Inlägg

Inlägg som huttala har skrivit i forumet
Av huttala
Skrivet av star-affinity:

Tycker textrenderingen i Windows är rätt kass överlag. Mycket stiligare i MacOS.
Men gillar typsnittet Microsoft kör i menyerna och nya kontrolpanelen etc. i Windows 11. Det passar bra på skärm.

Suttit med mac i drygt 1.5 år just nu och fattar inte vad du pratar om, ska man ha bra text på MacOS så krävs ju en högupplöst skärm, har du en <1440 skärm så ser det ju ut som en påse skit om man inte kör better display och påtvingar HiDPi skalningen, men även då är det en suddig sås i jämförelse.

Textrendering är ju 100x bättre i både Linux och Windows om man inte har 4k+ upplöst skärm. Och även med 4k skärmar så tappar man prestanda för att systemet inte klarar av att rendera utan att skala upp bilden till 5k för att sen skala ner den till den upplösning som används av skärmen.

Av huttala
Skrivet av THB:

Eller en trevlig laptop med 14" OLED, 16GB ram och runt 1kg i vikt för ~6-7k.
Kommer såklart inte att ske, men man kan väl drömma

Nästan inom dina ramar.
Har själv sneglat på denna.

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

Av huttala
Skrivet av Swegatron:

G pro och ram sålda.

Han kunde tänka sig 250kr lägst.

Taget! Skickar PM.

Av huttala
Skrivet av serafim:

Kaffefilter !! Vad har hänt? Tunnare papper så filtret säckar ihop. Har använt 1x4 oblekta i många år men nu måste jag hitta alternativ. Enligt någon kaffebryggarexpert på TV ska man skölja filtret innan man sätter det i tratten (minns inte varför, kanske för att skölja ur ämnen som kan ge smak ??) men det går inte med den nya papperskvalitén för då sjunker filtret ihop i en liten geggig hög. När kaffet är färdigbryggt ligger filtret hopsjunket i botten på tratten. Blir nog att hitta nån slags återanvändbart nylonfilter, har för mig att det finns sådana. Eller kanske ett annat märke än det jag använder nu.

Nu vet ja att de här är gubbgnäll. Men lösningsorienterad som man är så måste jag flika in och säga att dessa filter har fungerat utmärkt för mig i alla år:

Att leva utan vettigt kaffe är ovärdigt och jag förstår ditt lidande. Hoppas detta hjälper dig återfå det goda i livet igen!

Av huttala
Skrivet av Swegatron:

Bud noterat! Fick svar av kompis att han säljer den för 300kr som köp nu

Säljer han inte för under 300 eller hur länge tänkte du låta budgivningen gå?

Av huttala
Skrivet av snapoutofit:

@jonasbert blev den såld?

Den blev såld till mig.

Av huttala
Skrivet av Enviro:

Det är nog den största besvikelsen med hela listan och hela FZ-redaktionen bör ge svar på tal. De kör livestream 14:00 där de kommer snacka om listan, så vi får samlas där och sätta dem på plats!

Fram med högafflarna!!

Av huttala
Skrivet av kyre:

Nu har jag inte läst utkastet men skulle kan det vara okej att sälja en tjänst för hemmet som faktiskt identifierar ditt känslomässiga tillstånd och svarar därefter?

Ex. sätter på kaffet eller tar fram Ben & Jerrys när du är ledsen eller trött? Släcker lamporna när du är trött.

Låter som du saknar att bo hemma med mamma.
/s

Av huttala

NUC6i7KYK 600:- plus frakt

Av huttala

200kr + frakt för outset AX.

Av huttala

5000kr, men kan bara hämta upp imorgon eftermiddag! Hoppas det går bra.

Av huttala

Frågorna måste ha varit lätta, för senast jag ägde ett Playstation var 1995

Av huttala
Skrivet av nevada:

Inga direkta superrelevanta anledningar förutom storleken då.

Kanske inte för dig, men det är nog väldigt många som vill ha en skärm med OLED responstider, 4k 240hz, och sen 480hz(!!!) när man ska spela spel.

