Inlägg

Inlägg som Harscha har skrivit i forumet
Av Harscha

@mr_sQuinty Jag har varit i kontakt och det ser ut som det har varit innan. 4 andra i trappen är också utan internet och tekniker kommer nästa vecka. Frågade ComHem om hur det är med kablarna och han undvek frågan så det blev inget. Ska snacka med hyresvärden nästa vecka och se vad dom säger.

Kommer skriva igen när det är aktuellt.

Av Harscha

@ToddTheOdd Ok. Det är inget ComHem har sagt någonsin. Även teknikerna har sagt att snacka med ComHem. Dom öppnar snart supporten så jag kan förhoppningsvis få det fixat så fort som möjligt. Skall även ta ett snack med vaktmästaren idag också. Tack för info!

Av Harscha

@mr_sQuinty Även om det gäller hyresrätt? Eller kanske ta det till hyresvärden då istället?

Av Harscha

Hej! Har haft comhem koax i snart 3 år och första 9 månaderna var det inga problem och sen dess har det hänt ungefär 2-3 ggr om året att jag tappar anslutning helt. T3 och T4 varje gång det händer och det löser sig endast när en tekniker kommer hit och in princip pillar på sladden inne i väggen. Har bett comhem att kolla om fastigheten behöver nya kablar eller om det endast är min lägenhet som kanske behöver nya. Inget har hänt och ingen info har givits. Det enda som händer är att jag påpekar det varenda gång att det är samma symptom att ena sekunden har jag internet och sen inget, får endast det tillbaka när Teknikern har plockat av dosan, sist till och med skarva han sladden lite. Bytade även modem sist för att se om det blev bättre men inget hände.

Brukar få vara utan internet i allt mellan 7-18 dagar och visst jag får alltid pengar tillbaka för det men det är en liten tröst.

Det jag vill har hjälp med är om någon här känner till detta och vad jag kan säga till Comhem för att dom ska faktiskt ta detta på allvar. Kanske brygga modemet (tvivlar starkt) och köra på något annat, köpa annat modem för koax?

Vet ej hur man lägger citat ruta med all text från event log men kan göra det om någon här vill.

MVH

Av Harscha
Skrivet av Hubertus:

Det är nog inte mycket man kan göra för att snabba på det. Felavhjälpning ska ske inom skälig tid och vad som är skäligt lär ju till del bero av felets art. Det är som vanligt en avvägning. Är man beredd att betala mer för att operatören ska ha fler tekniker i beredskap?

Lite min tanke också jag ville bara kolla om någon här hade det exakt, vänner och bekanta vill påstå att det är tok för lång tid. Tack för svar.

Av Harscha

Hej! Har problem med mitt internet hos comhem. Verkar som jag har ett form av signal fel som inte går att fixa utan tekniker. Nu är det så att jag frågade när en tekniker tidigast kunde komma och jag måste vänta nu i 8 dagar alltså den 28:e Juni och kommer därav vara utan internet.

Min fråga är om det är ok att vänta så länge. Jag tycker personligen att det är ganska länge att vänta. Har försökt kolla upp i kontraktet mer specifikt om jag kunde hitta något men har inte sett något än. Så jag hoppas att någon här kanske vet.

Av Harscha
Skrivet av Etilaclya:

Kanske... "spridningskollen lanserades i augusti" Men vi har övervakats sen början av 2016.. Säger DEM.. Ljuger dem I videon kan dem lika bra ha övervakat oss i 1 år utan att säga nåt.

Jo precis. Ja det återstår att se, glor inte på så mycket och tänker byta isp illa kvickt, har tyvärr Telia.

Av Harscha

Nu kanske denna frågan har redan besvarats och i så fall kan ni bara länka den posten.

Såg deras youtube klipp och där sa dom att dom började i Augusti med detta. Om man nu har laddat ner något som finns i deras lista för typ 8 månader sedan (random number) finns det fortfarande risk?

Av Harscha

Recently bought the H2100 and having a bit of trouble with background noise / white noise. As soon as I have an audio source I get white noise (buzzing) and when I am using a VOIP (skype and TS) my friends get that white noise as well. I'm not sure what to do about it and I can't seem to find anything concrete that would help me except the whole RMA process, which is a pain to do. I've had the headset for 3 days now and I can tell that the buzzing is worse when charging but still there afterwards though noticeably lower.

Please help.

Edit #1. I've tried different USB ports and only one gives me a good connection, I've no issue with my speakers when I switch ports, only the microphone gets choppy and robotic.

Av Harscha

Detta är ju så regeringar funkar nu för tiden... Säger en sak, gör något annat och gör så att vi sen inte kan få reda på det. Finns det något vi kan göra åt saken tro? Känns som att en revolt kanske skulle funkat.

Av Harscha

Använder själv startisback och är sjukt nöjd. Att dom ska hålla på såhär är ju bara sjukt löjligt. Skulle respektera mer beslutet att inte införa den "nya startknappen" överhuvudtaget, nu känns det ju bara dumt att den finns för att ta en till metro. Om folk vill ha startknappen så kan dom ju ta från härliga kodare som dragit fram Start8 och då startisback som jag använder till exempel.

Av Harscha

Så, har nu beställt mina varor. Här är länken. Här!

