Inlägg

Inlägg som Frispel har skrivit i forumet
Av Frispel
Skrivet av Rylen:

Har stängt av backup och hibernate filer, pagesys etc finns det inget av ocb partitionen verkar finnas där och den visar 111 gig så har ingen jävla aning om hur detta har hänt

Så disken visar 111 gig totalt i filhanteraren men att det verkar som det fattas 50+ gig ledigt utrymme när du tittar på vad som finns på disken? Personligen använder jag treesize free för att kolla vad som finns på en disk, får med även pagefil mm...

Av Frispel
Skrivet av eobet:

Haft haft min 840 EVO i ett år nu tror jag, och min dator har alltid varit snabbare än min polares maskin, men nu i veckan när vi satt uppkopplade och pratade samtidigt som ett spel laddade så var han helt plötsligt färdig långt före mig.

Så ut på nätet och kolla vad det kan vara ledde mig till Samsungs problem. En artikel jag fick tag i påstod att Samsung Performance Restoration Software skulle fixa det hela så jag körde den, men BULLSHIT.

Datorn är lika långsam, så nu hamnar Samsung på min shitlist. Nästa uppgradering kommer att innehålla noll Samsung prylar. Vilket skit!

Så, din dator har alltid varit snabbare, men plötsligt så laddar din kompis ett spel snabbare än dig? Du vet att degraderingen som sker med evo går gradvis och tar rätt lång tid innan det blir riktigt påtagligt? Och att performance restoration tool faktiskt återställer prestandan, dock med viss risk att den sjunker igen om disken inte är inkopplad under flera månader?

Om du verkligen kört performance restoration och datorn fortfarande laddar spelet långsamt så skulle tro att du får leta någon annanstans är just din EVO när det gäller dina problem...

Av Frispel
Skrivet av dansk1:

blev bättre med Samsungs "fix". men det är väl bara för ett tag.
http://i.imgur.com/7yuf1aj.png

Provade först med magician software 4.5, rena parodin...
statusen på disken var jättebra, läs och skrivhastigheterna var lika höga som vid lanseringen av disken.
programmet visade även att jag hade senaste programvaran så det gick inte uppgradera.
Sjunker hastigheten igen så ska jag kräva pengarna tillbaka.
Helt orimligt att man tvunget måste förkorta livstiden på disken för att uppehålla prestandan.

Rent tekniskt går väl alla ssder en balansgång mellan slitage och prestanda? Har man för aggrsiv GC så sliter man onödigt mycket på disken, har man för passiv så tappar man prestanda. Sedan är det återigen en fråga om slitaget är ett problem? Har fortfarande svårt att tro att någon kommer att slå i taket för cellernas skrivtålighet innan disken dör av andra orsaker.

Skrivet av hakd:

Efter ett år normalt bruk, notera IOPS som samsung gärna skryter med.
alltså 14.5% av utlovad Random Write efter ett år och alla fixar samt "tweaks" påslagna (utan RAPID)

Samsung 840 Evo var utan tvekan en katastrof och det är tveksamt om man vågar köpa 850.
Jag rekommenderar Intel istället

http://snag.gy/1YntF.jpg

Nu är skrivprestandan varierande på EVO då en del av det lediga utrymmet används som skrivcache där man bara skriver 1 bit data/cell för att ge samma prestanda som SLC. Skulle tro att Magicians restoration tool skriver om data så att denna skrivcache redan använts fullt ut. Om du använder disken normalt ett ta och sedan kör ett test till så gissar jag att prestandan går upp igen.

Av Frispel
Skrivet av Vackaan:

Har den senaste FW säger Crucial när jag laddar ner uppdateraren.

LLFT lyckas jag inte göra eftersom att det står att en process använder disken...

Ladda ner Crucials Storage Executive http://eu.crucial.com/eur/en/support-storage-executive och kör Sanitze Drive för att göra en secure erase. Bör återställa disken, dock förlorar du eventuell data som finns på den.

Av Frispel
Skrivet av Zpnk:

Smällde in min nya SSD i datorn idag, två 120GB räckte helt enkelt inte. Så jag slog till på en 500GB och kör vidare på en 120GB som systemdisk medans den andra får leva vidare i min brors gamla laptop.

Givetvis blev jag tvingad att köra lite tester för skojs skull och blev lite konfunderad över resultaten. Är ärligt talat inte så överdrivet påläst och hoppas kunna få lite vettiga svar. Hur kommer det sig att Crucial får så otroligt mycket bättre siffror än Intel, men av nån anledning får Intel bättre på "512K". 512k är diskens förmåga att läsa/skriva små filer (eller?) och där är inteldisken helt enkelt bättre på att läsa dessa?

