Inlägg

Inlägg som MadModder har skrivit i forumet
Av MadModder

Har en brunbeige tjock C64 med svenska tecken, en ljusbeige tjock, samt en ljus av den tunna modellen, plus en grå halvpaj för reservdelar.
Spelar och programmerar lite då och då.

Av MadModder

PCMCIA-drivrutiner för digital hinote vp

Jag har en gammal digital HiNote VP TS30G med Windows 98 på, som jag fixat så den alltid startar i DOS-läge, pga ett program jag kör på den.
Nu är det så att jag måste få igång PCMCIA-portarna i DOS för att kunna aktivera nätverkskortet DE-660 jag har, men jag hittar ingenting på nätet.

Är det någon som vet var jag kan få tag i detta, eller kan berätta hur jag ska göra?

[edit]
Jaha, det gick ju inte att radera det här. Jag som tänkte lägga det i mjukvarudelen istället... nåja.

Av MadModder

Det ÄR en DVI-D. Jag skrev det klart och tydligt.

Av MadModder

Hehe, här får man höra (se) minsann...

Av MadModder

Ja, det kändes ju inte så värst kvalitet när jag packade upp det ur kartongen för länge sen. Kylplåtarna (ja fläns kan man nog inte säga) låg inte ens mot alla chip så jag var tvungen att ta loss och bända lite. hehe.

Men det verkar ju märkligt att att man inte ska kunna få ut samma upplösningar digitalt som analogt...

Men iaf. Något annat att rekommendera då?
Jag vill ha två DVI-kontakter som jag kan ha två olika upplösningar från samtidigt, plus s-video ut. Är det det som kalla tripple head?
Det är AGP som gäller här.
Iofs är moderkortet ett gammalt Abit NF7 2S, som inte kan köras i 200MHz på bussen, utan den går tillbaks till 100, så jag måste ha 18 i multipel till min barton 2500+
Kanske dags att köpa alltihop nytt

Av MadModder

MSI FX5600 trilskas

Har ett MSI GeForce FX5600 128VTDR-grafikkort, och sen idag en Samsung Syncmaster 215TW-monitor.

Har krånglat bra länge med drivrutiner mm. till grafikkortet, för det vill inte peta ut något annat än 4:3-upplösningar via DVI-kontakten, plus 1280*1024. Kortet ska klara av 2048*1536 i 85Hz.
Jag tvingade kortet mha powerstrip, men det blev bara kattskit på skärmen.
Sen efter två timmar beslöt jag mig för att köra analogt, via vanlig VGA-kabel. Se på f-n, då gick det minsann att köra precis allt man kan tänka sig från 640*480 till 2048*1536 inkl. 90°-roteringar!

DVI-kabeln är en DVI-D dual link

Ska det vara såhär?

Av MadModder

Trögare än min 5 år gamla sirap i skafferiet...

Av MadModder

Men jösses människa... allt står ju i databladet? Du har väl läst engelska i skolan

4060 är en räknare som räknar upp ett steg för varje klockpuls den får. Man får ut det binärt. Dock är inte alla bitar med, men man kan t.ex dela ned en klockpuls från en kristalloscillator, med 16384. (2^14) Om man har en klockkristall på 32768Hz, och så delar man ned denna med 16384, så får man 2Hz. Sen behöver man bara en flip-flop så har man 1Hz och kan driva en klocka.

Av MadModder

Vad säger du om en Toshiba TMP8035PI? Det är en microcontroller med 4kb inbyggt programminne och en hastighet på 6MHz.

Av MadModder

http://en.wikipedia.org/wiki/Audio/modem_riser

Den kan användas till modem och ljudkort mm. Det finns väl inte så mycket att välja på, och korten är helt mjukvarustyrda, så det snor processorkraft. Fördelen med att man styr det hela via mjukvara är ju att man kan uppgradera enkelt. Men vad jag vet blev det ingen hit...

Av MadModder

Jag mailade några bilder, bla på en DEC J-11 PDP. Eller digital, om man nu vill säga det ist. för DEC.

[edit]
glömde skriva att den jag har är tillverkad 1990 vecka 36. Det är det som står lite otydligt till höger om modellnumret: 9036
Så min är en som ska gå i 4,5MHz

Av MadModder

Kom att tänka på det där med CH-mod. Jag har aldrig behövt göra det på en enda fil jag pillar med i PHP, oavsett om jag skapar den i PHP, eller lägger dit den för hand med t.ex notepad.

Av MadModder

Mycket fint.

Gjorde en liknande själv förut, fast med spänningsregulatorer istället för transistorer. Jag använde också operationsförstärkare till skalan, men det gör jag nog inte om. Pinouten på dem ställer till det. Skulle ha använt LM3914 istället...
90% av bygget är till lysdioddrivningen, hehe. Lustigt vad man gör för att det ska se ballt ut
Med erfarenhet av detta skulle jag ha två LM3914 på styrkortet, och två mosfetar på huvudkortet för av/på, så hade jag inte behövt bråkdelen av all kabel mellan

Nåja, här är en skrytfilm på mitt bygge
http://madmodders.se/temp/dbfk_film.avi

Av MadModder

Det där har jag aldrig lyckats med...

Däremot kan man boota från XP-skivan och gå in i reparationskonsollen. logga in med lösen, och sen kan du skriva format C. busenkelt.

Av MadModder

Ja så kan man ju se på saken.
Nån annan?

Av MadModder

Irriterande säkerhetsspärr i IE

När jag klickar på vissa fillänkar, t.ex WMV-filer, dyker filens innehåll upp som text, och en rad upptill säger att filens innehåll kanske inte vissas korrekt, och nånting om att filens säkerhetsstämpel inte är tillförlitligt, eller nåt. Hjälpen talar om .COM-suffix.
Jag vill inte ha denna spärr! Jag vill få upp de filer jag klickar på! Hur får man bort detta?

Av MadModder

Har du testat så kameran verkligen kan se IR?

Av MadModder

Ja, det var lite längre ner bland foruminläggen jag menade. Meddelandet längst upp är ett globalt meddelande på den sär sajten...

utdrag ur texten:

This is a backup of your Windows Address Book. It's appearing as a result of an OE patch (330994) which has a bug. When you make a change in your Windows Address Book file (*.wab file), Windows makes a backup of this file. Generally this backup is called uname.wa~ , however after the patch is installed the backup gets renamed to just ~ instead and saved in the directory where you start OE (usually your desktop), so the backup file gets placed there.

If you delete this file you wont have a backup of your Address Book if it gets corrupted or accidentally deleted. It's much wiser to rename and save the file in case it's needed again.

Right click on the file and choose Rename. Give the file a name and add the .wab extension to it, save it to a floppy disk. Each time you make a change to your address book, this file will reappear so its a good idea to back up to the floppy each time you make changes.

Av MadModder

Det här kan kanske kasta lite ljus över saken

http://castlecops.com/modules.php?&name=Forums&file=viewtopic...

Du kan ju alltid dölja den med XPs ikonrensningsguide

Av MadModder

Jag kan bistå med den borttappade frågan:

Är det någon som vet vad det här är för fil, och hur blir jag av med den?

Har du provat att öppna filen med en hex-editor för att undersöka den?

bra program för detta http://www.chmaas.handshake.de/delphi/freeware/xvi32/xvi32.ht...