Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som heptagenia har skrivit i forumet
Av heptagenia
Skrivet av danneee:

Kan intyga ovanstående, har lirat Medieval 2 på en Surface med igpu utan problem. Så allt som är hetare än inbyggda GPUn i intels 8 serie U processorer kan lira det i 1080p.

Jo så är det säkert men tänkte att det inte gör något om någon enklare dedikerad grafikkrets ingår.

Av heptagenia

Önskas köpa Laptop med dedikerat grafikkort.

Önskas köpa Laptop med dedikerat grafikkort som klarar av att driva Mediaval 2 Total War. Budget upp till 4000 kr.

Läs hela annonsen här

Av heptagenia

bjuder 800 kr för processor då.

Av heptagenia
Skrivet av axelboje:

Funderat på NAS ?

Någon gång, men kommer alltid fram till att jag inte behöver. Men kan du motivera samt rekommendera någon?

Av heptagenia

Köp av mekanisk intern hårddisk.

Oj vad modeller det finns nu för tiden. kan ni tipsa på en 2 TB mekanisk hårddisk som är tyst och pålitlig. Den skall sitta i en stationär dator som används till allt möjligt. Till systemdisk och speldisk använder jag SSD diskar (Samsung). Tacksam för svar

Av heptagenia

Köpråd: Begagnad laptop för äldre spel, vilken laptop/CPU/GPU rekommenderar ni?

Hej! Om man vill köpa en begagnad laptop för spel, går det att få tag i något vettigt för 4000-5000 kr. Spelar ofta moddat total war Medieval2. Om svaret är ja rekommendera gärna typ av laptop/processor/grafikkrets.

Av heptagenia
Skrivet av NoWin:

Stationära med inbyggd Wifi kan vara lite kinkiga om man inte kan ha antennen/antennerna en bit från chassiet. Chassiet fungerar som jordplan för antennerna och påverkar dessa väldigt mycket.

Antennen är väl ungefär en dryg meter från chassit, lade in senaste drivrutiner men ingen skillnad. Skall man köpa ett externt/internt nätverkskort med wifi kanske?

Av heptagenia
Skrivet av haiPA:

Kanske Wi-Fi receivern på MK är problemet. Har du försökt uppdatera drivrutinerna?

Jag har tänkt själv på drivrutinerna så när jag kommer hem så blir det att avinstallera de befintliga och lägga in på nytt. Tack skall ni ha så länge

Av heptagenia
Skrivet av haiPA:

Köp en repeater som du ställer i samma rum eller närmare burken. Precis som Anton säger 5Ghz bandet har bättre fart men drabbas av vägar å sånt.

Ja jag menar 5ghz bandet förstås. Det mystiska är att när de bärbara är på samma ställe som den stationära så är det väldigt bra wifi på de bärbara men dock inte på den stationära.Så jag tror inte väggar är problemet egentligen.

Av heptagenia

Dålig fart på 5G bandet på stationära med M/B Asrock Z97E-ITX/ac

Hej! Har precis fått fiber indraget i huset. Köpte därför router Asus RT-AC58U och fått bra sprutt på det trådlösa nätverket. Allt i från plattor, 2 bärbara samt telefoner fungerar mycket väl. Sämre är det dock med den stationera som har ett M/B Asrock Z97E-ITX/ac med inbyggt wifi. Problemet är att jag på den stationära får bättre fart på 2G nätet än 5G nätet och farten på 2G nätet är inte i närheten vad jag har gentemot på övriga klienter. Vad kan problemet vara.

Av heptagenia

Ny skärm cirka 24 tum

Hej funderar på att köpa ny prisvärd skärm och behöver därför hjälp. Pc,n används till surf, office samt spel, Spelen som spelas är Minecraft och spel i Total War serien.

Av heptagenia
Skrivet av Pudeln:

Man kan få ett R9 290 för långt under 3000kr (2700kr). Om du följer webhallens länkar här på Swec tex. Värt att kolla NetOnNet, CDON osv med.

280 och 280X reas ju ut nästan överallt annars.

