Inlägg

Inlägg som Nexus82 har skrivit i forumet
Av Nexus82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ickx
Annars finns det ju billigare HOTAS från andra tillverkare på marknaden. Cougarn må vara bland det bästa som går att köpa för närvarande men det kan vara svårt att få reservdelar då tillverkningen upphört, dessutom är priset ganska saftigt. Runt 3000 brukar den kosta ny.

Edit: Det finns förresten grejer att köpa från 3:e part för att lösa centreringsproblmet och lite annat.

Thrustmaster har inte lagt ner tillverkningen av Cougarn, faktiskt så är det inte ens TM som tillverkar Cougarn. Det är Guillemot om inte jag minns fel, och de har verkligen inte lagt ner sin produktion av HOTAS Cougar.

Ett mail som en kille på CougarWorld fick i somras.

"Dear Customer,

We are still producing and selling this product. Our product just cannot keep up with the demand. You'll have to contact your local telephone number for Thrustmaster for information about local availability:

Thrustmaster Technical Support - Australia
Supportline : 1-902-262-514 ($1.98 P/M)
Headoffice: (02) 8303 1818

Regards,
Nik Carrier
Thrustmaster Technical Support Specialist"

Av Nexus82

HOTAS Cougar är skön. Har haft min i snart ett halvår och ångrar inte mitt köp en sekund.
Den har ju en myriad av knappar och funktioner, jag behöver t.ex inte ens nudda mitt tangentbord när jag kör FS2004. Har "bindat" flera tangentbordskommandon till min joystick så det är verkligen suveränt.
Var dock beredd på att det kommer ta en stund innan du blir komfortabel med den. Vikten ligger på drygt 8kg, och själva joysticken känns rätt "trög" i början, men sedan vänjer man sig.

Två saker stör jag mig dock på. Den ena är att det finns ett centerläge på stickan, vilket gör att laterala/vertikala rörelser ibland kan bli ryckiga när man passerar detta centerläge. Den andra är speed brake knappen som har en tendens att gå sönder. Min gjorde bl.a det, men jag fick en ny helt gratis av Thrustmaster.

Jag ger den 9/10 som betyg

Men eftersom jag flyger kommersiella jetplan i FS2004 så funderar jag på att sälja min om några månader.
Cougarn är ju en ren F-16 kopia och den har inte mycket gemensamt med en yoke till en Boeing 737 typ. Jag sparar till en AETI Advanced Flight Control System. Lägg mycket vikt på ordet SPARA då yoke+throttle kommer gå lös på drygt 5000 spänn.
Men gillar man flyg så gillar man

Av Nexus82

Man är helt talanglös i början, men det räcker med att man spelar någon timma för att hitta ett bra prylar m.m

Minns att jag också hade hiskeliga problem med råttor i början

Av Nexus82

Det är rätt dött lopp mellan Afterburner II och Saitek X-45. Båda är helt okay. Hade faktiskt tänkt köpa en Afterburner själv när min cypernresa blev inställd. Detta innebar förstås en massa extra pengar så jag köpte en Cougar (http://www.datorbutiken.com/se/datasheet.php?artId=THHOTAS) istället. Ett av mina bästa köp någonsin

Du kommer att bli nöjd med din Afterburner, det kan jag nästan garantera dig!

Av Nexus82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Battlefield
Förstår mig inte på flygsimulatorer, usch och blä!

Nä, håll dig du till lite mer basic hack 'n slash/ FPS-med-musklick-spel

Av Nexus82

För att vara ett halvfärdigt(?) demo så måste jag medge att spelkänslan är helt okay. Planet (A10, har bara flugit med den än så länge) reagerar fint både roll, och pitchmässigt. Dock tycker jag att pitch-trim är lite långsam?
Men det kanske går att ändra när fullversionen släpps. Gick lite för enkelt att landa också, vart är vind och väder någonstans!

Hade även problem med att mappa alla knappar på min joystick, men detta spelet får man nästan köpa. Bra avkoppling från Flightsim2004

Av Nexus82

Okay.
Är själv en inbiten flight sim fantast, och har de senaste spelen i serien (2004, 2002 och 2000).
En sak skall du ha klart för dig; de kraven som står som minimum kan du lika gärna glömma, för spelet kommer inte bli kul att köra när man måste ha allt på lägsta detaljnivå, och ändå kommer spelet att hacka järnet.

De nya vädereffekterna är fantastiska och ger en mer "realistisk" känsla, samtidigt som de tyvärr slöar ner spelet en del.
Många har problem med låga FPS nbära marken, trots monstermaskiner.

