Inlägg

Inlägg som Kalesa har skrivit i forumet
Av Kalesa

jag flippar seriöst sönder... jag spenderar så mycket tid vid min TV haha...
allt måste fungera korrekt annars känns de konstigt.

De måste finnas någon sorts lösning ><

Av Kalesa

Vad är skillnaden mellan professional och ultimate? är det värt att skaffa ultimate om man redan har professional, fick de gratis genom MSDN AA ...
men om de inte är någon större skillnad behåller jag gärna professional

Av Kalesa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Foetus
tidsbegränsningar fungerar redan.. hjälpen jag behövde var att dom ska ha rättighet att installera spel etc på sitt konto?

kanske beskrev det lite otydligt då jag var irriterad =/

jag vill dom ska ha fulla rättigheter o ändra saker på datorn fast med tidbegränsningarna igång.

ne de va nog jag som läste de lite skumt nu när jag läser igen hahaha ledsen ><

Av Kalesa

"Control when children can use the computer

You can choose which hours your children can use the computer. You can set which hours are allowed for each day of the week and block all the rest.

Click to open Parental Controls. ‌ If you are prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.

Click the account that you want to set time limits for.

Under Parental Controls, click On, enforce current settings.

Click Time limits.

In the grid, click and drag the hours you want to block or allow.
"

(C) Microsoft

alltså gå in kontrollpanelen, sedan under "Parental controls"

Time limits...

Jag har View by Large Icons isatt så de kanske ser olika ut i våra kontrollpaneler

Av Kalesa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av grasfer
Min tv blir skärm nummer 1 hur jag än gör, dock så är den alltid aktiverad så bryr mig inte om det så mycket

mm, jo de är så jag får köra nu, men jag brukar spela PES09 och NHL09 med USB kontroll och då klona skärmarna så jag kan spela på den stora... varje gång jag ställer tillbaka så kommer jag få ställa om datorskärmen till primär...
: /

Av Kalesa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bejje
testa att starta upp datorn med endast 17" skärmen i. När windows väl är startat så kopplar du in tvn, det har hjälpt mig förr när det har blivit strul. Numera kör jag dock med nvidia kort.

Verkar inte som de fungerade : /

Av Kalesa

Har väl funnits en multi språks paket på MSDN ett bra tag nu? laddade ner de, men har inte testat att installera de än... nästan alltid kört engelska, man vänjer sig och när man gjort de är de lättare om man stöter på problem, då kan man googla lättare med tanke på att man når ut till fler internationella forum som kanske löst de.

Av Kalesa

Windows 7 med två skärmar... irriterande!

Hej, jag har en LG LCD skärm 17" som jag har som primär och sedan har jag min PHILIPS 42" LCD HD tv som jag har till att kolla på film osv.
Vanligtvis brukade jag ha ett kortkommando i Catalyst Control Center som gjorde att jag innaktiverade skärmen och sedan aktiverade när jag behövde den igen men nu i Windows 7 så ställer det automatiskt in att min TV blir Nr1 och att min datorskärm blir nr2...
Jag kan såklart ändra så att min LCD blir primär men fortfarande står det inne på upplösningsinställningar i Windows att min TV är nr1 och därmed varje gång jag aktiverar TV'n så blir den primär och jag måste ställe om allting igen.

Någon som vet hur jag kan få min Datorskärm att bli både primär och nr1 så att jag kan använda de nya kommandot som är så smart i Vista (Windows knappen) + P tror jag de var.

Jag har testat att flytta min Dator skärms kabel till den andra ingången och TV skärms kabeln till den som datorn var i men de va fortfarande samma problem.

Har även försökt kolla i Catalysts och inaktivera och aktivera där men fortfarande samma problem.

Testade även Ultramon men hittade inte något där som verkade fungera.

Av Kalesa

http://forumbilder.se/thumbs/149200983447P8cd7.jpg

här är mitt

ah just de, är de någon som har samma problem som jag när man har två skärmar i windows 7?

oavsett vad jag gör så sätter windows 7 min LCD HD tv som nummer 1, självklart kan jag byta så att min datorskärm är primär men varje gång jag stänger av inställningen att ha utökad bild på den andra och sedan sätter igång se igen så blir min datorskärm den utökade och min TV main... så jag måste ändra de varje gång, så istället har jag bara slutat inaktivera TV'n...
testade installera ultramon men de hjälpte inte, kollade i catalyst lite granna också... någon som vet vad de är? eller hur de går att lösa snarare

Av Kalesa

Går på Gymnasieskola och har det med, använder Windows 7 Professional just nu

Av Kalesa

Hjälp! krypterade mina bilder och installerade nytt OS!

