Inlägg

Inlägg som MadModder har skrivit i forumet
Av MadModder

Först får man bygga en sån här för att kunna styra datorn med fjärrkontroll
http://www.zux.nu/stolux/pim/hardvaran.asp

Sen får man köpa t.ex en sån här
http://www.fractronics.com/4x20bla_new.shtml
och koppla in den såhär
http://www.fractronics.com/lcdcontrast_ljus.gif

Sen kör man GIRDER med ett plugin som heter Igor SFH-56
Sen kör man exempelvis jalcds.

Sen är det bara att konfigurera precis hur man vill.

[edit]
En fjärrkontroll med en LCD på, som visar vad winamp spelar, kräver att du har dubbelriktad kommunikation mellan dator och fjärrkontroll. Jag har aldrig hört talas om något sådant. Det går säkerligen att bygga en fjärrkontroll själv med exempelvis bluetooth, en mikrokontroller som PIC eller AVR mm, och sen skriva ihop egen mjukvara. Det kan bli väldigt dyrt om du inte gör det själv.

Eller så köper du en billig handdator (palm?) med trådlös kommunikation och använder den som fjärrkontroll.

Av MadModder

Ooh, så fint!

Av MadModder

schema

Det är bara 8 knappar där, och lite knasiga motståndsvärden, men du fattar principen antar jag

Av MadModder

Jag kommer att tänka på två saker:

1. parallell load shift register. Har bara sett 8-bitars, men det går säkert att kaskadkoppla på något sätt.
[edit] Shiftregistrena går nog inte med endast två ledare...

2. Motståndsnät. Du har ett 10k pulldown på en analog ingång. Sen har du olika motstånd på alla knappar, och när du trycker in en knapp kopplas VCC ihop med motståndet, som då bildar en spänningsdelare med pulldownmotståndet, och ger en unik spänningsnivå på den analoga ingången beroende på vilken knapp man trycker ner.

Av MadModder

Jag kan köpa såna på OK (de har faktiskt båda modellerna), så det borde nog du också kunna.

Välsorterade slangbutiker bör också ha såna. Särskilt de som säljer tryckluftsprylar.

Av MadModder

För mycket gängtejp på nipplarna gör så plasten spricker i pumpen. Använd hellre nåt tätningsmedel.
Låter underligt att det skulle droppa bara då det stängs av...

Om du inte har någon tank är det jäkligt jobbigt att lufta systemet. De luftbubblor som finns slås sönder i pumpen till små små bubblor,nästan osynligt skum, som bara följer med runt hela tiden.
Har du tank behövs ingen luftning. All luft stannar i tanken. Om den är tillräckligt stor då. En sån liten fjutt som bara rymmer en eller ett par deciliter gör knappt nån nytta alls.

Impellerbladen i pumpen sitter löst på magneten och kan vridas 90° fram och tillbaks, så att om det skulle komma in en sten i pumpen från ett akvarium, så ska bladen ge efter lite och inte gå sönder. Detta kan ge upphov till ett klapprande ljud. För att komma runt detta kan man plocka isär impellern och pressa in två gummibitar inuti så att bladen sitter helt stumt mot magneten.

Och om du har såna där grova slangklämmor där det sitter en skruv i ett blått hus, som man exempelvis köper på en mack, så kan jag säga att de är dåliga till såna här saker! De klämmer inte lika mycket runtom, så plasten blir oval och kan spricka.
Använd hellre den här typen

http://www.slangpac.se/Slangtillb/slangtillbbilder/image003.gif

Och till sist, silikonslang är inte heller bra. De släpper genom luftmolekyler. Använd PVC istället. Måste du ha mjuka slangar, använd Tygon-slang. Iofs ganska dyrt...

Av MadModder
Av MadModder

Bokhandel och boklåda är synonymer.
Att säga en bokhandel flera boklådor är som att säga en prick flera punkter, eller en bov flera skurkar.

Av MadModder

Den håller nog för några enstaka bilar, om det är en ren och plan gård, typ nysopad asfalt. Är det grus och sand och andra ojämnheter så kommer den gå sönder efter ett par bilar.
Är det däremot mjukt som en gräsmatta, ja då är det ingen fara.
Du kan ju alltid klippa kabeln, dra den genom en trädgårdsslang, och sen skarva ihop den. Då ska det nog hålla.
Hur mycket trafik är det där egentligen?

Av MadModder

De flesta tillverkare av vattenkylningssystem brukar skicka med ett tillsatsmedel man häller i vattnet för att motverka algbildning och korrosion. Det brukar också stå att garantin försvinner om man använder waterwetter.