Jag gjorde en flygning mellan Amsterdam - Innsbruck alldeles nyss. Flygplatsen som f.ö är helt suverän, ligger i en dal, omringad av Alperna. Hursomhelst, min FPS hamnade på 10...och jag har en Athlon 2100/ti4600/521ddr-ram, alltså klart över lägsta kraven. Det roliga är att det inte spelar någon roll om jag fläskar på med alla effekter eller kör utan, spelet hackar ändå
Det är sådant som gör att jag inte kan sätta toppbetyg för CoF. Hederliga FS2002 är mycket stabilare FPS-mässigt sett, iaf för mig. Alltså, länge man håller sig i luften så är FS2004 svinbra

Av Nexus82

Jag kan förstå CS-spelarna. Jag hade problem med framförallt AK47'an när jag körde med 60fps. Grejen är den att rekyleffekten på siktet blir sablarns mycket längre med lägre FPS, jämför typ 60-99fps och skillnaden är stor.
Spelarmodellerna hackade inte utan rörelserna var rätt mjuka, men som sagt, siktet gjorde mig förbannad

Men nuförtiden har jag lämnat FPS-hysterin i CS.
Kör enbart Flight Simulator där spelet känns flytande vid 25fps, japp ni läste rätt. Har låst min FPS vid 30, funkar prima.

Av Nexus82

Jo, men dom gör ju just det ni bad dom då ni skrev " Döm själva om den är bra eller inte"

Jomen tjena...filmen får iaf 2.5 av 5 möjliga stjärnor av mig

Av Nexus82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr. Bravo
Ååååh fan vad underbart det sru ut. Har nu laddat ner och kollat på E3 och Qcon filmerna. Ser lagom snyggt ut och stämningen ser ut att vara på hög nivå. Såg lite jobbigt ut det där med siktet bara. Såg ut som att man måste trycka på en "sikt-knapp" hela tiden för att inte skjuta åt helvete om man inte är på väldigt nära avstånd från den man ska skjuta. Men det vänjer man sig nog vid. Men som trogen Discovery-nörd så har jag hört att de alierades automatvapen var mycket bättre än tyskarnas bla för dom funkade bra att sikta med utan att behöva stå still och sikta med axelstödet mot axeln. Är det så så kanske dom har överdrivit lite med vapnets sikt-egenskap när man går/springer. För vad jag vet så ska detta vara ett realistiskt spel.

Jag vet, jag tänker för mycket

En annan sak jag märkte med siktet var att vapnet liksom visades på ett nytt sätt. Iaf när man siktade då man använde det riktiga siktet på vapnet istället för ett litet kryss i mitten av skärmen. Då skymmer också vapnet på ena sidan. Men ett stort plus för detta! Bla för att det verkar vara en unik sak. Har inte sett det innan.

Kolla in Q3 modden True Combat, där siktar man med hjälp av "iron sights"...askul ett tag iaf

Av Nexus82

jag TROR det är NFS 5, fast nått annat bilföretag som sponsrar spelet typ.
Kort sagt, de har bytt ut Porschebilarna.

Av Nexus82

Kul att jag åg denna tråden, aktiverade nyss min wap tjänst, har fått båda sms'en från Comviq, så MMS och GPRS inställningarna är redan konfigurerade (gjordes tydligen automatiskt, har en Nokia 3300)

Men jag kan ändå inte använda WAP, det står att "GPRS-ansutning ej tillgänglig"
Jag har kontantkort från Comviq, så det skall fungera att wappa.

Av Nexus82

Är det bara jag, eller känns detta igen....
Hur vanligt är det där .spr egentligen?

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=17496...

Av Nexus82

Flight Sim communityn är väldans trevlig.
Iofs så är den rätt liten i Sverige, men det finns många bra forums (heter det så i plural???) på engelska.

Nivån är väldigt mogen, mest för att småungar är för dumma för att förstå hur man gör

Av Nexus82

Jag spelade mycket CS förr, men jag tröttnade inte på communityn, utan för att spelet blev för enformigt.

Av Nexus82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av M33P
Har du Patric Roy i "Leaf Limited"? Den har jag, extremt sällsynt. Det är ett silvrigt kort med han mitt i o lite så.
Edit: Det är från när han spelade i Canadiens.

Japp, DOM har jag, har faktiskt 2st olika Leaf Limited kort med honom. På baksidorna av korten så finns det kommentarer från Jacques Demers (dåvarande coach) och Francois Allaire (dåvarande målvakts coach)

Notera att korten är från Leafs 94-95 serie.

Folk som har Montrealkort till salu är jättegärna välkomna att snacka över icq

Av Nexus82

Jag är intresserad ja, sålänge det rör sig om kort jag inte har, såklart

Av Nexus82

Om du har några kort på Montrealspelare så är jag intresserad av att köpa dom.
Har ca 300 kort på diverse lirare i Canadiens (110 av dom är på Patrick Roy enbart)

Av Nexus82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ryden
Sen kan du säkert inte ens vB kod

Jo lite grann, har hållit på med websidor/photoshop i snart 4 år, plus även tagit kurser i skolan. Så helt ute å cyklar är jag inte. Men det har inte med saken att göra.

Potatisens inlägg är ren nonsens, för att dels så är det en grov generalisering, och för det andra så är jag rätt intresserad av varför programmering inte klassas som "slöseri" med tid?
Vem har sagt att spel inte är kreativt?

JaO, sÅ pHaT AtT pRoGgA sIn HeMsiDa

Av Nexus82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Potatisen
Spel är överskattade. Det är mycket roligare att lära sig saker, tex html + php + mysql + lite grafik och göra en fet webbsida än att sitta och slösa massor av tid, även om det kan vara skoj.

Det där var det dummaste jag läst idag...