Har sneglat på det en hel vecka nu. Sitter med ett 6870 idag och vill ha prestandahöjning samtidigt jså vill jag ha tyst och svalt och det gör att jag är tveksam till 290.

Av heptagenia

Jaha! Då föll även detta val bort. Har tänkt mig nytt grafikkort för mellan 2000-3000 tusen. Inte lätt att välja i dessa dagar.

Av heptagenia
Skrivet av Oliver91:

mellan 770 och 780 för 770 pengar, misstänker ett rekommenderat pris på runt 2500kr för att konkurrera ut r9 290

tror kortet kommer vara ett kort baserat på samma GM204 krets med 3gb ram och 192-bit's buss

Blir detta verklighet så biter jag ihop och väntar tills det lanseras. Sneglar på GTX 970 men lite för mycket pengar.

Av heptagenia

Var förväntas gtx 960 hamna prestanda mässigt jämnfört med idag existerande kort

Var förväntas gtx 960 hamna prestanda mässigt jämnfört med idag existerande kort på marknaden. Kortet som sitter i mitt m-itxbygge idag ett radeon 6870 och jag är nämligen sugen på nytt strömsnålt och svalt kort med bättre prestanda.

Av heptagenia

Viken setup för chassifläktar i ett Corsair 250D

Hej! Har nu byggt ett m-itx system och valde efter mycket övervägande som chassi Corsair 250D. Kanon chassi för övrigt. Jag vill däremot komplettera/ersätta de befintliga chassifläktarna. Jag vill ha en så tyst men ändå bra effektiv kylning i min setup. Möjligheterna är följande: Frontfläkt 200mm, 140mm, eller 120mm (AF140L 1*140mm sitter i från början . Sidofläkt 2* 120mm (AF120L 1*120mm sitter i från början). Bakfläkt 2* 80mm.
1. Är det ok att köra flera fläktar med pwr styrning från moderkortet då endast ett uttag finns på moderkortet och i så fall hur många?
2. Vilket fläktmärke rekommenderar ni? Är sugen på Bequiet eller Noctuna
3. Förtydliga gärna vilka placeringar som lämpar sig för till/från luft.
Tack på förhand

Av heptagenia

Bra balans mellan AMD phenom 2 x3 720 och ja vilket grafikkort

Hur häftigt grafikkort kan jag köpa utan att processorn blir flaskhals? Processorn som sitter i är amd phenom2 x3 720BE och DDR 2. Vad rekommenderar ni?

Av heptagenia

Vill ha förslag på bra mindre chassi till matx

Sitter med ett gammalt system phenom 2. Dags att kanske byta upp sig och jag har tänkt denna gång så blir det intel. Det gamla systemet sitter i ett Fractal Design D3. Denna gång har jag tänkt köra på mATX för att hålla ner storleken lite. Vilket chassi rekommenderar ni. Har försås fastnat för SilverStone Temjin TJ08B-E Svart men det är inte så mycket nindre än det jag har. Vilken bra liten låda med formfaktor matx rek ni. /Hep

Av heptagenia
Skrivet av DasBoot_swe:

Kör en dvi-hdmi adapter och kör på 1.3 vilket räcker då du inte behöver den funktionaliteten som skiljer mellan 1.3 & 1.4 skriv vilket kort du har så kan jag kolla om det stödjer ljud via dvi-hdmi

Får jag med ljudet då? sen gör det inget för mig om man får ett grafikkort som fixar mitt syfte för 300-400 kr

Återkommer med vad för kort jag exakt har

Av heptagenia

mest prisvärt grafikkort som duger till HDMI 1.4 från pc till tv

Hej tänker komplettera upp min stationära pc med ett grafikkort till som jag tänker använda för att köra HDMI 1.4 till 40 tums tv. Det sitter ett ati 4870 i pcn idag men tyvärr så finns ingen HDMI port på detta. Kan det finnas några problem med att ha två grafikkort i pcn. Ok mest prisvärda som duger till HDMI 1.4 från pc till tv/ Tack på förhand Hep