Det är ju en skärm som är bland de bästa för produktivitet och mediekonsumtion(4k och OLED), samtidigt som den är bland de bästa för e-sport också.

Denna lär ju vara en av de största nyheterna sedan OLED 240hz kom. Textproblemen lär vara minimerade i och med 4k och 480hz är det inte många skärmar som slår, och de som gör det kostar lika mycket och är värdelösa på allt utom e-sport.

Av huttala
Skrivet av funkadelic:

Sitter i detta kval exakt nu då jag impulsköpte en 360hz-skärm men det är inte så smooth när 1% low är typ 100/150. Hur funkar det för dig med nya setupen och 360hz?

Du kommer ha 4-500 FPS och lows runt 250 (tills de nya smokesen blir optimerade).
Detta förutsatt att du inte har en kass GPU.

Av huttala
Skrivet av Printscreen:

Eller så är det tvärt om; tekniken finns inte riktigt ute på marknaden utanför Apple, så det är ingen idé att göra en stor flärp. Vi vet ju inte sanningen, det vet nog bara Apple och deras konkurrenter

Fast det fanns på google pixel 4/4XL och fungerade minst lika bra som faceID (har båda). Så något annat än att det inte fungerar bra beror det nog på.
Oavsett så är det ju goda nyheter om det nu kommer fungera lika bra, men vara mindre skrymmande!

Av huttala

Aldrig varit med om något bättre än ansiktsigenkänningen som satt på min gamla Pixel 4. De va nog det bästa med den telefonen!
Hoppas detta är lika snabbt, säkert och smidigt.

Av huttala

Jag har kört med alla möjliga ergonomiska lösningar, men det finns ingenting som slår vanlig hederlig träning. Hade stora problem med musarm ett tag, men alla problem försvann nästan helt när jag började simma/cykla/springa regelbundet.

Av huttala
Skrivet av edsbyn:

Tack för er input! Rollbeskrivningen är mer lik en team leader, då man bland annat ska inneha ansvaret att driva utvecklingen av produkten vi jobbar med. Så man ska exempelvis jobba med kravbilden på produkten, ha en tätare dialog med cheferna ovanför, samt att man även har ansvaret att till viss del fördela uppgifter inom teamet.

Så om jag får ställa om frågan: Vad anser ni att en anställd i ett mjukvaruteam som tar steget till team leader bör kunna begära i löneförhöjning?

Jag hade en tech lead roll tidigare som innefatta allt du skrivit ovan, men även att ta fram tekniska förbättringar, utbilda utvecklarna, ta ansvar för de tekniker som används och dokumentera ner nya metoder som ska/redan används, ansvar för koden som levereras och driften av denna.. ja.. listan kan göras oändlig med ansvar.

Jag låg ungefär 4-5000kr över de andra utvecklarna i lön, detta på en stor organisation.

PS. tappa även livslusten då allt ansvar innebar att man fick sitta i möten hela dagarna och bråka med folk istället för att koda. Så var beredd på att det är så livet kommer se ut framöver.

Av huttala
Skrivet av edsbyn:

Jag jobbar som mjukvaruutvecklare på ett större företag i Stockholmsområdet. Jag har jobbat i ett mjukvaruteam i drygt 3 år och har nu blivit erbjuden rollen som scrum master för hela teamet. Vad anser ni är en rimlig löneförhöjning (utöver ordinarie revision) när man blir befordrad till denna befattning? Någon annan här som gjort samma karriärsteg?

Skulle säga att scrum master absolut inte är en "befodran" och skulle inte räkna med mer pengar i lön heller.
I mina ögon är scrum master snarare ett steg nedåt, men alla känner ju olika såklart.

Av huttala

Switcharna va ju bara taskigt. Det är ju som att be någon höra skillnad på MX Black och Red. Konstruktionen är ju den samma, och ljudkaraktären beror mer på tangentbordet i sig än switchen.

Jag är kränkt!!
(Ja, jag chansade fel. Ni kan ta min titel. Är inte värdig längre. )