Inlägg

Inlägg som Zandros har skrivit i forumet
Av Zandros
Skrivet av Dr.Mabuse:

Någon på EA har dabbats av Reality Distorsion Field... en benämning några tekniker på Intel myntade om Appel-folk som vägrar se verkligheten som den är.

Eller så var det Apple själva som började använda termen…

Av Zandros

Hur får de ut högre procentuell prestandaförbättring än den procentuella överklockningen?

Av Zandros

PPC 970-kortet är ju uppenbart fel.

Om vi menar att "PPC 970" omfattar hela familjen så toppade den ju på 2.7 GHz och då alla processorer i serien jag känner till hade en FSB på halva processorns klockfrekvens blir det alltså 1.35 GHz. Dessutom blir processnoden och storleken på dien förvirrad eftersom PPC 970 tillverkades på en 130 nm processnod och PPC 970FX och PPC 970MP producerades på en 90 nm processnod varav MP även var dubbelkärnig.

Om vi menar att "PPC 970" omfattar enbart den första versionen så är processnoden fel, då den var 130 nm, inte 90 nm, och maxhastigheten var 2.0 GHz, inte 2.5 GHz. Dock stämmer busshastigheten, men inte diestorleken som ska ha varit ~121 mm^2.

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av houze
Är inte Core i7 spärrade mot att köras i dubbla sockets?

Måste väl använda Xeon E55XX CPU:er för detta moderkort?

Nja. Såvitt jag har förstått så behövs det två QuickPath-länkar för dubbla processorer, vilket i7-980XE har men inte de Bloomfield-baserade i7orna.

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cr1lle
Varför inte? Alla andra får ju slåss om dom.

Det är ju samma villkor för dem som för alla andra. Om man begränsar till ett per IP premierar man familjer som har flera IP-adresser och slipper förlita sig på NAT-routing.

Edit: Självklart tycker jag det bara är okej om respektive konton faktiskt tillhör de som får klapparna.

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adb_92
Det e 1 julklapp per konto, dvs han har bytt mellan syrran/brorsan etc. Men fortfarande tråk att 1 person från samma IP kan ta hem flera =/

Den var uppe 10 sek för mig

Så folk som sitter bakom en NAT ska få slåss inbördes om vem som ska få julklappen?

Av Zandros

Tjo

Jag vill minnas att ni hade ett mycket bra pris när jag handlade min 1 TB WD My Book Studio hos er. Nu är jag dock i behov av ytterligare lagring. Som ni kanske vet har WD uppdaterat sin My Book-produktlinje, men tråkigt nog så finns inte den nya My Book Studio-modellen hos er. Finns det någon speciell anledning till det?

God Jul!

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gramner
Själv fick jag min tidigare idag, lycka till ni andra som inte lyckats få någon ännu!

För övrigt hoppas jag att Dustin annullerar alla dubletter med samma leveransadress och/eller IP-nummer i efterhand, bättre att 5 personer får var sin klapp än att en person får 5 stycken.

Det vore ju vettigt när det faktiskt finns flera personer som har beställt ärligt bakom samma router…

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Holmb3rg
Att köra utan batteri kanske inte är det allra vanligaste men det som jag främst reagerade på var att Apple av snålhet inte skickar med en tillräckligt stark nätadapter, skärpning!

Tror inte det är så mycket av snålhet som att de vill att nätadaptern ska vara mindre i storlek.

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Samtliga chassin är designade för och kommer att vara designade för 3.5" mekaniska diskar, man måste köpa en adapter om man vill kunna montera dessa i stationära. Sen så får det plats för mycket mer lagringsutrymme, och när pristerna gått ned kanske vi får se 5Terabyte's 3.5" SSD diskar? Så som det är idag är SSD endast lockande till bärbara pga 2.5".

Åtminstone i ett kortsiktigt perspektiv är det billigare att öka densiteten på flashchipen istället för att sätta fler chip i en hårddisk. Dessutom, varför inte bara köpa två (eller de knappt sex stycken som får plats i samma volym som en 3.5"-disk) 2.5"-diskar? Kontrollogiken är nog inte sådär fruktansvärt dyr, och man får ut större hastigheter.

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JuCke
Bara för att man kör pc kör man windows alltså?

Förstår din tanke gång om du har Mac och kör OSX =D

Eftersom det enda problemet här gäller FairPlay DRMade filmer som kräver HDCP för att spelas upp på externa skärmar, så får vi väl anta att de som kör "PC" kör Windows i någon form, för jag tror knappast det finns en digital videoaffär till Linux, så ni har inte ens möjligheten att välja att köpa DRM-begränsade filmer.

Hur är detta ens ett problem för alla er som tänkte köpa Macbook? Det finns inga Hollywoodlångfilmer på svenska iTunes store, så problemet spelar ingen roll för er. Att Macbooken nu har fått HDCP är enbart bra, då det tyder på att Apple är en bit på väg att få Blu-raystöd.

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lolight

Det är INTE smartare ur en samhällssynpunkt att låta företag få pengarna först, Nej. Som privatperson kan du inte kvitta förluster mot vinster. Det är redan skattade pengar. Sedan har företag mer ekonomiska muskler. Så varför ska inte dom kunna ta smällen bättre?

