Inlägg

Inlägg som anon72339 har skrivit i forumet
Av anon72339

Detta e egentligen farsans tabbe men hursomhelst lite rolig:

Var en vanlig söndags morgon, man går ner, startar datorn o fixar frukost, märker att datorn inte gillar att bli startad så rör jag tangentbordet. STÖT. den var strömledande. "vaffan" tänker jag, stänger ner datorn o lyfter tangentbordet varpå man ser en liten pöl med öl under den och nån dl rinner väl ur den också. då hade farsan tydligen vart lite full på natten och spillt öl medans han spelat poker och bara torkat upp runtomkring tangentbordet. lite kul, mycket irriterande för farsan att höra i 3 veckor :P.

Av anon72339

Var ska jag börja med eget bygge?

Hade tänkt börja intressera mig för att bygga lite små godis nu. tänkte kanske försöka bygga nån miniräknare eller bara nån grunka som piper vid kontakt. nåt sånt skit just for fun. så några frågor:

1: Var kan jag få tag på rätt material och ritningar (om man behöver ritningar?)

2: Vad är det för verktyg man måste ha?

3: kostnad? för mitt första bygge kommer jag bergis göra många fel så jag mste köpa många delar.

tack på förhand

Av anon72339

perfekt! lätt att navigera och enkel. inget att invända från mig

Av anon72339

Jag har inga svårigheter för varken matte eller engelska och jag lär mig snabbt.

Ska ha ett snack med SYOn inom nån månad tror jag då man kan passa på att fråga lite men jag vet ju inte hur mycket han kan om det jag kommer fråga om så lika bra att gräva lite innan. Jag vill ju väldigt gärna ha att jobba med datorer senare som t.ex programmering eller webbdesigner etc. finns det några andra inriktningar där man kan utbilda sig till sånt?

Av anon72339

Gymnasielinje hjälp

Jag hade tänkt utbilda mig i programmeringens krigskonst efter nian och undrar vilken linje som skulle passa bäst.(har också hört att det är stor arbetslöshet bland utbildade programmerare. är det så?) Teknikprogrammet är ju ett alternativ såklart och så har jag hört av vissa att naturvetenskapsprogrammet inte är helt dumt heller. om nån som har erfarenhet av dessa så skulle jag vara intresserad av eran hjälp. Har också funderat över IB linjen.

om ni har nån "insider" info om några av dessa så är jag väldigt intresserad.

Av anon72339

Python sleep function

Finns det nån rad som kan pausa program skrivna i python i X antal sekunder. jag är icke erfaren btw