Waterwetter är nog det enda som egentligen funkar som det ska. Har haft samma vatten i 4 år nu och det finns inte minsta tillstymmelse till korrosion, beläggningar eller några suspekta livsformer i vattnet. Medlet är dock ganska aggresivt mot plast. Vanlig akrylplast spricker lätt efter ett tag. Det blir sprött. Min tank i plast samt pumpen håller dock väldigt bra. Tanken sprack i ett hörn lite grann efter några månader, för locket hade angripits av waterwetter så spännignarna från skruvarna blev för mycket. Jag tog bort alla skruvar och limmade ihop det hela med SuperSet från Casco. Sen dess har det hållt. Så plast+waterwetter=skruvar förbjudet.

Av MadModder

Det var ett Phoenix Gold-element med inbyggda lysdioder i konen, som hade mjölkfärgad plast i det mönster man ser det blå ljuset i filmsnutten. Bara att koppla in.

Av MadModder

Såhär gjorde jag åt brorsan till ett element han hade i baslådan i bilen förut.

http://madmodders.se/temp/LED-driver.gif

och såhär såg det ut
bild
film

Men jag misstänker att det inte är lika stor effekt på dina prylar till datorn, så du kan nog sätta en 7805 istället för en 7812 där.

Av MadModder
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moscow
vadå ska jag ringa konsum och fråga ifall det är min dator eller?

keeper?

Nej, du ska ringa dit du köpt datorn, och säga "Jag har köpt en dator i mitt namn och mamma betalade allt, men nu säger syrran att det inte är bara min dator, buuuhuuuu!"

Den som sett Austin Powers in Goldmember vet vad en keeper är.

Av MadModder

1 är jord
2 är höger
3 är kortsluten med 2 när ingen kontakt är i. Helt död när man har kontakt i.
4 är vänster

Av MadModder

Nej det måste isf sitta på ljudkortet. Det finns tyvärr inga sådana signaler på den 40-poliga stiftlisten som brukar sitta på de flesta SB-kort. ( http://pinouts.ru/data/creative_int_pinout.shtml )
Har du inga andra stift än den så får du bygga ihop nånting själv mha några 3,5mm-pluggar och lite kabel och en stiftlist, och koppla från baksidan av kortet.

Av MadModder

Ta hem en surround-plugin till winamp så ska du se att du får ljud ur dina högtalare.

Av MadModder

Bara för att det finns en allmän uppfattning om något betyder det inte att det är rätt.

Ett exempel är när jag gick i högstadiet och hade en kemilektion. Läraren stavade fel på ett ord på svarta tavlan, och nästan alla bara skrev av. Nu kommer jag inte ihåg vad det var för ord, men det spelar mindre roll. Nästa lektion ett par dagar senare skrev han samma ord på tavlan, fast rättstavat. En tjej sa att det där är väl inte rättstavat. Jo, sa läraren. Nej sa nästan alla. Det fick bli ordlistan.

De "dumma svenssons" insuper information från media och annat och bara antar att det är rätt. Och sen hittas det på en hel massa mer eller mindre seriösa argument för att bevisa att det är rätt. Men ack så fel det kan bli...

Av MadModder

Den svarta som sitter på moderkortet används inte som summer, och funkar inte som en vanlig sådan heller. Den har ingen egen drivelektronik, och används som högtalare. Den måste drivas med en ljudsignal. Kopplar du en spänning direkt till den så låter det absolut ingenting. Möjligtvis knäpper det till innan den går sönder...

Av MadModder

Men sluta nu...
2k3 blir 2300. Det KAN inte bli 2003. Varför klämma in ett k om man ända måste skriva 2k300? Mycket dumt. k:et sitter istället för ett kommatecknet, och 2,3k blir INTE 2003.
Det är bara muppar som tänker "Ah, 2k, det blir 2000, och sen en trea. 2000+3=2003." Fel fel fel.

Av MadModder

Anledningen till att du fryser när du blåser luft på dig själv när du är svettig, är för att vattnet på din hud DUNSTAR. Denna övergång från vätskeform till gasform kräver energi, och den energin tas från din kropp i form av värme. Det är just det som svetten är till för. Att dunsta och sno värme från dig så du själv blir kallare.
Detta funkar INTE på saker som är torra, exempelvis en dator med dess komponenter. Även om du tycker att du är torr är du inte det. Kroppen avger alltid fukt, såvida du inte är uttorkad och lider av vätskebrist. Du skulle bara veta hur mycket som kommer ut från din hud under en natt...