dömer emot Copyswede när det gäller produkter som faktiskt inte är ämnade till specifikt privatkopiering som t.ex mobiltelefoner och surfplattor. Även hårddiskar är ju inte till för kopiering i sig även om det går att använda till det med. De flesta lagrar ju inte så mycket musik och film(om det inte är piratkopierat) utan har hårddiskar till att lagra privata saker och för att köra program och spel.
Precis som domstolen resonerade att en dator faktiskt inte är gjord för att se på TV med(även om det går) så är definitivt inte en surfplatta eller en mobiltelefon ämnade för privatkopiering(även om de kan användas till det med) och i min mening är det inte det specifika syftet med en hårddisk heller.

Om man skulle dra Copyswedes argument till ytterlighet så kunde de ta avgifter för pennor och papper med eftersom folk kan ju måla kopior av tavlor eller skriva av dikter eller böcker etc..

Om man läser tidigare utlåtanden från rättsinstanser och det skiljedomsförfarande som finns så ser man att de tittar på hur formuleringen "särskilt ägnad" används i andra lagar. Gör man det så inser man att det innebär något i stil med att en apparat är särskilt ägnad för privatkopiering när den är lämplig för att användas till detta.

Skrivet av fragande:

OnT: Hoppas att det blir en liknande utveckling som med TV-avgiften, med tanke på att det var samma definition där ("särskilt ägnade"). Det kan bli svettigt att förklara hur en spelkonsol är särskilt ägnad för att privatkopiera kan jag tycka. I annat fall bör lagstiftningen ses om, att en kassettavgift 30 år senare kan användas för laglig utpressning är inte rimligt. Hoppas att Samsung är envisa, synd att det är det som ska krävas dock.

TV-avgiften föll eftersom man inte ansåg att sändning via web var en utsändning i lagens mening, begreppet särskilt ägnad togs aldrig upp i det sammanhanget.

Skrivet av Tanax:

Kan man be CopySwede redovisa deras inkomster och hur mycket dom faktiskt ger till artisterna? Eller går det till egen ficka mån tro?

Bara att titta på årsredovisningen på deras hemsida

Av Frispel

Lite av ett fynd på en extern 2.5" hårddisk:

http://cdon.se/hemelektronik/toshiba/toshiba-store-basics-500...

Med rabattkod: xY9rNVxG så blir priset 343:- inklusive frakt. Bra pris på en 500gb extern hårddisk med USB 3.0

Av Frispel
Skrivet av hipstergamer:

Har hållt på ett tag nu men verkar inte få det stabilt.
Mina värden:
CPU Ratio: 8.5
FSB Freq: 400
PCIE Freq: 100
FSB Strap to Northbridge: 400
DRAM Frequency: 800mhz
DRAM Timing Control: Manual (men ändrade inget)
CPU Spread Spectrum: Disabled

CPU Voltage: 1.2375
CPU PLL Voltage: 1.50
Dram voltage: 1.80
NB Voltage: 1.20
SB Voltage: 1.10
PCIE SATA Voltage: 1.50
Resten Auto...

Fick höja vcore till 1.2375 innan jag ens kom in i windows utan bluescreen. Sen gick det stabilt sålänge processorn inte hade någon load. Några sekunder i prime och sen var det bluescreen igen. Provade då att ändra FSB Strap till 333 istället för 400, och då verkade det vara mer stabilt (varför?). Nu kunde jag inte få den att bluescreena i prime, men jag fick fortfarande "worker stopped", eller så fick jag "prime har slutat fungera". Hur ska jag tolka det när prime gör så? Att jag fortfarande behöver mer volt? Många andra med min setup har fått det att gå stabilt långt under 1.23. Är det nåt annat jag har missat kanske?

Har samma moderkort med en quad core processor, 8,5x mulitplier och 430MHz fsb. Kan kolla vad jag har för inställningar i bios nästa gång jag bootar om

Edit: blev en ombootning nu, de inställningar som möjligen skiljer sig från dina är nog dessa:

CPU Ratio: AUTO (bör inte inte spela någon roll...)

CPU Voltage: 1.2
CPU GTL Reference: 0.63x
CPU PPL Voltage: Auto
FSB Termination Voltage: 1.2
DRAM Voltage: 2.08 (minnet är specificerat för att klara högre volt och hastighet, ska inte behövas vid 800MHz)
NB Voltage: 1.2

Sedan är Load-Line Calibration satt som Enabled och CPU Margin Enhancement är på Optimized.

Nu är det en xeon jag kör och de klarar sig med mindre volt på processorn, kommer inte ihåg några exakta siffror, men under 1.3 är garanterat säkert så länge kylningen orkar med.

Edit 2: Angående din fråga om FSb strap på 333 eller 400 MHz så har jag för mig att den inställningen endast påverkar vilka multipliers som finns att tillgå när man ska ställa in minneshastigheten. Så länge DRAM Frequency står på 800MHz så spelar det ingen roll. Har ett vagt minne om att det rekommenderades att den skulle stå på AUTO av någon anledning.

Av Frispel
Skrivet av YamahaDGX630:

Jag lånar tråden och fortsätter på samma spår:

Vad är optimala inställningar?

http://i60.tinypic.com/30nccno.jpg

Skulle spontant säga att allt som är till för att spara minne är dåligt

Skippa "skriv orörda block varannan minut" och "skriv färdiga delar omedelbart"

Du borde även kunna stänga av "stäng av läscache on uppladdning går långsamt" och "ta bort gamla block från cachen".

Se också till att manuellt öka storleken på cachen till så mycket du kan. Ju större desto bättre om du tankar snabbt och mycket parallellt.

Av Frispel
Skrivet av Rajat:

Du bara missförstår det jag säger så jag lägger ner, du tillhör tydlig generationen som bara vill ha allt gratis, jag är inte för CopySwede's metoder alls, men viss ersättning bör tas ut för det utan CopySwede som mellanhand

Missförstår inte och vill inte ha allt gratis. Jag problematiserar din infallsvinkel och pekar på problem och orättvisor som uppstår på det sättet, ungefär samma typ av orättvisor som det blir med nuvarande systemet