Att Intel-disken kan vara bättre i nåt scenario må vara hänt, men ska diffen verkligen vara så stor? Har givetvis båda diskarna i SATA-6 med korrekt kablage...

Crucial
http://i.imgur.com/JkYD1rr.png

Intel
http://i.imgur.com/fdHKoU0.png

512k är halvstora filer, små filer är 4k. 4k qd32 är 4k filer med ett ködjup på 32 parallella operationer. Som sagts tidigare så är detta test sämsta möjliga för inteldisken, i verkligenheten kommer prestandan troligen att vara aningen högre medan crucialdisken ger en mer stabil prestandabild. Skulle tro att det enda som Crucialdisken är påtagligt bättre på är hög nivå av parallellisering vid läsning/skrivning av små filer, annars så ser diskarna ut att vara jämförbara i det test du gjort. Om det sedan är rättvisande vid verklig användning låter jag vara osagt då det är svårt att avgöra med bara ett testprogram.

Av Frispel
Skrivet av n_sandstrom:

Jo, det är exakt det man gör.
Filmproduktion kräver minneskort och hårddiskar. När man köper in dessa så betalar man privatkopieringsavgiften.

Nu verkade det ju dock som filmskaparen var baserad i staterna, då blir det såklart inget sådant.

Nej, även om det är i sverige kommer det inte att behöva betala dessa avgifter. Det krävs visserligen hårddiskar mm men eftersom man inte gör det PRIVAT för egen del så blir är det inte PRIVATkopieringsavgift. Behöver de köpa dessa saker gör de det via företaget som som då är undantaget denna avgift.

Av Frispel
Skrivet av Söderbäck:

Det är rätt logiskt ändå.

Den här avgiften har sin grund och började utformas när kasettspelaren kom till världen. Det var den första introduktionen till möjligheten för vanligt folk att enkelt och billigt kopiera media ute i stugorna. Privatkopiering var i stora drag det man gjorde på inspelningsbara kasetter. Visst gick det att göra mer än att privatkopiera, men en väldigt stor andel av tomma sålda kasettband användes för just detta ändamål. Så lagen är anpassat efter en sådan värld.
Man hade här två alternativ. Antingen kunde man lägga avgiften på de som köper kasetter/vinylskivor men då skulle de som inte privatkopierar också betala. Eller så lade man avgiften på kasettbandet för det användes ju vanligen för att privatkopiera.
Turligt nog så gällde det sambandet i ganska stor utsträckning även när CDbrännaren kom även om brännbara skivor i större utsträckning än tidigare användes till annat också.
Men därifrån så har världen förändrats en hel del så det är klart att lagstiftningen idag ter sig "aningen" märklig. Ingen privatkopierar längre och det finns inte tillstymmelse till reflektion över kopieringsskydd i rådande lagstiftning heller såklart.
Och än tokigare blir det när det inte finns någon form av kontrollorgan eller kontrollfunktion att den här "skatten" tas ut i rimliga proportioner i förhållande till inkomstbortfall av privatkopiering.

Lägger man däremot avgiften på det sålda mediet med musik eller vad det nu må vara så blir det bara en onödig bollning av pengar via copyswede. Bättre och mer effektivt att lägga på några kronor på grundpriset från tillverkaren (mediabloaget) så slipper amn omdistribuera den slanten en gång till.

Edit:
Kan vara så att jag svarat på en fråga du inte riktigt ställde här (att jag missade poängen i din frågeställning kanske).
Aja, jag låter det stå.

Kan ju också tillägga att man i stor utsträckning spelade in från tex radio på kassettbandens tid, då blev det påtagligt krångligt att avgiftsbelägga originalmediet. Sedan existerar privatkopiering även i dessa tider, ett ofta förbisett typexempel är digitalboxar med inbyggd hårddisk. Känner även en hel del personer som har sitt cd-arkiv på datorn för att det är enklare att söka och spela upp därifrån. Däremot bör man se över och anpassa avgiftsbeläggningen till moderna användarmönster då fler och fler börjar använda sig av streamingtjänster vilket gör att färre och färre apparater används till privatkopiering.

Av Frispel
Skrivet av Sprawler:

Du verkar vara säker på att filmen kommer framställa Copyswede i dålig dager. Filmskapare/distributörer är partiska och ofta väldigt positivt inställda till allt som försvårar kopiering eller olaglig distribution av deras produkter. Jag tillåter mig själv att vara skeptisk till detta...