Tog bort GPU kylaren, den kommer inte komma förens om 3 veckor.
CPU Kylaren Silver arrow har slutats att tillverkas. tänkte ta uppföljaren eller den zeleni snackade om, dock så är djupet i mitt chassi inte tillräckligt stort.
Jag fattas ungefär 5-8 mm, så det blev NH-D14 istället.
Bytade SSD disk till A-Data, specsen är densamma och jag får 3.5" monteringar med för mindre pris (gött mos).
Bytade till i5 3570k efter rekommendationer från er och moderkort för att passa, bra och billigt från Asus (asus är favoriten, gigabyte är bra också).

Tack för råden ni gav, som hindrade mig från ett bulldozer köp.

Nu måste jag snart skaffa ett nytt fulltower chassi också, får bli efter sommaren.

Av Harscha

Jo det är sant att combon kostar ungefär samma, delvis därför jag kom hit.
Men hur länge skulle man kunna glida runt med en i5 3570k? Är en spel människa så det är där användningsområdet är.
Den kylaren du snackar om zeleni, tror du den är för hög i ett gammalt Chieftec Dragon chassi?
Funkar inte 3570k på gigabyte moderkortet?

Av Harscha
Skrivet av VCUBEVB:

Jag hade rekomenderat att köra intels ivy bridge 3570K istället och Silver Arrow som CPU-kylare. Den passar även till AM3+ socket.
Moderkortet skulle då bli något i stilen P8Z77-v LX eller Pro, båda är bra för överklockning.
Du kan lätt nå 4.2ghz med 3570k.

Ok, kollat runt lite. Inte sån stor skillnad på dem och har aldrig gillat intel pga deras priser. Dock hittade på inet för 2k.
Tänkte faktiskt på Silver Arrow också men försöker hitta Decibelen på max läge för att jämnföra med NH-D14, men hittade inget.
Varför rekommenderar du?

Av Harscha

Råd med att välja delar! (CPU, MB, Kylning, SSD)

Hej! Jag skulle vilja ha några tips/råd om vilka saker jag ska välja.

Jag har plockat lite på Inet och har kommit fram med en lista.

Här!

Jag undrar för det första om moderkortet, finns det något bättre (jag ska överklocka med den) och lika prisvärt?
Det ska vara ungefär i samma prisklass och AM3+ socket.

Andra är min CPU jag har valt, har läst lite runt och alla har in princip sagt att FX-8120 är den bästa när det gäller 8 kärnig CPU.
Skulle gärna vilja höra några andra synpunkter om något alternativ som kanske skulle vara billigare, mindre kärnor är helt ok då.

Tredje är min CPU kylare som jag har valt. Finns det någon bättre CPU kylare i samma prisklass? Ska helst vara ungefär lika tyst också.
Jag kör med låg profil RAM minnen så det är inget problem med storleken.

Har tittat själv men skulle varit bra och trevligt om jag kunde bolla med er lite.

Tack!

Av Harscha

Har redan prövat de. Tack ändån

Skickades från m.sweclockers.com

Av Harscha

HDMI Laptop till TV Ljud fungerar ej.

Hej! Har problem att koppla in TV till laptopen och få ljud på TV'n, bilden funkar men ej ljud.
Har en HP G62 Notebook PC och grafik kortet är ATI mobility Radeon HD 6370.

När jag kopplar in HDMI från laptopen till TV'n så får jag bild men inte ljud.
I ljud så ser jag att den är inkopplad och är "klar" men när jag prövar att testa den så säger den att: "Enheten används av ett annat program. Stäng alla enheter som spelar upp ljud till denna enhet och försök sedan igen." men jag har inga program som spelar upp ljud eftersom jag har stängt av alla.
Jag har prövat att avinstallera ATI ljud drivrutinen men inget händer.
Jag har prövat att trycka egenskaper, drivrutin och prövat att avinstallera där och sedan starta om datorn, men inget händer.

Jag har ingen aning vad som är fel, men det ska ju funka eftersom det kommer ju upp i ljud. Annars skulle det inte vara inkopplad och visa det där.

Någon som kan hjälpa mig med detta?

Tack i förhand!

Av Harscha
Skrivet av TiasE:

Råkade ut för samma sak på min dator, jag har dock trådlöst tangentbord och mus, men det som löste det för mig var att stänga av musen och sen sätta på den igen så funkade både mus och tangenbord resten av installationen och även i Windows.

Fungerade, iaf med musen så vi kom vidare med installationen, tror det inte ska vara några problem mer. Tack för hjälpen!

Av Harscha

Windows 7 ominstallation, tangentbord slutar fungera.

Hallå! Som titeln säger så ska min bror installera om windows 7 för diverse orsaker men när vi kommer till att välja Språk, keyboard layout osv så fungerar inte tangentbordet (inte musen heller för den delen)

Tänkte att det kunde varit nått i BIOS som stod snett i USB delen men Legacy var enable och Legacy USB 3 var också enabled.
Någon som vet vad som är fel? Tror ej på tangentbordet efter som det är sprillans nytt, fabriksfel finns med det funkar ju i BIOS.

Tack i förhand till er snälla som hjälper!

Av Harscha

Fick precis svar att det var headset micen som var trasig. En kompis fick låna headsetet för att kolla och han fick samma problem.