Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som X00L har skrivit i forumet
Av X00L

Företaget har väl ändå 30 dagar på sig att leverera en vara om inget annat meddelats. Det är vad jag kan utläsa utav de lagar som finns.

Av X00L

Undrar hur många autentiseringskoder packningspersonalen på webbhallen har sålt privat

Av X00L

Du kan ju alltid göra en dictionary attack.

Av X00L

Turf wars är inte samma spel som från de svenska utvecklarna.

Har själv kört turf ett par veckor nu (http://www.turfa.se) och det är grymt kul men väldigt beroendeframkallande. Tror det kan bli en utmärkt sommaraktivitet för min del för att jobba upp motionen lite.

Tyvärr ingen app för iOS, så skaffa en Android telefon istället.

Av X00L

Det var på tiden. Kan man inte ge vettig kundservice så ...

Av X00L

Det går om du har fri sikt. Kan du montera den så högt att du får fri sikt dvs. att du visuellt kan se mellan länkpunkterna, kommer det fungera. 5 GHz genom träd och hus är bara att glömma.

Av X00L

Är det ett litet företag? eller ett stort?

Jag klurar på varför ni inte har en utbildad systemadministratör som tar hand om dessa arbetsuppgifter, det låter ju som ni åtminstone är ett medelstort företag.

Av X00L

Köpte ett 4-pack minnen ifrån Misco i vintras. Det var fel på ett av minnena och för att få returnera så måste alla fyra minnena returneras. Dom brydde sig inte om att det var en företagsdator som i så fall skulle bli obrukbar vilket jag påtalade. Så mina erfarenheter av Misco är ju inte direkt bra om vi säger så. Många företag brukar ju hjälpa kunden vid sånna här fall och tillämpa goodwill, vilket inte finns hos Misco.

Av X00L
Skrivet av fizzdan:

f-skatt är knappast nödvändigt för att bedriva e-handel med datorprylar...

Skickades från m.sweclockers.com

Precis F-skatt behövs bara om företaget ska erbjuda tjänster vilket inte är applicerbart i detta fall. Var i kontakt med skatteverket om detta för något år sedan och dom sa att det inte är värt att skaffa F-skatt om man bara bedriver e-handel. Kan tänka mig att det dessutom innebär extra administration för företaget att ha f-skatt.

Av X00L

Antenn med sugfäste att fästa på fönstret:

http://www.davido.se/shop/product_info.php?products_id=198

Av X00L

12 timmars studier om dagen låter som att det skulle behövas några dagars ledighet efteråt. Du kommer vara slutkörd i huvudet efteråt

Jag har läst till ett par cert på egen hand och sett till att jag haft ungefär en månad per cert. Då har jag iofs arbetat samtidigt och kört certet med labbar och studier några timmar om dagen. Har fungerat bra.

Av X00L

Sen när kan man se på företagsnamnet om företaget är seriöst eller inte? Konstigt resonemang.

Av X00L

Kommer förmodligen ifrån pixmania lager nere i Europa.

Av X00L

Det är bra jobbat GreatTech! Jag har inte handlat av er någon gång. Men jag borde kanske bli kund hos er eftersom ni har så bra kundservice. Ni har hela tiden haft rätten och lagen på eran sida visar denna tråd tydligt. Ändå väljer ni att bemöta kunden på ett mycket schysst sätt. Detta är att investera i kundförtroende. Tråden visar tydligt att en del kunder inte har rent mjöl i påsen och att andra är mycket dåligt pålästa vilket förmodligen kan relateras till en så enkel sak som åldersmognad. Ni har byggt och monterat en dator och lagt ner arbetstid, möda och pengar på detta där kunden sedan är så otacksam. Få företag skulle förmodligen bemöta ärendet på detta sätt. Ser att problemet är löst och det är egentligen inte mycket mer att diskutera i tråden.

Av X00L

Köparen har inte tagit emot varan ännu. Distansavtalslagen:

Konsumentens ångerrätt

10 § Vid distansavtal om överlåtelse eller upplåtelse av en vara börjar ångerfristen löpa den dag då konsumenten tar emot varan eller en väsentlig del av den. Vid distansavtal om en tjänst börjar ångerfristen löpa den dag då avtalet ingås.

Av X00L

1080p kollar jag utan problem med min laptop och 54 Mbit 802.11g accesspunkt (ca 2,5 MB/s throughput) delat med flera andra klienter.

Förstår inte riktigt grejen med folk som klagar på att det laggar med 1080p över en 802.11n 150/300 Mbit. Tror snarare det är en inställningsfråga i spelaren såvida det inte är så fullsmockat på frekvensen att du inte får ut någon bandbredd (relativt osannolikt).

Med 5 GHz får du dock en mer ostörd kanalmiljö fast med kortare räckvidd (känsligare mot föremål). Är du exempelvis i en lägenhet så kan 5 GHz vara för dig om den placeras i en öppen miljö utan speciellt mycket väggar och dylikt. Ska du bara titta på HD-material och använder idag en DIR-655 ser jag inte riktigt vitsen med annan utrustning såvida du får ut 20-25 Mbit+ i throughput idag. Uppgradera istället befintliga klienter som kör 802.11g till 802.11n om du vill få ut mer av det du har.

Av X00L

66ms är ganska högt. Fast du kollar emot en server i Malmö och du bor i Stockholm. Vad får du för ping emot din ISP defaultgateway?

Kan du göra en traceroute mot exempelvis sunet.se och posta resultatet. Är själv intresserad av hur det ser ut.

Av X00L

Beror på implementation. De gånger jag satt upp OpenVPN så skickar VPN-servern ut routes till klienten om vilka nät som ska tunnlas. Då har jag specifikt ställt in vilka nät som ska skickas via OpenVPN-anslutningen. Du kan ju sätta OpenVPN-interfacet som defaultroute så att all trafik tunnlas.

Av X00L

5 § Avser distansavtalet en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel, får konsumenten och näringsidkaren skriftligen avtala att det inte skall finnas någon ångerrätt.

Av X00L

Vid postförskott:
Eftersom du inte betalt för varan så har du inte köpt den. Distansavtalslagen har inte börjat gälla innan du hämtat ut varan. Däremot så har du godkänt företagets villkor om vad som händer om du inte hämtar ut postförskottet.

Om inte postförskott och du förskottbetalat:
Visst behöver du inte hämta ut försändelsen och paketet returneras av posten utan kostnad för avsändaren. Naturligtvis beror det på fraktsätt, vissa fraktsätt innebär kostnad för företaget vid retur. Ifall det är ett någorlunda stort företag så är det inte säkert att det kommer tillbaka till rätt plats eller att returen inte blir registrerad i systemet och återbetalning av dina pengar blir försenat.

I samtliga fall är det rekommendabelt att ta kontakt med företaget och fråga för att undvika problem/försenad återbetalning eller andra oförutsedda kostnader. Varje företag har någon form av rutiner för detta som väldigt ofta regleras i villkoren att du behöver följa.