Har svårt att se på vilket sätt som Copywede skulle "försvåra kopiering eller olaglig distribution" av något öht...man skulle möjligen kunna se det som att filmskaparen skulle vara positiv till privatkopieringsavgifter då det skulle kunna ge en potentiell extrainkomst, men det är nog rätt långsökt. Personligen hoppas jag på att filmen om den blir av belyser båda sidors argument och inte bara blir ett korståg mot Copyswede. Det finns mycket okunskap på många sidor om var/när/hur/varför Copyswede och privatkopieringsavgift finns.

Av Frispel
Skrivet av Accipiter46:

Det som ska granskas är ju att en privat organisation får lägga på en godtycklig avgift på hårddiskar.

Det spelar ingen roll om Copyswede sedan lägger hälften av pengarna på att ta hand om kattungar...

Skickades från m.sweclockers.com

Det verkar som att det är privatkopieringsavgiften som man siktar in sig på, det håller jag med om. Men det är bara en liten del av vad Copyswede gör, för att få lite perspektiv på vad just Copyswede sysslar med så vore det intressant om även andra delar av deras verksamhet tas upp, speciellt om det nu är just Copyswede som det ska handla om. Det är många här på forumet som verkar tro att privatkopieringsavgiften är Copyswedes huvudsakliga syssla vilket det inte är.

Och nej, jag tror inte de spenderar några pengar på kattungar...gör du det?

Av Frispel
Skrivet av WrongTarget:

Hoppas att de belyser frågan grundligt och undersöker alternativ till den föråldrade privatkopieringsavgiften. Rimligtvis är det den som köper originalet som skall betala för möjligheten att göra en kopia, inte alla de som köper ett media som man kan tänkas kopiera originalet till (oavsett om de faktiskt köpt originalet och har möjlighet att kopiera det eller ej).

Skickades från m.sweclockers.com

Absolut intressant att ta upp potentiella alternativ till privatkopieringsavgiften, men Copyswede gör så mycket mer än bara hanterar privatkopieringsavgiften, det är lite det som är problemet. Ska man göra en dokumentär om Copyswede så vi hoppas att den även ta upp de andra saker som Copyswede sysslar med, annars blir det lite skevt.

Av Frispel
Skrivet av Shiftypants:

Inväntar en till kickstarter av dem där de frågar efter pengar till kopieringsavgiften för all lagringsmedia som används i produktionen.

Tyvärr, de ska inte betala privatkopieringsavgift då det inte är just PRIVATkopiering de utför när de producerar en film

Av Frispel
Skrivet av segen:

Han borde gräva i vart alla våra pengar går egentligen!

Det syns i den årsredovisning som finns på Copyswedes hemsida, bara att gå in och titta

Skrivet av LucaBoo:

Utmärkt. Kanske inkompetenta politiker och lagstiftare/lagtolkare kanske kan fatta lite mer vad Copyswede egentligen handlar om (girighet), om de får se en film. Jag är med.

Det här är gammalt klassiskt argument i dessa sammanhang, om någon inte gör som du tycker är rätt så är dom automatiskt inkompetenta? Och det är girighet som ligger bakom...vem är det som är girig och i så fall driver detta? Det är så lätt att komma med påståenden, men det är förvånansvärt få av all de som klagar som faktiskt har satt sig in i hur det egentligen fungerar.

Tycker f.ö. att det är ett lovvärt initiativ, det är uppenbarligen inte bara politiker som behöver bli upplysta om hur/varför Copyswede finns och fungerar

Får hoppas att det inte blir en film där syftet endast är att klaga på Copyswede och nuvarande system, är man inte någorlunda neutral i hur man framställer det så kommer det att vara alldeles för lätt att vifta undan som en partsinlaga som man inte behöver bry sig om.

Ska också bli intressant att se om de får ihop pengarna och vad slutresultatet blir. Nu får vi se om alla de som gillar att klaga på Copyswede är villiga att lägga lite pengar på att få någon att granska det hela eller om det bara är det gamla vanliga där man är mycket upprörd på internet, men inte orkar bry sig i verkligheten...

Av Frispel
Skrivet av Gilgamesh:

Och då ser man att det visserligen är en dip i detta test med, men att den befinner sig på ett annat ställe. Detta bör då innebära att det troligen är något annat program som accessar disken då vilket betyder att det inte är det problem som denna tråden handlar om.

Av Frispel
Skrivet av jOnÄTÄn:

Körde precis en match där jag i min obj 212 och en E100 med full hälsa var kvar i slutet han lyckades studsa två skott på min front så jag lyckades plocka honom. Då blev man kallad för Skycancer och allt det vanliga, tycker folk bör bli trevligare i spelet inte mitt fel att han inte kan spela. Jag gnäller inte bara för jag blir dödad av en lätt stridsvagn när teamet glömmer försvara en flank.
Tycker ingen borde få ha det, har aldrig kört med sånt själv. Tycker bara det leder till att högt rankade beter sig som idioter så fort de hamnar i en match med lite lägre rankade. Eller vad är fördelarna? Om en spelare är bra eller inte upptäcker man ju ganska fort på hur han placerar sina skott och sitt pansar.