Hej, Jag installerade Windows 7 idag men jag hade mina dokument och bilder krypterade på mitt gamla Windows XP x64 operativsystem.
Mina dokument och bilder låg kvar på en annan hårddisk som jag använder för musik, bilder, dokument osv.

Jag hade bara krypterat dem med Windows kryptering och nu kan ja såklart inte öppna dem eftersom jag har nytt operativsystem...

Fråga inte varför jag krypterade dem, ville bara testa haha och sedan glömde av det.

Så, finns de någon lösning? jag hade många dokument med allt från skolarbeten till lösenord och bilder med massor gamla minnen.

Tack i förhand!

Av Kalesa

Kanske borde släppa lös Mijailo Mijailovic på någon retaderad politiker.

Av Kalesa

Philips 42" LCD, Problem med bild från PC - TV

Hejsan, jag köpte en 42" Philips LCD TV ganska nyligen, är nöjd med allt förutom att bilden ut längs kanterna är helt svart när jag har koppling mellan PC till LCD(HD Kabel) så bilden blir cirka 1" mindre en annars.
Denna svarta linje som går längs runt hela TV'n är hela tiden där oavsett vad jag gör eller kollar på så länge de är mellan PC och LCD, när jag slår på till det vanliga analoga TV nätet alltså kabel TV så försvinner den.

Så det jag undrar naturligtvis är om det på något sätt går att få bort den är svarta linjen så att jag inte går miste om den här extra "tummen"!

Specifikationer för PC och TV:
TV: Philips 42PFL5603D
Upplösning: 1920x1080 (Full-HD)
Grafikkort: ATI Radeon 4870
Kabel: HDMI

Länk:http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=1449653&ref=prisj...
(köpte den dock på elgiganten, men den fanns inte kvar verkar det som)

Det här är en bild där man kan se den svarta kanten som går längs hela TV'n, så ser det ut när jag har kopplingen mellan datorn och TV'n.

http://img185.imageshack.us/img185/5470/hdhrn.th.jpg

Det här är en helbild, fortfarande mellan PC och TV(Ledsen för att bakgrunden är så ljus)

http://img185.imageshack.us/img185/5237/hdhel.th.jpg

En hörnbild på hur den svarta linjen är borta när jag slår på till TV kanalerna(analog TV)

http://img185.imageshack.us/img185/1667/analogtvhrn.th.jpg

En helbild på hur det ser ut med analog TV.

http://img10.imageshack.us/img10/1840/analogtvhel.th.jpg

OBS! Det här är inget som har med att göra med Digital TV och Analog TV, den svarta linjen kommer när jag slår på PC till LCD(använder HDMI Kabel).

Av Kalesa

Själv har jag allt på "Manual" och sedan 375x8 dvs 3Ghz exakt.

Av Kalesa

HTC Touch Diamond tog bort mina MSN Kontakter

Hejsan, fick min HTC Touch Diamond från 3 igår... så efter pillat ett tag loggade jag in på MSN Messenger och får ett meddelande som lät ungefär så här:
"Vill du lägga till alla dina MSN kontakter till din telefonbok?"
och utan att tänka tryckte ja bara "ok". sedan såg ja att ja hade cirka 200 st hotmail kontakter i min telefonbok, eftersom ja nyligen skaffat telefonen så tog ja bara bort alla kontakter.
När ja sedan loggade in på MSN i mobilen så såg ja inga kontakter och sedan testade ja hemma på datorn och där fanns inga heller.

-200 kontakter som ja inte har en aning om vad deras MSN är haha.
Tänkte bara varna andra med liknande telefoner är att inte göra detta misstaget och om ni har någon aning om hur ja möjligtvis kan få tillbaka mina kontakter på ett enkelt sätt så säg till!

Av Kalesa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nokiaback
Ha ha , har ni ingen vanlig tv som hon kan se på

OT: testa du med ett annat grafikkort ,du ska ha rätt att stoppa in en annan hd o liknande. En sak till du hjälper ju bara dom med felsökningen såmärker du att det är grafikkortet så kan du ju säga direkt att du felsökt det så långt.

I övrigt tycker jag att din mamma ska ta kontakt med siba o fråga om det är okej att ni gör detta

jag kan säga som så att jag fick igår 3 korta beep o ett långt pga att mitt moderkort i stöder mitt n8800gt så det kan mycke väl vara grafikortet för dig /henne test adig fram lycka till

Ne, eller de finns en TV till som antenn intaget har glappat av, för 3e gången, har försökt löda flera gånger men den bara fortsätter och lossna, nu är den lille biten borta som jag brukade löda på så haha men aja...

