Inlägg

Inlägg som eraakfa har skrivit i forumet
Av eraakfa

Öööh ok. Vet inte om jag fattar direkt vad ni menar med underspänningar och "plocka nytt"? Asså vikka grejer passar i ett antec sonata 380w då? Är det möjligt att säga det på rak arm? Hmm... kanske ska lämna in burkjäveln på uppgr istället trots allt. Verkar ju vara alltför många osäkerhetsfaktorer över att bygga själv

Ett Tagan PSU ATX 430W Easycon nät agg och ett antec SLK3000B chassi då?? (nytt) + dyrare förstås skulle de gå bra ihop ?

Av eraakfa

Hmm... jag är onödigt feg antar jag. Va fan... jag var ju kung på att skruva radiobaser på Ericsson när jag jobbade där så jag vet inte varför jag är så orolig eg hmm... jaja jag kan försöka. Precis som du säger så är det väl mycket roligare att skruva själv. Har ju kompisar som kan hjälpa mig om det skulle gå snett.

Om jag sätter in mattor i burken är det nåt särskilt jag ska tänka på då? Tänk om allt blir överhettat o slutar fungera hua!

Jag ska plocka ihop lite grejer från datorbutiken så får ni gärna kommentera. Vet eg inte så mycket, vad som är kompatibelt osv.

Vad tycker ni om detta??
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?cartId=160229

Frågan är om detta passar ihop med ett antec sonata 380w? Det är iaf det chassit jag tänker använda. Vilka grejer måste jag byta om det inte skulle räcka med 380w? Sen är jag lite osäker över kompatibiliteten mellan grejerna

Av eraakfa

Tja, eg vet jag inte hur mycket jag vill lägga ut *fundra* känner mig lite snål. Jag tänkte först uppgradera moder, prolle o graffe men det lutar åt en ny hårddisk, mus (razor) osså ljuddämpning oxå då. Asså burken jag har är typ ganska exakt 2 år gammal. O jag har bytt chassi i höstas till Antec sonata, blev grymt besviken, fan den låter ju lika illa som innan så jag vet inte om det var bortkastade pengar? Osså har jag köpt nytt tangentbord o mus + en dvd brännare, så det är ju synd att byta ut detta mot en ny dator tänker jag. Hmm... runt 7 eller 8 tusen får en uppgr kosta som mest tycker jag. Eg är det ju sjukt mycket om man bara ska spela de nyaste spelen, men det är väl bara att inse att det är så det funkar inom databranchen

Har blivit rek. en AMD atnlon 3500+, grafik 6600 GT (men vill nog ha ett asus extreme x800gto istället) osså moderkort vet jag inte riktigt. Som jag nämnde i mitt förra inlägg så ska jag inte uppgr själv (utan en butik i stan där jag bor) så det är därför det blir lite dyrare än om jag skulle köpa grejerna från komplett eller datorbutiken. Vill inte gärna börja meka o greja utifall man skulle paja processor eller nåt. Kanske man skulle fråga nån kompis om dom kan hjälpa mig skruva? Hmm... fan vad svårt.

Blev onödigt mycket skrivande eg men det återspeglar bara min beslutsångest.

Kanske ska man köpa en xbox 360 istället för "bara" 4 lök?

Av eraakfa

Mycket splittrad

Hej!

Har fått för mig att uppgradera min dator. Vill kunna spela de senaste fps spelen på hygglig upplösning. Var in o snackade med en datorhandlare i stan där jag bor. Fick prisförslag av honom. Problemet är att när jag räknar på allt som jag vill ha moderkort, processor, grafikkort etc så blir det nästan lika dyrt som t ex pc punktens silent power som fick utmärkelsen bästa köp eller nåt i den stilen av pc för alla senaste numret. Jag har så svårt att bestämma mig för om jag ska satsa på en helt ny dator eller om jag ska uppgr min gamla. Köpte ett Antec sonata för ca ett halvår sen som jag inte heller vill ställa ner i källaren om ni förstår. Har en amd xp2400+ just nu o radeon 9600 pro graffe, 1 gig ram.

Vet inte riktigt hur jag ska förklara men ett annat problem är ju att jag måste lämna in min nuvarande dator o få den uppgr eftersom jag själv inte skruvar med grejerna. Sen vill jag sätta i mattor i min nuvarande dator o det lär ju kosta en del oxå om man ska lämna in.

Jag har kommit fram till att det är dator jag ska satsa på för spel o inte en spelkonsol (även om en sån är mycket billigare) då det går att göra så mycket mer med en dator.

Hur skulle ni göra i mitt ställe om ni inte vill skruva själv med grejerna?

Av eraakfa

Tack för hjälpen! Nu flyter det på igen.

Av eraakfa

Splinter cell chaos theory

Nån som lirat detta? Jag har fastnat på penthouse banan o blir fan knäpp snart. Är alldeles i slutet på banan, ska återuppstarta Dvorak utan att överhetta honom och samla in några filer. Problemet är att så fort jag startar upp main server så knastrar och sprakar det som fan ett tag o sen lägger skiten ner. Så har jag fortsatt ett tag o jag fattar lixom inte hur fan jag ska göra för att inte överhetta skiten??

Nån som kan hjälpa mig??

ADDICTED

Av eraakfa

Får väl se hur jag gör då. Så svårt när det finns mycket att välja på. Det är inte direkt som att välja expressen eller aftonbladet ska kolla upp x800gt iaf. Tack för tipsen!

Av eraakfa

Tack för alla svar, det uppskattas. Har lite funderingar på att uppgr min dator så det var därföra jag undrade. Fick rådet att köpa nytt grafikkort samtidigt, kör med ett ati 9600pro nu och fick rådet att byta till ett pcie grafikkort 6600GT? Vad säger ni om detta? Tycker att mitt kort funkar fint vid låg upplösning på spel som splinter cell. Är det nån idé att byta grafikkort tycker ni? Vilka pcie kort är köpvärda i så fall för runt 1800 spänn?

Uppgraderar från AMD 2400+ till AMD Athlon 64 3500+. Det blir ny processor, moderkort och grafikkortet då.

Av eraakfa

Grafikkort pci express

Hej o hå!

Jag funderar om grafikkort rent generellt presterar bättre med pcie än mot agp? Vet att pcie är nyare teknik men sen vet jag typ inget mer