Har börjat gilla min Comet riktigt mycket nu i början ogillade jag den för den var som cromwell fast seg. Men nu med nya tornet är den fantastisk, Lyckats få stålvägg några gånger nu tack vare tornet

Sen har jag börjat få ett konstigt beteende på spelet ligger runt 15-19fps de första 30s i en match sen hoppar den upp på normala nivåer igen.

En fördel med xvm är att man kan anpassa sitt spel lite efter hur resten av laget är, är det halvdåliga spelare så tar man det lite försiktigare, satsar inte nödvändigtvis på manövrar som kräver att andra förstår vad man gör och hakar på, är det bättre spelare så kan man tex flanka en motspelare och lita på att medspelarna utnyttjar tillfället när fienden inte kan bevaka alla sidor samtidigt. Samma sak om man börjar en pusha en flank, halvdåliga tenderar att campa medan bättre spelare inser vad man håller på med och hakar på. Kort sagt så har man fler möjligheter att förutse spelet med xvm, både när det gäller fiendens och dina medspelares reaktioner.

Av Frispel
Skrivet av Gilgamesh:

körde precis HDTune, har inte kört något diskfresh eller liknade sen jag köpte den i början av januari... jag hoppas Samsung kommer med en permanent fix även fast jag inte har höga förhoppningar.. annars fungerar väl disken bra, märker ingen särskilt i det vardagliga användandet

http://i.imgur.com/52eg5ta.jpg

Spontant skulle jag gissa att de dippar du har snare beror på att något annat program också ville åt disken när du körde hd-tune än på det problem som denna tråden gäller. Normalt brukar det bli platåer med lägre prestanda snarare än enskilda spikar. Du kan ju alltid testa att köra ett test till och se om du får samma dippar på samma ställen.

Av Frispel

Någon hade kul när de kopplade den relaterade produkten till denna artikel...

Av Frispel
Skrivet av Aqua_HeaD:

Sitter på jobbet nu och har inte all data i huvudet, men sladden sitter i en utgång (röd) för 6 MB/s (kollade detta i dag). Enligt benchmarkprogrammet står att disken är kopplad till SATA-3 (har jag för mig). Kikade in under an annan flik och om jag inte är ute och cyklar så vill jag minnas att skriv och läshastigheten där var strax under 400 MB/s. Undrar om det bara är något knas med själva Performance Restoration?

Ligger du straxt under 400mb/s så sitter den troligen i en av de röda portarna som styrs av kretsen från ASMedia. Byt till en av de röda som styrs av Intels chipset istället så bör prestandan gå upp.

Av Frispel
Skrivet av Aqua_HeaD:

Nu har jag kört Performance Restoration och värdet blev betydligt bättre. Dock så undrar jag varför min disk "bara" läser i hastigheten runt 280 MB/s och inte närmare 500 MB/s? Jag har disken kopplad till 6 MB/s porten på moderkortet med tillhörande 6 MB/s kabel, men ändå hamnar hastigheten betydligt lägre. Har kollat i BIOS efter inställningar, men inte hittat på något ställe för att manuellt kunna välja hastighet.

Länk till testet: http://imgur.com/lKlQoKr

Skulle tro att disken faktiskt sitter i en port för sata 3gbit/s...om det är moderkortet i din sign så sitter den då troligen i en av de svarta portarna. I så fall så byter du enkelt till en av de röda, men se till att det är en av de röda som styrs av Intels chipset och inte kretsen från ASmedia.

Av Frispel

Just det där skulle mycket väl kunna bero på att trim inte fungerar i raid...

Av Frispel
Skrivet av fosa:

Hade tydligen senaste uppdateringen så där kamma man noll! Har sökt massa efter liknande problem men inte hittat nått som stämmer in.

Mina funderingar kring problemet, ha jag kopplat in den rätt? Ha jag rätt inställning i bios? Kan den helt enkelt va paj, då borde den inte funka i min laptop vilken den gör! Varför funka windows i vissa perioder sen bara dör? Hur kan windows funka efter installation men då jag gör en windows update hänger sig skiten igen, ha hänt 2 gånger?

Om den fungerar som den ska i laptopen men inte i den stationära så kan det vara värt att fundera på om det är något annat i den stationära som är felkällan. Du kanske kom åt RAM-minnena när du installerade ssd:n? Processorkylaren fick en liten törn och har dålig ytkontakt nu? osv...