Jo, jag får väl testa med ett annat grafikkort, jag hann inte riktigt felsöka datorn i morse, ja tror ja tog mig 5 minuter medan ja käkade en macka och såg att datorn startade men skärmen fick ingen signal haha.
Jag vet redan nu vad siba eller elgiganten kommer säga, och de är förmodligen nej : / ...
men aja, tack, ska försöka med att byta grafikkort när ja kommit hem från skolan...

hoppas på fler smarta svar innan jag är hemma haha!

Av Kalesa

Ingen bild och det piper

Hej, det är problem med min mammas mediacenter dator, den vägrar visa någon bild sedan igår, den har fungerat i cirka ett till två år nu utan problem men imorse vägrade den visa någon bild men den startar sedan piper de 2-3 gånger men jag får ingen signal till skärmen?
Har inte direkt hunnit kolla på de ordentligt för jag hade bråttom till skolan.

Anledningen till att ja gör denna posten bland Stationära Datorer är för att jag tror de är något hårdvaruproblem i datorn och ett liknande problem skulle kunna uppstå på en stationär dator, fick för mig att mediacenter/digitalbox delen är mer för tekniska problem eftersom den stora skillnaden egentligen bara är operativsystemet.

Jag vet inte riktigt, men kan de bero på att Grafikkortet är trasigt? kanske överhettat? för själva chassit är ganska "tight"?

Jag har ett extra ATI Radeon x1600 256MB som ligger, kankse jag ska testa trycka i de?
datorn är köpt på siba eller något liknande och jag antar att de är två års garanti? försvinner den om ja öppnar lådan?
Har visserligen inte heller någon lust att skicka in den till Siba och vänta en månad för att dem ska byta eller laga ett grafikkort.

Har även hört att man ska kunna översätta dem är pipen på något vis?

Snälla hjälp mig annars kommer min mamma ta min TV till vardagsrummet!!!!

Av Kalesa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Fullt normala temps:

CPU = SpeedFan/CoreTemp visar fel. Använd RealTemp!

GPU = kolla fläkthastigheten, bara 23%, höj till 33% med XML-hacket så sjunker det rejält. Glöm dock inte att göra två profiler isåfall, en "idle" med 33% och en "gaming" med ~50% som du kan växla emellan vid behov. MEN grafikkortet klarar en konstant temp på 79C, AMD har gjort så med flit för att få en låg ljudnivå.
XML-hacket gör man bara om det "känns bättre" med lägre temps. Nackdelen med XML-hacket är just att man då själv måste hålla reda på och växla mellan två profiler. Låter man det vara som det är så höjs fläkthastigheten automatiskt när man spelar.

Ah... tackar för de snabba svaret haha... här sitter ja med min nya dator och vågar inte ens starta ett spel

men GPU fläkten lär öka automatiskt när ja spelar annars?

Vad ska ja få för temperatur i realtemp då?

EDIT:

I realtemp

http://forumbilder.se/images/73200882118PMd293.jpg

Av Kalesa

Hjälp! väldigt orolig över mina temperaturer på Grafikkort och CPU.

Hej, ja köpte precis nya dator delar och är lite orolig över temperaturena så jag gjorde några tester ja hoppades ni kunde kolla på...

Alla är tagna i Windows utan några större processer i bakgrunden...

http://forumbilder.se/images/ae200875140PMb1e2.jpg

Har en Schythe Mine kylare med Actic Silver Pasta, grafikkortet har standard kylare för powercolor 4870 512MB.

(inget är överklockat)
CPU: Quad Core Q9450
Grafikkort: Powercolor HD 4870
Moderkort: ASUS P5Q-E
RAM: 2x1024MB Corshair 800Mhz
Nätagg: Corshair 550Watt

Allt ligger i en Cooler Master låda som är öppen med 2 st 120mm Fläktar, en i fronten som blåser in och en i där bak som blåser ut.
Inga andra närliggande objekt eller väggar som skulle kunna värma datorn.

Använder Windows Vista Ultimate 64Bitars om de nu har någon betydelse.

Har inte gjort några tester i full load för ja vågar inte haha.

Så ska man vara orolig eller är temperaturena fullt normala och i såfall kunna starta något spel?

Tacksam för svar

Av Kalesa

Tack ska kolla upp detta, men jag behåller nog 4870 kortet

angående processorn så föredrar jag nog att ha en Quad Core eftersom ja ska multitaska en hel del med flera spel klienter och sådant, Så länge inte Dual Core av någon anledning är bättre för även det?

Cache minnet på 12MB ser ganska intressant ut också på Quad Core Processorn.