Inlägg

Inlägg som eraakfa har skrivit i forumet
Av eraakfa

Ok. Då kör vi på det. Jag hade lite funderingar kring vga och cpu kylare för att få ner temp o ljud. Frågan är om det gör så stor skillnad att det är värt det? Vad tycker ni?

Det blev detta minne istället
Corsair Value S. PC5300 DDR2 1024MB 128Meg x 64, CL5, 667MHz, 240-pin

Ska jag satsa på ett lite dyrare moderkort förresten? Läste en recension på kompletts hemsida och det var nån som hade haft lite strul och menar att kortet inte är core 2 duo förberett?? Det är tydligen lite uppd problem i BIOS.

Av eraakfa

Duo 6300

Hej hopp!

Har fått för mig att bygga min första dator och plockat ihop lite grejer för nästan 10k.

Har ni några synpunkter på detta paket? Jag valde medvetet 1 gig ram minne pga begränsad budget o tänker köpa till mer minne senare. Frågan är om jag ska välja annat minne än dessa? Dvd har jag redan så den skippade jag.

Kom igen! Vad säger ni??

321781 Asus P5B, P965, Socket-775, ATX, GbLAN, 6xSATAII, PCI-Ex16
303823 Cooler Master Cavalier 3 Svart Chassi, Aluminium Front (utan nätagg)
301433 Corsair TWIN2X 5400 DDR2, 1024MB PC5400 Kit w/two matched CM2X512-5400C4 Dimm's
320183 Hiper Nätaggregat ATX 580W Svart, 18dB,120mm Fläkt,4xSATA,2XPCI-E,20/24pin
322631 Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz Socket LGA775, 2MB, BOXED m/fläkt
324641 PowerColor Radeon X1900XT 256MB GDDR3, PCI-Express, ViVo, Dual-DVI-I, Retail
307913 Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2 8MB 7200RPM

Av eraakfa

Tack för alla tips. Det uppskattas!

Vet inte vad det blir ännu men gillade Xion Datorn - Athlon 64 X2 både till utseende och prestanda. Alla pratar ju om core 2 nu så Wrong target´s paket såg lockande ut oxå.

Köpet kommer förmodligen äga rum i slutet av oktober, kanske priserna gått ner lite på core då? *fundra* Vet inte om det förändrar bilden något vad gäller paketen?

Av eraakfa

Till Longbow o alla duktiga byggare. HJÄLP!

Kan ni hjälpa mig att plocka ihop en bra dator för ca 10 laxar. Jag vill kunna spela spel som t ex F.E.A.R o andra fps spel i 1280x1024 eller något lägre uppl.

Jag vill att ni plockar ihop paketet på datorbutiken då jag ska välja till montering för lite drygt 900 spänn, eftersom jag inte byggt en dator förr. Det gör inget om det hela drar över lite men helst runt 10k kr. Välj gärna "framtidssäkra" delar som kan uppgr om ca 2-3 år. Ni förstår vad jag menar.

Alla svar uppskattas!

OBS!

Det är bara burken det gäller, inga andra grejer som mus, tangentbord o skärm etc.

Av eraakfa

Fan va gött! Kollade precis i min kartong för senaste kortet jag köpte o där låg ju en liten adapter precis som du sa. Tack för det snabba svaret!

Av eraakfa

Måsta jag köpa ny skärm??

Hej hopp!

Har planer på ny dator inom en snar framtid. Frågan är om jag måste lägga ut pengar på ny skärm? Jag har en tft syncmaster 913N ca 1 år gammal. Vad jag kan förstå finns endast VGA kontakt på denna skärm och de nyare pci e grafikkorten har väl inga VGA kontakter eller? Ni ser hur rudis jag är på detta så var vänliga mot mig i svaren Finns det nån kontakt att köpa löst att sätta på vga kontakten på bildskärmskabeln så att den passar på nyare graffekort?

Av eraakfa

Bygga själv eller köpa färdigt?

Hej hopp!