Dumheter. De flesta konsumenter handlar med pengar som de äger, vilket gör att de pengar de väljer att spendera på prylar kommer från resurser som finns utöver de resurser de behöver för att överleva. Som du kanske vet så är det ofta så att företag levererar saker, och får betalt kanske 60 eller 90 dagar senare. De ligger alltså ute med pengar som de inte har, som måste täckas upp av tidigare månaders intäkter. Må vara att det inte orsakar en soliditetskris, men risken finns att det blir en likviditetskris, särskilt om leverantören arbetar med få stora kunder. Om jag inte minns helt galet så misslyckas 80% av alla nystartade företag. Sena betalningar från kunder var en del av det som nästan sänkte Ericsson i början av 2000-talet. Tro för allt i världen inte att företag har det speciellt lätt. Sen, skattade pengar? Skatt är då inte det enda företag tillför samhället. Samhället är inte att likställa med staten.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Läste du nyheten?

Kompensation är någonting man får som plåster på såren. Det är en klapp på femåringens huvud så att han slutar gråta. Det man ska ha om man blir blåst är ersättning, öga för öga så att säga och sen eventuellt kompensation för att man blev blåst utöver ersättningen. Och hur skulle det bli bättre av att företagen får pengarna först? Visst, privatpersonerna går inte i konkurs men i förhållande till hur mycket pengar det troligen handlar om när det gäller företagen lär ju privatpersonernas pengar vara småväxel, så om det inte finns pengar nog till att ersätta dem så lär det ju knappast ändå finnas pengar nog att rädda företagen som ska ha pengar om det nu är så att de skulle konka utan de pengarna.

Och visst, det kanske finns undantag där kundernas fodringar är så stora att det gör den skillnaden, men då snackar vi ju om en helt annan skala.

Ja, jag läste nyheten. Nu är det ju såhär att om företaget faktiskt kan betala tillbaka alla sina skulder kontant, då finns det ingen direkt anledning till att försätta det i konkurs, eller hur? Privatpersonernas pengar kan knappast vara småväxel, eftersom det är i princip basen för all omsättning företaget har. Företagen i fråga är ju inte företagskunder, utan Datorbutikens leverantörer, som i ett stabilt företag borde få lite mindre pengar av DB än vad DB får in av sina kunder. I det här fallet är det väl förmodligen så att balansen har rubbats lite åt fel håll, men det handlar inte direkt om några småpengar som skulle behöva betalas tillbaka till kunderna.

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Jag är förvirrad... Hur tänkte de när folk som betalat för någonting de inte får ska kompenseras!?

De har betalat för varor de inte fått eller inte kommer få, och inte heller kommer de få pengarna tillbaka. Gäller det privatpersoner kallas det för bedrägeri eller stöld, men när det gäller företag så är det alltså plåster på såren i form av kompensation som man skall få och inte ersättning? Om det nu finns regler för vem skall få pengarna tillbaka först så är ju de reglerna satta av folk som borde ha folkets intressen först, så varför kommer företagen först då pengarna som konsumenterna (folket) ligger ute med troligen är småskrammel i jämförelse med vad andra företag skall ha. Känns ju som att konsumenterna borde sättas först.

Vem ska kompensera konsumenterna? Inflatera fram mer pengar ur ingenting? Sen är det betydligt smartare ur en samhällssynpunkt att låta företag få pengarna först, ingen privatperson kommer gå i konkurs av att inte få sina beställda prylar, de blir bara utan prylar.

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rawet
vad ska man med 6st grafikkort till i dagens läge? X)

Tolv skärmar är väl det första man kommer att tänka på.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Kan ju bli intressant i framtiden, drar Intel in x86 för AMD så lär AMD dra in x86-64 för Intel.

Ja, 64bitars instruktionerna som används är designade av AMD och inte Intel (Intel gjorde ett försök med IA64 som inte slog igenom) så frågan vad som är mest intressant idag en 32bitars cpu eller en 64bitars...

http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64

Tveksamt om AMD kan dra in licenser bara sådär hipp som happ, för att de känner för det. EM64T hör förmodligen till samma cross-licencingkontrakt som SSE etc. Oavsett vilket är AMD64 enbart en utökning av IA32, och i praktiken värdelös utan en x86-licens.

Sen kan vi ju minnas vilket företag som tvingade oss att hålla kvar vid IA32-arkitekturen. Just det, AMD.

Alla VLIW-hippies som sitter här kanske kan fälla en tår över att EPIC (IA64) och Itanium inte fick ta över efter x86 på grund av att AMD utvecklade AMD64.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arzei
52% snabbare med undervoltade minnen låter ju sjukt troligt.

1.65V är en bra bit över JEDECs maxspec på DDR3 på 1.575V, så det handlar knappast om några undervoltade minnen. Sen att högvis med minnestillverkare väljer att garantera att deras minnen fungerar utanför JEDECs specifikationer är en annan sak…

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trihxeem

Tycker det är bra att de fixar en någorlunda logisk namngivningsprocess. Det är meck nu men med tanke på hur fort det kommer ut nya grafikkort är detta inget problem om ett halvår.

Men det kommer ju inte ut nya grafikkort speciellt ofta, de döps bara om.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist

Reservkravet (jag vet faktiskt inte vad detta brukar kallas på svenska, på engelska brukar man använda bland annat "reserv ratio")

Kapitaltäckningskrav tror jag begreppet är.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scanian
Jag hade för mig att Cisco och Microsoft fortfarande sitter och trycker på Klass A nät?

Microsoft och Cisco har aldrig haft klass A-nät över huvud taget så du minns nog fel.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Jag är övertygad om att Deneb blir varmare än Core2, däremot kan nog i7 bli minst lika varm/varmare helt enkelt för att den har hela 1.9 miljarder transistorer. Svårt att hålla så många svala.

Går du på något? Nehalem (fyra kärnor) har 731 miljoner transistorer, vilket är färre än motsvarande Penryn.

/Adrian