Inlägg

Inlägg som iNi har skrivit i forumet
Av iNi

fy fan va trevlig skärmsläckare! riktigt fin

EDIT: av ren nyfikenhet, sparar man batteri på bärbara datorer när man använder denna skärmsläckare?

Av iNi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oggee
PHP4 all the way baby!

Av iNi

[PHP] problem med en funktion

Hejsan!

Jo det är så att jag håller på med att försöka skapa en php-funktion som ska fungera lite som bbkod för bilder, fast den ska kolla så att bilden är en registrerad bild innan den ger något resultat.

Min funktion verkar funka delvis. Den kommer så långt att den fakitskt skriver ut bilden, men, det verkar som den endast går igenom foreach-blocket en endaste gång, även om arrayn innehåller flera bilder.

* edit *

Hoppas ni kan hjälpa mig lösa problemet.

Tack på förhand!

EDIT: Problemet löste sig rätt fort när jag fick vila skallen lite. Så om någon moderator vill ta bort tråden så får dom gärna göra det.

Av iNi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Dom har inte alls slopat entusiaster, de är inte snabbast just nu, men har du inte märkt hur mycket de ger oss entusisater. Crossfire X på HD3870 är väl entusiast om något, upplåsta processorer lika så. Deras HD3890/HD3870-X2 är väl också det en riktig läckerbit?

Jag trodde att HD3870 var deras bästa grafikkort, vilket jag fick för mig att det låg i prestandasegrementet. Visseligen känner jag till HD3870-x2 men jag har inte hört något om nått HD3890, eller är det samma kort?

Av iNi

Har AMD helt slopat entusiastinriktade prylar eller?

Det finns ju varken processorer eller grafikkort kvar i entusiastsegrementet. Det blev ju inget XTX kort i 2000 serien, och så som det ser ut nu så förväntar jag mig heller inget ur 3000 serien.

Kan ju bara hoppas att dom skärper till sig vad gäller processorer och åtmistonde släpper Agena FX prollarna, eller har jag missuppfattat det, alltså att det är Agena FX som dom slopar?

Av iNi

10/10 från bahnhof här
skulle dock inte sitta helt fel med 100/100

Av iNi

Jag har fått kännslan att folk med ett 8800GTX-kort (eller dyl) får helt olika resultat. Så min fråga är, finns det något grafikkort som klarar Crysis på very high med acceptabel upplösning och fps?

Det är nämligen så att jag funderar på att uppdatera datorn, men då är frågan om jag ska invänta nvidias och amd/atis nya grafikkort, och densamma gäller även för amd och intels nya processorer.

Har ni några råd? Jag vill verkligen lira Crysis till max

Av iNi

hahahah, så jävla bra

Av iNi

[PHP] Hämta från Mysql-databas

Hejsan!

Jo, det är så att jag håller på att göra ett forum i php med hjälp av mysql, och det går ju hur bra som helst, men jag vill göra en liten funktion som tar reda på vad som har hänt senast i forumet.

Det är två tabeller som ska slås ihop, forum_threads och forum_posts.

Jag vill alltså att forum_threads.id och forum_posts.theadid ska slås ihop till ett fält som heter threadid, och sedan ska forum_threads.timestamp och forum_posts.timestamp slås ihop till ett fält, och detta ska det sedan ordnas efter (DESC).

Så en och samma tråd kommer förmodligen upp flera gånger, därav ska jag även köra distinct på threadid.

Men problemet ligger i att jag inte vet hur man gör för att slå ihop två tabbeller.

Tack på förhand!

Av iNi

WAAAAAAAAAAREEEEEEEEEEEEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!
eller nått...

Av iNi

Egen mapptyp?

Hejsan!

Detta kanske går att göra i xp men det är just i vista jag undrar hur man går till väga...

Högerklicka i en katalog > egenskaper > anpassa > mapptyp

Här kan man välja ur en väldigt kort lista på olika mapptyper, alltså i vilket visningsläga som utforskaren ska visa katalogen i. Sedan går det även att välja "Tillämpa den här mallen för alla undermappar".

Det är som så att såfort jag skapar en ny katalog så får jag kännslan att vista slumpmässigt väljer något visningsläge, och jag stör mig på detta, så jag vill kunna göra en egen mapptyp som jag sedan tillämpar på alla undermappar på min hårddisk.

Det jag föredrar är att visa "Sammanfattning" på ikonerna och även grupperade efter filändelse, eller "Typ", som det kallas för...

Om det nu finns någon inställning där jag kan skapa en egen mapptyp så är det skitbra, annars så kanske detta går att ordna med ett script eller dyl?

Tack på förhand!

Av iNi

mod_rewrite + ajax i opera = fail

DirectoryIndex index.php RewriteEngine On RewriteBase /katalog RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^(.*)$ rewrite.php?p=$1 [L]

Såhär ser min .htaccess-fil ut.

Jag har ett ajaxscript som hämtar in all data från .se/katalog/ajax/script.php, och denna sökvägen är inte definierad i rewrite.php eftersom att det är en riktig sökväg och inte en "påhittad" sådan.

Det funkar utmärkt i alla webläsare förutom Opera som inte verkar hämta någonting istället för /ajax/script.php - men detta gäller inte om man går in på sökvägen via urlfältet, utan endast när filen hämtas av javascriptet.

Nu hade jag ju själv antagit att det var fel på javascriptet, men utan .htaccess-fil så funkar det precis som det är tänkt att det ska göra.

- Någon som har en aning om vad det beror på?

Provade att även lägga in filen i rewrite.php, men det gav samma reslutat.

Av iNi

Vem har sagt något om warez?
Får såhär i både mp och sp demot...

Ska testa det där, känns dock inte som om det borde funka, men man vet aldrig, återkommer innom kort med resultat.

EDIT: DET FUNKADE!!! WOHO!!!
Tack så jävla mycket asså

Av iNi

GRAW2 - Problem

http://www.r3try.com/dump/GRAW2.jpg

Såhär ser det ut för mig när jag drar igång spelet, har testat lite olika versioner av nvidias drivrutiner, fått samma resultat så jag vet inte om det beror på det.

Någon som har en lösning eller stött på samma problem?

Datorn (Problembarnet):
OS: Windows Vista Ultimate x64
GPU: nVidia GeForce 7800 GTX
CPU: AMD Athlon 64 X2 4400+
MINNE: 2046 MB

Av iNi

Höger fram: Mobil
Vänster fram: Nycklar och iPod

Höger bak: Plånbok
Vänster bak: Oftast tom, annars ligger väll det något informationspapper där eller dyl

Av iNi

Personligen så tycker jag att ni borde ha hållit inne med ett sånt här stor test tills hd2900xtx är tillgänglig så det blir ett rättvist test.

Av iNi

Detta spelet är ju skitkul!
Men som några har nämt så saknar även jag namn övanför spelarna, och att man respwnas för snabbt, och speciellt att man inte kan byta vapen med scrollen. Även att ens namn inte sparas.
Kan inte sluta spela detta asså

Av iNi

oj då

Av iNi

PATA och PCI ska bort, gärna på en gång. Jag kan inte förstå att dom fortfarande finns kvar.

Av iNi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Legoloppa
tro mig GRAW 2 handlar inte om nån portning konsoll versionerna gjordes för konsoller PC versionen görs från scratch.

men om spelet släpps i juni var är demot eller kommer den strax innan spelet?

Det var längesedan dom öppnade betatestning av de spelet. Jag försökte själv få tag på en nyckel, men ack.. :/