Vet inte om jag skrivit o frågat om detta tidigare men men. Står i valet o kvalet om jag ska köpa en färdig dator eller bygga en själv nästa gång jag köper dator. Förhoppningsvis inom ett par månader. Man kan ju spara en hel del pengar (ca 5 lakan har jag räknat ut) om man bygger själv. Å andra sidan får man ju ingen garanti på själva bygget som man får vid ett komplett paket från t ex komplett

Datorn är tänkt att spela, surfa och titta film etc.

Vad har ni själva för synpunkter eller tankar kring mina funderingar??

Vad talar för att bygga själv?
Vad talar emot?

Kan väl tillägga att jag inte byggt någon burk själv o känner mig lite osäker på det hela. Är rädd för att jag kommer att behöva hjälp om jag bestämmer mig för att fixa allt själv.

Av eraakfa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skrivkramp
almirz: De vill ha färre beställningar till priset 2995kr; till 3335kr så vet de att de har en ordentlig vinsmarginal. De kanske hade en period av lägre priser för att locka folk att plocka ihop inköpslistor på deras hemsida.

Det låter som en rimlig förklaring.

Av eraakfa

Tack för tipset! Som dessutom inte är fusk enligt min syn.

Av eraakfa

Quake 4

Hej hopp!

Nån spelat klart spelat eller hunnit längre än Waste processing facility?

På den banan finns en boss, en omgjord marinsoldat som ser ut som fan. Han är skitsvår att ta kål på tycker jag. Blir galen snart! Nån som har nåt tips på hur man gör?? Jag har provat ett antal ggr nu o han tar ju för fan knappt nån skada, o dessutom spottar han ju ur sig en massa andra gubbar som är i vägen hela tiden

Waste processing facility var det alltså.

tacksam för hjälp!

Av eraakfa

Tack för svaret! Och den utförliga infon.

Av eraakfa

Skulle inte vilja veta vad jag fått med mitt gamla system

Av eraakfa

Det blev ju en himla intressant radda med svar tycker jag. Det var mest av ren nyfikenhet som jag undrade typ. Och visst, jag håller helt o hållet med de som sa att det är prioriteringar som styr i de flesta fall.

Det viktigaste är väl att man har något att pyssla med på sin fritid, och som kanske gör livet en smula mer drägligt

Av eraakfa

Hur mycket pengar lägger ni på dator?

Skulle vara intressant att veta tycker jag. Själv har jag lagt över 3000 denna vecka på uppgr. Efter vad jag sett så verkar vissa lägga ut sjukt mycke pengar (i mina ögon iaf) på det senaste prylarna. En följdfråga skulle kunna vara, hur fan får ni tag på alla pengar? Själv studerar jag så det blir verkligen inte mycket över varje mån

Av eraakfa

Kolla alltid på baksidan av spelen du köper. Där står det ju vad du bör ha (hårdvara) ofta processor och grafikkort o ram, för att spelet ska funka någorlunda bra

Av eraakfa

Ok det löser sig väl sa han som sket i va...

Av eraakfa

Svårt att montera VGA-kylare?

Ja är det det? Köpte till en Zalman VGA Cooler VF700 till mitt asus 6600GT. Ska man koppla ur fäkten på grafikkortet eller vadå?

Av eraakfa

Jag tror det får bli ett x800 gto kort ändå även om min processor inte kommer att kunna utnyttja kortet till max. Skiljer ju inte så mycket pengar mellan 6600GT o x800 korten heller jue.

Thanx för alla svar!

Av eraakfa

Gött!

Då beställer jag ett kort idag.

Av eraakfa

Någon idé att byta grafikkort?

Hej!

Kör med AMD 2400+ o 1 gig ram i 333mhz hastighet med ett radeon 9600pro idag med spel som quake 4 o det flyter rätt bra tycker jag. Frågan är om det är någon idé för mig att byta till ett bättre grafikkort med en sån processor? Typ 6600GT, eller x800GTO?

Tror ni det skulle bli någon märkbar skillnad mellan korten?